• LIFE&STYLE

    Να τι πρέπει να αλλάξετε αν δεν θέλετε να συμβιβαστείτε με μια “μέτρια” ζωή

    • NewsRoom


    Εάν θέλετε να ζήσετε μια απλώς “μέτρια” ζωή, δηλαδή της φιλοσοφίας “με αυτά τα χρήματα που βγάζω μπορώ και να ζήσω”, τότε συνεχίστε αυτό που ήδη κάνετε. Αν όμως θέλετε να προχωρήσετε λίγο παραπέρα και να αποκτήσετε κάποια στιγμή όλα αυτά που επιθυμείτε, τότε η “χαλαρή” αυτή αντιμετώπιση σας, όσον αφορά τα χρήματα, πρέπει να αλλάξει σήμερα κιόλας.

    Η αλλαγή αυτή μπορεί να ξεκινήσει από την αλλαγή των πεποιθήσεων μας σχετικά με την έννοια του προϋπολογισμού. Η οργάνωση ενός σωστού προϋπολογισμού είναι ένα από τα σημαντικότερα τμήματα των οικονομικών μας. Με τον υπολογισμό δηλαδή, των εσόδων και των εξόδων μας μπορούμε εύκολα να κατανοήσουμε από που μας “φεύγουν” τα χρήματα. Εάν για παράδειγμα, στην εξέταση αυτή δούμε ότι τα χρήματα που μας μένουν για αποταμίευση είναι ελάχιστα ή ακόμη και ανύπαρκτα, τότε θα πρέπει να κινηθούμε αναλόγως ως προς την αύξηση τους. Με τον τρόπο αυτό θα δείτε που πραγματικά ξοδεύετε τα λεφτά σας έτσι ώστε να μπορέσετε να το καταπολεμήσετε.

    Όσο βαρετή και αν φαίνεται η διαδικασία αυτή στους περισσότερους από εμάς, η οργάνωση ενός οικονομικού bugdet, είναι πολύ σημαντική καθώς μπορείτε να δείτε αναλυτικά, τα οικονομικής φύσεως, λάθη σας. Ακόμη και αν ακολουθήσετε αυτή την τακτική για ένα μικρό διάστημα 1-2 μηνών, θα μπορείτε να έχετε μια καλύτερη οπτική και γνώση γύρω από τα οικονομικά σας, από ότι θα είχατε εάν διαβάζετε ένα σχετικό ειδικό βιβλίο.

    budget

    Για όσους λοιπόν ονειρεύονται κάτι παραπάνω από μια απλώς άνετη ζωή, θα μπορούσαν ακόμη και εάν δεν θέσουν έναν βασικό προϋπολογισμό, να εντάξουν στην ζωή τους τον υπολογισμό και την μελέτη των εσόδων και εξόδων τους. Η συνήθεια αυτή, πρέπει να ξέρουν, ότι θα τους χαρίσει και το κλειδί της επιτυχίας για οποιοδήποτε σκοπό θέλουν να πετύχουν.

    Διαβάστε επίσης:

    http://www.mononews.gr/pou-xodevi-ta-ekatommiria-tou-o-christiano-ronaldo/52563

     Διαβάστε ακόμη: 

    http://www.mononews.gr/dite-pos-ta-robot-mporoun-na-kanoun-kaliteri-tin-zois-sasvideo/52543



    ΣΧΟΛΙΑ