Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
LIFE&STYLE

Μπορούμε να νικήσουμε τον θάνατο; 4 τρόποι μέσω των οποίων η επιστήμη λέει το απρόσμενο ΝΑΙ! (video)

Η επιστήμη πάντα προσπαθεί να βρει νέους τρόπους θεραπείας των θανατηφόρων ασθενειών αυξάνοντας την μακροζωία των ανθρώπων, με βασικότερο σκοπό να υπερνικήσει κάποια στιγμή και τον ίδιο τον θάνατο. Όσο μακάβριο και σχεδόν ακατόρθωτο φαντάζει αυτό το σενάριο, οι προσπάθειες των επιστημών που γίνονται προς αυτή την κατεύθυνση είναι αλλεπάλληλες και γιατί όχι στον μέλλον να μπορούν και να εφαρμοστούν.

Το TestTube Plus αποτελεί μια σειρά εκπομπών που ασχολείται με διάφορα επιστημονικά θέματα, αυτή την φορά σειρά έχει η εξήγηση και η ουσία της ζωής και του θανάτου σε συσχέτιση με άλλα θέματα γύρα από αυτά. Ο ομιλητής της εκπομπής, Trace κλείνει το τεράστιο αυτό κεφάλαιο με μια εκπομπή αφιερωμένη σε τέσσερις επιστημονικές θεωρίες για την αποτελεσματική επέκταση της διάρκειας της ανθρώπινης ζωής. Το ερώτημα βεβαίως που προκύπτει, όπως θα δείτε στο βίντεο , δεν είναι αν η επιστήμη θα τα καταφέρει αλλά αν πραγματικά είναι αυτό που θέλουμε;

Το πρώτο σενάριο έχει να κάνει με την  κρυογονική ψύξη ” cryogenically frozen “, διαδικασία που ψύχει το ανθρώπινο σώμα αντικαθιστώντας το αίμα με κάποιο αλατούχο διάλυμα που εμποδίζει την δημιουργία των παγοκρυστάλλων που μπορεί να καταστρέψουν τα κύτταρα. Η διαδικασία αυτή μπορεί να θεωρηθεί και ως αναγέννηση του ανθρώπου, ωστόσο κανείς επιστήμονας ακόμη δεν έχει βρει τον τρόπο να επαναφέρει τον “κατεψυγμένο”  άνθρωπο πίσω στην ζωή.

Η δεύτερη προσπάθεια ανήκει στον Ρωσικής καταγωγής, επιστήμονα Mogul Dmitry Itskov, ο οποίος ψάχνει τρόπους να “ανεβάσει” την ανθρώπινη συνείδηση σε ένα λογισμικό υπολογιστή, σαν την δημιουργία ενός ανθρώπινου ” Avatar “, κατακτώντας έτσι την αιωνιότητα. Υπάρχουν διάφοροι μέθοδοι για να μπορείς να διαβάζεις το ανθρώπινο μυαλό μέσα από διάφορες εφαρμογές όπως το EEGs, MRIs, fMRIs και το Cats αλλά καμία από αυτές δεν έχει καταφέρει μέχρι στιγμής να διαβάσει και να κατανοήσει την πολυπλοκότητα του ανθρώπινου εγκεφάλου.

Η τελευταία προσπάθεια των επιστημών που μας έκανε ιδιαίτερη εντύπωση ήταν εκείνη από το Πανεπιστήμιο του Harvard, οι οποίοι αφού ανακάλυψαν το γονίδιο που προκαλεί την γήρανση, κατάφεραν να αντιστρέψουν την λειτουργία του. Με έκπληξη είδαν τα αποτελέσματα οι επιστήμονες που προκλήθηκαν στην μείωση της διαδικασία γήρανσης στα ποντίκια. Αν και η διαδικασία αυτή μπορεί να βρίσκεται ακόμη σε πειραματικό στάδιο οι επιστήμονες φαίνονται αισιόδοξοι για την πιθανότητα να μπορούν στο μέλλον να ξαναδημιουργήσουν ανθρώπινα όργανα.