Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
City Stories

Μη ντρέπεσαι να ρωτήσεις! Όλα όσα πρέπει να ξέρεις για την γκαρνταρόμπα ενός γνήσιου gentleman

Black tie, V-neck, Brogues ή broguing, merino wool και τόσα άλλα! Τα lifestyle περιοδικά και τα website xρησιμοποιούν συχνά μία “φανταχτερή” ορολογία όταν μιλούν για την ανδρική γκαρνταρόμπα, κάτι που σίγουρα πολλές φορές μπορεί να μπερδέψει και να δημιουργήσει πολλές απορίες για πράγματα που λίγο πολύ όλοι γνωρίζουμε, αλλά λίγο πιο περιγραφικά ή τέλος πάντων με πιο απλά λόγια!

Ξέρετε για παράδειγμα τι είναι το Black tie dress code ή τα Brogues;

Αυτοί είναι μερικοί όροι που χρησιμοποιούνται συχνά αλλά είναι πολύ πιθανό να μην γνωρίζετε τι ακριβώς σημαίνουν και τι ακριβώς είναι. Και επειδή μπορεί να ντρέπεστε να ρωτήσετε, εμείς σας τους παραθέτουμε, έτσι ώστε την επόμενη φορά να είστε ένας καλοντυμένος, αλλά ενημερωμένος gentleman !

Το πέτο

Το πέτο είναι το διπλωμένο τμήμα του υφάσματος στο μπροστινό μέρος του γιακά στο σακάκι του κοστουμιού σας. Μπορείτε να το διακοσμήσετε με ένα κομψό μαντήλι, σε χρώματα που ταιριάζουν με το υπόλοιπο ντύσιμό σας που φυσικά θα το αποθεώσει!

Black tie dress code

Σμόκιν (tuxedo) ή κατά προτίμηση σκούρο κοστούμι, αν όχι σμόκιν, με άσπρο πουκάμισο και φυσικά μαύρο παπιγιόν συνθέτουν το ενδυματολογικό σύνολο ενός γνήσιου gentleman Συνδυάστε τα με μαύρα λουστρίνι παπούτσια και φυσικά μαύρες κάλτσες.

Σταυροκούμπωτο

Σακάκι με δύο σειρές από κουμπιά που κουμπώνει σταυρωτά. Ένα ιδιαίτερο σχέδιο για κομψές εμφανίσεις.

Η πλεκτή ζακέτα

Συνήθως έχει V-neck σχήμα μπροστά και στο κάτω μέρος της βρίσκονται τα κουμπιά. Ιδανική για πιο casual και cozy εμφανίσεις.

Η λαιμόκοψη

Η στρογγυλή λαιμόκοψη “αγκαλιάζει” τέλεια το λαιμό σας και προσθέτει μία sexy νότα στο στυλ σας!

Το V-neck

Τα τελευταία χρόνια έχουν αρχίσει να κυκλοφορούν όλο και περισσότερο μπλουζάκια με λαιμόκοψη σε σχήμα V. Αρκετά sexy και εκκεντρικά!

To Raw Denim

Το κλασικό denim έχει χρώμα σκούρο μπλε, γκρι και μαύρο ενώ ξεθωριάζει ήπια και ομοιόμορφα με την πάροδο του χρόνου.

Τα Brogues ή broguing

Δερμάτινα παπούτσια που ξεχωρίζουν από τα υπόλοιπα για τα διάφορα διακοσμητικά μοτίβα . Συνήθως φοριούνται σε πιο casual περιστάσεις.

Τα Oxford ή Balmoral

Τα κλασικά oxford παπούτσια, κατάλληλα για περισσότερο επίσημες εμφανίσεις.

Merino Wool

Πρόκειται για το μαλλί που προέρχεται από τα πρόβατα merino και είναι πιο μαλακό από τα υπόλοιπα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Τι αυτοκίνητα προτιμούν να οδηγούν οι… άπιστοι;

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Το λένε οι επιστήμονες: Αυτό πρέπει να έχει ο άνδρας για να ρίχνει όλες τις γυναίκες! (Όχι δεν είναι το χρήμα!)

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Τα ρομπότ του σεξ είναι εδώ και είναι επικίνδυνα ρεαλιστικά! Δικά σας με μόλις 12.000 ευρώ!