• MEN

    Άντρες: Ποιος είναι ο ιδανικός αριθμός εκσπερματώσεων μηνιαίως;

    σεξ


    Η εκσπερμάτωση αποτελεί ένα πολύ σημαντικό θέμα για τους άντρες. Είτε μέσω της διαδικασίας του σεξ, είτε μέσω του αυνανισμού, θα πρέπει οι άντρες να εκσπερματώνουν αρκετές φορές τον μήνα.

    Σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ, η συχνή εκσπερμάτωση συμβάλλει στην υγεία των αντρών, καθώς μπορεί να μειώσει σε μεγάλο βαθμό τον κίνδυνο εμφάνισης μιας σοβαρής ασθένειας και συγκεκριμένα στον καρκίνο του προστάτη.

    “Βρήκαμε ότι οι άνδρες με περισσότερες εκσπερματώσεις, έχουν πολύ λιγότερες πιθανότητες να διαγνωστούν με καρκίνο του προστάτη, σε σύγκριση με εκείνους πού έχουν αρκετά λιγότερες ή λίγες κατά την διάρκεια της ενήλικης ζωής τους. Αυτή η μεγάλου βεληνεκούς μελέτη παραθέτει τα απαραίτητα στοιχεία μέχρι και σήμερα, για τον ευεργετικό ρόλο που παίζει η εκσπερμάτωση στην πρόληψη του καρκίνου του προστάτη”, δήλωσε κάποιος από τους ερευνητές.

    Η έρευνα πραγματοποιήθηκε σε 31,925 άντρες, οι οποίοι συμπλήρωσαν ερωτηματολόγιο σχετικά με τη συχνότητα της εκσπερμάτωσής τους. Οι άνδρες της έρευνας ήταν ηλικίας 20 έως 29 και 40 έως 49 ετών και τα ευρήματα, τα οποία δημοσιεύθηκαν στο European Urology, έδειξαν πως όσοι είχαν εκσπερμάτωση τουλάχιστον 21 φορές τον μήνα ήταν πιο ασφαλείς στην εμφάνιση καρκίνου του προστάτη σχετικά με εκείνους που εκσπερμάτωναν 4-7 φορές τον μήνα.

    Οι επιστήμονες δεν έχουν καταλήξει στον ακριβή λόγο που συμβαίνει αυτό, αλλά τείνουν προς το συμπέρασμα πως οφείλεται στην αποβολή των τοξινών από τον οργανισμό. Πάντως, η διατροφή βοηθάει πάρα πολύ στην αποφυγή του προαναφερόμενου προβλήματος και μπορεί να συνεισφέρει στην πρόληψη. Αν συνδυαστεί με τον ιδανικό αριθμό των 21 εκσπερματώσεων μηνιαίως, τότε οι άντρες μπορούν να μειώσουν την πιθανότητα εμφάνισης καρκίνου του προστάτη κατά 33%.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Ποια είναι η κατάλληλη ώρα για σεξ κατά τις μέρες των διακοπών;

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Άντρες: Τι θα συμβεί αν κάνετε 2 φορές σεξ μέσα σε μία ώρα;

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Μπορεί μια γυναίκα να φτάσει σε οργασμό χωρίς σεξ;



    ΣΧΟΛΙΑ