• η αριστερή μετάγγιση στον ΣΚΑΪ

    Media

    To νέο «θαύμα» του Κοκλώνη, κόβεται το TV Queen, ο «χαλίφης» Ζούλας έχει πρόβλημα, ο ξυλοδαρμός στην ΕΡΤ και ποιος «μαζεύει» ραδιόφωνα

    • Σόνια Χαϊμαντά

    Περιεχόμενα

    54 φορές πάνω η ΑΜΚ της Red Smile του Κοκλώνη-Από 4.000 στις 216.0000 ευρώ!

    H εταιρεία παραγωγής Red Smile – ιδιοκτησίας Νίκου Κοκλώνη – συστάθηκε τον Απρίλιο του 2023 (27/04), προκαλώντας αίσθηση στη μικρή ελληνική αγορά καθώς δύο μόλις μήνες νωρίτερα, στις 22 Φεβρουαρίου ο επικεφαλής της Αρχής για το ξέπλυμα χρήματος, Χαράλαμπος Βουρλιώτης, είχε αποστείλει στον οικονομικό εισαγγελέα Χρήστο Μπαρδάκη το πόρισμά του σχετικά με απάτες κατά του Δημοσίου από τον γνωστό παρουσιαστή και παραγωγό τηλεοπτικών εκπομπών.

    Στην αρχή όλα έδειχναν ότι η εταιρεία παραγωγής αποτελούσε την «ουρά» της Barking Well Media, άλλωστε και το μετοχικό κεφάλαιο των 4.000 ευρώ, που συνεισέφερε η εταιρεία, σηματοδοτούσε ένα low budget story στο πολυτάραχο «βιβλίο» της επιχειρηματικής δραστηριότητας του Κοκλώνη. Πριν λίγες ημέρες η Red Smile αλλάζει το καταστατικό της στο άρθρο που αφορά στο εταιρικό κεφάλαιο το οποίο πλέον ορίζεται σε 216.000 ευρώ που διαιρείται σε 216.000 εταιρικά μερίδια κεφαλαιακών εισφορών, ονομαστικής αξίας 1 ευρώ το καθένα.

    Το κεφάλαιο συνίσταται αποκλειστικά και στο σύνολό του από κεφαλαιουχικές εισφορές. Επομένως η συνολική αξία των κεφαλαιουχικών εισφορών είναι 216.000 € ευρώ, ενώ δεν υπάρχουν εισφορές εξωκεφαλαιακές ή εγγυητικές. Το συνολικό ποσό του κεφαλαίου εισεφέρθη από την «BARKINGWELL MEDIA Α.Ε.», σε μετρητά που κατετέθησαν στο ταμείο της εταιρείας. Στη συνέχεια η μοναδική εταίρος BARKINGWELL MEDIA Α.Ε. έλαβε 216.000 εταιρικά μερίδια, ονομαστικής αξίας 1 ευρώ το καθένα, που αντιστοιχούν σε ποσοστό συμμετοχής 100% στο κεφάλαιο της εταιρείας.

    Είχε μεσολαβήσει απόφαση της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης της μοναδικής εταίρου της 13ης Μαΐου 2024, για αύξηση του εταιρικού κεφαλαίου κατά το συνολικό ποσό των 212.000 €, με καταβολή μετρητών και την έκδοση 212.000 εταιρικών μεριδίων ονομαστικής αξίας ενός 1 ευρώ το καθένα. Το συνολικό ποσό της αύξησης του εταιρικού κεφαλαίου καταβλήθηκε από την «BARKINGWELL MEDIA Α.Ε.», σε μετρητά που κατετέθησαν στο ταμείο της εταιρείας και η οποία έλαβε 212.000 εταιρικά μερίδια, ονομαστικής αξίας 1 ευρώ το καθένα.

    Αφού λεφτά υπήρχαν… ας βγάλουμε κι άλλα μέσω Clever Holidays

    Λίγες ημέρες πριν λήξει το 2023 (στις 4/12) ο Θανάσης Τομαράς (μοναδικός εταίρος και διαχειριστής) ιδρύει την Clever Holidays Μονοπρόσωπη ΙΚΕ με εταιρικό κεφάλαιο μόλις 1.000 ευρώ και αντικείμενο την επιχειρηματική δραστηριότητα στο Διαδίκτυο. Ακριβώς δύο μήνες μετά, το Open, την αξιοποίηση του ψυχαγωγικού προγράμματος του οποίου έχει η Red Smile και η Barking Well Media, ανακοινώνει την ένταξη στο μενού του καναλιού του τηλεπαιχνιδιού «Next Please» με την Αννίτα Πάνια. Η εκπομπή είχε τη διαφήμισή της φυσικά αλλά αίφνης εμφανίστηκε και δωροθέτης (η Clever Holidays) για «έξυπνες διακοπές» με αεροπορικά εισιτήρια μετ’ επιστροφής σε δημοφιλείς προορισμούς του εξωτερικού προκαλώντας συνειρμούς στους παροικούντες στο κανάλι από αλλοτινές εποχές κατά τις οποίες ο Κοκλώνης είχε βαρέσει «κανόνι» με την Airfasttickets – επίσης για αεροπορικά εισιτήρια. Τα υπόλοιπα είναι περίπου γνωστά.

    Η Αννίτα Πάνια μέσα από την εκπομπή της «Next please» διαφήμιζε την προσφορά της εταιρείας Clever Holidays, που έχει έδρα στην οδό Φιλελλήνων, στο Σύνταγμα, με τηλέφωνο που ανήκε στο παρελθόν σε… κέντρο αδυνατίσματος που, επίσης, είχε προκαλέσει πλήθος καταγγελιών. Οι απατηλές υποσχέσεις της εκπομπής είχαν ως αποτέλεσμα να ζημιωθούν δεκάδες τηλεθεατές που πείστηκαν από τη δήθεν προσφορά για αεροπορικά εισιτήρια μετ’ επιστροφής με μόλις… 99 ευρώ σε δημοφιλείς προορισμούς όπως Παρίσι, Ρώμη, Λονδίνο και Άμστερνταμ, αλλά και εκδρομές σε ελληνικά νησιά και ηπειρωτικούς τουριστικούς προορισμούς. Όσοι κατέβαλαν από 99 ευρώ για εισιτήρια έως και πάνω από 400 ευρώ για εκδρομές κατάλαβαν την απάτη μόλις την 1η Απριλίου (σαν ψέμμα!!!), γιατί τότε προβλεπόταν πως θα έκλειναν τα εισιτήρια, τα οποία είχαν προπληρώσει για την αγορά voucher.

    Όταν όμως τηλεφώνησαν για την αγορά των εισιτηρίων, τους διεμήνυσαν ούτε λίγο ούτε πολύ πως θα πρέπει να πληρώσουν πολλαπλάσια ποσά, παρά το γεγονός ότι η Πάνια και η διαφήμιση της εταιρείας έκαναν λόγο για μόλις 99 ευρώ! Δεκάδες τηλεθεατές που κατάλαβαν εκ των υστέρων την παραπλάνησή τους ζήτησαν πίσω τα χρήματά τους, αλλά μάταια! Το τηλέφωνο της Clever Holidays δεν λειτουργεί πλέον, ενώ κανείς από την παραγωγό εταιρεία δεν ενδιαφέρθηκε να τους αποζημιώσει….

    Και μέσα σε όλα αυτά ολοκληρώνεται πρόωρα και το TV Queen!

    Πρόωρο τέλος ανακοινώθηκε ότι θα έχει έναν μήνα μετά το λανσάρισμά του το ριάλιτι του Open, tv Queen, μιας χθες βράδυ πραγματοποιήθηκε εκτάκτως ο ημιτελικός.

    Το πρότζεκτ δεν κατάφερε να κερδίσει το ενδιαφέρον του τηλεοπτικού κοινού και τα νούμερα τηλεθέασης που σημείωνε καθημερινά ήταν αρκετά χαμηλά. Ο τελικός και το τελευταίο επεισόδιο θα προβληθεί πιθανότατα Παρασκευή 14 Ιουνίου, αλλιώς Κυριακή 16 Ιουνίου.

    O «αρνητής» του χορού του Ζαλόγγου Κώστας Γιαννακίδης, οι γραφικοί πολίτες και οι «ιεροφάντες» του ΕΣΡ

    Ο χορός του Ζαλόγγου αποτελεί έναν θρύλο με «πυρήνα» ιστορικό γεγονός που συνέβη μετά την οριστική κατάληψη του Σουλίου από τα στρατεύματα του Αλή πασά, τον Δεκέμβριο του 1803. Έχει προκαλέσει την αμφισβήτηση ως γεγονός από έγκριτους ιστορικούς ωστόσο για το ΕΣΡ αποτελεί «ιερό και όσιο» που δεν επιδέχεται κριτικής. Εξ ου και η κλήση προς τον Best 92,6 για τις σχετικές αναφορές του Κώστα Γιαννακίδη που ελέγχεται για 5 (!) παραβάσεις της νομοθεσίας.

    Συγκεκριμένα, μετά από καταγγελία προφανώς κάποιου θερμόαιμου τηλεθεατή – ενδεχομένως «κολλημένου» ιστορικού σε …αυτή την πλευρά της Ιστορίας, το ΕΣΡ κάλεσε τον σταθμό να απολογηθεί για «έλλειψη αναγνώρισης και έμπρακτου σεβασμού διαφορετικών απόψεων», «έλλειψη ακρίβειας και πληρότητας, παρουσίαση γεγονότων χωρίς προσοχή και αίσθημα ευθύνης, δημιουργία σύγχυσης στο κοινό», «μετάδοση πληροφοριών χωρίς έλεγχο», «απόψεις ως ειδήσεις» και «υποβάθμιση ποιότητας προγραμμάτων».

    Και όλα αυτά για έναν πραγματικά φαιδρό λόγο: Επειδή ο Κώστας Γιαννακίδης εξέφρασε αμφιβολίες κατά πόσο είναι υπαρκτό γεγονός ο χορός του Ζαλόγγου. Είναι περίπου βέβαιο ότι αν το ΕΣΡ υπήρχε την εποχή του Ιεροδικείου το 1632 θα είχε καταδικάσει σύσσωμο τον Γαλιλαίο Γαλιλέϊ για το «Και όμως κινείται».

    Αλήθεια τώρα; Το 1/3 των Ελλήνων είδαν τον Ολυμπιακό;

    Με το ασύλληπτο 58% στο δυναμικό κοινό 18-54, ο ευρωπαϊκός θρίαμβος του Ολυμπιακού στο UEFA Europa Conference League που μεταδόθηκε ζωντανά από το Mega, κατέρριψε κάθε ρεκόρ τηλεθέασης. Κατά τη διάρκεια της απονομής του κυπέλλου, η τηλεθέαση χτύπησε «κόκκινο» και έφτασε το 63,9% στο σύνολο του κοινού. Μάλιστα, τη στιγμή του γκολ του Ελ Κααμπί η τηλεθέαση εκτινάχθηκε στο 74,1% στο δυναμικό κοινό 18-54.  Σε επιμέρους ανδρικό κοινό, άγγιξε το αστρονομικό 82,2%!  Η κάλυψη του ματς απογειώθηκε στους 3.371.000 τηλεθεατές.

    Το σπριντ της Κασκανιώτη για 4 μεγάλες διοργανώσεις

    Euro 24 για 51 αγώνες από 14 Ιουνίου έως και την Κυριακή 14 Ιουλίου, Ολυμπιακοί από 26 Ιουλίου έως 11 Αυγούστου και Παραολυμπιακοί Αγώνες (28 Αυγούστου έως 8 Σεπτεμβρίου), αλλά και Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου και προ-ολυμπιακό μπάσκετ, περιλαμβάνονται στο τηλεοπτικό «μενού» της ΕΡΤ για αυτό το καλοκαίρι και ήδη η διοίκηση σπαζοκεφαλιάζει αναφορικά με τον τρόπο διανομής του περιεχομένου. Στην ΕΡΤ1, την ΕΡΤ2 και την ΕΡΤ3 ο πόρος-«χρόνος» είναι ανελαστικός, οπότε το στοίχημα είναι να χωρέσει αθλητικό, πολιτικό και ψυχαγωγικό πρόγραμμα στα 3 κανάλια. Στο ERTflix αναζητείται τρόπος μέσω εταιρείας υψηλής τεχνολογίας προκειμένου να αυξηθεί η χωρητικότητα της streaming πλατφόρμας και να είναι δυνατή η τηλεθέαση από όλα τα devices.

    Τα «στημένα» στρατόπεδα, η προγραφή Ζούλα και η αλήθεια για τα φέσια των παρόχων ενέργειας στην ΕΡΤ

    Μια μεγάλη ταλάντωση διαγράφει το εύρος των πληροφορικών αναφορικά με την τύχη του προέδρου της ΕΡΤ Κωνσταντίνου Ζούλα στην ΕΡΤ. Το πλάτος της, το σημείο ισορροπίας αλλά και η δύναμη της επαναφοράς αυτής της ταλάντωσης συναρτάται από την ισχύ και σφοδρότητα των αντίρροπων δυνάμεων, με το «φίλιο» στρατόπεδο να κάνει λόγο για success story Ζούλα, αγαστές σχέσεις με το Μαξίμου και τροπολογία του νόμου για να συμβαδίζει με τα πτυχία και την προϋπηρεσία του.

    Το αντίπαλο δέος εκτοξεύει δηλητηριώδη βέλη κάνοντας λόγο για εξασθένιση της σχέσης με τον πρωθυπουργό που… δεν του σηκώνει τα τηλέφωνα, για απλή παράταση της θητείας του για ένα εξάμηνο και για παρελκυστική πολιτική προς τους παρόχους ενέργειας στη διεκδίκηση της απόδοσης του ανταποδοτικού τέλους (3 ευρώ ανά λογαριασμό υπέρ της ΕΡΤ).

    Γίνεται αντιληπτή μια προσπάθεια αναδιανομής της εξουσίας στο Ραδιομέγαρο, διαφαίνεται ένα άτυπο κίνημα (μηντιακό) ανατροπής της καθεστηκυίας τάξης στη δημόσια ραδιοτηλεόραση με μια σύμμικτη πολεμική μύθων και αλήθειας που θολώνει σε τέτοιο βαθμό το τοπίο που πρέπει να είναι κανείς ή ο Μητσοτάκης ή ο Ζούλας για να ξέρει την πραγματικότητα.

    Η πραγματικότητα ωστόσο εμπεριέχει αρκετούς συμβολισμούς που αναδύουν ένα σπέρμα δυσαρέσκειας μετά τα διπλωματικά disruptions της Eurovision και πράγματι δεν θα μπορούσε να ζωγραφίσει κανείς την επικοινωνία προέδρου-πρωθυπουργού με μια ευθεία και αδιάλειπτη γραμμή. Επειδή δεν υπάρχει καπνός χωρίς φωτιά, πράγματι η ροή της κατάθεσης του ανταποδοτικού τέλους δεν είναι αδιάλειπτη όχι όμως επειδή κάποια ωραία ημέρα οι πάροχοι αποφάσισαν να δημιουργήσουν κίνημα «δεν πληρώνω-δεν πληρώνω» προς την ΕΡΤ αλλά από τα φέσια πολιτών που δεν καταβάλλουν στο ακέραιο τους λογαριασμούς.

    Πράγματι η έκθεση του ανεξάρτητου ορκωτού ελεγκτή λογιστή αναφέρει ότι «από τον έλεγχό μας δεν κατέστη εφικτό να συγκεντρώσουμε επαρκή και κατάλληλα ελεγκτικά τεκμήρια προκειμένου να επαληθεύσουμε, το ακριβές ύψος των εσόδων από το ανταποδοτικό τέλος του Ν. 4173/2013, το οποίο ανέρχεται σε 190,7 εκ. ευρώ, ποσό το οποίο η εταιρεία λογιστικοποιεί με βάση τις εκκαθαρίσεις των παρόχων ηλεκτρικής ενέργειας και την αρχή του δεδουλευμένου». Το δεύτερο κομμάτι επισημαίνει την επιφύλαξη για την επάρκεια της πρόβλεψης που έχει πάρει η ΕΡΤ ύψους 51,4 εκατ. ευρώ για την «κάλυψη ζημιών από τη μη είσπραξη απαιτήσεων από το ανταποδοτικό τέλος, συνολικού ποσού 122 εκατ. ευρώ».

    Τα 51,4 εκατ. ευρώ που θεωρεί πιθανό να «χαθούν» (να μην εισπραχθούν) η ΕΡΤ είναι λίγα, καθώς το ποσό του οποίου διακυβεύεται η είσπραξη είναι υπερδιπλάσια, φτάνοντας τα 122 εκ. ευρώ. Σύμφωνα με νόμο του 2013 «οι προμηθευτές ηλεκτρικής ενέργειας παρακρατούν προμήθεια 0,5% επί των εισπράξεων για τον υπολογισμό, ενσωμάτωση σε λογαριασμό, είσπραξη, και απόδοση του αναλογούντος ποσού στη Ε.Ρ.Τ. Α.Ε..

    Τα ποσά που εισπράττονται, μετά την αφαίρεση της προμήθειας 0,5%, αποδίδονται στη Ε.Ρ.Τ. Α.Ε. εντός του δεύτερου μήνα από τη λήξη του μήνα στον οποίο ανήκει λογιστικώς η κάθε είσπραξη λογαριασμού ηλεκτρικού ρεύματος». Ωστόσο τα 122 εκατ. ευρώ είναι μεγάλο ποσό για να λείπει από το ταμείο.

    ΕΡΤ: Λίγο χλωμό να μην πληρώνεται το ανταποδοτικό τέλος με 5+3 προτάσεις μυθοπλασίας για τη σεζόν 2024- 2025

    Αν λοιπόν λείπουν αυτά τα ποσά είναι μάλλον δύσκολο να προγραμματίσει η ΕΡΤ 8 σειρές μυθοπλασίας για την επόμενη σεζόν. Τη σειρά «Η Μαρία πριν γίνει Κάλλας» η οποία αναφέρεται στα νεανικά χρόνια της κορυφαίας Ελληνίδας ντίβας της όπερας, το δίχτυ» το οποίο ετοιμάζει ο Μανούσος Μανουσάκης σε σενάριο του Βαγγέλη Γιαννίση, τη νέα δραματική σειρά της Μιρέλλας Παπαοικονόμου «Το απαραίτητο φως», το «Μαμά σε μυστική αποστολή» η οποία έχει κάνει διεθνή καριέρα, από το 2016  ως «Undercovermοm», το σήριαλ «Η ναυαγός» σε σενάριο της Μαρίας Γεωργιάδου αλλά και το «Κάνε ότι κοιμάσαι», η «Παραλία», η «Ηλέκτρα» και ο δεύτερος κύκλος της σειράς «Έρημη χώρα».

    Αγωγή των σωματείων της ΕΡΤ κατά του Κ. Ζούλα για κακοδιαχειριση!

    Η Δικαιοσύνη θα αποφασίσει πλέον για τον τρόπο διοίκησης και διαχείρισης της ΕΡΤ επί Ζούλα – στο στόχαστρο και ο τρόπος αναθέσεων μεγάλων συμβάσεων πολλών εκατομμυρίων ευρώ

    Δικάστηκε χθες στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών η αγωγή που άσκησαν κατά της ΕΡΤ σύσσωμα τα σωματεία των εργαζομένων στην ΕΡΤ και οι εκπρόσωποί τους στο διοικητικό συμβούλιο της ΕΡΤ, για τον τρόπο διοίκησης και διαχείρισης της ΕΡΤ επί Κωνσταντίνου Ζούλα, που όλο και πιο συχνά απασχολεί τη δημοσιότητα.

    Με την αγωγή, ζητείται ο δικαστικός έλεγχος και η ακύρωση των αποφάσεων του διοικητικού συμβουλίου της ΕΡΤ που ελήφθησαν τον Απρίλιο 2023 με διαδικασία παράνομη και αντίθετη προς τους κανονισμούς της ΕΡΤ, σύμφωνα με τους ενάγοντες, καθώς δεν τηρήθηκαν οι κανόνες για τη συγκρότηση, την απαρτία, τον τρόπο εισαγωγής θεμάτων προς απόφαση και τη διαδικασία λήψης απόφασης στο διοικητικό συμβούλιο της ΕΡΤ, με κύρια ευθύνη του Κωνσταντίνου Ζούλα, που το επίμαχο διάστημα καταλάμβανε τόσο τη θέση του Προέδρου όσο και τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου της ΕΡΤ.

    Μέσα από τη δυσλειτουργία του διοικητικού συμβουλίου της ΕΡΤ, που έχει αποφασίσει για αναθέσεις πολλών εκατομμυρίων ευρώ με διαδικασίες και τρόπους που τώρα καλείται η Δικαιοσύνη να εξετάσει, επανέρχεται και αναδεικνύεται το μείζον θέμα της διαχείρισης από τη διοίκηση της ΕΡΤ δημοσίου χρήματος -του ανταποδοτικού τέλους που πληρώνουν όλοι οι Έλληνες. Σύμφωνα με τον δικηγόρο των εναγόντων, Κωνσταντίνο Τοκατλίδη, η υπόθεση είναι μεγάλης βαρύτητας καθώς αφορά στη διοίκηση και διαχείριση μεγάλων δημοσίων επιχειρήσεων. Συνδέεται αναπόφευκτα με την εδραιωμένη στην κοινωνία αντίληψη ότι οι διοικήσεις των δημοσίων επιχειρήσεων είναι στο απυρόβλητο, καθώς στην πράξη μένουν ανεξέλεγκτες ό,τι κι αν γίνει. Εμείς δεν συμφωνούμε με αυτό και θεωρούμε ότι μπορεί να αλλάξει. Το έργο του Δικαστηρίου είναι δυσχερές και με σεβασμό στην κρίση του θα αναμείνουμε την απόφασή του, τους προσεχείς μήνες.

    Λήγει η σύμβαση ΕΡΤ-Nielsen

    Λήγει στις 7 Ιουνίου η σύμβαση ανάμεσα στην ΕΡΤ και τη Nielsen. Η ΕΡΤ εμφανίζεται πρόθυμη να ανανεώσει τη συνεργασία της για το διάστημα του καλοκαιριού, ώστε να υπάρχουν στοιχεία τηλεθέασης για το Euro 2024 και τους Ολυμπιακούς του Παρισιού.

    Ενοικιαζόμενο συνεργείο

    Στο final 4 της Euroleague οι απεσταλμένοι της ΕΡΤ βγήκαν με ενοικιαζόμενο συνεργείο. Ο λόγος; Το κόστος! Όντως, με τον υπολογισμό που έγινε το ιδιωτικό συνεργείο στο Βερολίνο κόστισε λιγότερα. Το ερώτημα είναι; Πότε κινητοποιήθηκε το σύστημα ώστε να κλειστούν τα εισιτήρια πιο νωρίς και να βρεθούν φθηνότερα εισιτήρια; Εκτός από τα ενοικιαζόμενα συνεργεία εννοείται ότι χρησιμοποιήθηκε και το άκρως τηλεοπτικό…Skype!

    Θα δούμε φέτος exit poll;

    Ο κύβος ερρίφθη: Τα τηλεοπτικά κανάλια, ιδιωτικά και δημόσια μαζί, θα συμβάλλουν σε ένα κοινό exit poll που θα πραγματοποιηθεί από τις εταιρείες ALCO, MARC, METRON ANALYSIS, MRB HELLAS A.E., GPO, PULSE RC την Κυριακή 09/06/2024 ημέρα διεξαγωγής των Ευρωεκλογών. Κάθε πανελλαδικό κανάλι, και η ΕΡΤ (Palmos), θα καταβάλλει από 20.000 ευρώ πλέον Φ.Π.Α. Εκτός από την ΕΡΤ, το κοινό exit poll γίνεται για λογαριασμό του Mega (Metron Analysis), του Open (ΜRB), του Star (GPO), του Alpha (Alco), του ΑΝΤ1 (Marc) και του ΣΚΑΪ (Pulse).

    Ο συλλέκτης Ραδιοσταθμών Χάρης Πολίτης και η επέλαση στο Διαδίκτυο

    Sfera 102.2, Music 89.2, Pride 98.6, ελληνικός 93.2, music Tess 107.1, Μουσικός και Derti… sky is the limit για τον όμιλο Πολίτη που μεγαλώνει το εύρος της βεντάλιας των ραδιοφωνικών του σταθμών και ήδη κινείται προς την ανάσταση του Nitro Radio (πάλαι ποτέ της ΙΜΑΚΟ) έχοντας ήδη κατοχυρώσει το πάλαι ποτέ glam τίτλο της IMAKO στον Οργανισμό Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας.

    Επιπλέον, στο διαδίκτυο το Politis Group προχώρησε τον περασμένο Απρίλιο στην εξαγορά του 80% του Rosa.gr, με τους μέχρι πρότινος μοναδικούς μετόχους του, Δημήτρη Ραπίδη και Χρήστο Παπαϊωάννου, να διατηρούν από ένα 10% έκαστος, ενώ ετοιμάζεται να βγάλει στον «αέρα» και ένα ακόμη ενημερωτικό portal, το news365.gr.

    Λάμπουν δια της απουσίας τους οι εργαζόμενοι από το νέο ΔΣ της Αυγής

    Την έντονη ανησυχία τους για τον αποκλεισμό τους από το νέο Δ.Σ. της Αυγής εκφράζουν οι εργαζόμενοι σε ομόφωνη απόφαση της γενικής συνέλευσης των εργαζομένων της εφημερίδας. Το γεγονός συμβαίνει για πρώτη φορά στα χρονικά καθώς «η βαθιά δημοκρατική παράδοση της ιστορικής εφημερίδας της Αριστεράς συμπεριλάμβανε πάντα τους εργαζόμενους στη διοίκηση του οργανισμού. Μάλιστα, σύμφωνα με την ίδια παράδοση αλλά και με βάση τις σχετικές δεσμεύσεις της Διοίκησης για συμπερίληψή μας, είχαμε εκλέξει εδώ και μήνες τον εκπρόσωπο μας προκειμένου να ενταχθεί στο νέο ΔΣ κι αναμέναμε την επίσημη συγκρότησή του. Ωστόσο, η αναμονή και τα λόγια της Διοίκησης αποδείχθηκαν ατόφιος εμπαιγμός, καθώς με μια απολύτως μονομερή και αιφνιδιαστική ενέργεια μας ανακοινώθηκε ότι το νέο ΔΣ θα είναι τριμελές και οι εργαζόμενοι δεν θα εκπροσωπούνται σε αυτό» αναφέρουν οι εργαζόμενοι που θα προσφύγουν στον πρόεδρο της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, τη γραμματέα του κόμματος και τον διευθυντή του γραφείου του προέδρου.

    Η Έλλη Στάη στο Ζάππειο μια μέρα … και το τρακάρισμα με τον δήμαρχο

    Μια αναπάντεχη συνάντηση με τον δήμαρχο Αθηναίων Χάρη Δούκα είχε η Έλλη Στάη την ώρα που έκανε την προπόνησή της στο Ζάππειο. Η δημοσιογράφος ανέβασε στο instagram φωτογραφία και βίντεο από τη συνάντησή τους κάνοντας γνωστό ότι ο δήμαρχος τής υποσχέθηκε το άνοιγμα της Βασιλίσσης Όλγας, αλλά και ότι την επόμενη φορά θα τρέξουν μαζί.

    Οι Καναλάρχες, η ΣΣΕ, η έφεση και ραντεβού τον Σεπτέμβρη      

    Έφεση στην απόφαση της 5μελούς επιτροπής του ΟΜΕΔ κατέθεσε η Ε.Ι.ΤΗ.Σ.Ε.Ε. (καναλάρχες) εναντίον της  Συλλογική Σύμβασης Εργασίας. Το εφετείο ορίστηκε στα τέλη Σεπτεμβρίου.

    Και ο ΑΝΤ1 και ο Γιώργος Λιάγκας ξέρουν που βάζουν την υπογραφή τους-Τότε γιατί δεν υπογράφουν;

    Οξύμωρο που ο Γιώργος Λιάγκας δεν έχει υπογράψει ανανέωση της σύμβασής του με τον ΑΝΤ1 όταν το κανάλι του δίνει χρόνο και χρήμα για να κάνει και κάτι ακόμη.. Προφανώς αναζητείται το slot.

    Χωρίς την Ελένη το 2025

    «Την Ελένη; πρέπει να τη λέμε καταστροφέα πλοίων, ανδρών, πόλεων» έλεγε ο Αρχαίος τραγικός ποιητής Αισχύλος (525-456 π.Χ.) και προφανώς δεν ισχύει για τη σύγχρονη Ελένη – Μίδα που ό,τι έπιανε στον τηλεοπτικό αέρα γινόταν χρυσός. Ένας χρυσός που μάλλον τελειώνει τουλάχιστον για την επόμενη σεζόν. Κανείς δεν θα χαθεί – η δε ομάδα της μάλλον θα σκορπιστεί στα 4 σημεία του τηλεοπτικού οικοσυστήματος

    Παλαιτσάκη αντί για Μικρούτσικο

    Ανατροπή με τις αναθέσεις είχαμε στο επεισόδιο του TV Queen καθώς τη θέση του διευθυντή της Ακαδημίας Ανδρέα Μικρούτσικου πήρε απρόσμενα η Νανά Παλαιτσάκη. Τα κορίτσια αμέσως υπέθεσαν ότι ο λόγος είναι ότι ο παρουσιαστής αμέσως μόλις τελείωσε το live έτρεξε να πανηγυρίσει την κατάκτηση της κούπας του Παναθηναϊκού στην Ευρωλίγκα. Τώρα να είσαι στο κανάλι του Ιβάν Σαββίδη που έχει τον πρωταθλητή Ελλάδας και να ζητωγραυγάζεις για τον Παναθηναϊκό on air το λες και έλλειψη λογικής.

    Η ΕΡΤ για Euro και Mundial

    Ξεκίνησαν οι επαφές και στην Ελλάδα για τη μετάδοση των αγώνων του Mundial 2026. Τα στελέχη που εκπροσωπούν τη διοργάνωση συζήτησαν με τους ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς και την ΕΡΤ.

    Πόσα παίρνει ο πρόεδρος του ΕΚΟΜΕ;

    Η τακτική γενική συνέλευση του ΕΚΟΜΕ ενέκρινε και τις αμοιβές των μελών του ΔΣ για το προηγούμενο έτος, οι οποίες ανέρχονται σε 3.550 ευρώ, ενώ η θέση του προέδρου – διευθύνοντος συμβούλου έχει μεικτές ακαθάριστες αποδοχές ύψους 42.311,53 ευρώ.

    Μαίρη, Μαίρη, Μαίρη»: Η σειρά που δεν τελείωσε ποτέ!

    Δεν τελείωσε ποτέ η σειρά «Μαίρη, Μαίρη, Μαίρη», των Μιχάλη Ρέππα και Θανάση Παπαθανασίου, στο Mega! Για άγνωστο λόγο, ενώ οι συντελεστές συζητούσαν τη συνέχεια της σειράς, με δεύτερο κύκλο, η μετάδοσή της διακόπηκε, χωρίς να υπάρξουν επίσημες ανακοινώσεις. Οι συντελεστές εξοφλήθηκαν για την εργασία τους, ενώ το συγγραφικό δίδυμο μετακινήθηκε από το Mega στον Alpha.

    Συνεργασία ΕΡΤ-Columbia Pictures

    Εμπορική συνεργασία ΕΡΤ με την Columbia Pictures. Το Δ.Σ. της δημόσιας τηλεόρασης ενέκρινε την απόκτηση του δικαιώματος προβολής από τα κανάλια της ΕΡΤ και ανάρτησης στο ERΤFlix 103 ξένων ταινιών και 11 ξένων σειρών μυθοπλασίας.

    Στις εκλογές καταλαβαίνεις το enfant gâté των δημοσιογράφων της ΕΡΤ

    Το κανάλι 24ωρης ροής ειδήσεων ΕΡΤNews θα καλύψει την εκλογική αναμέτρηση της επόμενης Κυριακής για την Ευρωβουλή.

    Η μαραθώνια εκλογική μετάδοση θα αρχίσει στις 17.00.

    Οι Γιώργος Κουβαράς, Απόστολος Μαγγηριάδης και Αντριάνα Παρασκευοπούλου, με την υποστήριξη της δημοσιογραφικής και τεχνικής ομάδας του ειδησεογραφικού καναλιού της ΕΡΤ, θα δίνουν σε συνεχή ροή όλες τις πληροφορίες για την επόμενη ημέρα στην Ευρώπη. Μαζί τους  στο στούντιο πρόσωπα της πολιτικής, οικονομικής ζωής, δημοσιογράφοι, αλλά και άνθρωποι του πολιτισμού και της τέχνης.

    World Party: Επιστρέφει με Τανιμανίδη και Μαυρίδη στον ΑΝΤ1

    Ένα τηλεοπτικό reunion ετοιμάζουν ο Σάκης Τανιμανίδης και ο Γιώργος Μαυρίδης με την επιστροφή του ”World Party” στον ΑΝΤ1 αυτή την φορά. Η ταξιδιωτική εκπομπή, μετδιδόταν στο παρελθόν από τη συχνότητα του ALPHA. βέβαια το κανάλι έκανε συνάντηση με τους συντελεστές για την επιστροφή του πρότζεκτ εκεί, αλλά δεν ευοδώθηκε.

    Ο Τατσόπουλος, οι συλλέκτες οστών και η Εκκλησία

    Αξιομνημόνευτη στιγμή της ελληνικής τηλεόρασης η παρουσία του συγγραφέα Πέτρου Τατσόπουλου στην εκπομπή της Κατερίνας Καινούργιου στον ALPHA, προκειμένου να μιλήσει για το χαμένο χέρι του Αγίου Ιωάννη του Ρώσου και την επανένωσή του (την ημέρα που η Εκκλησία τιμά τη μνήμη του αγίου). «Επειδή είμαστε σε ορθόδοξη χώρα δεν μπορούμε να λέμε όποια μ@λ@κία θέλουμε. Ακούς;» ανέφερε ο κ. Τατσόπουλος πριν αποχωρήσει. Νωρίτερα είχε στηλιτεύσει την πρακτική του κατακερματισμού των οστών των αγίων και οσίων.

    Λάκης Γαβαλάς: «Να έρθει η Βίκυ Καγιά στον ΣΚΑΪ να κάνει τι; Σαν catering

    O Λάκης Γαβαλάς σε δηλώσεις του στις τηλεοπτικές κάμερες απάντησε για το σενάριο που θέλει τη Βίκυ Καγιά στον ΣΚΑΪ. «Να έρθει η Βίκυ Καγιά στον ΣΚΑΪ, να κάνει τι; Σαν catering; Σαν τι να έρθει; Πόσες φορές ακουγόταν το όνομά μου από ‘δω κι από ‘κει; Μακάρι κάπου να πάει η κοπέλα. Εγώ είχα πει στη Βίκυ ότι πρέπει να πάει σπίτι να ξεκουραστεί. Τώρα ξεκουράστηκε, οπότε μπορεί να έρθει ανανεωμένη».

    Ζήτησε το Final 4 η ΕΡΤ από τη Nova!

    Δεν τελεσφόρησε η πρόταση συνεργασίας της ΕΡΤ στη Nova για την ταυτόχρονη μετάδοση των αγώνων του Final 4 της Euroleague, στο οποίο συμμετέχουν ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός. Η απάντηση της Nova Broadcasting ήταν αρνητική στο ενδεχόμενο και της ελεύθερης μετάδοσης των δύο ημιτελικών και των δύο τελικών, μικρού και μεγάλου, της διοργάνωσης.

    Η ΕΡΤ διαψεύδει ξυλοδαρμό εργαζόμενου στο Ραδιομέγαρο

    Με αφορμή (25/5/2024) ανάρτηση ρεπορτάζ στην ιστοσελίδα Gazzetta που έτυχε άμεσης αναπαραγωγής σε αθλητικά sites σχετικά με δήθεν πρόσφατο περιστατικό βίας στο Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής, η ΕΡΤ διαψεύδει κατηγορηματικά τις ψευδείς αυτές πληροφορίες. Δεν υπάρχει την τελευταία πενταετία καμία καταγεγραμμένη αναφορά ή καταγγελία για εργαζόμενο της ΕΡΤ που να έφυγε με ασθενοφόρο έπειτα από ξυλοδαρμό συναδέλφου του. Μία υπόθεση ανάρμοστης συμπεριφοράς μεταξύ δύο δημοσιογράφων που οδηγήθηκε στα ποινικά δικαστήρια είχε συμβεί στις 13/3/2019.

    Η ΕΡΤ λειτουργεί με πλήρη διαφάνεια και σεβασμό προς τους εργαζομένους της, εφαρμόζοντας αυστηρά πρωτόκολλα για την πρόληψη και την αντιμετώπιση κάθε μορφής βίας και παρενόχλησης. Ως εκ τούτου, η ιστοσελίδα Gazzetta και όσες ιστοσελίδες αναπαρήγαγαν την εν λόγω «είδηση» καλούνται άμεσα να ανακαλέσουν τα σχετικά ρεπορτάζ και να ζητήσουν συγγνώμη, επειδή διαδίδουν αναλήθειες, δεν έχει προηγηθεί δημοσιογραφική έρευνα και είναι κακόπιστα με στόχευση παραπλάνησης. Η ΕΡΤ επιφυλάσσεται, ούτως ή άλλως, για την άσκηση όλων των δικαιωμάτων που της δίνει η νομοθεσία.

    Κάποιος να πει στη Φαίη Σκορδά ότι αφεντικό στην ενημέρωση του Open είναι ο Χρήστος Παναγιωτόπουλος

    Μια καινοφανή πρόταση κατέθεσε η Φαίη Σκορδά προς τον Χρήστο Παναγιωτόπουλο διευθυντή ειδήσεων του OPEN: Να δώσει την παρουσίαση του κεντρικού δελτίου ειδήσεων στην Τατιάνα Στεφανίδου τώρα που φεύγει από τον ALPHA! Η αλήθεια είναι ότι η Τατιάνα παρουσίαζε δελτία ειδήσεων πριν πολλά χρόνια στον ΑΝΤ1, Εδώ λοιπόν τώρα έρχεται η Φαίη να ρίξει την ιδέα της στον Παναγιωτόπουλο! Στον Χρήστο Παναγιωτόπουλο που πέρυσι επέλεξε την Εύα Αντωνοπούλου για την παρουσίαση του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του OPEN, αφήνοντας τον ΣΚΑΙ όπου είχε μείνει στάσιμη!

    Η Φαίη λοιπόν αγνοώντας ότι ο Νίκος Κοκλώνης και η Barking Well Media δεν έχουν καμία αρμοδιότητα στο ενημερωτικό κομμάτι του OPEN, που ανήκει στην αποκλειστική αρμοδιότητα του Χρήστου Παναγιωτόπουλου, πετάει ιδέες για την Τατιάνα την ώρα που στο πάνελ της συζητούσαν ότι η δημοσιογράφος συναντήθηκε με την Αγλαία Λάτσιου (Barking Well Media) προκειμένου να διερευνήσουν τη δυνατότητα συνεργασίας!

    «Είναι σημαντικό να ακούγονται αυτές οι φωνές σαν της κας Καρυστιανού» λέει η Μπάρκα και την κόβει στον «αέρα»

    «Είναι σημαντικό να ακούγονται αυτές οι φωνές σαν της κυρίας Καρυστιανού» λέει η Δανάη Μπάρκα από την πρωινή εκπομπή της στο MEGA για τη χαροκαμένη μάνα των Τεμπών, που εμφανίστηκε στην παράσταση του Λάκη Λαζόπουλου… Και με το που πήγε να μιλήσει η Μαρία Καρυστιανού την έκοψε!

    Στο «Πάμε Δανάη» της περασμένης Τετάρτης φιλοξενήθηκε βίντεο από την παράσταση του Λάκη Λαζόπουλου… Κάποια στιγμή ο ηθοποιός φωνάζει επάνω στη σκηνή τη Μαρία Καρυστιανού που παρακολουθεί την παράσταση μετά από πρόσκλησή του. Όλα αυτά λοιπόν τα βλέπουμε στο βίντεο που μεταδίδει η εκπομπή.

    Αφού ανέβηκε η Καρυστιανού στη σκηνή ο Λάκης Λαζόπουλος κάνει μια εισαγωγή και στη συνέχεια της δίνει τον λόγο… Και η Καρυστιανού ξεκινάει να μιλάει λέγοντας, «Επί της ουσίας είμαστε στο μηδέν»!

    Σε αυτό λοιπόν το σημείο με το που ξεκινάει δηλαδή να μιλάει η Καρυστιανού, η Δανάη Μπάρκα κόβει το βίντεο ή έτσι τουλάχιστον φάνηκε και επιστρέφει στο στούντιο λέγοντας, «Είναι σημαντικό να ακούγονται αυτές οι φωνές»! Και εύλογα αναρωτιέται κανείς, αφού είναι σημαντικό γιατί δεν την άφησε να ακούσουμε τι είπε;

     

    Διαβάστε επίσης:

    ΔΥΠΑ: Ξεκινούν τη Δευτέρα οι αιτήσεις για 300.000 επιταγές κοινωνικού τουρισμού

    ΣτΕ: «Πράσινο φως» για 300 επιπλέον ειδικούς φρουρούς της ΕΛ.ΑΣ. που θα περιπολούν στις γειτονιές

    Γιάννης Καντώρος: Η Interamerican αντιμετωπίζει σφαιρικά το θέμα των φυσικών καταστροφών