• media Sonia gif

    Media

    Το κύκνειο άσμα του Κοκλώνη στο Open, ο Ιβάν πάει διαιτησία, το shortcut του Τζώνη και η τύχη της Ισαβέλλας

    • Σόνια Χαϊμαντά

    Στον επίλογό του φαίνεται ότι βρίσκεται το τελευταίο κεφάλαιο στη σχέση μεταξύ του Open και του Νίκου Κοκλώνη και της εταιρείας παραγωγής Barking Well Media. Οι οικονομικές και εμπορικές διαφορές των δύο πλευρών βρίσκονται ήδη στο διαιτητικό δικαστήριο, μετά από προσφυγή της πλευράς Ιβάν Σαββίδη.

    Το διαιτητικό δικαστήριο θα αποφασίσει για την επίλυση της διαφοράς αφού εξετάσει τους ισχυρισμούς και το αποδεικτικό υλικό και των δύο πλευρών.

    Η απόφαση του διαιτητή ή των διαιτητών είναι δεσμευτική για τους εμπλεκόμενους και μπορεί να απαιτηθεί δικαστικά η συμμόρφωση προς αυτήν, όπως θα γινόταν με μια δικαστική απόφαση.

    Αν και καταβλήθηκε σοβαρή προσπάθεια να διατηρηθεί η σχέση της σύμπραξης, με τον Κοκλώνη να διαχειρίζεται το περιεχόμενο του ψυχαγωγικού προγράμματος και να αναλαμβάνει την εμπορική του αξιοποίηση, το project ματαιώνεται καθώς δεν απέφερε τα αναμενόμενα ούτε από πλευράς τηλεθέασης ούτε σε επίπεδο διαφημιστικών εσόδων.

    Ωστόσο αυτό δεν σημαίνει ότι θα διαταραχθεί πλήρως και η ισορροπία της σχέσης με τη Red Smile, θυγατρική της Barking Well Media που έχει αναλάβει να «τρέχει» ορισμένες εκπομπές – αν και τα πρώτα σημάδια δεν δείχνουν φως στην άκρη του τούνελ.

    Ήδη διαρρέεται ότι η Ελένη Τσολάκη παραμένει κανονικότατα στο κανάλι και τη νέα τηλεοπτική σεζόν, με δική της εκπομπή, η οποία θα συνεχίσει να είναι η πρωινή καθημερινή του σταθμού, και όχι υπό την παραγωγή της εταιρείας παραγωγής Red Smile (Barking Well media).

    O Τζώνη πήρε το όπλο του (και δεν είναι η πρώτη φορά)

    Η πιο πρόσφατη συνάντηση του Νίκου Κοκλώνη με τους ανθρώπους του Ιβάν Σαββίδη, παρόντος του μη εκτελεστικού προέδρου του Δ.Σ. Αρτούρ Νταβιντιάν κατέδειξε ότι ούτε το 50% του καναλιού μπορεί να αγοράσει ο παραγωγός, ούτε και να συνεχίσει το μοντέλο της συνεργασίας δεδομένου ότι υπήρξε διαφωνία για τη ροή του όποιου χρήματος παραγόταν: Θα κατέληγε στο ταμείο της Barking Well Media βάσει της συμφωνίας ή θα όδευε στα χρέη της εταιρείας Ραδιοτηλεοπτική Α.Ε. που αποτελούσε και επείγουσα διευθέτηση; Μετά το διαζύγιο ωστόσο η επόμενη ημέρα δεν είναι τόσο διαυγής.

    Ο άνθρωπος του Νίκου Κοκλώνη στο Δ.Σ. Τζώνη Καλημέρης έχει αναλάβει από τις 8 Νοεμβρίου του 2023 διευθυντής Επιχειρησιακής Λειτουργίας (Chief Operating Officer). Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει ήδη κάνει σχετικό deal με τους Ρώσους συνεργάτες του καναλάρχη Ιβάν Σαββίδη προκειμένου να παραμείνει στο κανάλι – ανεξάρτητα από τον Νίκο Κοκλώνη.

    Η Ισαβέλλα Σασλόγλου, συνεργάτης του Κοκλώνη, από τον Νοέμβριο του 2023  έχει αναλάβει Διευθύντρια Προγράμματος, με την αμοιβή της να αναλαμβάνει πλέον στην εποχή μετά Κοκλώνη, αποκλειστικά το κανάλι (πληρωνόταν 50%-50%).

    Στο Open επέστρεψαν 12 στελέχη που είχαν μετακομίσει τον περασμένο χρόνο στη Barking Well Media (και πληρώνονταν από το κανάλι). Ο Χρήστος Παναγιωτόπουλος παραμένει ισχυρός επικεφαλής της Ενημέρωσης και σίγουρα η ομάδα του θα αισθάνεται ελαφρά ανακούφιση από την απώλεια του trash τμήματος του προγράμματος. 

    Τελικά πωλείται το Open;

    Αν πωλείται ακόμη το Open; Υπό προϋποθέσεις ναι αλλά ουδείς δέχεται να δώσει το ποσόν των 32 εκατ. ευρώ συν τα χρέη. Οπότε οι προοπτικές είναι δύο: ή συνεχίζει στο «ρελαντί» μέχρι να έρθουν χρήματα, οπότε να επανεπενδυθούν, ή μένει στον αυτόματο μέχρι να πέσει η τιμή του και να πωληθεί πολύ λιγότερα. 

    Υπάρχει και μια φήμη που κυκλοφορεί και κάνει λόγο για συμμαχία καναλαρχών προκειμένου να ρίξουν ζεστό χρήμα στο κανάλι (20 εκατ. ευρώ) και να μείνει εκτός των ορέξεων κάποιου εισβολέα στο τεραίν των καναλιών που θα ερχόταν να ροκανίσει την ήδη περιορισμένη πίτα της διαφήμισης.

    Στην ίδια μυθοπλαστική σφαίρα ανήκει ότι ο εφοπλιστής και ισχυρός άνδρας της ΑΕΚ Μάριος Ηλιόπουλος ενδιαφέρεται για το κανάλι.

    Ο Απόστολος Μαγγηριάδης στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ;

    Στις 25 Μαϊου 2024 γράφαμε ότι ο Απόστολος Μαγγηριάδης θα πάρει τη θέση του Γιώργου Κουβαρά στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ .

    Σύμφωνα με πληροφορίες ο Γιώργος Κουβαράς ζήτησε από τη διοίκηση της ΕΡΤ, να αποχωρήσει από την παρουσίαση του δελτίου, συνεχίζοντας τη συνεργασία με την εταιρεία από άλλη θέση. Εκτός απροόπτου θα είναι σχολιαστής στο δελτίο ειδήσεων, από τη νέα σεζόν ενώ  θα συνεχίζει να παρουσιάζει ενημερωτική εκπομπή.

    Ο Κ. Ζούλας, οι διαρροές περί παραμονής του, το ανταποδοτικό τέλος και ποιοι ακούγονται για τη θέση του CEO της ΕΡΤ

    Με θετικό απολογισμό έκλεισε η ΕΡΤ για το οικονομικό έτος 2023. Το ΔΣ της εταιρείας ενέκρινε τα οικονομικά αποτελέσματα, με βάση τα οποία τα κέρδη προ φόρων ανέρχονται σε 34.707.884,09 ευρώ, τα έσοδα μετά από φόρους σε 32.263.735,26 ευρώ, το αποτέλεσμα προς διάθεση σε 29.103.033,99 ευρώ και το μέρισμα χρήσης υπέρ του Ελληνικού Δημοσίου σε 10.200.000 ευρώ. Με αυτό το «χαρτί» το περιβάλλον Ζούλα διαρρέει ότι ο πρόεδρος παραμένει και μετά τη λήξη της θητείας του τον Σεπτέμβριο του 2024.

    Ένα αγκάθι στη σχέση του με το Μαξίμου είναι οι ανείσπρακτες οφειλές του ανταποδοτικού τέλους μέσω των παρόχων ηλεκτρισμού οι οποίοι ενώ έχουν στείλει λίστες με τους μπαταχτσήδες η ΕΡΤ δεν διαθέτει εισπρακτικό μηχανισμό οπότε γυρίζει το «μπαλάκι» στον μοναδικό μέτοχο, το υπ. Οικονομικών που θα πρέπει με ρύθμιση να βρει τρόπο είσπραξης των οφειλών. Με το πέρασμα των ετών η κατάσταση επιδεινώνεται, αντί να εξομαλύνεται.

    Συγκεκριμένα, οι απαιτήσεις των εισπράξεων που δεν ρευστοποιήθηκαν προς όφελος της δημόσιας τηλεόρασης για τη χρήση του 2019 υπολογιζόταν την 31/12/2019 σε 100 εκατομμύρια ευρώ και η ζημία από αυτή την εξέλιξη ανήλθε σε 45 εκατομμύρια ευρώ. Σύμφωνα με τα ελεγκτικά ευρήματα του 2021 οι μη ρευστοποιημένες απαιτήσεις ανήλθαν σε 114,5 εκατομμύρια ευρώ και η ζημία έφτασε στα 48,8 εκατομμύρια ευρώ, ενώ και το 2022 τα δεδομένα δείχνουν επιβάρυνση με τους συγκεκριμένους δείκτες να διαμορφώνονται σε 122 και 51,4 εκατομμύρια ευρώ, αντίστοιχα.

     Η ΕΡΤ είναι καζάνι που βράζει σε επίπεδο σχέσεων με τους εργαζόμενους που διαμαρτύρονται γιατί βρέθηκε τρόπος να δοθούν 385.000 ευρώ σε 67 στελέχη της διοίκησης, δεν έγινε το ίδιο για τις απαιτήσεις 22.000 ευρώ τον χρόνο σε 1.183 εργαζομένους.

    Σε λίγες ημέρες 12 υποψήφιοι περνούν το κατώφλι του ΟΤΕ Academy για να τεθούν στην κρίση της επιτροπής αξιολόγησης. Η νυν διευθύνουσα Κατερίνα Κασκανιώτη είναι «μέσα» αλλά ακούγονται και ονόματα όπως ενός νυν γενικού διευθυντή, ενός πρώην Διευθύνοντα συμβούλου της Digea που τώρα βρίσκεται στον χώρο του Security και ενός προβεβλημένου στελέχους που εργάζεται στην εταιρεία ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ. 

    Τα οικονομικά του ΑΝΤ1: Ζημιογόνος, αλλά ανθεκτικός

    Τα οικονομικά του αποτελέσματα για το 2023 ανακοίνωσε η ΑΝΤΕΝΝΑ TV του ομίλου Κυριακού. Κατά τη χρήση που έληξε στις 31 Δεκεμβρίου 2023 οι ζημίες μετά από φόρους ανήλθαν σε 52,7 εκατομμύρια ευρώ έναντι ζημιών μετά από φόρους 18,6 εκατομμυρίων ευρώ της προηγούμενης χρήσης. Ειδικότερα το 2023 ο κύκλος εργασιών μειώθηκε κατά 7,5 εκατομμύρια ευρώ από 97,8 εκατομμύρια το 2022 σε 90,3 εκατομμύρια ευρώ το 2023.

    Η μείωση αυτή προέρχεται κυρίως από τη μείωση των διαφημιστικών εσόδων κατά 10,4 εκατομμύρια ευρώ καθώς και τη μείωση των πωλήσεων προγραμμάτων σε τρίτους κατά 2,9 εκατομμύρια ευρώ η οποία αντισταθμίστηκε μερικώς από την αύξηση των προμηθειών και δικαιωμάτων από συνδεδεμένες εταιρείες και τον λοιπών εσόδων και προμηθειών συνολικού ποσού 5,8 εκατομμυρίων ευρώ. Το κόστος πωληθέντων μειώθηκε κατά περίπου 5 εκατ.  ευρώ από 82 εκατ. ευρώ το 2022, σε 77 εκατ. ευρώ το 2023.

    Η μείωση αυτή οφείλεται στο μειωμένο κόστος δικαιωμάτων προβολής προγράμματος περίπου κατά 10,7 εκατ. ευρώ, στη μείωση του κόστους παιχνιδιών (reality shows), του κόστους ειδήσεων και αμοιβών και εξόδων τρίτων/δεδουλευμένων εξόδων περίπου κατά 6,3 εκατ. ευρώ η οποία αντισταθμίστηκε με το αυξημένο κόστος αποσβέσεων/απομειώσεων προγράμματος κατά 12 εκατ. ευρώ το 2023. Τα έξοδα διοίκησης και διάθεσης αυξήθηκαν κατά 5,7 εκατ. από 28,5 εκατ. το 2022 σε 34.2 εκατ. ευρώ το 2023.

    Η αύξηση αυτή οφείλεται κυρίως σε αυξημένες προβλέψεις επισφαλειών κατά 5,4 εκατ. στην τρέχουσα χρήση. Τα καθαρά χρηματοοικονομικά αποτελέσματα της τρέχουσας χρήσης ανήλθαν σε 15,1 εκατ. ευρώ έναντι 9,9 εκατ. ευρώ το 2022. Η αύξηση αυτή κατά 5,2 εκατ. ευρώ αποδίδεται κυρίως στους αυξημένους τόκους και έξοδα 3,4 εκατ. λόγω της αύξησης του Euribor στη χρήση και στα μειωμένα έσοδα τόκων από ενδοομιλικό δανεισμό, από τα έσοδα τροποποίησης ομολογιακού δανείου και κέρδη από συναλλαγματικές διαφορές συνολικού ποσού 1,8 εκατ. ευρώ.

    Αρχελάου 5 στην ΕΡΤ και ηχηρά ονόματα της παραγωγής

    Ο κύβος ερρίφθη, το ΔΣ της ΕΡΤ αποφάσισε την εκταμίευση 3,6 εκατ. ευρώ για 86 επεισόδια της νέας σειρές της ΕΡΤ «Αρχελάου 5», με παραγωγό τον Πάνο Παπαχατζή από την εταιρεία παραγωγής Αργοναύτες Α.Ε.

    Η εταιρεία, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει εκλεκτικές σχέσεις με τη Victory Media και Victory Entertainment του Κωνσταντίνου Σάκκαρη γνωστού επιχειρηματία, συζύγου της Αγγελικής Κανελοπούλου και πατέρας της Μαρίας Σάκκαρη.

    Μετά την Αυγή, ο Κασσελάκης ξεκινάει περικοπές και «Στο Κόκκινο»

    Σε λειτουργία εξοικονόμησης εισέρχεται η Κουμουνδούρου καθώς, μετά το κλείσιμο του καθημερινού φύλλου της Αυγής, η σκυτάλη των περικοπών περνά στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΣΥΡΙΖΑ, «στο Κόκκινο».

    Ανακοινώθηκε στους εργαζομένους του σταθμού, ότι οι απογευματινές ενημερωτικές εκπομπές (μετά το ενημερωτικό μαγκαζίνο, το οποίο τελειώνει στις 15:00) θα καταργηθούν και θα αντικατασταθούν από μουσική, προκειμένου να μειωθεί το κόστος λειτουργίας του.

    Οι εργαζόμενοι στην εφημερίδα επιστρέφουν με προτάσεις:

    Οικονομική Ενίσχυση:

    Διοργάνωση μεγάλης καμπάνιας προσέλκυσης συνδρομητών.

    • Βελτίωση της ψηφιακής έκδοσης για αύξηση των ηλεκτρονικών συνδρομών.
    • Δυνατότητα αγοράς ημερήσιου φύλλου σε περίπτωση επαναλειτουργίας της καθημερινής έκδοσης.
    • Σύνδεση της ηλεκτρονικής κάρτας μέλους του ΣΥΡΙΖΑ με τη συνδρομή στην ΑΥΓΗ.
    • Πολιτική πρωτοβουλία του ΣΥΡΙΖΑ για ενίσχυση του Τύπου με διαφανή κριτήρια.
    • Επέκταση της επιχορήγησης του χαρτιού από ευρωπαϊκά κονδύλια.
    • Εξέταση αύξησης της τιμής πώλησης του ημερήσιου φύλλου κατά 0,50 λεπτά.
    • Ενσωμάτωση δυνατότητας δωρεών στην ιστοσελίδα της ΑΥΓΗΣ.
    • Εκπόνηση σχεδίου εμπορικής στρατηγικής.

    Δομικοί Άξονες Ανάπτυξης:

    • Επαναλειτουργία του καθημερινού ηλεκτρονικού φύλλου με μηδενικό κόστος.
    • Ανασχεδιασμός της ΑΥΓΗΣ για ενιαία σύνδεση με την on-line έκδοση.

    Π. Μαρινάκης: Η λύση στο πρόβλημα των fake news βρίσκεται στα χέρια των δημοσιογράφων  

    Ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης παρέστη ως κεντρικός ομιλητής στην τελετή απονομής δημοσιογραφικών βραβείων του Κυπριακού Πρακτορείου Ειδήσεων, η οποία έλαβε χώρα στο Προεδρικό Μέγαρο της Κυπριακής Δημοκρατίας.

    Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Πρόεδρος Νίκος Χριστοδουλίδης και η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων της Κύπρου, Αννίτα Δημητρίου.

    Ο κ. Μαρινάκης, εκπροσωπώντας την Ελληνική Κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, τόνισε τη σημασία της εκδήλωσης, αναδεικνύοντας τα προβλήματα και τις λύσεις που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι κυβερνήσεις Ελλάδας και Κύπρου, ενώ υπογράμμισε τον καίριο ρόλο των δημοσιογράφων στην καθημερινή μάχη κατά των fake news.

    Στο πλαίσιο αυτό, συνεχάρη τους βραβευθέντες και όλους όσοι συνέβαλαν στην διοργάνωση της εκδήλωσης.

    Μέσα από τα παραδείγματα που ανέφερε, ο κ. Μαρινάκης επεσήμανε τις προσπάθειες της κυβέρνησης να αντιμετωπίσει την παραπληροφόρηση και την προπαγάνδα, τονίζοντας ότι οι δημοσιογράφοι είναι οι μόνοι που μπορούν να δώσουν ουσιαστική απάντηση και να αναδείξουν τα πραγματικά προβλήματα των πολιτών.

    Αναφέρθηκε επίσης στις σημαντικές παρεμβάσεις που έγιναν στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, όπως η κατάργηση του αδικήματος της απλής δυσφήμησης για τους δημοσιογράφους και η δημιουργία του Μητρώου Έντυπου και Ηλεκτρονικού Τύπου.

    Μέντα LIVE με την Ευανθία Ρεμπούτσικα να χαρίζει…

    Πρόσφατα ο ραδιοφωνικός σταθμός “Μέντα 88” διοργάνωσε μια ξεχωριστή συναυλία στον λόφο του Λυκαβηττού με τη δημιουργό Ευανθία Ρεμπούτσικα.

    Η πολυβραβευμένη καλλιτέχνιδα μάγεψε το κοινό με τις μελωδίες της, και ιδιαίτερα με το κομμάτι “Carousel”.

    Κατά τη διάρκεια της συναυλίας, παρουσίασε για πρώτη φορά το νέο μουσικό σήμα του σταθμού, γραμμένο ειδικά για τον “Μέντα 88”. 

    ΕΝΕΔ και Google: Πνευματικά Δικαιώματα

    Η ΕΝΕΔ πέτυχε την πρώτη νίκη στη συνεχιζόμενη διαμάχη της με την Google σχετικά με τα πνευματικά δικαιώματα.

    Το Υπουργείο Πολιτισμού απέστειλε γνωμοδότηση στην ΕΕΤΤ, διευκρινίζοντας ότι δεν υφίσταται η έννοια του συμψηφισμού στον νόμο περί διακίνησης χωρίς άδεια των κειμένων των ιστοσελίδων.

    Η ΕΕΤΤ υποχρεούται να θέσει σε διαβούλευση τον κανονισμό για τη διαδικασία πληρωμών πνευματικών δικαιωμάτων από την Google, η οποία πιθανόν θα προσφύγει στα δικαστήρια κατά του κανονισμού. Το διεκδικούμενο ποσό υπολογίζεται στα 40-50 εκατ. ευρώ.

    Cosmote TV και Super League 2024-2025

    Η Cosmote TV ανανέωσε τη συνεργασία της με οκτώ από τις δεκατέσσερις ομάδες της Super League για τη σεζόν 2024-2025.

    Η πλατφόρμα θα μεταδίδει τους εντός έδρας αγώνες των Ολυμπιακού, ΑΕΚ, Παναθηναϊκού, Ατρομήτου, Βόλου, Λαμίας, Παναιτωλικού, ΟΦΗ και Καλλιθέας, η οποία αντικατέστησε την Κηφισιά. 

    Ανανεώσεις Στελεχών στην ΕΡΤ3

    Ο Φίλιος Στάγκος παραμένει στη θέση του γενικού διευθυντή της ΕΡΤ3 έως τις 31 Δεκεμβρίου 2024, μετά από απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου. Επίσης, ανανεώθηκαν οι θητείες της Δέσποινας Διοκμετζίδου ως προϊσταμένης του Τμήματος Διαχείρισης Συμβάσεων Προγράμματος και Πνευματικών Δικαιωμάτων της ΕΡΤ και της Άννας Φέρρα ως προϊσταμένης του Τμήματος Ανάπτυξης και Διαχείρισης Ψηφιακών Μέσων. 

    Νέοι Παρουσιαστές στο Kontra24

    Ο Μάριος Αραβαντινός είναι ο νέος παρουσιαστής της εκπομπής Kontra24 στο Kontra Channel, μετά την αποχώρηση της Νατάσας Γιάμαλη. Ο έμπειρος δημοσιογράφος, που έχει ήδη δώσει θετικά δείγματα γραφής, θα αναλάβει τη νυχτερινή εκπομπή, με τον Κώστα Καββαδία στη θέση του αρχισυντάκτη.

    Η πρεμιέρα της νέας σεζόν είναι προγραμματισμένη για τις 2 Σεπτεμβρίου. Επίσης ο Γιάννης Κορωναίος παίρνει θέση δίπλα στον Κώστα Πουλακίδα και θα παρουσιάζουν μαζί την ιστορική εκπομπή «Επί του Πιεστηρίου».

    Ο Δημήτρης Κουκλουμπέρης παραμένει από τους βασικούς σχολιαστές του καναλιού, τόσο στις εκπομπές όσο και στο δελτίο ειδήσεων με τον Πάνο Χαρίτο. Το οποίο δελτίο εμπλουτίζεται με νέο κόσμο όπως η Αναστασία Βαϊτσοπούλου στο ελεύθερο ρεπορτάζ.

    Πρώτος ξανά ο ΣΚΑΪ 100,3 με 226.000 ακροατές

    Στην πρώτη θέση της ακροαματικότητας ο ΣΚΑΪ 100,3 στο διάστημα 13.05-07.07.2024, σύμφωνα με την έρευνα της MRB και της Global Link για λογαριασμό της ΑΕΜΑΡ.

    Στη δεύτερη θέση υποχώρησε ο Sfera και ο bwin ΣΠΟΡ FM και ο Μελωδία βρίσκοντα στην τρίτη θέση, ενώ ο ΜΕΝΤΑ είναι τέταρτος με 209.000 και ο Δίεση πέμπτος με 200.000. 

    Νάνσυ Ζαμπέτογλου και το 2025!

    Πράσινο φως» και για την απογευματινή εκπομπή της ΕΡΤ1 «Στούντιο 4» με τη Νάνσυ Ζαμπέτογλου και τον Θανάση Αναγνωστόπουλο. Ο πέμπτος κύκλος της εκπομπής της ΕΡΤ (130 επεισόδια) το 2025 θα έχει προϋπολογισμό 1.094.570 ευρώ.

    Οι «Αθώοι» στο Mega

    Το Mega ανακοίνωσε την έναρξη των γυρισμάτων της νέας μεγάλης παραγωγής του με τίτλο «Οι Αθώοι».

    Πρόκειται για μια σειρά εποχής υψηλών προδιαγραφών που θα προβληθεί το 2025 και βασίζεται στο αριστούργημα «Κατάδικος» του Κωνσταντίνου Θεοτόκη. Η σκηνοθεσία είναι του Νίκου Κουτελιδάκη και το σενάριο της Ελένης Ζιώγα. 

    Η ομάδα του Γιώργου Παπαδάκη στο «Καλημέρα Ελλάδα»

    Η ομάδα του Γιώργου Παπαδάκη στο «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1 έκλεισε οριστικά για τη νέα σεζόν. Εκτός από τον Γιώργο Γρηγοριάδη, στο πλευρό του παρουσιαστή θα βρίσκεται η Αλεξάνδρα Χατζηγεωργίου από τη Θεσσαλονίκη. 

    Οι ανακατατάξεις στην πρωινή ζώνη του Mega

    Η νέα κατάσταση στην πρωινή ζώνη του Mega με τη Φαίη Σκορδά στη θέση της κεντρικής παρουσιάστριας βρίσκεται σε εξέλιξη.

    Εκτός από τον Δημήτρη Ουγγαρέζο, δεν έχει συμφωνήσει άλλο πρόσωπο. 

    Το «Πρωινό» του ΑΝΤ1 και οι αλλαγές

    Στο «Πρωινό» του ΑΝΤ1 δεν υπάρχουν σημαντικές αλλαγές, εκτός από την αποχώρηση της Λίτσας Πατέρα.

    Η Αφροδίτη Γραμμέλη θα προστεθεί στο πάνελ των συνεργατών. Το σχήμα του Σαββατοκύριακου παραμένει ανοιχτό, με τον Θανάση Πάτρα σίγουρο παρουσιαστή και τη Δέσποινα Καμπούρη να έχει προβάδισμα στις συζητήσεις. 

    Η κάλυψη των Ολυμπιακών Αγώνων από την ΕΡΤ

    Η Εθνική Ομάδα Μπάσκετ συγκλόνισε στο Προολυμπιακό Τουρνουά και εξασφάλισε το τελευταίο εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Η ΕΡΤ θα καλύψει πλήρως το γεγονός από τις 26 Ιουλίου έως τις 11 Αυγούστου, προσφέροντας 900 ώρες ζωντανής δράσης από τα κανάλια ΕΡΤ1, ΕΡΤ2, ΕΡΤ3, καθώς και από την πλατφόρμα ERTFLIX. Οι Έλληνες αθλητές θα αγωνιστούν σε 17 αθλήματα και οι απεσταλμένοι της ΕΡΤ θα μεταφέρουν τον παλμό από τις τέσσερις πόλεις της Γαλλίας, παρέχοντας πλούσιο ρεπορτάζ και συνεντεύξεις.

    Real FM: Από την Αλεξανδρούπολη μέχρι την Κρήτη, και από την Κέρκυρα μέχρι τη Ρόδο

    Ο Real 97.8 παρουσίασε την πλήρη λίστα των ραδιοσταθμών της περιφέρειας που αναμεταδίδουν μέρος του προγράμματός του για τους ακροατές που θα φύγουν για διακοπές εντός Ελλάδας.

    Συνολικά 23 σταθμοί σε όλη τη χώρα συνεργάζονται με το «αληθινό ραδιόφωνο». Το δίκτυό του είναι ένα από τα μεγαλύτερα ανάμεσα σε όλους τους ραδιοσταθμούς της Αθήνας, καλύπτοντας περιοχές από την Αλεξανδρούπολη μέχρι την Κρήτη και από την Κέρκυρα μέχρι τη Ρόδο.

    Τάσος Ιορδανίδης: Ποια εκπομπή της ΕΡΤ αναλαμβάνει;

    Ο Τάσος Ιορδανίδης συνεχίζει να εντυπωσιάζει στη «Γη της Ελιάς» και αναλαμβάνει νέα εκπομπή στην ΕΡΤ. Ο ηθοποιός, που πρωτοσυστήθηκε ως παρουσιαστής μέσα από την εκπομπή «Μπαμπάδες», θα συμπαρουσιάσει την πρωινή ζωντανή εκπομπή «Δύο στις Δέκα» με τη Ζωή Κρονάκη. Το νέο τηλεοπτικό δίδυμο θα αναλάβει τη ζώνη 10:00-12:00 του Σαββατοκύριακου στην ΕΡΤ1, αντικαθιστώντας τον Δημήτρη Γιαγτζόγλου.

    Καραμέρος: «Ξοδεύτηκαν 25 εκατομμύρια ευρώ, αλλά το ψηφιακό τηλεοπτικό σήμα δεν φτάνει παντού στην Ελλάδα»

    Ο Γιώργος Καραμέρος, τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, κατέθεσε ερώτηση προς τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης για την αποτυχία κάλυψης με ψηφιακό τηλεοπτικό σήμα σε πολλές περιοχές της Ελλάδας, δέκα χρόνια μετά την έναρξη της ψηφιακής τηλεόρασης. Ειδικά τονίζει ότι, παρά τα 25 εκατομμύρια ευρώ που ξοδεύτηκαν, πολλές περιοχές παραμένουν στο “σκοτάδι”. Συνολικά 23 βουλευτές συνυπογράφουν την ερώτηση, απαιτώντας σαφείς απαντήσεις για την καθυστέρηση και τα μελλοντικά σχέδια βελτίωσης της κάλυψης.

    Ενισχύεται το Action 24

    Το Action 24 ενισχύεται με τη συνεργασία του Δημήτρη Καμπουράκη, που θα εμφανίζεται κάθε Σαββατοκύριακο. Ο σταθμός διακρίνεται ανάμεσα στους περιφερειακούς, αν και οι φήμες για τη μετατροπή του σε εθνικής εμβέλειας διαψεύδονται.

    Εκτός δελτίων ο Νίκος Μάνεσης

    Ο Νίκος Μάνεσης παρουσίασε το τελευταίο του κεντρικό δελτίο ειδήσεων. Το φθινόπωρο θα επιστρέψει με το μαγκαζίνο ενημέρωσης και ψυχαγωγίας και μόνο. 

    «Ποιος θέλει να γίνει εκατομμυριούχος;» – Η κορυφή της τηλεθέασης

    Το «Ποιος θέλει να γίνει εκατομμυριούχος;» με τον Γρηγόρη Αρναούτογλου κατέκτησε την κορυφή της τηλεθέασης τη σεζόν 2023-2024. Σημείωσε 15,6% στο δυναμικό κοινό 18-54 και 17,3% στο σύνολο κοινού, με μέσο όρο 1.231.265 τηλεθεατές. Η επιτυχία του παιχνιδιού συνεχίζεται και την επόμενη σεζόν.

    Νατάσα Γιάμαλη: «Σαφές το τι κάνω στο Mega»

    Η Νατάσα Γιάμαλη μίλησε για το νέο της ξεκίνημα στο Mega. «Σαφές το τι κάνω και πώς αντιλαμβάνομαι τη δημοσιογραφία», δήλωσε, τονίζοντας ότι δεν χρειάστηκε να θέσει κόκκινες γραμμές στο κανάλι. «Όλοι κρινόμαστε καθημερινά», πρόσθεσε σχετικά με τα νούμερα τηλεθέασης.

    Καπουτζίδης για «Σέρρες»: «Συζητήσεις για δεύτερο κύκλο»

    Ο Γιώργος Καπουτζίδης αποκάλυψε πως γίνονται συζητήσεις για τον δεύτερο κύκλο της σειράς «Σέρρες».

    «Πριν λίγο καιρό θα έλεγα ότι δεν θα γίνει, τώρα τα πράγματα αλλάζουν», είπε. Εξήγησε ότι το φινάλε ίσως αλλάξει και ότι οι συζητήσεις είναι σε εξέλιξη με τον ΑΝΤ1.

    Καλοκαίρι 2024: Αγαπημένες σειρές σε επανάληψη

    Αυτό το καλοκαίρι, οι αγαπημένες σειρές επανέρχονται στις οθόνες μας. Στον ALPHA θα δούμε το «Σόι σου», στο MEGA τις «Τρεις Χάριτες», τους «Δύο Ξένους», και το «Ευτυχισμένοι μαζί».

    Στην ΕΡΤ1, οι σειρές «Ζακέτα να πάρεις» και «Τα καλύτερα μας χρόνια» θα προβληθούν ξανά, ενώ το STAR φέρνει πίσω τον «Ντεντέκτιβ Μονκ» και το «Big Bang Theory».

    Πρώτο το Mega

    Μυθοπλασία, ενημέρωση και ψυχαγωγία έδωσαν ώθηση στο Mega, καθώς βρέθηκε στην πρώτη θέση του πίνακα τηλεθέασης με ποσοστό 13,3% στο γενικό σύνολο και 11,5% στο δυναμικό κοινό 18 – 54 ετών τη φετινή σεζόν.

    Το Mega ήταν πρώτο στη ζώνη υψηλής τηλεθέασης και στο δυναμικό κοινό 18 – 54 ετών με μέσο όρο 12,7% στην ζώνη prime time. Το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του καναλιού παρακολούθησαν κατά τη διάρκεια της σεζόν κατά μέσο όρο 474.000 τηλεθεατές.

    Σύμφωνα με τα στοιχεία της Nielsen, το δελτίο ειδήσεων του Star παρακολούθησαν κατά μέσο όρο 394.000 τηλεθεατές, του ΣΚΑΪ 371.000, του Alpha 359.000, του ANT1 306.000, του Open 224.000 και της ΕΡΤ1 191.000.

    Διαβάστε επίσης:

    Αλαφούζος σε Κουτσαυτάκη: «Εύη Φύγε!» – Το παρασκήνιο και οι διάλογοι της αποπομπής της «σιδηράς κυρίας» του Σκάι

    Αδικεί ή αποθεώνει η ελληνική TV την Gay κοινότητα; – Ο Καπουτζίδης, οι ΛΟΑΤΚΙ+ και οι δημοσιογράφοι

    To νέο deal του Κοκλώνη, οι ζυμώσεις στην ΕΡΤ, ο «Λουδοβίκος» του Βορρά, ο Λιάγκας, η Γραμμέλη, ο Παπαδάκης και το ΑΙ στη δημοσιογραφία