• media Sonia gif

    Media

    Το c(l)opy paste της εκπομπής του Κουβαρά, το βαλς του αποχαιρετισμού του Ζούλα, το «μεγάλο ροκέ» Αλαφούζου στον ΣΚΑΙ και γιατί άναψε φωτιές ο διάδοχος του ΕΚΟΜΕ

    • Σόνια Χαϊμαντά

    Περιεχόμενα

    Γιώργος Κουβαράς: Το c(l)opy paste της εξωτερικής εκπομπής της ΕΡΤ «Απόψε ελάτε σε εμάς» που έγινε μικτή παραγωγή – Μια πρόταση της τραγουδίστριας Φωτεινής Δάρρα… χωρίς τη Φωτεινή Δάρρα

    Βαθύτερο παρασκήνιο έχει η υπόθεση της μουσικής εκπομπής που θα παρουσιάζει στην ΕΡΤ ο Γιώργος Κουβαράς. Η εκπομπή είχε εγκριθεί τον Αύγουστο (6/8) ως εξωτερική παραγωγή από την εταιρεία παραγωγής Κωνσταντίνος Γ. Γανωτής για 32 επεισόδια διάρκειας 120’ ενώ τα γυρίσματα θα γίνονταν εντός Ραδιομεγάρου με πόρους (προσωπικό, εξοπλισμό, πλατό) της ΕΡΤ. Μετά το δημοσίευμα του mononews της περασμένης Κυριακής, η ΕΡΤ, Δευτέρα πρωί, προέβη σε ορθή επανάληψη με ανάρτηση στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ αναβαπτίζοντας σε μικτή παραγωγή την εκπομπή «ΑΠΟΨΕ ΕΛΑΤΕ ΣΕ ΕΜΑΣ». Η διαφορά της μικτής (εταιρεία παραγωγής + ΕΡΤ) από την εξωτερική παραγωγή (μόνη της η εταιρεία παραγωγής) έγκειται σε θέματα τεχνικά και οικονομικά.

    Η ΕΡΤ ακύρωσε την προηγούμενη απόφαση για να αναδιατυπώσει την έγκριση του Δ.Σ. για μικτή παραγωγή  σειράς μουσικών εκπομπών με προσωρινό τίτλο «ΑΠΟΨΕ ΕΛΑΤΕ ΣΕ ΕΜΑΣ».

    Το κόστος θα βαρύνει τον προϋπολογισμό της ΕΡΤ για τα οικονομικά έτη 2024 και 2025, χωρίς βέβαια να αναφέρουν το ύψος του. Όμως το reasons why αυτής της διόρθωσης δεν έρχεται ως αποτέλεσμα της εκτίμησης του λάθους ή μιας αμέλειας, ούτε σχετίζεται με τα οικονομικά. Η πραγματικότητα είναι αλλού. Η «μητρότητα» του concept ανήκει στην ποιοτική τραγουδίστρια Φωτεινή Δάρρα (πρώην σύντροφο του συνθέτη Δημήτρη Παπαδημητρίου) η οποία είχε συμφωνήσει με τον Γιώργο Κουβαρά να συμπράξουν για τη δημιουργία μικτής παραγωγής την περίοδο του κορονοϊού με τα γυρίσματα να γίνονται σε εξωτερικό χώρο. Προφανώς στη συνέχεια η Φωτεινή Δάρρα τέθηκε εκτός κάδρου, ο Γ.Κουβαράς και η ομάδα του πάτησαν πάνω σε αυτήν την ιδέα ενώ η τραγουδίστρια, που διαμαρτυρήθηκε σφόδρα, έλαβε απάντηση από τον Γ.Κουβαρά τύπου «δεν υπάρχει παρθενογένεση) αλλά και σοβαρή υπόσχεση από τη διοίκηση για έτερη παραγωγή.

    Μόνος του χόρεψε το βαλς του αποχαιρετισμού ο Κωνσταντίνος Ζούλας… Its showtime folks

    Ο Κωνσταντίνος Ζούλας είναι ένα σόουμαν. Καλός, πειστικός και γοητευτικός.  Ό,τι και να πει, όποια γνώμη και να έχει κανείς για τον μέχρι χθες πρόεδρο της ΕΡΤ, η αλήθεια είναι ότι όλοι θα συμφωνήσουν ότι έχει στο τσεπάκι το «one man show» επί σκηνής. Είτε «λικνίζεται» στη σκηνή στο καθιερωμένο νοσταλγικό του ραντεβού με τα μέλη της μπάντας που δημιούργησε πριν 40 χρόνια στην κλασάτη Σχολή Μωραΐτη, ονόματι «Αχτύπητα Φιλέτα», είτε παρουσιάζει το νέο πρόγραμμα της ΕΡΤ, είτε αποχαιρετά την Αλεξάνδρεια (ΕΡΤ), για τον Κ. Ζούλα, όλα είναι ένα σώου. Με soft skills κομφερανσιέ για να κρατήσει το κοινό του, με δεξιότητες ρήτορα για να το πείσει, με τεχνάσματα γητευτή, μάγου και ταχυδακτυλουργού βγάζοντας λαγούς από το καπέλο και ποιότητες storyteller και stand up comedian ο Κ. Ζούλας χόρεψε μόνος στη σκηνή το «βαλς του αποχαιρετισμού» κάνοντας τον απολογισμό της 5ετίας και αραδιάζοντας με συγκίνηση μια σειρά ονόματα των στενών συνεργαστών του την ταυτότητα των οποίων δύσκολα μπορούσαν να διακριβώσουν οι θεατές μιας και περιορίστηκε να τους αποκαλέσει με τα μικρά τους.

    Γενικά η εκδήλωση ήταν ένα αυτοαναφορικό σώου Ζούλα, χωρίς διάδραση, feedback, διάλογο, δευτερολογίες. Κορυφαία η στιγμή που με το καπέλο του προέδρου της ΕΡΤ ή το νέο ημίψηλο του ceo του ΣΚΑΙ αναφέρθηκε με έμμεσο σχόλιο στο «μαύρο» του ΑΝΤ1+ όταν πρόβαλλε το Mundial στην πρεμιέρα της διοργάνωσης. Τρόπος να αποδείξει την υπεροχή της τεχνολογίας και τεχνογνωσίας της ΕΡΤ και του δικού του ERTflix. Αλλά και η ατάκα περί υπεροχής της ΑΝΤ1την επόμενη σεζόν σε επίπεδο Μυθοπλασίας, ακούστηκε αρκετά γενναία από ένα στέλεχος, πλέον, της ιδιωτικής τηλεόρασης (ΣΚΑΙ). Ίσως όχι και τόσο γενναία μιας και ο ΣΚΑΙ δεν έχει εντάξει φέτος στο πρόγραμμά του σχετικό ψυχαγωγικό πρόγραμμα.

    «Η ΕΡΤ, τα τελευταία πέντε χρόνια, τόλμησε να κάνει πράγματα που στο παρελθόν –όχι τόσο στο μακρινό παρελθόν- φάνταζαν εξωπραγματικά για τη δημόσια Ραδιοτηλεόραση». Με τη φράση αυτή ο Κωνσταντίνος Ζούλας θέλησε να συνοψίσει τα όσα έγιναν κατά τη διάρκεια της πενταετούς θητείας του ως προέδρου του Δ.Σ. της ΕΡΤ.

    Μιλώντας στον χώρο που περνούσε τις περισσότερες ώρες της ημέρες τα τελευταία αυτά χρόνια, στο Ραδιομέγαρο και σε ένα γεμάτο από εργαζόμενους και δημοσιογράφους στούντιο, ο Κωνσταντίνος Ζούλας αναφέρθηκε με κάθε λεπτομέρεια στα πεπραγμένα της απερχόμενης διοίκησης αποκαλύπτοντας έως και ξεκαρδιστικά περιστατικά, που έγιναν στη δημόσια Τηλεόραση επί των ημερών του. Όπως το γεγονός ότι λόγω της παλαιότητας το 2019 του τεχνικού εξοπλισμού παραλίγο να μην παίξει στην ώρα του το διάγγελμα του πρωθυπουργού για την ανακοίνωση της Κατερίνας Σακελλαροπούλου, στην ΠτΔ το οποίο έμελλε να προβληθεί σε πανελλαδικό δίκτυο από ένα δικό του στικάκι USB.

    Όπως αποκάλυψε, όταν ανέλαβαν με τον πρώην διευθύνοντα σύμβουλο Γιώργο Γαμπρίτσο τη Διοίκηση, το αρχικό στοίχημα ήταν να ανακτηθεί άμεσα η πολυφωνία της ΕΡΤ και η δημόσια Τηλεόραση να πείσει τους πολίτες να την ξαναδοκιμάσουν, να μπει δηλαδή στο καθημερινό τους ζάπινγκ, καθώς τότε 3 στους 10 πολίτες την είχαν εγκαταλείψει πλήρως.

    Ο Κωνσταντίνος Ζούλας αναφέρθηκε εκτενώς στα βήματα που έγιναν, ώστε να αποκτήσει η ΕΡΤ, μετά από δεκαετίες, ψυχαγωγία με την παραγωγή σειρών μυθοπλασίας, αλλά και ποιοτικές εκπομπές, όπως για παράδειγμα το «Μουσικό Κουτί». Και πράγματι ο Κ. Ζούλας σε αυτό το επίπεδο δούλεψε με το μυστρί του για να βγάλει την ΕΡΤ από τη μούχλα.

    Επίσης, μίλησε για τα άλματα που έγιναν σε τεχνολογικό επίπεδο. «Η ΕΡΤ ακόμα και το 2019 έπαιζε όλα τα προγράμματά της μέσα από βιντεοκασέτες. Σήμερα, όχι μόνο αναβαθμίστηκε, αλλά σε πολλές περιπτώσεις προηγείται μακράν των ιδιωτικών καναλιών» υπογράμμισε.

    Από τον απολογισμό του έργου του δεν θα μπορούσαν βέβαια να λείψουν οι αναφορές στο ERTFLIX, στο ΕΡΤNEWS, στο ενημερωτικό και αθλητικό site, στα ραδιόφωνα της ΕΡΤ, στα Μουσικά Σύνολα, στην ψηφιακή πλατφόρμα Ertεcho.

    Σε ό,τι αφορά την ψηφιακή πλατφόρμα της ΕΡΤ, το ERTFLIX, θυμήθηκε πώς ξεκίνησε αυτό το μεγάλο εγχείρημα κατά την περίοδο του κορωνοϊού, αποκλειστικά από ανθρώπους της ΕΡΤ με την υβριδική τηλεόραση, που τότε επισκέπτονταν καθημερινά περί τους 3.000 πολίτες την ημέρα, ενώ σήμερα το ERTFLIX δέχεται περισσότερες από μισό εκατομμύριο καθημερινές επισκέψεις.

    Ο Κωνσταντίνος Ζούλας ολοκλήρωσε τον απολογισμό του έργου του, τονίζοντας ότι κλείνει αυτόν τον πενταετή κύκλο «όχι μόνο με απολύτως ήσυχη τη συνείδησή μου, αλλά και υπερήφανος για όσα όλοι μαζί πετύχαμε». Και πρόσθεσε «Το ξέρει καλά η Κατερίνα Κασκανιώτη και θα το καταλάβει σύντομα και ο Γιάννης Παπαδόπουλος. Η ΕΡΤ ξεκινά αυτή τη σεζόν με όρους που ζηλεύουν ακόμα και τα ιδιωτικά κανάλια και δεν θα μπορούσαμε να φανταστούμε τέτοια εποχή το 2019. Τόσο από πλευράς οικονομικής ευρωστίας όσο και από την έγκαιρη προετοιμασία του προγράμματος όλων των καναλιών της. Ειλικρινά πιστεύω ότι η χρονιά που διανύουμε η ΕΡΤ θα κεφαλοποιήσει από κάθε άποψη τα όσα έγιναν τα τελευταία πέντε χρόνια».

    Ο Κ. Ζούλας ευχαρίστησε τον Πρωθυπουργό  Κυριάκο Μητσοτάκη για την στήριξή του ώστε να αντιμετωπίσει τις χρόνιες παθογένειες της ΕΡΤ.  Αναφέρθηκε στη συνεργασία του με τον Γιώργο Γαμπρίτσο τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΡΤ κατά την πρώτη διετία από το 2019, αλλά και στο διάστημα της συνύπαρξης με την Κατερίνα Κασκανιώτη,  η οποία ασκεί σήμερα τα καθήκοντα της διευθύνουσας συμβούλου.

    Άφησε αιχμές για το «πεπαλαιωμένο σύστημα μετρήσεων» που δεν αποδίδει στην ΕΡΤ την απήχηση που έχει στην κοινωνία και έφερε ως παράδειγμα την επισκεψιμότητα του ERTflix.

    Ο Γιάννης Παπαδόπουλος «και με τη βούλα» Πρόεδρος της ΕΡΤ ΑΕ

    Στη γενική συνέλευση της ΕΡΤ ΑΕ εγκρίθηκε η εισήγηση του Παύλου Μαρινάκη για την τοποθέτηση  του δημοσιογράφου Γιάννη Παπαδόπουλου στη θέση του Προέδρου της ΕΡΤ ΑΕ προσωρινά ως και την προκήρυξη και την ολοκλήρωση του διαγωνισμού.

    Κατά τη διάρκεια της συνέλευσης κατατέθηκαν οι προτάσεις της ΕΡΤ για τη διαχείριση του προβλήματος με την είσπραξη του ανταποδοτικού τέλους ενώ έλαβε και «πράσινο φως» ο ισολογισμός του οικονομικού έτους 2023.

    Ντόμινο εξελίξεων: Αυτοί που μένουν και αυτοί που φεύγουν

    Ντόμινο εξελίξεων στην dream team μυθοπλασίας και ψυχαγωγίας της ΕΡΤ προκαλεί η αλλαγή  Προέδρου στο κρατικό κανάλι. Αναπόφευκτα και τα βασικά στελέχη που συντέλεσαν στο επιτυχημένο turnaround, ετοιμάζονται πλέον για… άλλου. Ο Νινος Ελματζιόγλου, πρώην πρόεδρος της επιτροπής προγράμματος του οποίου η θητεία επίσης λήγει, έχει ήδη δεχτεί πρόταση από μεγάλο κανάλι. Πρόταση έχει δεχθεί και η Κέλλυ Αλχανάτη, επικεφαλής μυθοπλασίας και ψυχαγωγίας και με σημαντική προϋπηρεσία στα ιδιωτικά κανάλια πριν την ΕΡΤ, στην οποία πιστώνονται οι περισσότερες από τις επιτυχημένες επιλογές σειρών της δημόσιας τηλεόρασης, φαίνεται όμως να οδεύει σε εταιρεία παραγωγής του εξωτερικού. Αξίζει να σημειωθεί ότι για περισσότερα από 20 χρόνια, η Κέλλυ Αλχανάτη συνεργάστηκε τόσο με μεγάλες διαφημιστικές εταιρίες όσο και με εταιρείες τηλεοπτικών παραγωγών. Στο παρελθόν εργάστηκε ως στέλεχος στο ψυχαγωγικό πρόγραμμα του ΑΝΤ1 και του STAR ενώ από το 2006 και για δύο ολόκληρα χρόνια εργάστηκε στην ΕΡΤ Ψηφιακή.

     Η Λίνα Παπαδάκη, σύμβουλος του προέδρου θα τον ακολουθήσει στον ΣΚΑΙ.

    Ο Φαληρεύς Κωνσταντίνος Ζούλας, ο ζωτικός χώρος του Βασίλη Παπαδρόσου, το κεκτημένο με το σπαθί του confort zone του Αλέξη Παπαχελά και το «μεγάλο ροκέ» Αλαφούζου στη σκακιέρα του ΣΚΑΙ – Τι περιλαμβάνει η «βαλίτσα» Ζούλα, ποια στελέχη ακούνε να τρίζει η καρέκλα τους

    Είναι βέβαιο ότι η πρώτη ημέρα του Κωνσταντίνου Ζούλα στον ΣΚΑΙ έμοιαζε σε συναίσθημα και κλίμα με την ακροτελεύτια, την αποχαιρετιστήρια τελετή στην ΕΡΤ που έβριθε συγκινήσεων και χειροκροτημάτων. Όπως πάντα στη ζωή η αρχή μοιάζει πολύ με το τέλος, και είναι σίγουρο ότι ο Κ. Ζούλας δεν έρχεται ως μεταρρυθμιστής στο Φάληρο ούτε ως ξένο managerιακό σώμα που θα δυσκολευθεί να ενσωματωθεί. Σίγουρα βρίσκει μια παγιωμένη κατάσταση, έναν Αλαφούζο να έχει νωπή εντολή από το Δ.Σ. διατηρώντας 2 σε 1 θέσεις, αυτές του προέδρου και του διευθύνοντος συμβούλου μαζί.

    Η Εύη Κουτσαυτάκη δεν μένει πια εκεί.

    Ο Γενικός Διευθυντής Ειδήσεων και Ενημέρωσης Βασίλης Παπαδρόσος έχει το δικό του εύρος πολιτικής εμβέλειας ως gatekeeper της πολιτικής γραμμής.

    Ο Αλέξης Παπαχελάς, διευθυντής της «Καθημερινής» του Θ.Αλαφούζου (αδελφού του Γιάννη Αλαφούζου), παίζει σε διπλό ταμπλό επιτυχώς, έχοντας διευρύνει το territory του σε 6 ενημερωτικές εκπομπές τη φετινή σεζόν κάνοντας δυναμικό comeback στην ενημερωτική ζώνη του ΣΚΑΙ.

    Ο Βασίλης Χιώτης επανήλθε στη θέση του διευθυντή του Ρ/Σ ΣΚΑΙ σαν να μην συνέβη τίποτα (άλλωστε ο Στ. Κασσελάκης εξαιτίας των όσων είπε εναντίον του περί συκιάς και στρατού – και αποπέμφθηκε – δεν υφίσταται πλέον). Η κατάσταση είναι στρωμένη και ήδη ο Κ.Ζούλας σαφέστατα συμφώνησε καταρχήν με το καθεστώς.

    Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ναι μεν θα αναλάβει τα καθήκοντα της Κουτσαυτάκη, ωστόσο δεν θα έχει τις υπερεξουσίες της, καθώς ο Αλαφούζος έχει πάρει ήδη τον νόμο στα χέρια του και δεν πρόκειται να αφήσει ξανά το απόλυτο powergame σε ξένα χέρια. Σίγουρα όμως ο Πρόεδρος θα κληθεί να βάλει τα πράγματα στη θέση του, να ορίσει τον χώρο δράσης ενός εκάστου, να εγγυηθεί ότι το έδαφος κάτω από τα πόδια του επικεφαλής της ενημέρωσης σε τηλεόραση (Παπαδρόσος) και ραδιόφωνο (Χιώτης) δεν τρέμει. Επίσης να διαβεβαιώσει τη διευθύντρια Προγράμματος, Άλκηστη Μαραγκουδάκη, ότι δεν διακυβεύεται κάτι συνεπεία της έλευσης της Λίνας Παπαδάκη, εξ απορρήτων συμβούλου του Κωνσταντίνου Ζούλα που κατηφορίζει και αυτήν στα νότια προάστια. Να εξηγήσει τέλος στη new entry εξ Open ορμώμενη και νεόκοπη εκπομπάρχη του ΣΚΑΙ Ευλαμπία Ρέβη αλλά και στον παρτενέρ της, Δημήτρη Γιαγτζόγλου, άρτι αφιχθέντα από την ΕΡΤ, τι ρόλο θα έχει στην εκπομπή αν έρθει, η Χριστίνα Βίδου που βρισκόταν στην ΕΡΤ μαζί με τον Κώστα Παπαχλιμίντζο.

    Στον ΣΚΑΙ θα βρει ο Κ. Ζούλας επίσης τον Πάνο Βόγλη που άφησε την ΕΡΤ για την εκπομπή «Monobala» στο κανάλι του Φαλήρου από τον οποίο είχε μετακινηθεί κάνοντας δύο χρόνια «θητεία» στο Open πριν τον επιλέξει η κρατική τηλεόραση.

    Πενία… τεχνοκράτες κατεργάζεται: Ποιοι στελεχώνουν τον νέο φορέα Creative Greece;

    Σφοδρή κριτική έχει δεχθεί η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, για τη στελέχωση του νέου φορέα Creative Greece (συγχώνευση Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου και  Εθνικού Κέντρου Οπτικοακουστικών Μέσων και Επικοινωνίας- ΕΚΟΜΕ) από τεχνοκράτες και δικηγόρους. Έστω για το μεταβατικό Δ.Σ. με τον τεχνοκράτη Λεωνίδα Χριστόπουλο να αναλαμβάνει τον υπερ-φορέα (ήταν επικεφαλής του ΕΚΟΜΕ).

    Σαφέστατα οι συγχωνευόμενοι φορείς είχαν οικονομικά ανοίγματα και εκκρεμότητες και σίγουρα οι τεχνοκράτες τα πηγαίνουν καλύτερα με τα οικονομικά. Όμως σίγουρα λείπει το προσωπικό εκείνο, καλλιτεχνικό και πολιτισμικό, που θα επιβεβαίωνε τον τίτλο του νέου φορέα, της Δημιουργικής Ελλάδας. Άλλωστε για το οικονομικό έχει βρεθεί ήδη κάποια φόρμουλα καθώς όπως διαβεβαίωσε στην Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου ο υφυπουργός Πολιτισμού Ιάσονας Φωτήλας την 1η Οκτωβρίου θα λειτουργήσει το νέο ΕΚΟΜΕ και μέχρι τότε θα έχει καταβληθεί η έκτακτη επιχορήγηση ύψους 3 εκατ. ευρώ στο Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου, που έπρεπε να είχε πληρωθεί έως τον περασμένο Ιούνιο. Όμως η Ακαδημία ζήτησε να διευκρινιστεί ποιος θα είναι ο νέος υπεύθυνος που θα τακτοποιήσει εκκρεμότητες που υπάρχουν από τότε που το ΕΚΟΜΕ ήταν κάτω από τη σκέπη του υπουργείου  Ψηφιακής Διακυβέρνησης…

    Σίγουρα ο Λεωνίδας Χριστόπουλος γνωρίζει καλά τα θέματα καθώς ήταν επικεφαλής του ΕΚΟΜΕ διαδεχόμενος του Πάνο Κουάνη ωστόσο το νέο Δ.Σ. έπρεπε να μπολιαστεί και με άλλα μυαλά, πιο καλλιτεχνικής κατεύθυνσης και εγνωσμένου κύρους.

    Πρόεδρος θα οριστεί η Αλεξάνδρα Αργυροπούλου, νομικός η οποία έχει συνεργαστεί και με το ΕΚΚ παλιότερα αλλά και με το ΕΚΟΜΕ.

    Τα υπόλοιπα μέλη είναι: η Δάφνη Χατζηπροκοπίου (νομικός η οποία ορίστηκε πριν από λίγες ημέρες πρόεδρος του ΕΚΚ μετά την παραίτηση του Μάρκου Χολέβα), ο Αργύρης Περουλάκης (μηχανολόγος-μηχανικός επίσης απ’ το πρόσφατο ΔΣ του ΕΚΚ), ο Γιώργος Χριστόπουλος (επίσης πρόσφατη τοποθέτηση στο ΔΣ του ΕΚΚ και στενός συνεργάτης του Λεωνίδα Χριστόπουλου προερχόμενος από εποπτευόμενο φορέα του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης), η Ιωάννα Χαραλάμπους (νομικός), ο Κωνσταντίνος Βρεττός (οικονομολόγος, προερχόμενος απ’το υπουργείο Οικονομίας).

    Να θυμίσουμε ότι ο νόμος για την ίδρυση του Creative Greece προέβλεπε μυθικές αμοιβές και αποζημιώσεις για το 7μελές ΔΣ, ύψους 453.000 ευρώ ετησίως!

    Έτσι το «Creative Greece» ισοδυναμεί μάλλον με μια μεταμφιεσμένη προσπάθεια για τεχνικό ολοκληρωτισμό, με μια νεοφιλελεύθερη προσέγγιση που αποκλείει κάθε τι καλλιτεχνικό. Η επίκληση του επιχειρήματος ότι η επιλογή των ταινιών προς χρηματοδότηση θα γίνεται με ποιοτικά κριτήρια αν όλα γίνουν ψηφιακά με τη συνδρομή τεχνοκρατών, δεν πείθει το καλλιτεχνικό και κινηματογραφικό οικοσύστημα για τη νομική και τεχνοκρατική ανθρωπογεωγραφία των μελών του Δ.Σ.

    Ο νέος φορέας λοιπόν ενοποιεί το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου και το ΕΚΟΜΕ. Θα εποπτεύεται από τον Υπουργό Πολιτισμού, λειτουργεί χάριν του δημοσίου συμφέροντος, διαθέτει διοικητική και οικονομική αυτοτέλεια και απολαμβάνει των διοικητικών και δικαστικών απαλλαγών και ατελειών, καθώς και των δικονομικών και ουσιαστικών προνομίων του Δημοσίου. Αποστολή της εταιρείας αποτελεί, μεταξύ άλλων,

    (α) η ανάπτυξη, ενίσχυση και προστασία του ελληνικού κινηματογραφικού, οπτικοακουστικού και εν γένει δημιουργικού τομέα και η προώθηση και προβολή του διεθνώς,

    (β) η στήριξη εγχώριων και η προσέλκυση ξένων επενδύσεων στον κινηματογραφικό/ οπτικοακουστικό τομέα, καθώς και στον πολιτιστικό και δημιουργικό τομέα ευρύτερα,

    (γ) η υποστήριξη της ενσωμάτωσης νέων, ψηφιακών τεχνολογιών και καινοτομιών στην οπτικοακουστική βιομηχανία και της χρήσης σύγχρονων ψηφιακών – τεχνολογικών μέσων για την ανάδειξη του πολιτιστικού και δημιουργικού τομέα της χώρας, καθώς και την προώθηση και υποστήριξη της έρευνας στους τομείς αυτούς,

    (δ) η οργάνωση και λειτουργία του Εθνικού Ψηφιακού Αποθετηρίου Οπτικοακουστικών Έργων και του Κόμβου Καινοτομίας και Τεχνολογίας για τον Δημιουργικό και Οπτικοακουστικό Τομέα (Creative Hub GR), καθώς και άλλων δομών και προγραμμάτων για την υποστήριξη, δικτύωση και εξωστρέφεια των τομέων αυτών, κ.ά

    Για το Open δεν υπάρχουν ειδήσεις τον Σεπτέμβριο

    Όσο η σφικτή “dream team” των συνεργατών του Ιβάν Σαββίδη κρατά κλειστά τα χαρτιά της αναφορικά με το διαβόητο «πωλητήριο» στο Open, όσο δεν βγαίνει κανείς να διαψεύσει τις πληροφορίες ένθεν κακείθεν, τόσο τα ρεαλιστικά έως έναν βαθμό, σενάρια εισχωρούν μέσα από τις ρωγμές της «σφαίρας» της μεταφυσικής και της φαντασίας. Όποιον επιχειρηματία και να βάλει κανείς στη θέση του επίδοξου αγοραστή ουδείς μπαίνει στον κόπο να το διαψεύσει επιτρέποντας περισσότερο downsizing στο εκτόπισμα του σταθμού. Η τελευταία πληροφορία περί υποτιθέμενου ενδιαφέροντος του Φίλιππου Βρυώνη πρώην ιδιοκτήτη της διαφημιστικής Άλμα – Ατέρμων, και καναλάρχη, ελέγχεται καθώς είναι λίγο δύσκολο να διαθέτει ο επιχειρηματίας το ποσόν των 50 εκατ. ευρώ συν τις οφειλές 7 εκατ. ευρώ.

    Πότε Έρχεται η Γιάμαλη;

    Η Αναστασία Γιάμαλη έχει κάνει τα δοκιμαστικά της και έρχεται στη συχνότητα του Mega με τη νέα ενημερωτική εκπομπή «Εξελίξεις τώρα», η οποία θα κάνει πρεμιέρα το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου στις 16:10. Η εκπομπή υπόσχεται να προσφέρει πλούσιο ρεπορτάζ, αναλύσεις και σχόλια για τα σημαντικά κοινωνικά ζητήματα της επικαιρότητας, ενώ θα προβάλλει τα πρόσωπα που βρίσκονται στο επίκεντρο των εξελίξεων.

    Τανιμανίδης-Μαυρίδης: Ο κύβος ερρίφθη – Πώς λέγεται η εκπομπή τους

    Ο Σάκης Τανιμανίδης και ο Γιώργος Μαυρίδης επιστρέφουν στον ΑΝΤ1 με νέα ταξιδιωτική εκπομπή, η οποία θα έχει τον τίτλο «The Reunion – You Only Live Once».

    Η ανθοδέσμη του Τζώνη Καλημέρη στην πρεμιέρα της συντρόφου του, Ελπίδας Ιακωβίδου και η on air αντίδραση

    Ο Τζώνη Καλημέρης, ως γνήσιος gentleman, έστειλε μια ανθοδέσμη στην πρεμιέρα της συντρόφου του, Ελπίδας Ιακωβίδου, παρουσιάστριας του ΡΙΚ, η οποία τους τελευταίους μήνες διατηρεί σχέση μαζί του, κρατώντας την υποτίθεται μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.

    Η Ελπίδα Ιακωβίδου έκανε πρεμιέρα με την εκπομπή της, «Όμορφη Μέρα», ενώ οι συνεργάτες της παρέδωσαν την ανθοδέσμη που επέλεξε ο Τζώνη Καλημέρης για να στείλει τις ευχές του για τη νέα σεζόν. «Δεν το περίμενα αυτό, καλύψτε με, βοηθήστε με», είπε η παρουσιάστρια ανοίγοντας την κάρτα της ανθοδέσμης. «Ευχαριστώ πολύ, δεν την περίμενα αυτή την ανθοδέσμη, ήρθε από μακριά», σχολίασε, αποφεύγοντας να αναφέρει τον αποστολέα, όσο οι συνεργάτες της στο πλατό άφηναν υπονοούμενα…

    Ποιος κατέχει τα ΜΜΕ στην Ελλάδα; Και τι είναι το Solomon;

    Η νέα έρευνα του Solomon, με τίτλο «Who owns the media?», θα παρουσιαστεί δημόσια τη Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2024 στις 19:30 στην ΠΛΥΦΑ (Κορυτσάς 39, Αθήνα). Η έρευνα εξετάζει ποιοι ελέγχουν τα μέσα μαζικής ενημέρωσης στην Ελλάδα και ποιοι άλλοι επιχειρηματικοί τομείς συνδέονται με τους ιδιοκτήτες τους. Για την έρευνα, η ομάδα του Solomon ανέλυσε χιλιάδες έγγραφα από εταιρικούς ισολογισμούς, δικαστικές αποφάσεις και εμπορικά μητρώα σε περισσότερες από 30 χώρες. Η μελέτη καταγράφει την ενορχήστρωση συμφερόντων των κορυφαίων επιχειρηματιών πίσω από τους κυρίαρχους μιντιακούς ομίλους στην Ελλάδα.

    Στην εκδήλωση θα μιλήσουν οι δημοσιογράφοι Δανάη Μαραγκουδάκη, Ηλιάνα Παπαγγελή, Κορίνα Πετρίδη, Ελίζα Τριανταφύλλου και η project manager του Ελληνικού Γραφείου του Ιδρύματος Ρόζα Λούξεμπουργκ, Ηλέκτρα Αλεξανδροπούλου. Συντονιστές της παρουσίασης θα είναι οι stand-up comedians Βύρωνας Θεοδωρόπουλος και Χρύσα Κατσαρίνη.

    Η έρευνα υποστηρίζεται από διεθνή ερευνητικά δίκτυα και οργανισμούς όπως το OCCRP, το Free Press Unlimited, οι Reporters Without Borders και το Ίδρυμα Daphne Caruana Galizia.

    Ο παρουσιαστής και ο επιστάτης

    Η 2η σεζόν του ριάλιτι «ΦΑΡΜΑ» επιστρέφει στο Star, με τον Λεωνίδα Κουτσόπουλο να αναλαμβάνει την παρουσίαση. Το νέο κεφάλαιο της επιτυχημένης σειράς θα μας μεταφέρει για άλλη μια φορά στην ελληνική ύπαιθρο, συνδυάζοντας τη Φύση με τις αυστηρές προκλήσεις του ριάλιτι.

    Η μεγάλη είδηση της σεζόν είναι η ανάληψη του ρόλου του επιστάτη από τον Αλέξανδρο Τζόρβα. Ο πρώην διεθνής ποδοσφαιριστής, ο οποίος μετά την αποχώρησή του από τα γήπεδα έβαλε στόχο να δημιουργήσει το «Κτήμα Τζόρβα», φέρνει τη εμπειρία του από τον αθλητισμό και την αγροτική ζωή στη ΦΑΡΜΑ.

    Ο νικητής θα κερδίσει το μεγάλο έπαθλο των 50.000 ευρώ.

    Στον ΑΝΤ1 η Άρτεμις Δήμου

    Ο ΑΝΤ1 ανακοίνωσε την Άρτεμις Δήμου ως τη νέα Γενική Διευθύντρια Ειδήσεων και Ενημέρωσης του σταθμού. Η Άρτεμις Δήμου, η οποία έχει εργαστεί στον Alpha για 16 χρόνια, επιστρέφει στον ΑΝΤ1 μετά από 15 χρόνια αρχικά ως ρεπόρτερ και κατόπιν σε διευθυντικές θέσεις.

    Ο Alpha ετοιμάζει νέα δραματική σειρά – Ποια πρόσωπα βρίσκονται σε προχωρημένες συζητήσεις

    Πρόκειται για τη μεταφορά του μπεστ σέλερ βιβλίου της Λένας Μαντά «Το σπίτι δίπλα στο ποτάμι», που θα βγει κάποια στιγμή μέσα στο 2025, ίσως και το επόμενο Φθινόπωρο. Ήδη σε προχωρημένες συζητήσεις για δύο από τους πρωταγωνιστικούς ρόλους βρίσκονται η Αναστασία Παντούση, που πέρσι πρωταγωνιστούσε στο «Ναυάγιο», αλλά και η ηθοποιός Νάνσυ Μπούκλη.

    OPEN: Η Χρύσα Φώσκολου στο πλάι του Χαριτάτου

    Η ενημερωτική εκπομπή του Σαββατοκύριακου «Τώρα Μαζί» επιστρέφει στο OPEN από το Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2024 με τον Σπύρο Χαριτάτο και τη Χρύσα Φώσκολου στην παρουσίαση και όλο το δημοσιογραφικό και τεχνικό επιτελείο της.

    Ο Ατζούν Ιλιτζαλί θέλει τον Γιώργο Σαμπάνη στο “Voice

    Στο πλαίσιο της ανανέωσης που επιχειρεί ο Τούρκος παραγωγός Ατζούν Ιλίτζαλι στο talent show του ΣΚΑΪ, πρότεινε στο γνωστό τραγουδιστή μια από τις τέσσερις καρέκλες της επιτροπής, ενώ έπεσε στο τραπέζι και το ενδεχόμενο παρουσίασης του πρότζεκτ.

    ΣΥΡΙΖΑ: Παραιτήθηκε ο διευθυντής του γραφείου Τύπου του κόμματος, Μπάμπης Παπαδάκης

    Την παραίτησή του υπέβαλε, ο μέχρι πρότινος διευθυντής του γραφείου Τύπου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Μπάμπης Παπαδάκης, στον απόηχο των ραγδαίων εξελίξεων. Ο Μπάμπης Παπαδάκης ανέλαβε καθήκοντα την 11η Ιανουαρίου του 2021 και παρέμεινε σε αυτό το πόστο σχεδόν τέσσερα χρόνια. Το αμέσως προηγούμενο διάστημα ήταν υπεύθυνος του Γραφείου Τύπου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ στο παρελθόν είχε διατελέσει και διευθυντής της εφημερίδας «Έθνος».

    Mega: Προχωρούν τα σχέδια για το νέο χορευτικό σόου – Η 4η παραγωγή για τον Κοκλώνη

    Τα σχέδια για το χορευτικό σόου που πρότεινε ο Νίκος Κοκλώνης στο Mega βρίσκονται ξανά στο προσκήνιο, με το κανάλι να εξετάζει την παραγωγή του για την άνοιξη του 2025. Το σόου, που φέρει τον τίτλο «Dance Dance Dance», θα φέρει στη σκηνή διάσημους επαγγελματίες χορευτές, οι οποίοι θα εκτελούν θρυλικές χορογραφίες από ταινίες, βιντεοκλίπ και γνωστές παραστάσεις. Για τη θέση του παρουσιαστή του σόου φημολογείται έντονα ο Νίκος Κοκλώνης, ο οποίος αυτή τη χρονιά έχει ήδη αναλάβει την παραγωγή αρκετών δημοφιλών εκπομπών στο MEGA, όπως των Κώστα Τσουρού, Δανάης Μπάρκα και Σίσσυς Χρηστίδου.

    Ο Λάμπρος Κωνσταντάρας επιστρέφει στο OPEN

    Ο γνωστός δημοσιογράφος εντάσσεται στην ομάδα του OPEN, συμμετέχοντας στην πρωινή ψυχαγωγική εκπομπή «ΠΡΩΙΝΟ ΣΟΥΣΟΥ» δίπλα στην Ελένη Τσολάκη.

    Πρεμιέρα στις 23 Σεπτεμβρίου για το «Grand Hotel» του ΑΝΤ1

    Η νέα δραματική σειρά του ΑΝΤ1 «Grand Hotel» ξεκινά στις 23 Σεπτεμβρίου και υπόσχεται μυστήριο, πάθος και αποκαλύψεις στον κόσμο ενός πολυτελούς ξενοδοχείου στην Κηφισιά.

    Το «Still Standing» επιστρέφει στον ΣΚΑΪ

    Ο Χρήστος Φερεντίνος παρουσιάζει ξανά το επιτυχημένο τηλεπαιχνίδι «Still Standing» στον ΣΚΑΪ, το οποίο έρχεται να αντικαταστήσει τον «Μονομάχο» στο καθημερινό πρόγραμμα.

    Νίκος Υποφάντης και Ντόρα Κουτροκόη γίνονται Ken και Barbie στο Action 24

    Οι δημοσιογράφοι του Action 24, μέσω ΑΙ, μεταμορφώθηκαν σε Ken και Barbie, προσφέροντας πινελιές χιούμορ στο κοινό.

    «Πώς το έπαθες κι είσαι σήμερα στα μαύρα; Χθες ήσουν Barbie Girl»

    «Πώς το έπαθες κι είσαι σήμερα στα μαύρα; Εγώ περίμενα να συμπληρώσεις το Barbie Girl» είπε ο Νίκος Υποφάντης στη Ντόρα Κουροκόη, επειδή χθες φορούσε ένα ροζ κοστούμι και την έλεγε μπομπονιέρα. «Λόγω του καιρού σήμερα. Χθες είχε ήλιο. Είστε τρελοί; Με κάνατε Barbie. Η Barbie είχε και σύντροφο, τον Ken, τον κάνατε;» είπε εκείνη, ενώ στη συνέχεια η τεχνητή νοημοσύνη μετέτρεψε τους παρουσιαστές σε Barbie και Ken και ο δημοσιογράφος αστειεύτηκε «Ken, γιατί είναι μανεκέν;» «Μου αρέσεις πολύ καλύτερα έτσι. Τι να μας πει η Barbie; Επειδή είναι μια κούκλα; Εσύ είσαι πολύ καλύτερη» ήταν το κομπλιμέντο που έλαβε η Ντόρα Κουτροκόη από τον Νίκο Υποφάντη στο τέλος.

    ΕΡΤ: Νέος παρουσιαστής στην «Αθλητική Κυριακή»

    Με την επανέναρξη του ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος η  ιστορική εκπομπή της ΕΡΤ από αυτή την Κυριακή θα έχει παρουσιαστή της τον έμπειρο αθλητικογράφο Πέτρο Μαυρογιαννίδη, ύστερα από την παραίτηση του Βασίλη Μπακόπουλου προκειμένου να συνεχίσει στην ΕΡΑ ΣΠΟΡ αλλά και να παρουσιάζει καθημερινή αθλητική εκπομπή στο Action 24.

    Ο Πανιώνιος επιστρέφει στη Volley League με νέο πρόσωπο και δυνατά μηνύματα

    Ο Πανιώνιος επέστρεψε στη Volley League και οι άνθρωποι της ομάδας φροντίζουν   ο «Ιστορικός» να παρουσιαστεί ισχυρός εντός και εκτός παρκέ.

    Η ομάδα της Νέας Σμύρνης άνοιξε νέο κανάλι στο Youtube και έβγαλε ένα πρωτοποριακό  βίντεο

    Οι αθλήτριες του Πανιωνίου έθιξαν τα ζητήματα των διακρίσεων, του ρατσισμού και του bullying, αναδεικνύοντας παράλληλα τις απαιτήσεις του πρωταθλητισμού. Μιλούν η μητέρα Μαρία Νομικού η επιχειρηματίας Ιωάννα Καρέλια η λίμπερο Ξένια Κακουράτου η όμορφη Ελενα Μιλεντίγεβιτς και η εργαζόμενη ευφροσύνη Αλεξάκου. ΔΕΊΤΕ ΤΟ VIDEO ΕΔΩ.

    Η Αγγελική Σπανού ενισχύει το ρεπορτάζ του Dnews

    Η δημοσιογράφος Αγγελική Σπανού εντάσσεται στην ομάδα του Dnews, υπογράφοντας το ρεπορτάζ για το ΠΑΣΟΚ.

    Πότε θα κάνουν πρεμιέρα οι «Ράδιο Αρβύλα» στον ΑΝΤ1;

    Η σατιρική εκπομπή με τον Αντώνη Κανάκη αναμένεται να επιστρέψει τον Νοέμβριο, με το κανάλι να προτείνει την έναρξη στις 4 του μήνα, ενώ ο παρουσιαστής πρότεινε αρχικά τις 11 Νοεμβρίου. Αναμένονται επίσημες ανακοινώσεις.

    ALPHA Special Premiere Week: Πρεμιέρες μυθοπλασίας με διπλά επεισόδια

    Από τις 23 Σεπτεμβρίου, ο Alpha προσκαλεί τους τηλεθεατές σε μια εβδομάδα γεμάτη εντυπωσιακές πρεμιέρες με διπλά επεισόδια κάθε βράδυ! Η ειδική Εβδομάδα Πρεμιέρας του Alpha προσφέρει δυνατές σειρές. Η εβδομάδα ξεκινά με την δραματική σειρά “Ο Τιμωρός” (Δευτέρα), όπου ο Μάρκος επιστρέφει για να εκδικηθεί τους προδότες του. Την Τρίτη, η κωμωδία “Η Κατάρα της Τζέλας Δελαφράγκα” υπόσχεται γέλιο και δράση. Την Τετάρτη και Πέμπτη, παρακολουθήστε την ρομαντική σειρά “Άγιος Έρωτας”, ενώ η Παρασκευή φέρνει νέο διπλό επεισόδιο του “Ο Γιατρός”. Την Κυριακή, προβάλλεται η σειρά μυστηρίου “Διάφανη Αγάπη”.

    Καλώς τα παιδιά: Το νέο τηλεοπτικό μαγκαζίνο για παιδιά

    Η νέα παιδική εκπομπή με τίτλο «Καλώς τα παιδιά» κάνει πρεμιέρα στην ΕΡΤ2 το Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2024 και θα μεταδίδεται κάθε Σάββατο και Κυριακή στις 14:00. Στην εκπομπή, τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε μια διασκεδαστική και ενημερωτική εκπομπή με TikTok αισθητική, challenges, δελτία καλών ειδήσεων, social trends, δραστηριότητες, συνεντεύξεις με επιστήμονες, συγγραφείς και παιδιά με ενδιαφέρουσες ιστορίες. Οι παρουσιαστές της εκπομπής είναι δύο 10χρονα παιδιά, τα οποία με τον χαριτωμένο τους τρόπο θα προλογίζουν τα θέματα και θα συμμετέχουν σε παιχνίδια και πολιτιστικά δρώμενα. Όλα τα επεισόδια θα είναι διαθέσιμα και στην ψηφιακή πλατφόρμα ERTFLIX μετά την μετάδοσή τους στην ΕΡΤ2 και στο ERTKIDS.

    Λάκης Λαζόπουλος: Ο πρώτος καλεσμένος στη νέα εκπομπή της Φαίης Σκορδά

    Ο Λάκης Λαζόπουλος θα είναι ο πρώτος καλεσμένος της Φαίης Σκορδά στη νέα πρωινή εκπομπή του ΜEGA με τίτλο «Buongiorno», η οποία θα κάνει πρεμιέρα τη Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2024.

    Διαβάστε επίσης

    Netflix – “Famagusta”: Προδοσία των δημοκρατικών αρχών ο περιορισμός της σειράς, λέει η Επιτροπή Κυπριακού Αγώνα- Ζητά επανεξέταση της απόφασης

    Στα… άδυτα του Grand Hotel (pics)

    Γιάννης Παπαδόπουλος: Επίσημα προσωρινός πρόεδρος της ΕΡΤ