• media Sonia gif

    Media

    Τι θέλει ο Ατζούν από τον Αλαφούζο, κάτι τρέχει με Ιβάν – Κοκλώνη, η Φαίη και η Μαρία στον Σκάι και γιατί η Μόσχα μπλόκαρε 4 ελληνικά ΜΜΕ

    • Σόνια Χαϊμαντά

    Περιεχόμενα

    Άλλα 60 εκατ. ευρώ στο κεφάλαιο του ΑΝΤΕΝΝΑ

    Σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου κατά 60 εκατ. ευρώ προέβη η «ΑΝΤΕΝΝΑ T.V. ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» που διαχειρίζεται τον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1, μετά από σχετική απόφαση της Γενικής Συνέλευσης των μετόχων της 04/04/2024.

    After office Αλαφούζου-Ιλιτζαλί στο Μέγαρο

    Οι δεσμοί φιλίας που συνδέουν τον ισχυρό άνδρα του ΣΚΑΙ, Γιάννη Αλαφούζο και τον Τούρκο επιχειρηματία Ατζούν Ιλιτζαλί της Acun Medya είναι κάτι παραπάνω από άρρηκτοι: O ιδιοκτήτης της ειδήσεις ντοτ κομ (ΣΚΑΙ) τον εμπιστεύεται τυφλά στη διαμόρφωση του ψυχαγωγικού προγράμματος του καναλιού με την αφοσίωση και πίστη του να ξεπερνά τα όρια των παραγωγών και να φθάνουν στο σημείο να δίνει ζωτικό χώρο στον Τούρκο φίλο του να διαδραματίζει κρίσιμο ρόλο στην πρόσληψη του Φατίχ Τερίμ για τον πάγκο του Παναθηναϊκού… ανεξάρτητα από την τύχη που είχε η σχέση τους.

    Η κορύφωση της επιχειρηματικής σχέση των δύο ανδρών είναι πλέον τόσο ορατή που θα μπορούσαν υπό προϋποθέσεις να αναπτυχθούν συνθήκες περαιτέρω ώσμωσης και συνεργειών χωρίς να αποκλείεται και η ειρηνική τους συνύπαρξη σε εταιρικό σχήμα του Φαλήρου με μερίδια 51%-49% με το μάνατζμεντ και τη δημοσιογραφική γραμμή να κρατά φυσικά ο Γ. Αλαφούζος.

    Αυτό μεταξύ άλλων συζητήθηκε σε μια χαλαρή after office συνάντηση την περίοδο προ Ευρωεκλογών στο Μέγαρο Μαξίμου με τον πρωθυπουργό Κ. Μητσοτάκη και στενό του συνεργάτη να υποδέχονται τους δύο άνδρες. Άλλωστε η Acun Medya, δεν είναι μια τυχαία εταιρεία. Δραστηριοποιείται σε 4 ηπείρους, 15 χώρες με περισσότερους από 150.000.000 θεατές παγκόσμια ενώ μέσα σε μόλις 11 χρόνια από την ίδρυσή της παράγει 5.000 ώρες prime time περιεχομένου σε ολόκληρο τον κόσμο και διαθέτει γραφεία εκτός της Τουρκίας, στην Ελλάδα, την Ολλανδία, το Μεξικό, τη Ρουμανία, την Ουγγαρία, τη Μάλτα και φυσικά τον Άγιο Δομίνικο, εκεί δηλαδή όπου γυρίζεται το Survivor, αλλά και το Exatlon.

    Για το 2022 η εταιρεία Acun Medya στην Ελλάδα είδε τα κέρδη της προ φόρων του 2021 (1,7 εκατ. ευρώ) να μετατρέπονται σε ζημίες προ φόρων (1,816 εκατ. ευρώ) ενώ ο κύκλος εργασιών περιορίστηκε κατά 659.497 ευρώ δηλαδή από 21.853.629 σε 21.196.132 ευρώ. Το κόστος των πωληθέντων αυξήθηκε κατά 1.579.843 ευρώ, από 18.044.354 ευρώ σε 19.624.157 ευρώ με την εταιρεία να αποδίδει την εξέλιξη αυτή αφενός στην «αύξηση των σειρών μυθοπλασίας» και αφετέρου στον «αυξημένο όγκο των ήδη υπαρχόντων προγραμμάτων».

    Τα «κλειδιά» του ψυχαγωγικού του ΣΚΑΙ, το φλερτ με τη Μαρίνα Σάττι και το Exathlon

    Ο Ατζούν Ιλιτζαλί έχει τα κλειδιά του ψυχαγωγικού προγράμματος πόσο μάλλον όταν το κανάλι έχει αποφασίσει να μην μπει στην περιπέτεια της μυθοπλασίας την επόμενη σεζόν. Κάνει σημαντική επιτυχία, σε όρους τηλεθέασης και διαφήμισης με το «Survivor» ενώ ήδη ανακοινώθηκε το νέο μαγειρικό ριάλιτι «Cash kitchen», που αποτελεί μια αυτοσχέδια μείξη άλλων γνωστών φορμά καθώς και η επιστροφή του «Power of love» που κάνει πρεμιέρα την Κυριακή.

    Και τα δύο ριάλιτι, όπως και το «My man can» που έκανε πρεμιέρα πρόσφατα, θα γυρίζονται στις εγκαταστάσεις της Acun Medya στην Κωνσταντινούπολη, εκεί που θα γίνεται και όλο το post production – γεγονός που μειώνει σημαντικά το κόστος παραγωγής για τον Ατζούν Ιλιτζαλί, που αμείβεται σε ευρώ και πληρώνει πλατό και τεχνικούς σε τουρκική λίρα. Στις ψυχαγωγικές προτάσεις του σταθμού εντάσσεται το «Tempting Fortune», ένα ριάλιτι πρόγραμμα της Acun Media με κυρίαρχα στοιχεία τη δράση και την περιπέτεια. Tο Tempting Fortune έκανε πρεμιέρα τον Μάρτιο του 2023 στο Channel 4 με παρουσιαστή τον Άγγλο κωμικό και παρουσιαστή Paddy McGuinness. Στο «οπλοστάσιο» του το κανάλι έχει και το σόου επιδόσεων «Exatlon» με στοιχεία ριάλιτι και μπορεί να χαρακτηριστεί ως «Survivor» με αθλητικό προφίλ.

    Ο σταθμός στη ζώνη υψηλής τηλεθέασης θα επαναφέρει με πολλές αλλαγές όπως λέγεται το μουσικό σόου «The Voice» και ήδη ο Ατζούν Ιλιτζαλί μαρκάρει στενά τη Μαρίνα Σάττι, εκπρόσωπο της Ελλάδας στην Eurovision 2024. Το talent show θα μεταδίδεται δύο φορές τη βδομάδα και στις θέσεις των κριτών μεταξύ άλλων εξετάζεται να καθίσουν οι Στέλιος Ρόκκος, Πάολα, Γιώργος Μαζωνάκης, Κωστής Μαραβέγιας.

    Γιατί οι άνθρωποι του Ιβάν Σαββίδη είδαν τον Νίκο Κοκλώνη στην έδρα του επιχειρηματία;

    Ρευστό παραμένει το τοπίο αναφορικά με την τύχη του ιδιοκτησιακού καθεστώτος του Open. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στις 31/5 έληξε το τελεσίγραφο του ισχυρού άνδρα του Open προς τον Νίκο Κοκλώνη που έχει αναλάβει μέσω των εταιρειών παραγωγής που κατέχει (Barking Well Media και Red Smile) το ψυχαγωγικό content και την εμπορικό του εκμετάλλευση. Η προθεσμία είχε τεθεί προκειμένου να ερευνήσει ο παραγωγός αν θα ανταποκρινόταν στο πωλητήριο που ότι ανέρχεται σε 32 εκατ. ευρώ συμπεριλαμβανομένων των υποχρεώσεων και δανείων – το οποίο κρίνεται ως non affordable από την πλευρά Κοκλώνη.

    Αυτό δεν σημαίνει ότι ματαιώνεται η συνεργασία του Open με τον Ν.Κοκλώνη που συνεχίζεται με την κατάθεση πιο ισορροπημένου budget. H συνάντηση που είχαν το βράδυ της Τρίτης στη Θεσσαλονίκη Κοκλώνης και υψηλόβαθμα στελέχη του σταθμού έθεσε στο τραπέζι ορισμένες εκκρεμότητες που αφορούν στο budget με τον διαχειριστή του ψυχαγωγικού προγράμματος και ιδιοκτήτη των εταιρειών Barking Well Media και Red Smile να ομολογεί ότι οι πρόσοδοι είναι χαμηλότερες των προσδοκιών του. Το μενού της συζήτησης συμπεριελάμβανε και την Τατιάνα Στεφανίδου η οποία θα ενταχθεί στο κανάλι χωρίς να περνά απαραίτητα από το pay roll των εταιρειών παραγωγής του Κοκλώνη.

    Ο άγιος φίλος, δύο άσπονδοι εχθροί, ένα project

    Η υπόθεση της απόβασης του Βαγγέλη Μαρινάκη στην Κύπρο με στόχο, μεταξύ άλλων και την απόκτηση μεριδίου του «Φιλελεύθερου» δεν είναι τόσο απλή όσο παρουσιάζεται. Φυσικά ο ιδιοκτήτης της alter ego media θα ήθελε να έχει έρεισμα στο ηρωϊκό νησί μέσω του  Δημοσιογραφικού Οργανισμού «Ο Φιλελεύθερος», που έκλεισε πέρυσι 65 χρόνια ζωής. Ο όμιλος κατέχει μια σειρά εταιρειών όπως τη Φιλελεύθερος Δ.Ε. Λτδ, τη N & M Mediamorfosis Ltd, την Proteas Press Ltd, τη Ραδιοτηλεοπτική εταιρεία Ελληνική Ηχώ Λτδ, τη MA & CA Entertainment Ltd, το Πρακτορείο Τύπου «Κρόνος», την H & A PAPER LTD και διατηρεί άριστες σχέσεις με τον Αρχιεπίσκοπο Γεώργιο και την Αρχιεπισκοπή που βάζουν το μικρό τους δακτυλάκι προκειμένου να φέρουν κοντά στα κυπριακά media τόσο τον Β.Μαρινάκη όσο και τον Δ.Μελισσανίδη. Να θυμίσουμε ότι η Αρχιεπισκοπή έχει έντονη επιχειρηματική δραστηριότητα στην Κύπρο μέσω εταιρειών της (κατέχει το 26% της ΤΣΙΜΕΝΤΟΠΟΙΙΑΣ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΛΤΔ, συμπράττει σε εταιρεία για ΑΠΕ με φωτοβολταϊκά, το 40,44% της KEO PLC, το 11,5% της LORDOS UNITED PLASTICS) κ.ά.

    Η ΕΡΤ, η διακριτή διαρχία, οι χρησμοί Ζούλα, η ισορροπίστρια Κ. Κασκανιώτη, τα δύο άρματα των εργαζομένων και η αναζήτηση προέδρου

    Σε ανανέωση των χρησμών του έχει προβεί τον τελευταίο καιρό ο πρόεδρος της ΕΡΤ Κ. Ζούλας αναφέροντας όπου βρεθεί και όπου σταθεί τι μέλει γενέσθαι «όταν έρθει η επόμενη διοίκηση». Υπαινισσόμενος ότι ενδεχομένως να μην παραμείνει στη θέση του προέδρου μετά και τις 16/9 οπότε και λήγει η θητεία του, δίνει το ελευθέρας σε αρκετά στελέχη και γενικούς διευθυντές να αποφασίσουν με «ποιους θα παν και ποιους θα αφήσουν.»

    Έτσι υπάρχει μια μερίδα που έχει δεθεί σφικτά στο «άρμα» του Ζούλα, ποντάροντας βρέξει χιονίσει στις καλές του σχέσεις με την κυβέρνηση, και άλλη μια, αυτή των τεχνοκρατών που θεωρούν ότι η Κατερίνα Κασκανιώτη θα είναι η ισχυρή κυρία του Ραδιομεγάρου (με το δυνατό της χαρτί να είναι τα αθλητικά προγράμματα, το πρόγραμμα και το ERTflix) και την επόμενη ημέρα του ΑΣΕΠ η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων στον οποίο για τη θέση του/ της διευθύνοντος/ουσας συμβούλου, έληξε προχθές το πρωί. Οι πιθανότητες παραμονής του Ζούλα στην προεδρία είναι 50-50% και φυσικά θα περάσει δια πυρός και σιδήρου μέσω ΑΣΕΠ. Αρκετοί προαλείφονται για τη θέση, τόσο δημοσιογράφοι όσο και άνθρωποι της τηλεόρασης αλλά όλα θα κριθούν στο τέλος. Εντωμεταξύ ανανεώθηκαν ήδη για έξι μήνες ακόμη οι περισσότερες συμβάσεις των γενικών διευθυντών στην ΕΡΤ.

    Γιατί το ρωσικό ΥΠΕΞ εξαίρεσε την ΕΡΤ, το Mega, το Πρώτο Θέμα και τον ΣΚΑΙ;

    Η επιλογή φαντάζει αυθαίρετη αλλά ακολουθεί ένα μοτίβο που η Μόσχα επέλεξε για να καταρτίσει τη λίστα των κομμένων ΜΜΕ από τις εκπομπές της. Πράγματι την περασμένη εβδομάδα το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε ότι απαγορεύει την πρόσβαση εντός της Ρωσίας στις εκπομπές δεκάδων μέσων ενημέρωσης της Ε,Ε, ως αντίποινα για παρόμοια απαγόρευση που επέβαλε η Ευρωπαϊκή Ένωση σε αρκετά ρωσικά ΜΜΕ.

    Η Ευρωπαϊκή Ένωση ανακοίνωσε τον Μάιο ότι ανέστειλε την μετάδοση τεσσάρων «προπαγανδιστικών δικτύων που έχουν διασυνδέσεις με το Κρεμλίνο» όπως τα χαρακτήρισε, αφαιρώντας τους τα δικαιώματα μετάδοσης εντός της ΕΕ. Είχε αναφέρει τότε ότι η απαγόρευση αφορούσε το Voice of Europe, το ειδησεογραφικό πρακτορείο RIA, και τις εφημερίδες Izvestia και Rossiyskaya Gazeta.

    Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών ανταπέδωσε, δημοσιεύοντας έναν κατάλογο με 81 ΜΜΕ από 24 χώρες της Ε.Ε., όπως επίσης και πανευρωπαϊκά μέσα ενημέρωσης, οι εκπομπές των οποίων δεν θα είναι πλέον προσβάσιμες στη ρωσική επικράτεια.

    Το υπουργείο, κατηγορεί τα ευρωπαϊκά ΜΜΕ για «συστηματική μετάδοση ανακριβών πληροφοριών» για την «ειδική στρατιωτική επιχείρηση» όπως αποκαλεί τον πόλεμο στην Ουκρανία.

    Το ειδησεογραφικό πρακτορείο της Γαλλίας Agence France-Presse (AFP), η δημόσια τηλεόραση της Αυστρίας ORF, το τηλεοπτικό δίκτυο RTE της Ιρλανδίας και το ισπανικό πρακτορείο ειδήσεων EFE, είναι μεταξύ των ΜΜΕ που συμπεριλήφθηκαν στον κατάλογο της Ρωσίας, μαζί με πολλά άλλα εθνικά τηλεοπτικά δίκτυα , εφημερίδες όπως και το Politico.

    Για την Ελλάδα η απαγόρευση αφορά την ΕΡΤ (ert.gr, ertnews.gr), τον ΣΚΑΪ, (skai.gr), το Mega (Megatv.com) και την εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» (protothema.gr).

    Ο Θανάσης Αλευράς η ρίψη του στην «αρένα» της Eurovision και η απόσυρσή του

    Η συνεργασία της ΕΡΤ με τον Θανάση Αλευρά φαίνεται να έχει ολοκληρωθεί. Έτσι απλά. Ο γνωστός ηθοποιός, που είχε δοκιμαστεί στην παρουσίαση της Eurovision 2024 μαζί με τον Ζερόμ Καλούτα, δεν περιλαμβάνεται πλέον στο πρόγραμμα της Δημόσιας Τηλεόρασης καθώς δεν υπάρχει χώρος στον προγραμματισμό της ΕΡΤ για late night show την επόμενη σεζόν.

    Η «αληθινή απολογία» του Παύλου Ανδρώνη για την αναστολή έκδοσης της Metrosport

    Τους λόγους για τους οποίους η Metrosport κλείνει ως «παραδοσιακή» εφημερίδα εξηγεί ο ιδιοκτήτης της, Παύλος Ανδρώνης, στην ηλεκτρονική της έκδοση. Στο σημείωμά του περιγράφει τις «αντίξοες συνθήκες», όπως αναφέρει, υπό τις οποίες κυκλοφορούσε ως έντυπο στην Θεσσαλονίκη, την μεταστροφή των αναγνωστών της από το «παραδοσιακό» χαρτί στο internet και την ανάγκη προσαρμογής του ομίλου του στη νέα εποχή των ΜΜΕ, με επενδύσεις στην διαδικτυακή έκδοση της Metrosport, τα social media αλλά και τα ραδιόφωνά του. Το αθλητικό Metropolis 95.5 και τους μουσικούς Zoo 90.8, Velvet 96.8, Τρανζίστορ 100.3 και Republicradio.gr.

    Ιδιαίτερα στη Θεσσαλονίκη και όλη τη Βόρεια Ελλάδα, η ύπαρξη καθημερινών εφημερίδων κατέστη απαγορευτική. Η μια μετά την άλλη ανέστειλαν την κυκλοφορία τους και έμεινε μόνο η Metrosport να προσπαθεί, κάτω από φοβερά αντίξοες συνθήκες, να καλύψει την ενημέρωση του αναγνωστικού κοινού της Βόρειας Ελλάδας. Ενός κοινού, ωστόσο, που, μοιραία, μειώνεται συνεχώς και που δεν μπορεί να βρει την πρωϊνή (υποτίθεται) εφημερίδα του πριν από τις… 12.30 μετά το μεσημέρι. Κι αυτό γιατί στη Θεσσαλονίκη, εδώ και πολλά χρόνια, δεν υπάρχει ούτε ένα κυλινδρικό (ταχείας εκτύπωσης) πιεστήριο, με αποτέλεσμα η Metrosport να εκτυπώνεται στην Αθήνα, να αποστέλλεται στη Θεσσαλονίκη και στη συνέχεια να διανέμεται στην πόλη και σε όλη τη Βόρεια Ελλάδα.

    Ολοκληρώνεται το καστ της νέας σειράς «Το Ξενοδοχείο» στον ΑΝΤ1

    Ο ΑΝΤ1 συνεχίζει να διαμορφώνει το καστ της νέας καθημερινής σειράς «Το Ξενοδοχείο», ενώ τα σκηνικά βρίσκονται σε φάση κατασκευής. Οι ηθοποιοί που θα πρωταγωνιστήσουν στη μυστηριώδη πλοκή αρχίζουν να επιλέγονται, με τα πρώτα ονόματα να περιλαμβάνουν τον Τάσο Νούσια, την Καλλιόπη Χάσκα και τον Γεράσιμο Σκιαδαρέση.

    Η σειρά «Το Ξενοδοχείο» θα αναπτυχθεί με 160 επεισόδια και βασίζεται στην ισπανική σειρά «Grand Hotel». Το σενάριο προσαρμόζεται από τον Δημήτρη Αποστόλου, η σκηνοθεσία είναι του Γιάννη Βασιλειάδη, τα σκηνικά επιμελείται ο Αντώνης Χαλκιάς και τα κοστούμια ο Κωνσταντίνος Ζαμάνης.

    DEAL: Το παιχνίδι επιστρέφει, με παρουσιαστή τον Γιώργο Θαναηλάκη

    Είναι χρόνια στο χώρο του αθλητικού ρεπορτάζ, με πολλές ώρες τηλεοπτικών μεταδόσεων και παρουσίασης. Ασχολήθηκε με το πόλο και το μπάσκετ, αλλά τον κέρδισε το ποδόσφαιρο και η δημοσιογραφία. Τώρα καλείται να παίξει εκείνος μπάλα σε ένα διαφορετικό γήπεδο..

    Ο δημοσιογράφος, παρουσιαστής και ραδιοφωνικός παραγωγός Γιώργος Θαναηλάκης εντάσσεται στο δυναμικό του Alpha και είναι έτοιμος να κάνει το δικό του Deal.

    Από αναβολή σε αναβολή η «Ελευθεροτυπία»

    Η επανέκδοση της Ελευθεροτυπίας είχε προγραμματιστεί για μετά τον Σεπτέμβριο, αλλά φαίνεται πως η Alter Ego του Βαγγέλη Μαρινάκη δεν βιάζεται να προχωρήσει με το σχέδιο. Μετά την απόκτηση του τίτλου, έγιναν κάποιες κινήσεις και επαφές για την επιλογή των στελεχών που θα ηγηθούν της νέας έκδοσης και ακούγεται ότι έχουν κλείσει δύο-τρία ονόματα. Επιπλέον, αποφασίστηκαν μετακινήσεις από το «Βήμα» και τα «Νέα». Σύμφωνα με πληροφορίες, από τα κεντρικά γραφεία της Συγγρού, ο Λευτέρης Χαραλαμπόπουλος θα αναλάβει τη διεύθυνση της νέας Ελευθεροτυπίας. Επιπλέον, είχαν ξεκινήσει δοκιμαστικά και κάποιες εργασίες διαμόρφωσης του πρώτου ορόφου ώστε όλα τα μέσα ενημέρωσης της εταιρείας (κανάλι, ραδιόφωνο, εφημερίδες, περιοδικά, ιστοσελίδες) να βρίσκονται μαζί. Το νέο εκδοτικό εγχείρημα λέγεται ότι θα αναλάβουν να διευθύνουν οι δημοσιογράφοι Αντώνης Καρακούσης (σύμβουλος έκδοσης του «Βήματος») και Σήφης Πολυμίλης.

    Ο Μανόλης Κοττάκης, δύο πρώην πρωθυπουργοί και ένα βιβλίο

    Την ερχόμενη Δευτέρα θα πραγματοποιηθεί η παρουσίαση του βιβλίου του δημοσιογράφου Μανώλη Κοττάκη, με ομιλητές τους πρώην πρωθυπουργούς Κώστα Καραμανλή και Αντώνη Σαμαρά. Παρότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν έχει ακόμα αποφασίσει αν θα παραβρεθεί, έχει ήδη δώσει την άδεια στους υπουργούς του να παραστούν, και πολλοί από αυτούς έχουν ήδη επιβεβαιώσει τη συμμετοχή τους.

    Ελένη Ράντου: H μεταμόρφωση ως μητέρα της Κάλλας στη νέα σειρά της ΕΡΤ

    Η Ελένη Ράντου θα υποδυθεί τη νέα σεζόν την Λίτσα, μητέρα της Μαρίας Κάλλας στη σειρά της ΕΡΤ1 «Η Μαρία που έγινε Κάλλας».

    Τη νέα συναρπαστική μίνι σειρά υπογράφει σκηνοθετικά και σεναριακά η Όλγα Μαλέα, με πλειάδα εξαιρετικών ηθοποιών και συντελεστών.

    Η κοινωνική βιογραφική σειρά 10 επεισοδίων καταγράφει με διεισδυτική ματιά τη μεταμόρφωση της νεαρής Μαρίας Κάλλας από ασχημόπαπο στη μεγαλύτερη ντίβα όλων των εποχών, την περίοδο της Κατοχής, στην Αθήνα. Η σειρά βασίζεται στη συλλογή πληροφοριών από το βιβλίο «Η άγνωστη Κάλλας» του ιστορικού Νικόλα Πετσάλη-Διομήδη. Εκτός από την Ελένη Ράντου, στη σειρά παίζουν  η  Κλεοπάτρα Ελευθεριάδου, (πρωτοεμφανιζόμενη λυρική σοπράνο και φοιτήτρια υποκριτικής, στον ρόλο της Μαρίας), η Ρένια Λουιζίδου (Ελβίρα, Ισπανίδα δασκάλα), η Demy (Τζάκι, αδελφή της Μαρίας), ο Αργύρης Πανταζάρας (Μαγκλιβέρας, βαρύτονος, εραστής της Μαρίας), και ο Μάξιμος Μουμούρης (Μπόντμαν, Γερμανός αρχαιοκάπηλος).

    Στο Μαξίμου τα παράπονα για το ΕΣΡ

    Αρρυθμίες, καθυστερήσεις αλλά κυρίως προβλήματα από απρεπή και αδικαιολόγητα εκρηκτική συμπεριφορά της υψηλής διοίκησης του ΕΣΡ έχουν φτάσει σε ειδικό φάκελο στο Μαξίμου.

    Μαυραγάνη και Αναστασοπούλου – Δυο κυρίες στον ΣΚΑΪ

    Ο ενημερωτικός τομέας του ΣΚΑΪ ενισχύεται με την προσθήκη δύο γυναικών. Η Φαίη Μαυραγάνη μεταβαίνει από το Μαρούσι στο Φάληρο, ενώ η Μαρία Αναστασοπούλου επιστρέφει στον σταθμό από τον ΑΝΤ1. Την επόμενη σεζόν, ο ΣΚΑΪ θα δώσει ιδιαίτερη έμφαση στην ενημέρωση, μειώνοντας τον χρόνο των ψυχαγωγικών εκπομπών. Δεν θα υπάρχουν σήριαλ στο πρόγραμμα, και η ψυχαγωγία μετά το κεντρικό δελτίο ειδήσεων θα περιοριστεί κυρίως σε ριάλιτι. Η Φαίη Μαυραγάνη αναμένεται να αναλάβει την πρωινή ζώνη του Σαββατοκύριακου, αντικαθιστώντας τον Γιώργο Αυτιά. Η Μαρία Αναστασοπούλου, από την άλλη, έχει προταθεί να καλύψει τη ζώνη 12-2 το μεσημέρι, και παραμένει ανοιχτό το ενδεχόμενο να επιστρέψει και στο ραδιόφωνο του σταθμού.

    Ο Νίκος Χατζηνικολάου και πάλι πρόεδρος της ΕΙΗΕΑ

    Σε μια δύσκολη εποχή για τον Τύπο και σε μια κρίσιμη εβδομάδα κατά την οποία ανέστειλαν την έκδοσή τους δύο εφημερίδες, επιλέγεται ξανά η λύση του Νίκου Χατζηνικολάου προκειμένου να συνεχίσει από τη θέση του προέδρου να ηγείται του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Εκδοτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΙΗΕΑ). Τον Νίκο Χατζηνικολάου θα πλαισιώνουν στο προεδρείο ο Αντιπρόεδρος, Γιώργος Δήμας, ο Γραμματέας, Τάσος Μπούρας, ο Ταμίας, Γιώργος Μιχαλόπουλος και τα Τακτικά Μέλη: Ανδρέας Κουρής, Κωνσταντίνος Νικόλτσιος και Σωτήρης Πουλόπουλος. Ως αναπληρωματικά μέλη εξελέγησαν οι Δημήτρης Στεφανάκης και Αθανάσιος Φουσκίδης. Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο υπό τον Ν.Χατζηνικολάου θα συνεχίσει να δραστηριοποιείται ενεργά με σκοπό την έμπρακτη στήριξη του κλάδου των εφημερίδων, με συνεχείς επαφές με θεσμικούς φορείς, εισηγήσεις και προτάσεις. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Νίκος Χατζηνικολάου επανεξελέγη ως Τακτικό Μέλος του νέου Διοικητικού Συμβουλίου των Ευρωπαίων Εκδοτών Τύπου (ΕΝΡΑ).

    Οι «Τρεις Χάριτες» επιστρέφουν στο Mega

    Μια από τις πρώτες επιτυχημένες παραγωγές του Mega στον χώρο της μυθοπλασίας επιστρέφει στο πρόγραμμα του καναλιού. Οι «Τρεις Χάριτες» των Μιχάλη Ρέππα και Θανάση Παπαθανασίου θα προβάλλονται ξανά από το «μεγάλο κανάλι», ξεκινώντας από το Σάββατο 29 Ιουνίου και κάθε Σαββατοκύριακο στις 17.10. Η κωμική σειρά με πρωταγωνίστριες τις Άννα Παναγιωτοπούλου, Νένα Μεντή, Μίνα Αδαμάκη και Άννα Κυριακού επιστρέφει στη μικρή οθόνη 34 χρόνια μετά την πρώτη προβολή της, με νέα και αναβαθμισμένη ποιότητα εικόνας, όπως έγινε και με τους «Απαράδεκτους».

    Καλά γεράματα από τον ΑΝΤ1

    Η νέα πρόταση του ΑΝΤ1 για την επόμενη σεζόν με προσωρινό τίτλο «Καλά γεράματα», σε σενάριο του Μάκη Πιτταρά (σεναριογράφος της σειράς «Παρουσιάστε») και σκηνοθεσία Μιχάλη Βογιατζάκη εξελίσσεται σε έναν οίκο ευγηρίας και προς το παρόν εξετάζονται, στο πλαίσιο επαφών, οι προτάσεις για ηθοποιούς που έπεσαν στο τραπέζι.

    Όταν έκλαψε η Νατάσα Γιάμαλη

    Αποχαιρετώντας το τηλεοπτικό κοινό του Kontra TV και τους συνεργάτες της, η δημοσιογράφος Νατάσα Γιάμαλη δεν μπόρεσε να κρύψει τη συγκίνησή της, ενώ ευχαρίστησε τον σταθμό για το γεγονός ότι πέντε χρόνια πριν, πίστεψαν σε εκείνη και της εμπιστεύτηκαν μια δυνατή και συνάμα, δύσκολη ζώνη. Συγκινημένη στην τελευταία της εκπομπή στο Open 28/6 και η Ελένη Τσολάκη του Πρωινό Σουσού. Σε όλη την διάρκεια η παρουσιάστρια ήταν βουρκωμένη και δεν σταμάτησε να ευχαριστεί τον κόσμο και τους συνεργάτες της. «Η καρδιά μου περιέχει τα πάντα σήμερα. Όμορφα, άσχημα, δύσκολα, εύκολα, ωραίες στιγμές. Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους», είπε μεταξύ άλλων η Ελένη Τσολάκη.

    Διαβάστε επίσης

    Το Ναυάγιο: Ο Ιπποκράτης εισβάλλει κρυφά στο σπίτι του για να πάρει τον Ορφέα

    Η Γη της Ελιάς: Τρεις σεζόν στην κορυφή – Ανανεώνει το ραντεβού για του χρόνου

    Ο Δημήτρης Κοργιαλάς και ο Αιμιλιανός Σταματάκης στο «ΓΚΑΡΑΖ»