• Media

    Συμμόρφωση με δικαστική απόφαση Lawspot κατά Mononews

    mononews.gr


    Tο mononews.gr συμμορφούμενο με τη υπ’ αριθμ. 957/2022 απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, η οποία εκδόθηκε επί της αγωγής της εταιρίας Digital Pioneers I.K.E. κατά της εταιρίας μας προχωρά σε ανάρτηση του διατακτικού της ως άνω απόφασης:

    ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ

    ΔΙΚΑΖΕΙ αντιμωλία των διαδίκων.

    ΑΠΟΡΡΙΠΤΕΙ ό,τι κρίθηκε ως απορριπτέο.

    ΔΕΧΕΤΑΙ εν μέρει την αγωγή.

    ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙ ότι η ενάγουσα εταιρία είναι δικαιούχος: α] των περιουσιακών δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας που απορρέουν από τα ένδικα άρθρα, εξαιρούμενων των άρθρων με τίτλους: «Οι γραπτές απαντήσεις υποψηφίου και οι διορθώσεις σε επαγγελματικές εξετάσεις συνιστούν προσωπικά δεδομένα» και «Υπεύθυνοι επεξεργασίας δεδομένων οι διαχειριστές σελίδων (pages) στο facebook (Δικαστήριο Ε.Ε.)» και β] του δικαιώματος ειδικής φύσης του κατασκευαστή βάσης δεδομένων που απορρέει από την ιστοσελίδα «lawspot.gr».

    ΥΠΟΧΡΕΩΝΕΙ τους εναγομένους να άρουν την προσβολή των προαναφερόμενων περιουσιακών δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας της ενάγουσας και την προσβολή του δικαιώματος ειδικής φύσης του κατασκευαστή βάσης δεδομένων επί της άνω ιστοσελίδας της, αφαιρώντας όλα τα ένδικα άρθρα από την ιστοσελίδα της πρώτης εναγόμενης με τίτλο «Mononews».

    ΥΠΟΧΡΕΩΝΕΙ τους εναγομένους να παραλείπουν στο μέλλον κάθε προσβολή των προαναφερόμενων περιουσιακών δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας της ενάγουσας καθώς και κάθε προσβολή του δικαιώματος ειδικής φύσης του κατασκευαστή βάσης δεδομένων που έχει η ενάγουσα επί της ιστοσελίδας «lawspot».

    ΑΠΕΙΛΕΙ την πρώτη εναγομένη με χρηματική ποινή ποσού χιλίων (1.000) ευρώ, υπέρ της ενάγουσας, για κάθε παράβαση των ως άνω υποχρεώσεων.

    ΔΙΑΤΑΣΣΕΙ τη δημοσίευση του διατακτικού της παρούσας απόφασης, εντός δύο μηνών από την τελεσιδικία της, σε δύο ημερήσιες εφημερίδες επιλογής της ενάγουσας, με επιμέλεια της ίδιας και προκαταβολή της σχετικής δαπάνης από τους εναγομένους.

    ΚΗΡΥΣΣΕΙ τις προηγηθείσες καταψηφιστικές διατάξεις (τέταρτη και πέμπτη) προσωρινά εκτελεστές.

    ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙ τους εναγομένους σε μέρος των δικαστικών εξόδων της ενάγουσας, τα οποία καθορίζει σε εξακόσια (600) ευρώ.

    Κρίθηκε και αποφασίστηκε στην Αθήνα, στις 2/3/2022.



    ΣΧΟΛΙΑ