• media Sonia gif

    Media

    Μαρινάκης και Βαρδινογιάννης για το… ναό του χρήματος, η κούραση του Κουβαρά, ο Die Hard Κοκλώνης και ο Βρυώνης είναι… Open

    • Σόνια Χαϊμαντά

    Περιεχόμενα

    Γιατί Βαγγέλης Μαρινάκης και Γιάννης Βαρδινογιάννης θέλουν να απλώσουν τους μηντιακούς τους βραχίονες στο «ναό του χρήματος;»

    Οι λόγοι δεν είναι απαραίτητα κοινοί. Άλλη εταιρεία η Alter Ego Media (Mega + εφημερίδες, στούντιο κλπ), άλλη …ιστορία η Alpha TV και η Νέα Τηλεόραση (Star). Η εταιρεία του Βαγγέλη Μαρινάκη δουλεύει το σχέδιο, το επεξεργάζεται εδώ και περίπου ενάμιση χρόνο και σίγουρα στοχεύει εκεί που ποντάρουν όλες οι κερδοφόρες εταιρείες που θέλουν να βάλουν τη μετοχή τους στο ταμπλό του Χ.Α.: Πρόσβαση σε κεφάλαια, ενίσχυση της εταιρικής διαφάνειας και εικόνας, αύξηση της εμπορικής αξίας και αναγνωρισιμότητας, στρατηγική ανάπτυξης και επέκτασης…Καθώς η  εγχώρια αγορά έχει συντονιστεί εν μέρει με το ράλι των διεθνών χρηματιστηρίων με 1.420 μονάδες περίπου την περασμένη εβδομάδα, η μικρή και ευέλικτη ομάδα πέριξ του Β.Μαρινάκη συνιστά στον επενδυτή άμεση και με συνοπτικές διαδικασίες είσοδο στο Χ.Α., ει δυνατόν και μέσα στον Δεκέμβριο!

    Το προφίλ του οικοδομήματος του ομίλου χτίζεται «δωμάτιο – δωμάτιο» με σοβαρή επένδυση στις παραγωγές και τη μετατροπή της Red Productions σε Alter Ego Studios που βρίσκεται σε αναζήτηση CEO τώρα που η Εύη Κουτσαυτάκη που προαλείφετο για τη θέση κάθισε στην κόκκινη καρέκλα της CEO της ΠΑΕ ΟΣΦΠ. Σημαντική επένδυση δρομολογείται για hybrid κανάλι ενώ η Alter Ego Ventures συνιστά new entry επενδυτική εταιρεία της Alter Ego Media με αρχικό προϋπολογισμό 10 εκατ. ευρώ, που θα επενδύσει σε εταιρείες με έμφαση στην τεχνολογία. Η Alter Ego Ventures σύμφωνα με τον Γενικό Διευθυντή Στρατηγικής, Ανάπτυξης & Τεχνολογίας της Alter Ego Media, Γιώργο Σαλιάρη-Φασσέα θα διαθέτει, πέρα από επενδυτικά κεφάλαια, προώθηση από τα μέσα της Alter Ego Media αλλά και τεχνογνωσία στην επιχειρηματικότητα.

    «Πάνο, γιατί ο Βαγγέλης Μαρινάκης και όχι εμείς;»

    Στο «μέτωπο» των επιχειρήσεων του Γ.Βαρδινογιάννη λιγότερη σημασία έχει το οικονομικό στάτους των επιχειρήσεων ενώ βαρύνοντα ρόλο για την απόφαση εισόδου στο Χ.Α. έχει το powergame. «Γιατί ο Βαγγέλης Μαρινάκης και όχι εμείς», φαίνεται να είναι το απλό ερώτημα στη μίνιμαλ εκδοχή του, που έθεσε ο Γ.Βαρδινογιάννης στον εξ απορρήτων του Πάνο Κυριακόπουλο που παρά το γεγονός ότι αποχώρησε τυπικά από τα ΜΜΕ του ομίλου τον Αύγουστο του 2023 για να αναλάβει θέση ευθύνης στην ΕΛΛΑΚΤΩΡ πάντα έχει στραμμένες τις κεραίες του στα ΜΜΕ της οικογένειας. Η Alpha Δορυφορική Τηλεόραση δηλώνει τζίρο το 2023 περί τα 77,5 εκατ. ευρώ έναντι 72,2 εκατ. ευρώ το 2023. Οι μακροπρόθεσμες δανειακές υποχρεώσεις αγγίζουν τα 30 εκατ. ευρώ το 2023 έναντι 24,2 εκατ. ευρώ το 2022. Το μικτό κέρδος ανέρχεται σε 16,4 εκατ. ευρώ έναντι 13,9 εκατ. ευρώ το 2022. Οι ζημίες του σταθμού από 3,1 εκατ. ευρώ το 2022 έφτασαν τα 7,8 εκατ. ευρώ το 2023. Τον περασμένο Ιούνιο η Νέα Τηλεόραση (Star) προέβη σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου κατά 1 εκατ. ευρώ.

    Γιατί οι Εξάρχου, Μπάκος, Καϋμενάκης δεν βαφτίζουν «όμιλο» τις επιχειρήσεις τους στα ΜΜΕ αλλά χτίζουν κομμάτι-κομμάτι τη μηντιακή τους καστροπολιτεία;

    Η μηντιακή τριανδρία (Εξάρχου, Μπάκος, Καϋμενάκης) που έχει εισέλθει στον χώρο των media με την εξαγορά του Action TV, μέρους του Attica TV, του Flash.gr και του iefimerida.gr προτιμά να κινείται κάτω από το «ραντάρ» σε επίπεδο εικόνας και εκτοπίσματος των μηντιακών τους δραστηριοτήτων. Δεν χτίζουν όμιλο, προτιμούν τις μεμονωμένες εταιρείες και ήδη σύμφωνα με πληροφορίες κάτι νέο συζητούν να αγοράσουν. Έχουν άλλες πιο ελκυστικές επενδύσεις με τις οποίες ασχολούνται, προτιμούν το χαμηλό ρίσκο των μεμονωμένων ΜΜΕ, αλλά και την ευελιξία και διαφοροποίηση σε επίπεδο γραμμής που παρέχει αυτή η επιχειρηματική πρακτική. Παράλληλα τους επιτρέπει να αναπτύσσουν στρατηγικές συνεργασιών, να διαχειρίζονται και να ελέγχουν τις εταιρείες και το προσωπικό.

    Οι στενές επαφές τρίτου τύπου του Φίλιππου Βρυώνη με το Open, το «ανέκδοτο» για εξαγορά και το powergame μέσω τεθλασμένης

    Δεν το βάζει κάτω με τα media ο 82χρονος σήμερα, Φίλιππος Βρυώνης. Συνεχίζει ακάθεκτος αλλά μακράν απέχει από το να είναι σε θέση να εξαγοράσει ένα κανάλι όπως το Open αντί 50 εκατ. ευρώ + τα 7 εκατ. ευρώ οφειλές παντός τύπου. Ωστόσο παραμένει Friend with Benefits με το κανάλι αγοράζοντας όλο και περισσότερο air time για εκπομπές telemarketing που κλείνουν τις …τρύπες που άφησε ο Νίκος Κοκλώνης αποχωρήσας μαζί με το ψυχαγωγικό του πρόγραμμα. Μέσα στην «καρδιά» της μεσημεριανής ζώνης αλλά και στο off peak (μετά τις 2 το πρωί) ο Φίλιππος Βρυώνης, με έναν σμπάρο, το ζεστό του χρήμα στον σταθμό του Ιβάν Σαββίδη, αποκτά δύο δραστήρια τρυγόνια, διαφημιστικά έσοδα και παραμονή σε μια πιάτσα στην οποία κυριάρχησε για χρόνια στον κλάδο της υπαίθριας διαφήμισης στην Ελλάδα. Μέχρι το 2010 ήταν ο μεγαλομέτοχος της «Άλμα Ατέρμων», η οποία κατείχε περίπου το 65% της αγοράς υπαίθριας διαφήμισης. Η εταιρεία κατείχε ηγετική θέση στον κλάδο, ωστόσο, η δραστηριότητά της είχε κατηγορηθεί για έκνομες πρακτικές.

    Το 2007 ξεκίνησε να αποχωρεί από τον κλάδο της υπαίθριας διαφήμισης και το 2010 ολοκλήρωσε την αποχώρησή του, εκχωρώντας το σύνολο της δραστηριότητάς του στην ελβετική εταιρεία Affichage, έναντι σημαντικής αμοιβής. Μετά τη συμφωνία, η Affichage ισχυρίστηκε ότι είχε πέσει θύμα απάτης από τον Βρυώνη. Η υπόθεση αυτή οδήγησε σε νομικές διαμάχες και έρευνες, οι οποίες περιλάμβαναν και το άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών στην Ελβετία.

    Μετά την αποχώρησή του από την υπαίθρια διαφήμιση, ο Βρυώνης φέρεται να δραστηριοποιήθηκε στην ιδιωτική τηλεόραση. Το 2007 αναμείχθηκε στον τηλεοπτικό σταθμό περιφερειακής εμβέλειας «Extra Channel 3», ο οποίος αργότερα μετονομάστηκε σε «AB Channel». Η εταιρεία που κατείχε τον σταθμό, «EXCOM ΚΟΜΜΙΟΥΝΙΚΕΪΣΟΝ ΤΕΧΝΟΛΟΤΖΙ Α.Ε.», ανήκε σε τρίτα πρόσωπα, αλλά ο Βρυώνης θεωρούνταν ο πραγματικός ελέγχων. Το 2014, έκανε την πιο ηχηρή του κίνηση στην τηλεοπτική αγορά, όταν η κυπριακή «A-ORIZON MEDIA LTD» απέκτησε τον τηλεοπτικό σταθμό εθνικής εμβέλειας «902 Τηλεόραση» από το ΚΚΕ, με τίμημα 3,7 εκατομμυρίων ευρώ. Ο σταθμός μετονομάστηκε σε «Epsilon TV», με τον Βρυώνη να φέρεται να ελέγχει την εταιρεία μέσω συνεργατών του. Οι επιχειρηματικές του κινήσεις χαρακτηρίζονται από περίπλοκες εταιρικές δομές και εμπλοκή μέσω τρίτων προσώπων, κυρίως σε εταιρείες που είχαν έδρα την Κύπρο. Οι σταθμοί που συνδέονταν με τον Βρυώνη, όπως το «Zoom» και το «Extra Channel 3», είχαν παρόμοια προγράμματα και προσωπικό, γεγονός που ενίσχυσε την άποψη για κοινό έλεγχο. Παρά τις νομικές εκκρεμότητες και τις κατηγορίες, οι υποθέσεις παραμένουν ανοιχτές, ενώ ο Βρυώνης συνεχίζει να είναι ενεργός επιχειρηματικά χωρίς να έχει αντιμετωπίσει επίσημες κατηγορίες που να οδηγήσουν σε ποινικές κυρώσεις.

    Ακόμα μια αποχώρηση από το Open: Ο Δημήτρης Βάλσαμος αποχαιρετά

    Συνεχίζονται οι αποχωρήσεις από το Open, με τον αθλητικό συντάκτη Δημήτρη Βάλσαμο να ανακοινώνει στον αέρα της εκπομπής «Ώρα Ελλάδος», την ολοκλήρωση της συνεργασίας του με το κανάλι του Ιβάν Σαββίδη.

    Προτάσεις Φωτεινής Δάρρα και Γιώργου Κουβαρά στην ΕΡΤ: Μόνο κοινό η Μουσική

    Η στήλη αυτή δεν υποφέρει από πολλά κόμπλεξ. Δεν έχει εμμονές, δουλείες, συμπάθειες, προτιμήσεις, γραμμές, εντολές. Καταγράφει ό,τι βλέπει και φυσικά σχολιάζει χωρίς να κρύβεται – και το κάνει ενυπόγραφα. Αν πειστεί ότι έκανε λάθος, ή αν στην πορεία μια σύγκρουση που κατέγραψε, αποσοβηθεί, δεν έχει πρόβλημα να δηλώσει mea culpa και να επανορθώσει.

    Ο Γιώργος Κουβαράς λοιπόν πράγματι θα κάνει εκπομπή μουσικού περιεχομένου με τίτλο «#Παρέα» και όχι «Απόψε ελάτε σε εμάς». Είτε κουράστηκε με τις βαρετές για την ιδιοσυγκρασία του ειδήσεις, είτε ήρθε το πλήρωμα του χρόνου για να δώσει πνοή στο διαχρονικό του όνειρο, πήρε το «πράσινο φως» από τη διοίκηση της ΕΡΤ για εκπομπή μουσικής κατεύθυνσης με εταιρεία παραγωγής την Rhodium Productions Κωνσταντίνος Γ. Γανωτής για 32 επεισόδια διάρκειας 120’ ενώ τα γυρίσματα θα γίνονταν εντός Ραδιομεγάρου με πόρους (προσωπικό, εξοπλισμό, πλατό) της ΕΡΤ. Σε δημοσίευμα του mononews είχαμε γράψει ότι η «μητρότητα» του concept ανήκει στην τραγουδίστρια Φωτεινή Δάρρα η οποία δήθεν είχε συμφωνήσει τον 2022 με τον Γιώργο Κουβαρά να συμπράξουν για τη δημιουργία μικτής παραγωγής την περίοδο του κορονοϊού με τα γυρίσματα να γίνονται σε εξωτερικό χώρο.

    Γράψαμε ότι στη συνέχεια η Φωτεινή Δάρρα τέθηκε εκτός κάδρου, ότι ο Γ.Κουβαράς και η ομάδα του πάτησαν πάνω σε αυτήν την ιδέα ενώ η τραγουδίστρια, που διαμαρτυρήθηκε σφόδρα, έλαβε απάντηση από τον Γ.Κουβαρά τύπου «δεν υπάρχει παρθενογένεση) αλλά και σοβαρή υπόσχεση από τη διοίκηση για έτερη παραγωγή. Όμως ο Γιώργος Κουβαράς με τον οποίο ήρθαμε σε επικοινωνία μας διέψευσε ευγενικά, όπως συνάδει με τον χαρακτήρα του, τις πληροφορίες αυτές και περιήλθαν στα χέρια μας οι προτάσεις. Πράγματι και οι δύο προτάσεις επικεντρώνονται στη μουσική και τη συναισθηματική της σύνδεση.

    Στο «Να Θυμηθείς το Όνειρό Μου» αρχική πρόταση της Φωτεινής Δάρρα, η μουσική αντικατοπτρίζει ιστορικές στιγμές και συλλογικές αναμνήσεις, ενώ στο «#Παρέα» του Γ.Κουβαρά η μουσική δημιουργεί μια οικεία, φιλική ατμόσφαιρα όπου οι φίλοι μαζεύονται και τραγουδούν μαζί. Και στις δύο εκπομπές συμμετέχουν σημαντικοί καλεσμένοι που εμπλουτίζουν τη ροή της αφήγησης. Στο «Να Θυμηθείς το Όνειρό Μου», οι καλεσμένοι συνδέονται με συλλογικές μνήμες και ιστορικά γεγονότα, ενώ στο «#Παρέα» πρόκειται για φίλους που μοιράζονται προσωπικές ιστορίες σε μια χαλαρή ατμόσφαιρα.

    Και οι δύο εκπομπές προσπαθούν να κάνουν τον θεατή να νιώσει μέρος της δράσης. Στο «Να Θυμηθείς το Όνειρό Μου», η ατμόσφαιρα είναι συναυλιακή και προσιτή, ενώ στο «#Παρέα» υπάρχει μια αίσθηση οικειότητας και ανεπισημότητας, σαν να παρακολουθείς μια συνάντηση φίλων. Στο «Να Θυμηθείς το Όνειρό Μου» το σκηνικό είναι πιο βιομηχανικό και συναυλιακό, με αφαιρετικά στοιχεία και μια πιο δραματική παρουσίαση, ενώ στο «#Παρέα» το σκηνικό θυμίζει οικιακό περιβάλλον, με ένα σύγχρονο και ζεστό σπίτι όπου οι φίλοι χαλαρώνουν και απολαμβάνουν τη στιγμή.

    Στο «Να Θυμηθείς το Όνειρό Μου», η παρουσιάστρια (Φωτεινή Δάρρα) είναι ενεργή συμμετέχουσα, τραγουδώντας και καθοδηγώντας την εκπομπή με τρόπο που τιμά τους καλεσμένους, ενώ στο «#Παρέα», ο Γιώργος Κουβαράς διατηρεί έναν πιο χαλαρό ρόλο οικοδεσπότη, ενθαρρύνοντας την κουβέντα και την αλληλεπίδραση χωρίς να πρωταγωνιστεί. Μπορεί όμως να πει και κανένα τραγούδι και αυτός. Καλή επιτυχία!

    Κατερίνα Κασκανιώτη, Γιάννης Παπαδόπουλος: Πολύ ωραία τα είπαν, ήρθε η ώρα και να τα κάνουν κιόλας

    Ημέρες του 1996 θύμιζε η εκδήλωση της παρουσίασης της νέας φιλοσοφίας της ΕΡΤ και του προγράμματος των τηλεοπτικών καναλιών, τότε που η Τηλεόραση μεσουρανούσε, έλαμπε στο μηντιακό στερέωμα, μαγνητίζοντας, «ζαλισμένα», 2 δις ευρώ και πλέον από τα budgets των διαφημιζομένων. Με διακριτικές «νότες» glam εκδηλώσεων της Nova – τις οποίες ενορχήστρωνε στο παρελθόν αριστοτεχνικά και έντονη εσάνς παρουσίασης μεγάλων καναλιών (ΑΝΤ1, Mega) χωρίς σπατάλη πόρων ωστόσο με διακριτική πολυτέλεια περαστών σνακς και αφρώδους οίνου από γνωστό catering, η Κατερίνα Κασκανιώτη σύστηνε τον Γιάννη Παπαδόπουλο, νέο πρόεδρο της ΕΡΤ ο οποίος με το «καλημέρα σας» έδωσε ένα νέο σεμνότερο και ταπεινότερο δείγμα (μελλοντικής) γραφής, που αν το στηρίξει, δεν θα έχει να φοβηθεί τίποτα από τους «υπασπιστές» γενικούς διευθυντές (αλήθεια θα τους κρατήσει;) και τη μεγάλη βάση των 2.000 και πλέον εργαζομένων στο Ραδιομέγαρο, τη Θεσσαλονίκη και τους 19 περιφερειακούς σταθμούς.

     «Στόχος είναι να φέρουμε την ΕΡΤ ακόμα πιο κοντά σε καθέναν και καθεμία, δημιουργώντας στιγμές που μας ενώνουν όλους  λίγο πιο πολύ», είπε ανάμεσα σε άλλα η κυρία Κασκανιώτη.

    Από φέτος η ΕΡΤ θα προσφέρει τη δυνατότητα πρόσβασης σε τέσσερα γραμμικά κανάλια (ΕΡΤNews, ΕΡΤ1, ΕΡΤ2, ΕΡΤ3) με διακριτές «ταυτότητες», τρία κανάλια streaming (ΕΡΤ Kids, ΕΡΤ Music, ΕΡΤ Sports) και το δορυφορικό ERT World για τους Έλληνες του εξωτερικού.

    Η ανάπτυξη των  ΕΡΤNews και ERTFLIX θα συνεχιστεί, ενώ ξαναμπαίνει στο «παιχνίδι» και η απαξιωμένη, τον προηγούμενο καιρό, ΕΡΤ2 με συμπληρωματικό αλλά ισότιμο με την ΕΡΤ1 ρόλο, όπως υποστηρίχθηκε, έχοντας συνδυαστικό και πολυθεματικό περιεχόμενο.

    Ενισχύεται επίσης ο ρόλος της ΕΡΤ3, σύμφωνα με τα στελέχη της εταιρείας, εμπλουτίζεται το πρόγραμμα της και τονίζεται ο ρόλος της για την περιφέρεια και τα βαλκάνια.

    Η ΕΡΤ1 τη νέα σεζόν προτείνει, μεταξύ άλλων, οκτώ σειρές μυθοπλασίας, τρείς από τις οποίες καθημερινές και νέα μουσική εκπομπή («Παρέα») με τον Γιώργο Κουβαρά.

    Το ΕΡΤNews μέσα σε όλα, παλιά και καινούργια θα έχει από μια ενημερωτική- δημοσιογραφική εκπομπή την ημέρα επτά ημέρες την εβδομάδα και με νέες προτάσεις, ενώ θα αναβαθμιστεί το σύνολο (19) των περιφερειακών σταθμών της ΕΡΤ σε όλη την Ελλάδα- θα αποτελέσουν μίνι τηλεοπτικούς σταθμούς- και να αποκτήσουν μορφή πολιτιστικών κέντρων, σημείωσε η κυρία Κασκανιώτη.

    Το ΕΡΤNews έχει σχέδιο τηλεμαχίας με τους υποψήφιους για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ και στήνει ολόκληρη «επιχείρηση» για την κάλυψη των προεδρικών εκλογών στις ΗΠΑ.

    Στα ιντερνετικά, το ΕΡΤ Kids πρόθεση είναι να αποτελεί το «ασφαλές κανάλι» για τα παιδιά με πρόγραμμα δημιουργικό και εκπαιδευτικό και το ΕΡΤ Sports να έχει έντονο «αποτύπωμα». Το ΕΡΤ Music θα αρχίσει να λειτουργεί από τον Οκτώβριο.

    Κεντρική εταιρική «γραμμή» είναι το πρόγραμμα να μην είναι… καναλοκεντρικό αλλά μέσα από τυπολογίες να θέτει στο επίκεντρο τον πολίτη και στο πλαίσιο της ευρύτερης  ΕΡΤικής φιλοσοφίας να προσφέρει τη δυνατότητα εξατομικευμένου περιεχόμενου.

    Επενδύοντας σε πρωτότυπες παραγωγές υψηλής ποιότητας με αύξηση που φέτος κυμαίνεται στο 10% και στηρίζοντας τους Έλληνες δημιουργούς σε ταινίες μεγάλου και μικρού μήκους και ντοκιμαντέρ, στο πλαίσιο του προγράμματος του 1,5%, αλλά και με συμπαραγωγές, η ΕΡΤ παραμένει ο θεμέλιος λίθος της εγχώριας οπτικοακουστικής οικονομίας. Στους 463 τίτλους που έχει χρηματοδοτήσει η ΕΡΤ, τη φετινή χρονιά θα προστεθούν ακόμη 60 τίτλοι (μυθοπλασίας, ντοκιμαντέρ και μικρού μήκους). «Φιλοδοξούμε να βγούμε έξω από τα σύνορα και να συνεργαστούμε σε ευρωπαϊκό επίπεδο για διεθνείς συμπαραγωγές» υπογράμμισε η διευθύνουσα σύμβουλος.

    Στον τομέα της καινοτομίας, γίνεται χρήση των σύγχρονων τεχνολογιών παραγωγής και μετάδοσης προγράμματος –όπως τόνισε– καθώς ήδη βρίσκονται σε λειτουργία 7 studios και αναβαθμίζεται ένα ακόμη, ενώ σχεδιάζονται mini τηλεοπτικά studio και σε κάποιους περιφερειακούς σταθμούς. Σε εξέλιξη είναι το μεγάλο έργο αντικατάστασης και αναβάθμισης των πομπών, ενώ ήδη αξιοποιείται σε πολλούς τομείς η Τεχνητή Νοημοσύνη (AI), και βρίσκεται σε εξέλιξη η αναβάθμιση των κτηριακών υποδομών.

    «Φίλια πυρά» για τον Φίλιο της ΕΡΤ3

    Μπορεί ο Φίλιος Στάγκος να παρουσίασε στην εκδήλωση το αθλητικό και πολιτιστικό πρόγραμμα της ΕΡΤ3 η οποία θα αναβαθμιστεί την επόμενη τριετία κτηριακά, ωστόσο στη Θεσσαλονίκη από ό,τι πληροφορούμαστε είναι «παλλαϊκό» το αίτημα της αλλαγής του Γενικού Διευθυντή.

    Ο ίδιος πάντως υποστηρίζει όπου βρεθεί και όπου σταθεί πως ό,τι έχει γίνει μέχρι σήμερα και έχει σχέση με το νέο κτίριο της ΕΡΤ3 φέρει αποκλειστικά την υπογραφή του και το διαφημίζει.

    Πάντως πρόσφατα ο «Υποδιευθυντής» (ξέρει εκείνος) ταξίδεψε στη Θεσσαλονίκη για δήθεν τεχνικούς ελέγχους (με υπηρεσιακό έγγραφο;;;) προσπαθώντας να φανεί ‘χρήσιμος’ ακόμη μια φορά σε νυν & μελλοντικά στελέχη. Σίγουρα πάντως δοκίμασε μια έντονη γαστριμαργική εμπειρία στη νυχτερινή Θεσσαλονίκη. Όταν χώνεψε, κατέβασε και τη φωτογραφία στην οποία ‘πρωταγωνιστούσε’ καθώς δεν του πολυάρεσε η ανάρτηση συναδέλφου του στα social με το personal ενσταντανέ σε γνωστό restaurant της συμπρωτεύουσας.

    Νέο Δ.Σ. ΕΡΤ: Εμετρήθη, εζυγίσθη και ευρέθη ελλιπές (πλην επαρκές)

    Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΡΤ ανασυγκροτήθηκε με δύο μέλη λιγότερα, καθώς δεν αντικαταστάθηκαν οι Νίνο Ελματζιόγλου και Ιωάννα Στεφανάκη, που ολοκλήρωσαν τη θητεία τους. Νέος Πρόεδρος ορίστηκε ο Γιάννης Παπαδόπουλος, στη θέση του Κωνσταντίνου Ζούλα, με θητεία έως 12 μήνες, από τις 17 Σεπτεμβρίου 2024 έως τις 16 Σεπτεμβρίου 2025. Η Κατερίνα Κασκανιώτη παραμένει διευθύνουσα σύμβουλος έως τις 15 Δεκεμβρίου 2024, ενώ συνεχίζεται ο διαγωνισμός για τη θέση. Μέλη του ΔΣ είναι η Ελένη Πατεροπούλου και οι εκπρόσωποι εργαζομένων Γιάννης Δάρρας και Μανώλης Παπανικήτας. Ελλιπές αλλά επαρκές το Δ.Σ.

    ΕΡΤ: Κάθεται …μέχρι να φύγει από τη μέτρηση τηλεθέασης της Nielsen

    Η ΕΡΤ βρίσκεται αντιμέτωπη με αλλαγές όσον αφορά τη συμμετοχή της στις μετρήσεις τηλεθέασης της Nielsen, ενώ υπήρχαν πληροφορίες για πρόθεση αποχώρησης. Η διοίκηση έχει χαρακτηρίσει το εργαλείο της Nielsen προβληματικό και ντεπασέ, καθώς θεωρεί ότι δεν ανταποκρίνεται στις ανάγκες της σύγχρονης τηλεοπτικής αγοράς και της Δημόσιας Τηλεόρασης. Παρ’ όλα αυτά, η ΕΡΤ αποφάσισε να παραμείνει, έστω προσωρινά, στις μετρήσεις, λόγω των αθλητικών προγραμμάτων και της ανάγκης συνέχισης των διαφημιστικών εσόδων που αυτά αποφέρουν.  Η επιμονή του ΣΚΑΪ να παραμείνει εκτός της νέας συμφωνίας έχει δημιουργήσει ανησυχία στην αγορά, καθώς η αποχώρηση του καναλιού από τις μετρήσεις θα μπορούσε να ανατρέψει τις ισορροπίες στον τρόπο που κατανέμονται τα διαφημιστικά έσοδα.

    Τα υπόλοιπα μεγάλα ιδιωτικά κανάλια – Mega, ANT1, Alpha, Star – έχουν ήδη συμφωνήσει με τη Nielsen για τη νέα σύμβαση, η οποία θα διαρκέσει μέχρι το τέλος του 2025.

    Τι έρχεται να κάνει στην Ελλάδα ο παραγωγός της οσκαρικής ταινίας «Ο Λόγος του Βασιλιά»;

    Ο βρετανός παραγωγός Gareth Ellis-Unwin αναλαμβάνει επικεφαλής της νέας εταιρείας με την προσωρινή επωνυμία «ΑΝΤΕΝΝΑ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΕΣ ΠΑΡΑΓΩΓΕΣ ΚΑΙ ΔΙΑΝΟΜΕΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ», η οποία αναμένει τις προτάσεις της διαφημιστικής για τον εμπορικό τίτλο και το logo. Πρόεδρος είναι ο Γιώργος Ράλλης, διευθύνων σύμβουλος ο Γιώργος Χριστοδούλου και μη εκτελεστικό μέλος η Ευαγγελία Ντάκουρη.

    Πρόκειται για το νέο Business Unit, Παραγωγής και Διανομής της Village Roadshow. Την είδηση έγραψαν οι typologies και πράγματι έχει μια βαρύνουσα σημασία για τη νέα επιχειρηματική δραστηριότητα του ομίλου Κυριακού για την παραγωγή και διανομή ταινιών κάτω από την VILLAGE ROADSHOW Ελλάς την οποία εξαγόρασε ο Θοδωρής Κυριακούς πριν από 2 ακριβώς χρόνια αναγνωρίζοντας την ηγετική της θέση με 42% μερίδιο αγοράς και με παρουσία σε 7 περιοχές της Ελλάδας (4 σημεία στην Αττική, Θεσσαλονίκη, Βόλο και Λάρισα).

    Ποιος είναι όμως ο Gareth Ellis-Unwin ο οποίος μετακομίζει στην Ελλάδα για ένα τόσο ελκυστικό project; Πρόκειται για έναν πολύ σημαντικό Βρετανό παραγωγό ταινιών και σκηνοθέτη, γνωστό κυρίως για τη συμμετοχή του ως παραγωγός στην πολυβραβευμένη ταινία “The King’s Speech” (Ο Λόγος του Βασιλιά), η οποία κέρδισε τέσσερα βραβεία Όσκαρ, συμπεριλαμβανομένου αυτού της Καλύτερης Ταινίας. Έχει εργαστεί σε διάφορες παραγωγές τόσο στον κινηματογράφο όσο και στην τηλεόραση, και έχει αναγνωριστεί για την ικανότητά του να συνδυάζει δυνατές αφηγήσεις με εξαιρετική παραγωγή.

    Ο Ellis-Unwin είναι επίσης ενεργός υποστηρικτής εκπαιδευτικών και φιλανθρωπικών πρωτοβουλιών στον χώρο του κινηματογράφου και των μέσων ενημέρωσης. Έχει συνεργαστεί με οργανισμούς που προωθούν την εκπαίδευση νέων επαγγελματιών στον κινηματογράφο και έχει επιδείξει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την υποστήριξη της καριέρας των νέων δημιουργών στον χώρο του θεάματος.

    Η ΕΣΣΔ τελείωσε με «περεστρόικα» (αναδόμηση) και «γκλάσνοστ» (διαφάνεια) 

    Η μηντιακή Ελλάδα στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ ακόμη αναστενάζει

    Και ο πιο «σκπράπας» φοιτητής της Πολιτικής Οικονομίας γνωρίζει απέξω απέξω ότι σε καμμία χώρα, αγορά, μπίζνα, δεν υπάρχει εγγυημένο success χωρίς «γκλάσνοστ», μια πολιτική που ακολούθησε ο Μ.Γκορμπατσώφ (μαζί με την «περεστρόϊκα) για τη Σοβιετική Ένωση που επέτρεπε την ανοικτή συζήτηση πολιτικών και κοινωνικών προβλημάτων. Εδώ στην Ελλάδα ωστόσο φαίνεται ότι η σφαίρα των επιχειρηματικών και θεσμικών δραστηριοτήτων των ΜΜΕ κινείται ακόμη σε περιόδους λογοκρισίας και αδιαφάνειας.

    Τι και αν το Πρόγραμμα Δι@ύγεια (νόμος 3861/2010) στοχεύει στην επίτευξη της μέγιστης δυνατής δημοσιότητας της κυβερνητικής πολιτικής και της διοικητικής δραστηριότητας, τη διασφάλιση της διαφάνειας και την εμπέδωση της υπευθυνότητας και της λογοδοσίας από την πλευρά των φορέων άσκησης της δημόσιας εξουσίας! Ο νέος φορέας ΕΚΟΜΕΔ (Creative Greeceδεν έχει παραπομπή στη «Διαύγεια». H ΕΡΤ με πλούσια δραστηριότητα στην εφαρμογή diavgeia (δημοσιεύει δεκάδες αποφάσεις καθημερινά), αρνείται να δημοσιεύει τα εξοδολόγια και τα budgets των προγραμμάτων της. Τέλος το ΕΣΡ μετά δυσκολίας αναρτά τις αποφάσεις του, δεν έχει καλή χημεία με τους δημοσιογράφους, και το σημαντικότερο; Στα μετοχολόγια των επιχειρήσεων τηλεοπτικών σταθμών και ραδιοφώνων φιγουράρουν μέτοχοι που έχουν πουλήσει προ καιρού, αποχωρήσει, φυλακιστεί, συνταξιοδοτηθεί ακόμη και αποδημήσει εις Κύριον. Γίνονται αυτά σε άλλες χώρες;

    Νίκος Κοκλώνης: Die Hard Νο 5-Με ποιο κανάλι διαπραγματεύεται νέα συνεργασία;

    Ο Νίκος Κοκλώνης συνεχίζει ακάθεκτος, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες, βρίσκεται σε συζητήσεις για νέα συνεργασία με ένα ακόμα κανάλι. Η Barking Well, μετά τις συνεργασίες με το MEGA για τις εκπομπές «Πάμε Δανάη» και «Ακόμα δεν είδες τίποτα», καθώς και με τον ALPHA για την παραγωγή της βραδινής εκπομπής του Νίκου Μουτσινά, συζητά τώρα με το Action 24. Οι διαπραγματεύσεις αφορούν την παραγωγή μιας δίωρης καθημερινής εκπομπής στη μεσημεριανή ζώνη, και τις επόμενες μέρες αναμένεται να ληφθεί η απόφαση για το αν οι δύο πλευρές θα καταλήξουν σε συμφωνία.

    Διαβάσαμε την έρευνα Who owns the media του Solomon

    Η έρευνα «Who owns the media» του Solomon αποτελεί μια εκτενή καταγραφή της ιδιοκτησίας των ΜΜΕ στην Ελλάδα, αποκαλύπτοντας πώς μια μικρή ομάδα επιχειρηματιών ελέγχει την ενημέρωση. Κάτι που γνωρίζαμε ήδη. Για 18 μήνες, οι ερευνητές δημοσιογράφοι του Solomon ανέλυσαν χιλιάδες έγγραφα και εμπορικά μητρώα από πάνω από 30 χώρες, σκιαγραφώντας τη σύνθετη ιδιοκτησιακή δομή των μέσων και αναδεικνύοντας το τρίπτυχο «ΜΜΕ – αθλητισμός – ναυτιλία». Στην έρευνα περιλαμβάνονται ονόματα όπως οι Αλαφούζος, Βαρδινογιάννης, Μαρινάκης και Σαββίδης, οι οποίοι δραστηριοποιούνται σε διάφορους τομείς, επηρεάζοντας την πολιτική και οικονομική ζωή.

    Υ.Γ. Δεν είναι αλήθεια πάντως ότι έχει να διενεργηθεί έρευνα για το ιδιοκτησιακό καθεστώς των ΜΜΕ στην Ελλάδα από 20ετίας. Σχετική έρευνα έχει διενεργήσει το 2022 επιστημονική ομάδα (Αχιλλέας Καραδημητρίου, Αικατερίνη Σταυριανέα κά) υπό τον Στέλιο Παπαθανασόπουλο, Καθηγητή Οργάνωσης και πολιτικής των Μ.Μ.Ε. του Τμήματος Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης του Εθνικού και Καποδιστριακού  Πανεπιστημίου Αθηνών. Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επισκεφθείτε: Euromedia Ownership Monitor.

    Κύρα Κάπη: Πως η καμπάνια στο Tik Tok πρόσθεσε στην «τροπαιοθήκη» της τη διάκριση του Obama Foundation

    Η Κύρα Κάπη, Διευθύντρια Επικοινωνίας του Πρωθυπουργού, επιλέχθηκε ως μέλος του προγράμματος Young Leaders 2024-25 του Obama Foundation, κατακτώντας σημαντική διάκριση. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε άτομα που εργάζονται σε κυβερνήσεις, την κοινωνία των πολιτών και τον ιδιωτικό τομέα και έχουν αποδείξει τη δέσμευσή τους για την προώθηση του κοινού καλού. Ανάμεσα στους 36 changemakers της Ευρώπης, η Κύρα Κάπη αναγνωρίζεται από το Ίδρυμα Ομπάμα ως μια από τις προσωπικότητες που ήδη φέρνουν αλλαγές στην κοινότητά τους.

    Το Obama Foundation σημειώνει: «Η Κύρα Κάπη είναι διευθύντρια επικοινωνίας στο Γραφείο του Πρωθυπουργού της Ελληνικής Δημοκρατίας, όπου αναπτύσσει και υλοποιεί storytelling campaigns για την προώθηση της συμμετοχής και ευαισθητοποίησης των πολιτών». Το 2023, διαχειρίστηκε με επιτυχία μια ψηφιακή καμπάνια στο TikTok, επιτρέποντας στον πρωθυπουργό να επικοινωνήσει με τον νεότερο πληθυσμό, προσελκύοντας πάνω από 42 εκατομμύρια προβολές. Σχεδίασε επίσης μια καμπάνια βίντεο που απεικόνιζε τις εμπειρίες LGBTQ+ ατόμων, συμβάλλοντας σημαντικά στην υποστήριξη του νομοσχεδίου για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών που ψηφίστηκε το 2024.

    Η Κύρα Κάπη, που είναι ιδιαίτερα παθιασμένη με τα δικαιώματα των γυναικών, δήλωσε ενθουσιασμένη για την επιλογή της: «Είναι τιμή μου να ανήκω σε αυτή την παγκόσμια κοινότητα ηγετών που δουλεύουν για ένα φωτεινότερο και χωρίς αποκλεισμούς μέλλον. Είμαι έτοιμη να μάθω, να αναπτυχθώ και να συνεργαστώ με εμπνευσμένους ηγέτες από όλο τον κόσμο για να φέρουμε ουσιαστικές αλλαγές. Ευχαριστώ το Ίδρυμα Ομπάμα για αυτή την απίστευτη ευκαιρία. Το ταξίδι μόλις ξεκινά και ανυπομονώ να δω τι μπορούμε να πετύχουμε μαζί!».

    Αία Relate: Πάρτι για τα 20 της χρόνια με μήνυμα «no guts, no story!»

    Πλήθος κόσμου, πελάτες, συνεργάτες και άνθρωποι των media παραβρέθηκαν στο χθεσινό πάρτι που πραγματοποίησε η εταιρεία δημοσίων σχέσεων Αία Relate της Αλεξίας Μπακογιάννη στον Ελληνικό Κόσμο, για τη συμπλήρωση των 20 χρόνων της, υπό τη διοργάνωση της Event Plus. Το «παρών» έδωσε και η μητέρα της Αλεξίας Μπακογιάννη, βουλευτής της Ν.Δ., Ντόρα Μπακογιάννη.

    Στο πλαίσιο της βραδιάς, η Αλεξία Μπακογιάννη, Πρόεδρος και Διευθύνουσα Σύμβουλος της εταιρείας και η Νάνσυ Σουρμπάτη, Αντιπρόεδρος και Διευθύνουσα Σύμβουλος, μίλησαν για το πώς ξεκίνησε η Αία Relate, για το τι πρεσβεύει, για τους λόγους που ξεχωρίζει στην αγορά αλλά και για τις αξίες της.

    Επίσης, σημαντική στιγμή της βραδιάς αποτέλεσε η βράβευση της παλαιότερης συναδέλφου, Έφης Παπαδημητρίου, η οποία εργάζεται ως Art Director στην Αία Relate, τα τελευταία 17 χρόνια.

    Η Αλεξία Μπακογιάννη ευχαρίστησε όσους πίστεψαν στην εταιρεία,  πελάτες, συνεργάτες κι εργαζομένους, τονίζοντας πως θα συνεχίσει μαζί με τη Νάνσυ Σουρμπάτη να λένε ιστορίες που έχουν σημασία, που αλλάζουν τον κόσμο, που δίνουν την ευκαιρία σε ανθρώπους να συνδεθούν σε κάτι καινούργιο, ιστορίες που λένε «ναι» στην πρόκληση.

    Στο τέλος, η νέα γενιά της Αία Relate «βγήκε μπροστά», σπάζοντας έναν τοίχο, για να αποκαλυφθεί το μήνυμα «no guts, no story».

    ΠΑΣΟΚ: Όλοι οι άνθρωποι των (υποψήφιων) προέδρων

    Στην ΕΡΤ βρέθηκαν την εβδομάδα που πέρασε όλοι οι coach και μέντορες των υποψηφίων προέδρων του ΠΑΣΟΚ. Ο δημοσιογράφος Αντώνης Λιάρος, ο οποίος πολιτεύτηκε το 2012 με το Κίνημα και μετέπειτα ήταν στον στενό πυρήνα του Βαγγέλη Βενιζέλου βρίσκεται στο πλευρό του Παύλου Γερουλάνου. Ο Βαγγέλης Τσόγκας ήταν στο πλευρό του Νίκου Ανδρουλάκη, η Ανδριάννα Μαγγανιά πλαισίωνε τον Χάρη Δούκα ο βετεράνος Δημήτρης Λιντζέρης την Άννα Διαμαντοπούλου, ο Γιώργος Μελέας τον Μιχάλη Κατρίνη και ο Γιώργος Πετκάκης τη Νάντια Γιαννακοπούλου.

    Μανόλης Κοττάκης μαινόμενος κατά Γιάννη Μιχελάκη, Γιώργου Βλαβιανού, Δημήτρη Σταυρόπουλου, Ευτύχη Παλλήκαρη και Σωκράτη Τσιχλιά

    Το Εποπτικό Όργανο Δεοντολογίας της ΕΣΗΕΑ καταδικάζει την πρωτοφανή και προκλητική ενέργεια πέντε δημοσιογράφων, μελών του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, που ψήφισαν υπέρ της αρχειοθέτησης των καταγγελιών των εφημερίδων «Εστία» και «Δημοκρατία». Οι καταγγελίες αναφέρονταν στον άδικo αποκλεισμό αυτών των εφημερίδων από τις πρωινές ενημερωτικές εκπομπές των τηλεοπτικών σταθμών Mega και ΣΚΑΪ, με τη δικαιολογία ότι τα πρωτοσέλιδά τους δεν θεωρούνται ειδησεογραφικά. Η εν λόγω απόφαση δημιουργεί έντονη ανησυχία για τον σεβασμό της δημοσιογραφικής δεοντολογίας και τις δημοκρατικές αξίες που πρέπει να διέπουν την ενημέρωση των πολιτών.

    Αντιθέτως, τα τρία μέλη του ΕΣΡ που προέρχονται από τον χώρο της Δικαιοσύνης υποστήριξαν ότι η συγκεκριμένη απόφαση είναι αντισυνταγματική, αντιδημοκρατική και παραβιάζει το θεμελιώδες δικαίωμα του κοινού στην πληροφόρηση. Ο αποκλεισμός των εφημερίδων δεν συνιστά μόνο καταπάτηση της ελευθερίας του Τύπου, αλλά συμβάλλει στη δημιουργία αθέμιτου ανταγωνισμού, αντίθετου με την ίδια τη φύση της δημοσιογραφικής δεοντολογίας και ηθικής.

    Ο δημοσιογράφος Μανώλης Κοττάκης στηλιτεύει αυτή «την αδιανόητη πρακτική», χαρακτηρίζοντάς την ως «αυθαίρετη και δημοσιογραφικά αντιδεοντολογική». Η προσφυγή των εφημερίδων στο ΕΣΡ είχε ως στόχο την αποκατάσταση της αδικίας και την υποχρέωση των τηλεοπτικών σταθμών να αναφέρουν τα πρωτοσέλιδά τους, όπως έκαναν για δεκαετίες. Και διαμαρτύρεται ακόμα περισσότερο ο Κοττάκης, επειδή αυτοί που ψήφισαν αρνητικά στο ΕΣΡ (πέντε εναντίον τριών, οι ψήφοι) ήταν οι πέντε δημοσιογράφοι, μέλη του ΔΣ (απουσίαζε ο Γιάννης Πολίτης): Γιάννης Μιχελάκης, Γιώργος Βλαβιανός, Δημήτρης Σταυρόπουλος, Ευτύχης Παλλήκαρης και Σωκράτης Τσιχλιάς. Από το ΕΣΡ υποστηρίζουν, όπως γράφει το e-tetradio, ότι τα κανάλια δεν έχουν υποχρέωση να διαβάζουν όλες τις εφημερίδες γιατί δεν συνιστούν ειδήσεις, «Και τι θα γίνει αν τις διαβάζουν όλες;», λένε, «Θα διαβάζουν και το Μακελειό;».

    Εκλογές Μπεν-Χουρ στον ΕΔΟΕΑΠ το β΄15ήμερο του Νοεμβρίου

    Πέντε ή έξι ημέρες θα μπορούν οι 27.000 και πλέον ασφαλισμένοι του Ενιαίου Δημοσιογραφικού Οργανισμού Επικούρησης Ασφάλισης και Περίθαλψης (ΕΔΟΕΑΠ) να προσέρχονται στην κάλπη, δια ζώσης ή online από τις 21 Νοεμβρίου και μετά.

    Οργή για τους clickbait τίτλους στην είδηση του θανάτου της Ζέφης Τσουκαλά

    Την αγανάκτησή της εκφράζει η ΕΣΗΕΑ για την παραπλανητική τακτική clickbait, με αφορμή τη θλιβερή είδηση του θανάτου της διοικητικής υπαλλήλου της ΕΡΤ Ζέφης Τσουκαλά.

    «Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ εκφράζει για άλλη μια φορά την αγανάκτησή του για την παραπλανητική τακτική clickbait που εφαρμόζουν, κυρίως ψηφιακά Μέσα, προκειμένου να δελεάσουν τους αναγνώστες, με τραγικά ενίοτε και σίγουρα αντιδεοντολογικά αποτελέσματα.

    Η θλιβερή είδηση της πρόωρης απώλειας της διοικητικής υπαλλήλου της ΕΡΤ Ζέφης Τσουκαλά έδωσε αφορμή σε ιστοσελίδες για παραπλανητικό τίτλο που δημιούργησε σύγχυση και οδυνηρούς συνειρμούς για δημοσιογράφο της ΕΡΤ που τυχαίνει να έχει το ίδιο επίθετο. Η συνάδελφος του δικαστικού ρεπορτάζ Ντίνα Τσουκαλά και το περιβάλλον της υπέστησαν σοκ διαβάζοντας τον τίτλο «Νεκρή η Τσουκαλά της ΕΡΤ», ο οποίος αναπαρήχθη άκριτα και ευρύτατα.

    Καλούμε όλους τους συναδέλφους και τα ΜΜΕ να αποφεύγουν τέτοιες πρακτικές και να αποσύρουν αμέσως αυτό τον τίτλο. Είναι ανεπίτρεπτο να διαταράσσεται η προσωπική και οικογενειακή ηρεμία των ανθρώπων για μερικά κλικ».

    Αποκλειστικά στον ΣΚΑΪ και στο monobala.gr η Super League 2

    Η Super League 2 θα προβάλλεται σε ελεύθερο κανάλι για τη σεζόν 2024-2025, με τον ΣΚΑΪ να εξασφαλίζει τα τηλεοπτικά δικαιώματα. Οι μεταδόσεις θα γίνονται από τον ΣΚΑΪ, το ΣΚΑΪ Hybrid και το monobala.gr, που θα προβάλουν ζωντανά πέντε αγώνες κάθε εβδομάδα. Το monobala.gr θα καλύπτει δύο αγώνες αποκλειστικά μέσω live streaming.

    Τεχνικοί Τηλεόρασης κατά ρεπόρτερ-κάμεραμάν

    Διαμαρτύρεται η Ένωση Τεχνικών Ιδιωτικής Τηλεόρασης Αττικής (ΕΤΙΤΑ) για τη χρήση ερασιτεχνικής κάμερας από ρεπόρτερ σε ρεπορτάζ εκπομπής και μάλιστα καναλιού υψηλών budget και βαλαντίου. Αυτή τη φορά η διαμαρτυρία του γίνεται γιατί στο “Πρωινό” συνεχίζεται και τη φετινή σεζόν η τακτική να στέλνουν τον ρεπόρτερ Γρήγορη Μπάκα να τραβά πλάνα με ερασιτεχνική κάμερα «παρά την καταδικαστική ανακοίνωση της ΕΤΙΤΑ του Ιανουαρίου του 2024» όπως αναφέρει η ΕΤΙΤΑ.

    Πειθαρχική έρευνα για τη Γεσθημανή Κουτούζογλου, παίκτρια του Survivor και υπαξιωματικό των Ειδικών Δυνάμεων

    Σύμφωνα με πληροφορίες, διατάχθηκε πειθαρχική έρευνα για τη Γεσθημανή Κουτούζογλου, υπαξιωματικό των Ειδικών Δυνάμεων που συμμετέχει στο φετινό Survivor. Η έρευνα του ΓΕΣ αφορά το αν έλαβε άδεια για να συμμετάσχει στο τηλεοπτικό ριάλιτι και να μεταβεί στο εξωτερικό. Δεν αποκλείεται να επιβληθούν ποινές εάν αποδειχθεί ότι δεν είχε την απαραίτητη άδεια. Η Κουτούζογλου, 36 ετών από τη Θεσσαλονίκη, είναι γνωστή για τη συμμετοχή της στις Ειδικές Δυνάμεις και τώρα αντιμετωπίζει πιθανές συνέπειες λόγω της συμμετοχής της στο Survivor.

    Το UEFA Europa League και το UEFA Conference League αποκλειστικά στον ANT1

    Ο ΑΝΤ1 εξασφάλισε τα δικαιώματα πρώτης επιλογής για τις αποκλειστικές μεταδόσεις των κορυφαίων αγώνων του UEFA Europa League και UEFA Conference League στην ελεύθερη τηλεόραση. Η δράση ξεκινάει από τις 26 Σεπτεμβρίου και θα συνεχιστεί για τις επόμενες τρεις αγωνιστικές περιόδους.

    Κυριάκος Βελόπουλος: Επέκταση στη ραδιοφωνική αγορά της Αθήνας

    Ο Κυριάκος Βελόπουλος, γνωστός για την εκπομπή του στον Focus 103.6 της Θεσσαλονίκης, ετοιμάζεται να εισέλθει και στη ραδιοφωνική αγορά της Αθήνας. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι πρώτες συμφωνίες έχουν ήδη υπογραφεί, αν και παραμένει άγνωστο αν θα συνεργαστεί με υφιστάμενο σταθμό ή θα δημιουργήσει νέο, προσπαθώντας να αποκτήσει άδεια λειτουργίας από το ΕΣΡ.

    Νέα ομάδα στο Dnews.gr

    Το Dnews.gr ανανεώνει τη διευθυντική του ομάδα, με τον Παναγιώτη Ευθυμιάδη στη θέση του Διευθυντή και τον Κώστα Σαρρηκώστα ως Διευθυντή Σύνταξης. Ο Βασίλης Σκουρής παραμένει επικεφαλής του Πολιτικού Τμήματος.

    Νέα καθημερινή εκπομπή στο OPEN με τον Πέτρο Κουσουλό

    Ο Πέτρος Κουσουλός κάνει δυναμική είσοδο με την εκπομπή «OPEN ΤΩΡΑ!», που ξεκινά τη Δευτέρα, 23 Σεπτεμβρίου, στις 14:00.

    «Happy Traveller» – Επιστροφή στον ΣΚΑΪ με νέες περιπέτειες

    Το «Happy Traveller» επιστρέφει για τη 10η του σεζόν στον ΣΚΑΪ, με τον Ευτύχη Μπλέτσα, την Ηλέκτρα και τις κόρες τους να εξερευνούν νέους προορισμούς στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

    Νέα σειρά στον ALPHA: «Η κατάρα της Τζέλας Δελαφράγκα» – Πρεμιέρα με διπλό επεισόδιο

    Η νέα σειρά του ALPHA, «Η κατάρα της Τζέλας Δελαφράγκα», κάνει πρεμιέρα στις 24 Σεπτεμβρίου με διπλό επεισόδιο στις 21:00. Το σενάριο υπογράφουν οι Μιχάλης Ρέππας και Θανάσης Παπαθανασίου, με μουσική του Γιώργου Θεοφάνους και στίχους της Αφροδίτης Μάνου.

    Χάκαραν το YouTube του Kontra Channel – Χακαρισμένο το κανάλι με πωλήσεις κρυπτονομισμάτων από το εξωτερικό. Η διοίκηση έχει προχωρήσει σε ενέργειες προς την Google για την αποκατάσταση του λογαριασμού.

    «Weekenders» – Νέα εκπομπή infotainment – Ενημέρωση με ψυχαγωγικό περιεχόμενο κάθε Σαββατοκύριακο στο MEGA, με παρουσιαστές Θανάση Πάτρα, Δημήτρη Πανόπουλο, Δέσποινα Καμπούρη και Εβελίνα Νικόλιζα.

    Ο Λάμπρος Κωνσταντάρας αναλαμβάνει νέα εκπομπή στο OPEN

    Συζητήσεις για δεύτερη εκπομπή στο κανάλι, με το τηλεοπτικό μέλλον του παρουσιαστή να βρίσκεται σε εξέλιξη.

    Νέα τηλεοπτική σεζόν για τον «Τιμωρό» στον ALPHA

    Η σειρά κάνει πρεμιέρα στις 23 Σεπτεμβρίου με διπλό επεισόδιο, ακολουθούμενη από άλλες δημοφιλείς σειρές του καναλιού με πλούσιο καστ και εντυπωσιακή παραγωγή.

    Ο Γιώργος Τραπεζιώτης ενισχύει τον Αθήνα 9.84 – Νέα εκπομπή στον αέρα

    Ο Αθήνα 9.84 συνεχίζει να ενισχύει το πρόγραμμά του με την προσθήκη του Γιώργου Τραπεζιώτη, ο οποίος θα ξεκινήσει καθημερινή εκπομπή από τις 23 Σεπτεμβρίου, 7 με 8 το πρωί.

    Διαβάστε επίσης

    Μάρκος Σεφερλής εναντίον παρουσιαστών: Θα τους ξεμπροστιάσω όλους – Νέα επίθεση κατά Γιώργου Λιάγκα

    Buongiorno: Λαμπερή πρεμιέρα με πρωτιά για τη Φαίη Σκορδά

    Netflix: Αγοράζει το πιο διάσημο κανάλι του YouTube