• Media

    Μαρία Αναστασοπούλου: Η ευέλικτη διαδρομίστρια με το μέτριο ταλέντο, η wannabe εκπομπάρχης που παρέμεινε δεύτερο βιολί

    Μαρία Αναστασοπούλου


    Η Μαρία Αναστασοπούλου, αποτελεί μια τυπική, μια χαρακτηριστική εκπρόσωπο της «φυλής» των δημοσιογράφων που ενσαρκώνουν με τον πλέον εκκωφαντικό τρόπο – που ταιριάζουν – «γάντι» με το γνωμικό της λαϊκής θυμοσοφίας περί παράπλευρης ωφέλειας και βαθιάς ενυδάτωσης της γλάστρας χάρη στη γειτνίασή της με τον… βασιλικό.

    Έχοντας θητεύσει δίπλα σε καταξιωμένους εκπροσώπους της τηλεοπτικής πιάτσας (Λυριτζής, Οικονόμου, Παπαδάκης, Κολοκυθάς και σε λίγο καιρό με τον Πορτοσάλτε), φιλοτέχνησε τη δημοσιογραφική της καριέρα στην τηλεοπτική «μαρκίζα» ως «έτερον ήμισυ», ως «δίδυμο», ως η γυναικεία δεύτερη φωνή δίπλα σε ισχυρούς εκπομπάρχες.

    Βέβαια έκανε τα ανθρωπίνως δυνατά να γίνει και αυτή μια τέτοια: Μια wanebe πετυχημένη εκπομπάρχης και πράγματι εργάστηκε σκληρά για την αυτονόμησή της με την «Αρένα» στον ΑΝΤ1, δοκιμάζοντας την τύχη της παράλληλα και εκτός του «Καλημέρα Ελλάδα» του Γιώργου Παπαδάκη. «Τη μείωνε», «την πρόσβαλλε», «δεν της έδινε το 50% του χρόνου» που απαίτησε γκρινιάζοντας με το «καλημέρα σας» στο κανάλι – σαν να είχε χτίσει όλα αυτά τα χρόνια μαζί του το «Καλημέρα Ελλάδα» – φέρνοντας σε εξαιρετικά δύσκολη θέση ανθρώπους που με νύχια και με δόντια κρατάνε τον Παπαδάκη στη θέση του.

    Και της έδωσαν εκπομπή. Sky is the limit όμως για τη Μαρία Αναστασοπούλου που ονειρεύθηκε να γίνει και «παρουσιάστρια ειδήσεων»  κάτι που καίτοι δεν τόλμησε να διεκδικήσει στον ΑΝΤ1, εκεί που ο «Mr Ειδήσεις» φέρει το βαρύ όνομα «Νίκος Χατζηνικολάου», περιορίστηκε να εκμυστηρευθεί δημόσια στο popolo μέσα από την εκπομπή «Πάμε Δανάη», κάνοντας τον απολογισμό της για τη χρονιά που πέρασε.

    Η διαδρομή της Μαρίας από το Διακοφτό στο Φάληρο

    Η Μαρία Αναστασοπούλου κάνει συχνά τον απολογισμό της άλλωστε στα 39 της έχοντας διαγράψει μια ευθεία πορεία από τον ΣΚΑΙ στον ΑΝΤ1 και πάλι πίσω (από Σεπτέμβρη) με μια εφαπτόμενη γραμμή να πέφτει διαγώνια στο βιογραφικό της με τη συνύπαρξή της με το επαγγελματικό αλλά και συντροφικό της ταίρι, τον Γιάννη Κολοκυθά στον Real FM.

    Με καταγωγή από το ορεινό Διακοφτό σπούδασε στο τμήμα Κοινωνιολογίας της Παντείου, με κατεύθυνση τα ΜΜΕ και ξεκίνησε την πρακτική της στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, το 2007. Αρχικά παρουσίαζε τίτλους ειδήσεων στη ραδιοφωνική εκπομπή στην «Πρώτη Γραμμή» με τον αείμνηστο Βασίλη Λυριτζή και τον Δημήτρη Οικονόμου, το 2012.

    Παρουσίαζε επί έξι σεζόν μαζί με τον Δημήτρη Οικονόμου, την πρωινή εκπομπή «Σήμερα» στον ΣΚΑΪ ενώ τον Ιούλιο του 2022, αποχώρησε από τον ΣΚΑΪ, μετά από 15 συνεχόμενα χρόνια συνεργασίας. Τον Αύγουστο του 2022 εντάχθηκε επίσημα στο δυναμικό του ANT1και βρέθηκε στο πλευρό του Γιώργου Παπαδάκη στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» για δύο τηλεοπτικές σεζόν.

    Τον Νοέμβριο του 2023 είχε όμως και άλλα όνειρα και γενικά οι φαντασιακές «ονειρώξεις» της Μαρίας Αναστασοπούλου αναδύουν μια φαντασμαγορική ποικιλία skills ελβετικού σουγιά που επιφυλάσσει για τον εαυτό της. Μπορεί να διαρρήγνυε τα ιμάτιά της ότι «αποτελεί μια σοβαρή δημοσιογράφο της ποιοτικής ενημέρωσης» όμως που την έχανες που την έβρισκες; στα on των ελαφρών πρωϊνών και μεσημεριανών εκπομπών να σχολιάζει την καριέρα της και να ξετυλίγει τα όνειρά της.

     

    Η Μαρία Αναστασοπούλου με τον Γιώργο Παπαδάκη. Η συνεργασία τους έληξε άδοξα

     

    Έτσι στο κοινής θέας λαϊκό εξομολογητήριο της κάμερας της εκπομπής «Χαμογέλα και Πάλι!» η γνωστή δημοσιογράφος εκμυστηρεύθηκε πέρυσι το Φθινόπωρο ότι θέλει να μεταπηδήσει στην ψυχαγωγία. «Εγώ δε λέω ποτέ όχι σε τίποτα. Γενικώς αν είναι κάτι το οποίο πιστεύω ή πιστεύουν οι αρμόδιοι που μου το προτείνουν ότι μπορώ να αντεπεξέλθω, δε λέω όχι σε τίποτα, ούτε βάζω τις ταμπέλες ενημέρωση – ψυχαγωγία. Στα αρνητικά σχόλια έχω πάθει ανοσία», είχε δηλώσει τότε, φωνάζοντας προς κάθε πλευρά ότι «είναι έτοιμη για όλα, διαθέσιμη για κάθε τι». Αρκεί να έχει δική της εκπομπή!

    Γιατί η εικόνα του εαυτού της ως γλάστρα βαρύγδουπων ονομάτων και δεινόσαυρων της δημοσιογραφίας και το πλέξιμο των προσωπικών της φιλοδοξιών με τον τελευταίο τροχό του άρματος του Γιώργου Παπαδάκη δεν της έκανε πλέον κι ας ήταν αρχικά η πρόταση δελεαστική. Είχε φυσικά πάρει μεταγραφή από partner του Δ. Οικονόμου στον ΣΚΑΙ αλλά «κάπου ώπα», σκεφτόταν η Μαρία, με τα μυαλά της να παίρνουν αέρα με συνοπτικές διαδικασίες και να δρομολογεί σε χρόνο DT την αυτονόμησή της όταν ο Παπαδάκης δεν της έδινε χρόνο υπηρετώντας το μοντέλο ποσόστωσης 50-50% που της υπαγόρευε η αλαζονεία της μετριότητας.

    Και πράγματι δεν θεραπεύθηκε ποτέ από τη ναρκισσιστική διαταραχή μιας όμορφης γυναίκας (όλα είναι σχετικά στη ζωή βεβαίως) που ωστόσο διεκδικούσε αποδοχή για σοβαρότερα πράγματα από την εμφάνισή της. Στενοί της συνεργάτες λένε περιπαικτικά ότι αν αφιέρωνε το βλέμμα της περισσότερο στο διάβασμα από ό,τι στο μόνιτορ (να φτιάχνει το μαλλί) θα είχε άλλη πορεία η καριέρα της.

    Σε μια άλλη τηλεοπτική εκπομπή ψυχαγωγίας, το «Ακόμα δεν είδες τίποτα» η Μαρία μίλησε για τη συνεργασία της με τον Γιώργο Παπαδάκη και την πρεμιέρα της εκπομπής της με τίτλο «Αρένα». Έτσι βρήκε την ευκαιρία να δηλώσει ότι δεν την άγχωνε καθόλου που η Ζήνα Κουτσελίνη θα βρισκόταν  απέναντι στην «Αρένα», ενώ έβαζε τον εαυτό της σε ένα κάδρο με την εικόνα ζωγραφισμένη αρμονικά αποδίδοντάς της με τα ίδια χρώματα και σχήματα και για τους δύο τους, εκείνης και του Παπαδάκη.

    Δεν το ομολογούσε όμως. Το αντίθετο. «Το να συνεργάζεσαι με τον Γιώργο Παπαδάκη είναι μια πρόκληση. Κάνουμε αυτό που ξέρουμε αρκετά καλά, ο Γιώργος πολύ καλύτερα λόγω εμπειρίας. Είναι πολύ υποστηρικτικός και ακούει τη διαφορετική άποψη. Μπορεί να μην συμφωνούμε σε όλα, αν συμφωνούσαμε σε όλα θα είχαμε σκυλοβαρεθεί τη ζωή μας. Διαφωνούμε στην εκπομπή με τον Γιώργο Παπαδάκη, αλλά δεν κρατάμε μούτρα ο ένας στον άλλον», τόνιζε υπαινισσόμενη ότι οι καυγάδες γίνονται για το θεαθήναι, ότι συνιστούν μέρος μιας συνωμοσίας, ότι τσακώνονται για το αλατοπίπερο της τηλεθέασης.

    Προηγήθηκε καυγαδάκι

    Και όλα αυτά με αφορμή ένα «καβγαδάκι» που είχαν στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» ο Γιώργος Παπαδάκης και η Μαρία Αναστασοπούλου, με αφορμή της ατάκα της παρουσιάστριας για τους μονολόγους των πολιτικών, κάτι που φάνηκε να μην άρεσε ιδιαίτερα στον πολύπειρο δημοσιογράφο.

    «Μου είχε πει ένας πολιτικός μια φορά ‘δεν μπορώ να λέω ό,τι θέλω;’ Και του λέω ‘όχι, να αγοράσεις χρόνο και να πεις ό,τι θέλεις’. Στη συνέντευξη υπάρχει ερώτηση, απάντηση. Δεν είναι μονόλογος, απαγορεύεται» είπε ο Γιώργος Παπαδάκης, με τη Μαρία Αναστασοπούλου να απαντά «και εμείς κάνουμε μονολόγους, πάντως».

    «Μου τη βαράς με αυτάς που λες»

    «Μαρία μου, άκου να σου πω, γιατί είσαι καινούργια και μου τη… βαράς με αυτάς που λες. Εγώ θα κάνω τους μονολόγους και αυτόν το μονόλογο κάνω εδώ και 32 χρόνια. Σε όποιον αρέσω, σε όποιον δεν αρέσω αλλάζει κανάλι» είπε ο Γιώργος Παπαδάκης, με τη δημοσιογράφο να καταπίνει τη γλώσσα της και να απαντά «δεν είπα κάτι διαφορετικό».

    Όμως άρχισε να βράζει και όσο το συνέχιζε ο Παπαδάκης τόσο την έπνιγε το δίκιο. «Στον ΣΚΑΙ μπορεί να τα κάνατε αυτά, στον ΑΝΤ1 δεν τα κάνουμε» είπε ο δημοσιογράφος. «Ούτε στον ΣΚΑΙ τα κάναμε» απάντησε η Μαρία Αναστασοπούλου, με τον Γιώργο Παπαδάκη να προσθέτει «τα κάνατε, τα κάνατε», κάτι που φάνηκε να μην άρεσε στη δημοσιογράφο, η οποία απάντησε «δεν τα κάναμε, δεν μας παρακολουθούσες μάλλον τότε».

    Τα πρώτα μέλια και η ύστερη χολή

    Αν και υπερασπίστηκε τότε τον ΣΚΑΙ λίγο καιρό νωρίτερα τον εγκατέλειψε μετά από 15 χρόνια για να βρεθεί στο δυναμικό του ΑΝΤ1 δίπλα του…

    «Η σχέση μου με τον ΣΚΑΙ δεν έχει να κάνει με αριθμούς. Ήμουν εκεί από παιδάκι, κάνοντας πρακτική στο Πανεπιστήμιο. Συμπλήρωσα φέτος 15 χρόνια. Γίνονταν κάποιες συζητήσεις και είχαν γίνει αρκετές προτάσεις κι από άλλους σταθμούς. Έγινε η πρόταση από τον Γιώργο Παπαδάκη κι ήταν σε εξέλιξη η διαπραγμάτευσή μου με τον ΣΚΑΙ. Μετά από μερικές εβδομάδες είπα το “ναι” στον Γιώργο. Βέβαια αυτό που σκεφτόμουν ήταν σε περίπτωση που δεν προχωρήσει η συνεργασία, πώς λες “όχι” στον Γιώργο Παπαδάκη», είχε δηλώσει με ύφος καρδιναλίων η Μαρία Αναστασοπούλου.

     

    Με τον Δημήτρη Οικονόμου

     

    Και συνέχισε: «Γίνονται οι προτάσεις, αποφασίζεις αν σε αφορούν και μετά βλέπεις τι άλλο υπάρχει. Με τον Δημήτρη (σ.σ. Οικονόμου) ήμασταν μαζί έξι σεζόν και την εκπομπή τη χτίζαμε μέρα με τη μέρα. Είχα καψούρα με αυτήν την εκπομπή και την πρωινή ζώνη. Αποφάσισα όμως ότι είναι φοβερή πρόκληση να έχω στο βιογραφικό μου ότι συνεργάστηκα με τον Γιώργο Παπαδάκη. Ο Γιώργος είναι αυτός που είναι, έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του κόσμου με τη δουλειά του και λέω κοίτα πόσο ετερόκλητο και διαφορετικό θα ήταν να σταθείς δίπλα στον Γιώργο», συμπλήρωσε η Μαρία Αναστασοπούλου. Και ύστερα ήρθαν οι μέλισσες που έριξαν το δηλητήριο στη σχέση τους για να έρθει ως φυσική εξέλιξη το διαζύγιο που πόνεσε τον ΑΝΤ1 σε ανθρωποώρες και θετική ενέργεια.

    Η μελό αποχώρηση από τον ΣΚΑΙ

    Στις 22 Ιουλίου 2022 το κλίμα ήταν εξαιρετικά φορτισμένο στο «Σήμερα», καθώς επρόκειτο για την τελευταία εκπομπή της Μαρίας Αναστασοπούλου.

    Η παρουσιάστρια του ΣΚΑΪ, μετά από 15 χρόνια στο κανάλι του Φαλήρου, μετακομίζει και τη νέα τηλεοπτική σεζόν θα βρίσκεται στο πλευρό του Γιώργου Παπαδάκη, στον ΑΝΤ1.

    Λίγο πριν ρίξει αυλαία η εκπομπή, η Μαρία Αναστασοπούλου υπό τους ήχους του «City of Stars» αποχαιρέτησε συγκινημένη τους συνεργάτες της και το τηλεοπτικό κοινό και ζήτησε συγγνώμη.

    «Λένε ότι σε αυτές τις περιπτώσεις κάτι ετοιμάζεις για να πεις αλλά εγώ δεν έχω ετοιμάσει τίποτα για να σας είμαι απολύτως ειλικρινής. Λοιπόν, πέρασαν 15 πάρα πολύ ωραία χρόνια και ευχαριστώ πάρα πολύ την διοίκηση του ΣΚΑΪ. Ευχαριστώ για την ευκαιρία που μου έδωσαν να μάθω τη δουλειά, ευχαριστώ τους φίλους μου και τους βλέπω εδώ. Δεν είναι συνάδελφοι για μένα, πρώτα από όλα είναι φίλοι. Τους ευχαριστώ πάρα πολύ», σημείωσε χαρακτηριστικά.

     

    Αναστασοπούλου και Κολοκυθάς χώρισαν μετά από 12 χρόνια σχέσης

     

    Και πρόσθεσε: «Έρχεται ο Δημήτρης Οικονόμου από την Δευτέρα και θα είναι εδώ στη θέση του, στις 6 το πρωί. Εμείς, όπως αντιλαμβάνεστε, έχουμε ανοίξει λογαριασμούς πια τα πρωινά οπότε σε λίγες εβδομάδες θα είμαστε μαζί. Συγγνώμη για τα λάθη που έγιναν, για τις αχρείαστες εντάσεις σε κάποιες περιπτώσεις. Σας ευχαριστώ από καρδιάς, να είστε όλοι καλά και να έχετε ένα υπέροχο και ξέγνοιαστο καλοκαίρι. Γεια σας…».

    Ο Άρης Πορτοσάλτε αποχαιρέτησε την παρουσιάστρια με ένα φιλί και μια αγκαλιά, ενώ είχαν και ένα σύντομο διάλογο.

    Άρης Πορτοσάλτε: Μαρία μου, καλό καλοκαίρι

    Μαρία Αναστασοπούλου: Άρη μου, την αγάπη μου, μισό λεπτό να αγκαλιαστούμε

    Αμαλία Κάντζου: Μα γιατί αγκαλιάζεστε εσείς;

    Άρης Πορτοσάλτε: Ε, κάποιον λόγο θα έχουμε. Να της ευχηθώ καλό καλοκαίρι. Κάθε καλό, Μαρία, και οτιδήποτε μπροστά ο δρόμος ανοιχτός

    Μαρία Αναστασοπούλου: Παιδιά πάμε γρήγορα για διαφημίσεις.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Άρης Πορτοσάλτε είχε κάνει άλλη μια νύξη στην αποχώρηση της Μαρίας Αναστασοπούλου από την εκπομπή αφού όταν παρουσίαζαν θέμα για τα λιμάνια και τις αναχωρήσεις για τις διακοπές, είπε χαρακτηριστικά: «Εσύ προετοιμάζεις τον εαυτό σου; Ο κόσμος φεύγει. Κάθε καλό εύχομαι, και για τις διακοπές σου και μετά τις διακοπές σου. Ο δρόμος ανοιχτός για όλα».

    Ο μέντωρ Κολοκυθάς, ο σύντροφος Γιάννης

    Για τη Μαρία Αναστασοπούλου τα διαζύγια είναι τόσο εύπεπτα όσο η επιτυχία. Πρόσφατα μετά από 12 χρόνια σχέσης χώρισε με τον Γιάννη Κολοκυθά από κοίτης και τραπέζης όχι όμως και από τη ραδιοφωνική εκπομπή την οποία παρουσιάζει μαζί με τον σύντροφό της (δεν είχαν παντρευτεί).

    Οι δυο δημοσιογράφοι υπήρξαν ζευγάρι τόσο στη ζωή όσο και στο ραδιόφωνο μιας και για μια σειρά ετών, από τον ΣΚΑΪ και ύστερα στον Real fm, αποτελούσαν τα «Παιδιά της αλλαγής» στην καθημερινή ζώνη. Το «διαζύγιο» χαρακτηρίζεται ως άκρως πολιτισμένο αν και πρόσωπα του στενού τους περιβάλλοντος θεωρούν ότι η Μαρία δεν είχε ενστερνιστεί απολύτως τον «συντροφικό πολιτισμό» όσο υπήρξε ζευγάρι με τον Γιάννη.

    Μόνο κακές γλώσσες δεν είναι μάλιστα αυτοί που θυμούνται το περιστατικό σε ένα μπαράκι στα Εξάρχεια όπου η παρέα στην οποία συμμετείχε ο Κολοκυθάς, η Αναστασοπούλου, αλλά και πολιτικοί, βουλευτές και στελέχη κομμάτων, τα έπινε και ετοιμαζόταν για bar hoping στο Κολωνάκι, με τη Μαρία να ζητάει από τον σύντροφό της να αποχωρήσει ησύχως για να βγάλει βόλτα τον σκύλο…

    Όμως ο Γιάννης την αγαπούσε τη σεβόταν, ήταν ο μέντορας στην καριέρα της, μέχρι και τα ρούχα στο καθαριστήριο της πήγαινε κάθε Σάββατο, ακόμη κι αν είχε και ο ίδιος δουλειά. Ομως, ό,τι έκανε για εκείνη, χαλί να τον πατήσει, δεν ήταν επειδή ζούσε στη σκιά της. Τουναντίον.

    Εκείνος τη συμβούλευε να περιορίσει τα πολλά πολλά στους διαδρόμους και τη γκρίνια για περισσότερο visibility. Συνεπώς δεν είναι η συμπεριφορά της που πυροδότησε τα σενάρια περί χωρισμού των δυο τους καθώς όπως λέγεται συνδέεται άμεσα με τα νέα επαγγελματικά βήματα της Μαρίας Αναστασοπούλου.

    Η Μαρία Αναστασοπούλου άφησε το κοινό τους σπίτι στα βόρεια προάστια και μετακόμισε στα νότια, στη Νέα Σμύρνη. Πιο κοντά στο ΣΚΑΙ πιο κοντά στον Πορτοσάλτε με τον οποίο θα συνθέσει πιθανότατα ένα νέο, παράξενο, αταίριαστο τηλεοπτικό ζευγάρι. Πρόκληση ή ευκαιρία; Ο χρόνος θα δείξει.

    Διαβάστε επίσης:

    Eurobank: Εκπλήξεις στις συναλλαγές με δωρεάν προμήθειες – Όλα τα νέα πακέτα με παραδείγματα
    Μύκονος: Τρία καβουροπόδαρα 121 ευρώ, χωριάτικη 28 ευρώ, μια μπριζόλα… 850 ευρώ
    Γιάννος Παπαντωνίου: Την ενοχή του για ξέπλυμα μαύρου χρήματος πρότεινε ο εισαγγελέας



    ΣΧΟΛΙΑ