Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Media

Κανάλια σε… νευρική κρίση: Η Κασκανιώτη, ο Ζούλας, η Κουτσαυτάκη, ο Χατζηνικολάου και ο Παπαδάκης

Κασκανιώτη και Ζούλας. Θα συνεχίζουν μαζί;

Με κραυγαλέα κενά, κρίσιμες απορίες, σημαντικά ερωτηματικά, επικίνδυνες αρρυθμίες, ελλειμματικό «πάγκο» αναπλήρωσης στελεχών και κάποιες εξόφθαλμες εκκρεμότητες – πρωτοφανείς για περίοδο “late July” – κάνει βαλίτσες για Καλοκαίρι το middle και top management του τηλεοπτικού οικοσυστήματος.

Η σεζόν έχει κλείσει και η ευρύτερη αγορά που σιτίζεται από τις τηλεοπτικές παραγωγές (και της δημόσιας τηλεόρασης) δεν γνωρίζει ποιος ή ποια θα κάθεται επόμενο…τόνο στο τιμόνι της ΕΡΤ. Η νυν πλην προσωρινή διευθύνουσα σύμβουλος Κατερίνα Κασκανιώτη, αποδεκτή από το πιο high level ιερατείο της Ηρώδου Αττικού, ο Νικόλας Γιατρομανωλάκης πρώην υφυπουργός Πολιτισμού που πέρασε και αυτός από την ΟΤΕ Academy για να δώσει εξετάσεις μέσω ΑΣΕΠ, ο Κωνσταντίνος Παπαβασιλείου, διευθυντής Προγράμματος της ΕΡΤ και τρόπον τινά υφιστάμενος της Κασκανιώτη ή κάποιος από τους υπόλοιπους 9 που κονταροχτυπιούνται για τη θέση;

Παράλληλα τον Σεπτέμβριο λήγει η θητεία του Κ. Ζούλα, προέδρου της ΕΡΤ και ενώ οι κακές γλώσσες τον θεωρούν persona non grata στο Μαξίμου και οι καλές (η παρέα του) τον έχουν για σιγουράκι να συνεχίζει στο Ραδιομέγαρο οι πληροφορίες αναφέρουν ότι τίποτα δεν έχει κριθεί ακόμη και ότι αν καθαιρεθεί δεν θα πρόκειται για πρόταση δυσπιστίας προς το πρόσωπό του απλά θα τον πάρει η μπάλα της αποκαθήλωσης προέδρων ΔΕΚΟ που έχουν εκτίσει ήδη 5ετή θητεία.

Η τύχη όμως του Κ.Ζούλα δεν βρίσκεται στο κενό και η επόμενη ημέρα εκτός ΕΡΤ ενδεχομένως να τον βρει στον ΣΚΑΙ με τον ιδιοκτήτη του οποίου, Γ.Αλαφούζο να διατηρεί επί σειρά ετών αγαστές σχέσεις – άλλωστε εργαζόταν εκεί έως το 2017 οπότε και ανέλαβε χρέη διευθυντή του γραφείου τύπου της Νέας Δημοκρατίας και μετά από τις εκλογές του Ιουλίου 2019  το γραφείο τύπου του πρωθυπουργού. Πράγματι ο Κ.Ζούλας βρίσκεται στο roster των ονομάτων που παίζουν για τη θέση που άφησε κενή (του CEO) η Εύη Κουτσαυτάκη όταν αποχώρησε μετά από ζωηρή διαφωνία με τον πρόεδρο του ομίλου.

Γιάννης Αλαφούζος – Εύη Κουτσαυτάκη σε δρόμους χωριστούς

Αυτό ωστόσο συνιστά μια προοπτική με την οποία ούτε το Μαξίμου ούτε ο ίδιος ο πρωθυπουργός συγκατανεύουν. Με κάθε επιφύλαξη πάντως την τριανδρία συμπληρώνουν ο Κώστας Κυμπουρόπουλος έμπιστος συνεργάτης του Αλαφούζου από το παρελθόν ενώ στο τραπέζι έχει πέσει και το όνομα του Δημήτρη Φουρλεμάδη, πρώην  Γενικού Διευθυντή Μέσων του Ομίλου «Παραπολιτικά», π. Διευθύνοντα Συμβούλου της ΜΚΟ της Εκκλησίας «Αλληλεγγύη», πρώην CEO του τηλεοπτικού σταθμού «ALPHA» και… ιερέας…

Κοντός ψαλμός

Όλα αυτά θα αποφασιστούν στην έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων  της μητρικής εταιρείας ειδήσεις ντοτ κομ στις 30 Ιουλίου. Στο Open οι εκκρεμότητες είναι σημαντικές. Ενώ το διαιτητικό δικαστήριο, θα αποφασίσει για την επίλυση της διαφοράς των εταιρειών των Ιβάν Σαββίδη και Νίκου Κοκλώνη, ο άνθρωπος που αναδύεται σε Νο 2 μετά τον πρόεδρο Αρτούρ Νταβιντιάν είναι ο Τζώνη Καλημέρης που έχει αναλάβει από τις 8 Νοεμβρίου του 2023 διευθυντής Επιχειρησιακής Λειτουργίας (Chief Operating Officer). Ελέγχονται εντωμεταξύ οι πληροφορίες που θέλουν τη θέση του CEO να καταλαμβάνει η Εύη Κουτσαυτάκη.

Στον ΑΝΤΙ αναζητούνται δύο πρόσωπα τουλάχιστον. Ένας διευθυντής του δελτίου μετά την αποχώρηση του Άγγελου Πετρόπουλου και ήδη το casting που περιελάμβανε πρόσωπα με τα οποία έχει καλή «χημεία» ο Νίκος Χατζηνικολάου δεν απέφερε κάποιο αποτέλεσμα. Μετά και την άρνηση στελέχους ανταγωνιστικού καναλιού ο σταθμός ενδεχομένως να στραφεί εσωτερικά ίσως στον Στράτο Μπαλή.

Για τη Φαίη Σκορδά η θέση στο Mega έχει κλειδώσει όχι όμως και για το team της ενώ σίγουρος θεωρείται ο Δημήτρης Ουγγαρέζος ενώ είναι πιθανόν να μετακινηθεί μαζί της από τον ΣΚΑΪ ο Άγγελος Βουράκης.

Όλα τα υπόλοιπα πρόσωπα θα εξεταστούν από την αρχή ενώ ένα ακόμη πρόσωπο που ακούγεται για συνεργασία με τη Φαίη Σκορδά είναι η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου. Στον ΑΝΤ1 δεν έχει ακόμη ανακοινωθεί το πρόσωπο που θα πλαισιώνει τον Γιώργο Παπαδάκη μετά την αποχώρηση της Μαρίας Αναστασοπούλου ωστόσο το κανάλι προσανατολίζεται στην εκ Θεσσαλονίκης ορμώμενη, Αλεξάνδρα Χατζηγεωργίου. Στο πρωϊνό του Σαββατοκύριακου θα βρίσκεται ο Θανάσης Πάτρας και ο Δημήτρης Πανόπουλος, αλλά δεν θα ανακοινωθούν ακόμη πριν εκπνεύσει η ισχύς του συμβολαίου τους με τον  Alpha.

Φαίη Σκορδά

 

Αυτοί, ή μάλλον… αυτές, που πέρασαν για δοκιμαστικό για το πρωινό του Σαββατοκύριακου στον ΑΝΤ1, είναι οι: Μαρία Φραγκάκη, η Σίσσυ Καλλίνη, η Δέσποινα Καμπούρη και η Αλεξάνδρα Αθανασίου. Από άνδρες, ο Μίλτος Μακρίδης. Τέλος χωρίς βραδινή εκπομπή για τον Γιώργο Λιάγκα. Στο νέο πρόγραμμα του ΑΝΤ1 που παρουσίασε η διοίκηση του σταθμού στους δημοσιογράφους, δεν υπάρχει καμία αναφορά για κάποιο επιπλέον project για τον παρουσιαστή, εκτός από την πρωινή του εκπομπή. Παρά τα όσα ακούστηκαν το προηγούμενο διάστημα από τον ίδιο, δεν έχει προγραμματιστεί κάτι νέο προς το παρόν. «Μου προτάθηκε από τον ΑΝΤ1 να κάνω και κάποια άλλη εκπομπή, όχι late night (για να μην ανησυχούν)… Δεν πρόκειται να γίνει άμεσα, ίσως κατά τη διάρκεια του συμβολαίου μου… Θα ήταν κάτι πάρα πολύ ωραίο», δήλωσε ο παρουσιαστής πριν λίγες εβδομάδες, ανακοινώνοντας ότι ανανέωσε το συμβόλαιό του με το κανάλι.

Έτσι λοιπόν, αν υπάρχει κάποιο project στο μυαλό της διοίκησης, δεν είναι προγραμματισμένο για τη σεζόν 2024-2025. Στο press kit που μοιράστηκε στους δημοσιογράφους δεν υπάρχει καμία σχετική αναφορά, οπότε προφανώς θα το αφήσουν για το δεύτερο μισό της σεζόν ή θα το αναβάλλουν επ’ αόριστον.

Διαβάστε επίσης:

Γιαννίτσης Group: Πρόστιμο και αποκλεισμός από διαγωνισμούς για 3 χρόνια μετά τη δηλητηρίαση μαθητών στη Λαμία
Ελευθέριος Βενιζέλος: Αναγκαστική προσγείωση αεροσκάφους – Πτήση από Λονδίνο προς Χανιά
Τι συμβαίνει πραγματικά με την 6ήμερη εργασία – Ποιους αφορά