• media Sonia gif

    Media

    Η μεγάλη φυγή από την ΕΡΤ, τι θα κάνει ο Ιβάν με το Open, ο Μελισσανίδης στα… High του και τι κάνει ο Ζούλας στον Σκάι

    • Σόνια Χαϊμαντά

    «Αποδομείται» η προηγούμενη «κατάσταση» της ΕΡΤ: Στον ΣΚΑΪ ο Κωνσταντίνος Ζούλας – Στον Alpha ο Φώτης Καφαράκης;

    Σίγουρα ο Φώτης Καφαράκης, γενικός διευθυντής ενημέρωσης της ΕΡΤ θα αναγκάστηκε να χρησιμοποιήσει την εφαρμογή GPS στο αυτοκίνητό του για να μεταβεί από την ΕΡΤ στην Αγία Παρασκευή – έδρα του επί 3 ολόκληρες δεκαετίες – στις εγκαταστάσεις του Alpha, εκεί που το κανάλι έχει μια κενή και όχι και τόσο «ηλεκτρική καρέκλα», αφότου αποχώρησε η διευθύντρια ειδήσεων Άρτεμις Δήμου για να οδεύσει στον ΑΝΤ1.

    «Σάρξ εκ της σαρκός» της ΕΡΤ, ο «χαλκέντερος» Φώτης Καφαράκης αν και είδε τη θητεία του να ανανεώνεται για λίγους μήνες, μάλλον (δι)αισθάνεται είτε ότι ολοκλήρωσε τους κύκλους του είτε αυτοί… ταράσσονται από τις εξελίξεις. Ναι! Τα έχει δώσει όλα στη δημόσια τηλεόραση, ναι!, γνωρίζει και την τελευταία γωνιά του Ραδιομεγάρου ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια που από το 2019 θήτευσε δίπλα στον Κωνσταντίνο Ζούλα και ναι!

    Τα τυπικά προσόντα (απόφοιτος Σχολής Νομικών, Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του ΕΚΠΑ) ενώ έχει παρακολουθήσει ως υπότροφος πρόγραμμα ερευνητικής δημοσιογραφίας του Πανεπιστημίου Columbia.

    Ωστόσο είναι πολύ πιθανόν το καλά ακονισμένο του ένστικτο να οσφραίνεται ότι δεν αποτελεί πλέον συμβατό μέρος της νέας ομάδας της επόμενης ημέρας όταν και εφόσον λήξει η επεκταθείσα θητεία των γενικών διευθυντών, παρά το γεγονός ότι χαίρει της εκτίμησης της νέας ηγεσίας στο Ραδιομέγαρο. Άλλωστε δεν αποφασίζει απαραίτητα ο πρόεδρος και η διευθύνουσα σύμβουλος της ΕΡΤ, η θέση είναι πολιτική και ένας αποφασίζων συγκεκριμένα δεν έχει συγχωρήσει ορισμένα γκρίζα σημεία της περασμένης διοίκησης Ζούλα όπως το φιάσκο με τον «ανταποκριτή» – φάντασμα της ΕΡΤ Αχιλλέα Πατσούκα στη Μόσχα (από την Κυψέλη) που στοίχησε στον Καφαράκη και τον Ζούλα την έκπτωσή τους, 6 και 3 μήνες αντίστοιχα, από την ΕΣΗΕΑ ή την αναστάτωση τον Φεβρουάριο του 2021 από την τηλεοπτική κάλυψη του τραπεζιού στην Ικαρία σε εποχές σκληρής πανδημίας με το ανυπόγραφο χαρτί στην Αίθουσα Παραγωγής της ΕΡΤ με «υποτιθεμένες οδηγίες» σχετικά με την προβολή φωτογραφιών και βίντεο από το γεύμα του πρωθυπουργού στο σπίτι του βουλευτή Στεφανάδη.  Αυτά όμως είναι καθημερινότητα για μια θέση τόσο απαιτητική που σίγουρα η προπόνηση στην ΕΡΤ και το εντατικό course «μαθημάτων – παθημάτων» αποτελεί ένα καλό «πακέτο» για να προσλάβει το κανάλι τον Φώτη Καφαράκη.

    Για τη θέση υποτίθεται ότι αναζητείται 40άρης ή και 40άρα αλλά οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η υψηλή διοίκηση του μηντιακού οίκου της οικογένειας Βαρδινογιάννη δεν αποκλείει κάποιες χαλαρές συζητήσεις για καφέ με σοφές και έμπειρες κουκουβάγιες της πιάτσας όπως ο επιτυχημένος γενικός διευθυντής ειδήσεων του Open Χρήστος Παναγιωτόπουλος ή ο πάντα δραστήριος Τάκης Χατζής.

    Όλα Open ακόμη στην πώληση του καναλιού-Δεν πουλήθηκε ακόμη-Υπερβάλλων ζήλος των συντακτών ή σπέκουλα για να διατηρηθεί εν ζωή;-Φυτοζωεί με δάνεια από τη μητρική

    Η πώληση του τηλεοπτικού σταθμού Open βρίσκεται σε εξέλιξη, χωρίς να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία – παρά τα δημοσιεύματα που επιμένουν ότι η υπόθεση θεωρείται λήξασα διατηρώντας εν ζωή τον σταθμό που έχει ανάγκη τα διαφημιστικά έσοδα – καθώς δύο ισχυροί ενδιαφερόμενοι, ο Μάριος Ηλιόπουλος και ο Βαγγέλης Μαρινάκης, ενδιαφέρονται ακόμη για την εξαγορά. Ο Μάριος Ηλιόπουλος (Worldwide Green, Suez Fortune Investments και Swiss Carriers- ιδιοκτήτης ΑΕΚ Α.Ε.) είναι διατεθειμένος να καταβάλει ένα ποσό της τάξης των 45 εκατ. ευρώ, εξαιρουμένων των χρεών ύψους 7 εκατ. ευρώ, ενώ ο Βαγγέλης Μαρινάκης (Capital Maritime & Trading Corporation, Alter Ego Media) έχει εκφράσει ενδιαφέρον για 50 εκατ. ευρώ συμπεριλαμβανομένων των χρεών. Ο Μ. Ηλιόπουλος βρίσκεται σε φάση due diligence, μια διαδικασία που περιλαμβάνει ανάλυση οικονομικών και λειτουργικών στοιχείων της επιχείρησης. Ο Μαρινάκης έχει λάβει το προσχέδιο συμφωνίας από την «υψηλή διοίκηση» του Open και εξετάζει την πρόταση με τους οικονομικούς και νομικούς του συμβούλους. Πιο συγκεκριμένα: Το κανάλι είναι σε κρίσιμο σημείο, με τις διαπραγματεύσεις να βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο. 

    Σύμφωνα με πληροφορίες, το Open αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα και αναγκάζεται να συνάπτει δάνεια για να καλύψει τις ανάγκες του. Πρόσφατα έλαβε δάνειο 600.000 ευρώ από τη μητρική εταιρεία Dimera S.A. Το δάνειο εγκρίθηκε μέσω κοινού ομολογιακού δανείου και συνοδεύεται από σταθερό επιτόκιο 4,2% με διάρκεια ενός έτους. Ωστόσο, η επιβίωση του καναλιού παραμένει αμφίβολη, καθώς και άλλοι πιστωτές, όπως η Digea, απειλούν να σταματήσουν την παροχή υπηρεσιών, κάτι που θα μπορούσε να οδηγήσει ακόμα και σε διακοπή της μετάδοσης. Παράλληλα, η Ραδιοτηλεοπτική Α.Ε., που ελέγχει το Open, βρίσκεται σε διαιτητικό δικαστήριο με τις εταιρείες του Νίκου Κοκλώνη για τη λύση της συνεργασίας τους, η οποία αφορά παραγωγές και  οφειλές ύψους 15 εκατ. ευρώ που συνδέονται με τις εταιρείες του παραγωγού.

    Δ. Μελισσανίδης: Πολύ σκληρός για να αναλάβει τα χρέη του Κ. Χούντα

    Ματαιώθηκε η εξαγορά του High TV περιφερειακού καναλιού ιδιοκτησίας μιας πλειάδας μετόχων με κυρίαρχους (25%) τον δημοσιογράφο Κώστα Χούντα και τον Βασίλη Καράμπελα, αλλά και άλλους εταίρους όπως η Γεωργία Καραφώτη (12,5%), ο Σωτήρης Καραφώτης (10,6%) και η Ειρήνη Καραφώτη (10%).

    Ενώ το πρώτο MOU είχε κάνει λόγο για καταβολή 3,7 εκατ. ευρώ για την απόκτηση της άδειας και των αξιοπρεπών – για περιφερειακό κανάλι – εγκαταστάσεων, στη συνέχεια μικρομέτοχοι της εταιρείας που όπως αναφέρουν πληροφορίες ανήκουν στην κοινότητα των Ρομά, απαίτησαν μεγαλύτερο μερίδιο εξοργίζοντας τον απεσταλμένο του Δ. Μελισσανίδη και διευθυντή του «Ναυτεμπορική TV», Λάμπη Ταγματάρχη.

    Το χειρότερο είναι ότι η ιδιοκτησία του καναλιού απαίτησε την ανάληψη των χρεών του High TV (ασφαλιστικές εισφορές) εκ μέρους του επίδοξου αγοραστή. 

    Γιάννης Παπαδόπουλος: Μπροστά από το «μαγικό βουνό» των εκκρεμοτήτων 

    «Ένας σίφουνας μπορεί να ισοπεδώσει μια πόλη, αλλά δεν μπορεί να ανοίξει ένα γράμμα, να λύσει έναν κόμπο σε μια κλωστή» υποστήριζε ο πολυμαθής Γάλλος ποιητής και φιλόσοφος Πωλ Βαλερύ (1871-1945) θέλοντας στην ουσία να τονίσει τη σημασία της λεπτομέρειας και του μετριοπαθούς ύφους της ηγεσίας που χρειάζονται οι μεγάλοι οργανισμοί.

    Καθώς ο πρώην πρόεδρος της ΕΡΤ Κ. Ζούλας, σαν σίφουνας ήρθε, σαν σίφουνας διοίκησε και σαν σίφουνας αποχώρησε – εντάξει δεν είπαμε ότι ισοπέδωσε την καστροπολιτεία της ΕΡΤ σίγουρα άφησε σημαντικό έργο – το νέο μοντέλο διοίκησης, το νέο modus operandi του νέου προέδρου Γιάννη Παπαδόπουλου καλείται να λύσει τους κόμπους και να ανοίξει τα κλειστά γράμματα, αν θέλουμε να υπηρετήσουμε το τσιτάτο του ποιητή. Κοινώς ήρθε ή ώρα για καλοδουλεμένο «κέντημα». Μόνο που στο μοτίβο έχει πρόβλημα και ο καμβάς, πρέπει να ανασχεδιαστεί, να εκσυγχρονιστεί το οικοδόμημα, κυριολεκτικά, διοικητικά και προγραμματικά.

    Ο Γιάννης Παπαδόπουλος πηγαίνει πρώτος αξημέρωτα στο Ραδιομέγαρο και φεύγει τελευταίος. Ενημερώνεται, συσκέπτεται και μάλλον διαπιστώνει ότι οι «καυτές πατάτες» που έχει στα χέρια του δεν αποφεύγονται μία-μια, αλλά όλες μαζί. Έχει στενή συνεργασία με τη διευθύνουσα σύμβουλο Κατερίνα Κασκανιώτη που διαθέτει ήδη αρκετή εμπειρία στην ΕΡΤ και πασχίζουν μαζί να λύσουν μια σειρά «γόρδιων δεσμών» σε μια ΕΡΤ που θέλει να ηγηθεί στα ψηφιακά ενώ σε πολλά βρίσκεται στη δεκαετία του ‘70.

    Εκκρεμεί λοιπόν η οριστική στελέχωση των διευθυντών από τη νέα χρονιά, η πλήρωση των κενών θέσεων του Δ.Σ. μετά την αποχώρηση των Ελματζιόγλου και Στεφανάκη, η ανανέωση της συνεργασίας με τους συμβασιούχους, ισχυρός κορμός πλέον της ΕΡΤ που βάζουν πλάτη για το πρόγραμμα και την ενημέρωση, η αναδιάρθρωση της επιτροπής προγράμματος της τηλεόρασης και το σημαντικότερο, το νέο Οργανόγραμμα. Ήδη ορισμένα στελέχη έχουν αναλάβει τη μελέτη άλλων οργανογραμμάτων αδελφών οργανισμών της Ευρώπης (της ιταλικής RAI) προκειμένου να εισηγηθούν την επέκτασή του ΕΡΤικού με νέες διευθύνσεις (Κυβερνοασφάλειας, Fact Checking κ.ά.) για τις οποίες επίσης θα πρέπει να βρεθούν στελέχη, είτε εκ των ενόντων είτε από την αγορά.

    Άρωμα γυναίκας στα αθλητικά της ΕΡΤ μετά από χρόνια 

    Συμπεριληπτική στην πράξη αποδεικνύεται η διευθύνουσα σύμβουλος της ΕΡΤ Κατερίνα Κασκανιώτη στην οποία πιστώνεται η ένταξη γυναικείου αθλητικού προγράμματος (πρωτάθλημα βόλεϊ γυναικών) μετά από χρόνια, που έλαμπε δια της απουσίας του στο ανδροκρατούμενο τερέν των αθλητικών της δημόσιας τηλεόρασης. Μάλιστα η Ομοσπονδία Βόλεϊ Γυναικών θα τιμήσει την Κ. Κασκανιώτη για αυτό τον λόγο στις 11/10.

    Κωνσταντίνος Ζούλας: Ο φόβος του ασανσέρ και οι συναντήσεις στις σκάλες με μέλη της dream team του ΣΚΑΙ 

    Με την απορία θα μείνουν οι εργαζόμενοι στον ΣΚΑΙ πως είναι δυνατόν ο Κωνσταντίνος Ζούλας (νέος CEO) να έχει τακτοποιηθεί ήδη εδώ και 10 ημέρες στο Φάληρο και να συναντά ακόμη στις σκάλες, γιατί αποφεύγει το ασανσέρ, και να χαιρετά με ασπασμούς σαν να έχει να δει από καιρό – μέλη της διοικητικής dream team της εταιρείας ειδήσεις ντοτ κομ Α.Ε. του Γιάννη Αλαφούζου. Πράγματι ο Κ. Ζούλας έχει καθημερινή παρουσία στον ΣΚΑΙ με πιο casual εμφάνιση από αυτή που υιοθέτησε στην ΕΡΤ.

    Trendy τζιν, σακάκι casual chic και backpack τσάντα στον ώμο σε στυλ «Τσακαλώτου», δημιουργούν ένα outfit που δεν ταιριάζει απαραίτητα σε CEO ούτε στην ανδρική εκδοχή του επικεφαλής ενός Οργανισμού που διοικούσε η προκάτοχός του υπέρ-κομψη Εύη Κουτσαυτάκη. Φαίνεται πάντως ότι οι διοικητικές μεσοτοιχίες της εξουσίας δεν θα πέσουν εύκολα και ο κάθε ισχυρός άνδρας στο Φάληρο διατηρεί προσώρας τα οφίτσια του χωρίς να ενοχλείται από τον Ζούλα που ενημερώνεται και εστιάζει σε συγκεκριμένα projects. Άλλο όμως ενοχλείται, άλλο απειλείται. Προς το παρόν στον ΣΚΑΙ καταφθάνουν δημοσιογράφοι που απλώς εμπλουτίζουν το πρόγραμμα. 

    Η Vogue Greece πήγε για μαλλί αντιρατσισμού και βγήκε κουρεμένη! 

    Το ελληνικό Vogue κυκλοφορεί με δύο εξώφυλλα, ένα για το έντυπο και ένα άλλο για την ψηφιακή του version. Στο online φιλοξενεί συνέντευξη της Mariah Riddlesprigger-Αντετοκούνμπο λίγες ημέρες μετά τον γάμο της στην Ελλάδα με τον κορυφαίο σταρ του μπάσκετ Γιάννη  Αντετοκούνμπο. Επιλέγοντας για το Digital Cover του Οκτωβρίου τη Mariah Antetokounmpo, το περιοδικό προσπάθησε προφανώς να στείλει μήνυμα συμπερίληψης.

     

    Ωστόσο, το αποτυχημένο photoshop γύρισε μπούμερανγκ, καθώς η Mariah εμφανίζεται με… εξαφανισμένα ρουθούνια και αρκετά από τα όμορφα φυλετικά χαρακτηριστικά της! Προφανώς δεν ταίριαζαν στην «αισθητική» της Vogue, που τελικά πέταξε το μήνυμα που ήθελε αρχικά να στείλει, στον κάλαθο των αχρήστων. 

    Και ο Βασίλης Ταλαμάγκας και ο Σεραφείμ Κοτρώτσος στον Αθήνα 9,84 που παίζει σκληρή αντιπολίτευση

    Γράφτηκε ότι ο Αθήνα 9,84 κάνει αντιπολίτευση, ότι ο επίσημος σταθμός της πόλης, αντιπολιτεύεται την κυβέρνηση Μητσοτάκη. Πράγματι ο «Αθήνα 9.84» ανανεώνει το πρόγραμμά του και γίνεται το νέο κεντροαριστερό βήμα της πόλης, ασκώντας αντιπολίτευση στην κυβέρνηση Μητσοτάκη. Ο σταθμός φιλοξενεί προσωπικότητες που έχουν διαχρονικά συνδεθεί με τον χώρο του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και στελέχη της Νέας Δημοκρατίας που είναι κριτικοί προς την κυβερνητική γραμμή.

    Μεταξύ των ονομάτων που έχουν ήδη εμφανιστεί είναι οι Κώστας Ζαχαριάδης, Πέτρος Ευθυμίου, Γιάννης Ραγκούσης, και Κώστας Τζαβάρας, γνωστός για την αντί-Μητσοτακική του στάση. Στην παρέα των αντιπολιτευόμενων φωνών προστίθενται επίσης ο Χρήστος Σπίρτζης, η Όλγα Γεροβασίλη, η Μιλένα Αποστολάκη, ο Γιάννης Σγουρός, και ο Νίκος Παππάς. Ξεχωρίζει η πρόσφατη συμμετοχή του Ευριπίδη Στυλιανίδη, ενός από τους «εσωκομματικούς αντάρτες» της Νέας Δημοκρατίας.

    Το νέο πρόγραμμα, που εντάσσει βεβαίως και το Βασίλη Ταλαμάγκα πάλαι διευθυντή του δημοτικού σταθμού, με «μεταγραφές» από τον κεντροαριστερό χώρο (Δημήτρης Κουκλουμπέρης, Σεραφείμ Κοτρώτσος) δεν πρέπει να φοβίζει τους πολιτικούς. Γιατί όπως έλεγε και ο Βρετανός πολιτικός Enoch Powell «οι πολιτικοί που τους ενοχλούν τα ΜΜΕ είναι σαν τους ναυτικούς που τους πειράζει η θάλασσα).

    Γιάννης Μόρτζος: Ποιος θα υποδυθεί τον ρόλο του στο «Τι Ψυχή Θα Παραδώσεις Μωρή»;

    Ο Γιάννης Μόρτζος, που έφυγε από τη ζωή στα 83 του, άφησε ανεξίτηλο το στίγμα του ως Γεράσιμος Μαντάς στη σειρά «Τι Ψυχή Θα Παραδώσεις Μωρή». Με την επιστροφή της σειράς στη μεγάλη οθόνη το 2025, πολλοί αναρωτιούνται ποιος θα ενσαρκώσει τον ρόλο του διεστραμμένου ιδρυτή του ορφανοτροφείου. Σύμφωνα με πληροφορίες από την εκπομπή «Breakfast@Star», ο Λάζαρος Γεωργακόπουλος θα αναλάβει τον δύσκολο ρόλο του κακοποιητικού χαρακτήρα.

    Γιατί συγκαλεί σε Έκτακτη Γενική Συνέλευση τους μετόχους η «Ειδήσεις Ντοτ Κομ» την 1η Οκτωβρίου; 

    Η εταιρία «Ειδήσεις Ντοτ Κομ» καλεί τους μετόχους της σε Έκτακτη Γενική Συνέλευση, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη, 1 Οκτωβρίου 2024, στις 10:00 π.μ., στα γραφεία της εταιρίας. 

    Σύμφωνα με το νόμο, το καταστατικό της εταιρίας και την απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου που ελήφθη στις 10 Σεπτεμβρίου 2024, οι μέτοχοι καλούνται να αποφασίσουν για την παροχή εγγύησης της εταιρίας υπέρ της θυγατρικής «Εκπαιδευτική, Ραδιοτηλεοπτική, Εκδοτική, Παραγωγική, Οργανωτική Ανώνυμη Εταιρία Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας» έναντι της «Άλφα Λίζινγκ Μονοπρόσωπη Ανώνυμος Εταιρία Χρηματοδοτικής Μίσθωσης».

    Ένα ευχέλαιο στον ΑΝΤ1!

    Ο Γρηγόρης Αρναούτογλου κατέληξε με τροφική δηλητηρίαση, ο Γιώργος Παπαδάκης προσβλήθηκε από κορωνοϊό, ενώ ο Γιώργος Λιάγκας είδε το σπίτι του να καίγεται. Τρεις συμφορές στη σειρά, ας ελπίσουμε να σταματήσει εδώ το κακό! Από την άλλη πλευρά, ο Νίκος Χασαπόπουλος επιστρέφει δυναμικά στην εκπομπή “Κοινωνία ώρα Mega” μετά την πρόσφατη περιπέτεια με την υγεία του. 

    Η Φαίη Κυριακοπούλου στη νέα εποχή των ΜΜΕ του Ομίλου Μπάκου-Καϋμενάκη-Εξάρχου

    Μετά από δύο χρόνια θητείας στο Open, η Φαίη Κυριακοπούλου, ένα από τα πιο έμπειρα και καταξιωμένα στελέχη στον χώρο της Επικοινωνίας, αλλάζει «στέγη» και αναλαμβάνει τη διεύθυνση Επικοινωνίας στο Action24, το Attica TV και το Flash.gr, υπό τον Όμιλο των Εξάρχου-Μπάκου-Καϋμενάκη. Ο Όμιλος, που βρίσκεται σε συνεχή ανάπτυξη και στοχεύει στη δημιουργία και διανομή περιεχομένου υψηλής ποιότητας, υποδέχεται με ενθουσιασμό τη Φαίη Κυριακοπούλου, προσδοκώντας να ενισχύσει την επιχειρηματική του ανταγωνιστικότητα και να αναδείξει τα προγράμματα και τα πρόσωπα των καναλιών του. 

    Ιωάννα Μάνδρου: «Δεν έχω καμία ανάμειξη με την αποχώρηση της Άννας Κανδύλη από το MEGA»

    Η Ιωάννα Μάνδρου βρέθηκε στο στούντιο της εκπομπής Buongiorno το πρωί της Τρίτης και πήρε θέση σχετικά με την αποχώρηση της Άννας Κανδύλη από το MEGA, που συνέπεσε με τη δική της μεταγραφή από τον ΣΚΑΪ. Η δημοσιογράφος ξεκαθάρισε ότι δεν είχε καμία εμπλοκή στη συγκεκριμένη εξέλιξη, παρά τις φήμες που κυκλοφόρησαν. 

    Αυξάνεται η απήχηση του www.skai.gr

    Ανεβαίνει σε απήχηση η ιστοσελίδα του ΣΚΑΪ, www.skai.gr. Τον Αύγουστο κατέγραψε 100.000.000 page views, ενώ άγγιξε το 1.000.000 μοναδικούς χρήστες τη μέρα.

    Έρχονται το Olympiakos TV και το Mega News σε συνεργασία με το One

    Τις πρώτες μέρες του επόμενου μήνα κάνει πρεμιέρα το Mega News, υπό την καθοδήγηση του Σταμάτη Μαλέλη. Το νέο ειδησεογραφικό εγχείρημα θα αξιοποιήσει το δημοσιογραφικό δυναμικό του Mega, ενισχύοντας την ενημέρωση με τη συνεργασία του One του Διονύση Παναγιωτάκη και με την υποστήριξη της παραγωγικής του εταιρείας. Παράλληλα, ετοιμάζεται και το Olympiakos TV για να τιμήσει τα 100 χρόνια από την ίδρυση του Ολυμπιακού.

    Τα πάντα γύρω από το «αληθινό ραδιόφωνο» σε ένα site: Το Real 97.8 λανσάρει το Real Player

    Με αφορμή τα 17 χρόνια λειτουργίας του, ο Real 97.8 λάνσαρε το Real Player, μια ολοκληρωμένη πλατφόρμα μέσα στο ειδησεογραφικό portal Real.gr. Το Real Player περιλαμβάνει τα live streams του Real 97.8 και των web radios Real Classic και Real Xmas, podcasts, on-demand εκπομπές, το πρόγραμμα του σταθμού, βιογραφικά των παραγωγών, και χάρτη με το δίκτυο συνεργαζόμενων σταθμών στην περιφέρεια. 

    Η ΕΡΤ εξασφαλίζει τα τηλεοπτικά δικαιώματα της Basket League για την επόμενη τριετία

    Η ΕΡΤ θα συνεχίσει να είναι η τηλεοπτική «στέγη» του ελληνικού πρωταθλήματος μπάσκετ Α1 Ανδρών (Basket League) για τα επόμενα τρία χρόνια (2+1). Η συμφωνία μεταξύ ΕΡΤ και ΕΣΑΚΕ ανακοινώθηκε στο Διοικητικό Συμβούλιο της λίγκας, με την ΕΡΤ να προσφέρει συνολικά 20 εκατομμύρια ευρώ στις ομάδες: 6.5 εκατομμύρια ευρώ τα δύο πρώτα χρόνια και 7 εκατομμύρια τον τρίτο χρόνο.

    Ο Όμιλος ΑΝΤΕΝΝΑ εισέρχεται στη Διανομή & Παραγωγή Ταινιών με επικεφαλής τον Gareth Ellis-Unwin-όλη η ομάδα

    Ο Όμιλος ΑΝΤΕΝΝΑ επεκτείνει την επιχειρηματική του δραστηριότητα με τη δημιουργία μιας νέας εταιρίας παραγωγής και διανομής ταινιών, στοχεύοντας στην παραγωγή περιεχομένου υψηλής ποιότητας για τη μεγάλη οθόνη, τόσο στην Ελλάδα όσο και διεθνώς. Στο τιμόνι της νέας εταιρίας τίθεται ο βραβευμένος με Όσκαρ και BAFTA παραγωγός Gareth Ellis-Unwin, γνωστός από την επιτυχία «Ο Λόγος του Βασιλιά».

    Εκτός από τον Gareth Ellis-Unwin, που αναλαμβάνει επικεφαλής της παραγωγής και διανομής, η ομάδα ενισχύεται με κορυφαία στελέχη:

    Άκης Βοΐλας: Αναλαμβάνει επικεφαλής του τμήματος διανομής, με πάνω από 20 χρόνια εμπειρίας στον χώρο της διανομής ταινιών, έχοντας διατελέσει υψηλόβαθμο στέλεχος στην Ελληνική διανομή της Warner Bros. και επικεφαλής διανομής και παραγωγής της Village Films.

    Δήμητρα Κωστοπούλου: Ως Head of Development, με 25 χρόνια εμπειρίας στη μυθοπλασία, έχει στο ενεργητικό της μεγάλες κινηματογραφικές επιτυχίες όπως «Αν», «Ένας Άλλος Κόσμος», «Το Τανγκό των Χριστουγέννων» και «Νήσος».

    Ανδρέας Αλυσανδράτος: Αναλαμβάνει Head of Marketing και Publicity, φέρνοντας 20 χρόνια εμπειρίας σε διευθυντικές θέσεις Marketing στον χώρο του κινηματογράφου, της μουσικής, των digital Μέσων και του Τύπου.

    Eurovision 2025: Η ΕΡΤ αντιμετωπίζει δύσκολες αποφάσεις με τον καταιγισμό υποψηφιοτήτων-Γιατί η Βόρεια Μακεδονία μένει εκτός

    Η ΕΡΤ καλείται να διαχειριστεί τον μεγάλο αριθμό συμμετοχών που έχουν ήδη κατατεθεί για τον ανοιχτό εθνικό διαγωνισμό, μέσω του οποίου θα αναδειχθεί ο επόμενος εκπρόσωπος της Ελλάδας στην Eurovision 2025. Μέχρι στιγμής, σχεδόν 30 καλλιτέχνες και μπάντες έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον να βρεθούν στη σκηνή της Βασιλείας, στον πολυχώρο St. Jakobshalle με χωρητικότητα περίπου 12.500 θεατών.

    Οι υποψήφιοι περιλαμβάνουν ένα ευρύ φάσμα από γνωστά ονόματα όπως Klavdia, Evangelia, και Good Job Nicky, μέχρι νέους και φιλόδοξους καλλιτέχνες. Οι ειδικοί σημειώνουν ότι δεν έχουν όλοι την ίδια εμπειρία ή δυνατότητες για τον απαιτητικό ευρωπαϊκό διαγωνισμό, καθώς κάποιοι είναι ήδη καταξιωμένοι, άλλοι είναι δημοφιλείς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ενώ μερικοί ξεκινούν τώρα τη μουσική τους καριέρα.

    Σύντομα η ΕΡΤ θα ανακοινώσει τις λεπτομέρειες της διαδικασίας επιλογής τραγουδιού και καλλιτέχνη, με στόχο να αναδειχθεί η καλύτερη πρόταση που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στην Eurovision.

    Εντωμεταξύ ξεκίνησαν οι δηλώσεις συμμετοχής ή αποχής στην EBU (Ευρωπαϊκή Ραδιοτηλεοπτική Ένωση) από τα κράτη όσον αφορά στον επόμενο διαγωνισμό της Eurovision.

    Μέχρι στιγμής, 33 είναι οι χώρες που έχουν επιβεβαιώσει την παρουσία τους στη σκηνή της Βασιλείας στην Ελβετία, ενώ ακόμη επτά (Αρμενία, Αυστραλία, Βουλγαρία, Μολδαβία, Ολλανδία, Πολωνία και Ρουμανία) δεν έχουν εκδώσει κάποια επίσημη ανακοίνωση. Την ίδια ώρα, οκτώ χώρες θα παραμείνουν εκτός διαγωνισμού και το 2025, όπως έχουν ξεκαθαρίσει οι αρμόδιοι ραδιοτηλεοπτικοί φορείς τους (Ανδόρα, Μονακό, Λιχτενστάιν, Σλοβακία, Μαρόκο, Τουρκία, Βοσνία-Ερζεγοβίνη, Ουγγαρία).

    «Όχι» στη Eurovision ήρθε και από τη Βόρεια Μακεδονία. Σύμφωνα με τον επίσημο προϋπολογισμό της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης της χώρας (MRT), που αναρτήθηκε δημόσια, δεν προβλέπεται σχετικό μερίδιο για τη συμμετοχή της στο μουσικό διαγωνισμό του 2025.

    Η Εύη Αγγελίνα στο τιμόνι του νέου μουσικού ραδιοφώνου των Παραπολιτικών

    Η Εύη Αγγελίνα αναλαμβάνει την ηγεσία του νέου μουσικού ραδιοφωνικού σταθμού των Παραπολιτικών, που θα εκπέμπει στη συχνότητα των 96 FM, αντικαθιστώντας τον Στυλ FM. Ο σταθμός, που πρόσφατα απέκτησε Βεβαίωση Νόμιμης Λειτουργίας, αλλάζει πλέον πρόσωπο, απομακρύνεται από το παραδοσιακό λαϊκό στυλ του και εντάσσεται δυναμικά στον όμιλο των Παραπολιτικών.

    Η Εύη Αγγελίνα, με πολυετή εμπειρία ως παραγωγός σε μεγάλους σταθμούς όπως ο Derti 98.6 και ο Μουσικός 98.6, θεωρείται η κατάλληλη επιλογή για να καθοδηγήσει το νέο εγχείρημα. 

    Τηλεφώνημα από τον Γιώργο Λεβέντη στην Ελένη Μενεγάκη;

    Σύμφωνα με ρεπορτάζ εκπομπής του OPEN, η Ελένη Μενεγάκη δέχθηκε πρόσφατα τηλεφώνημα από τον Γιώργο Λεβέντη, ανώτερο στέλεχος του ΑΝΤ1. Η επικοινωνία έγινε σε φιλικό κλίμα, με στόχο να διερευνηθεί η διάθεσή της για το μέλλον και αν την ενδιαφέρει μια νέα τηλεοπτική συνεργασία.

    Εντυπωσιακή πρεμιέρα για τη νέα σειρά του Alpha «Η κατάρα της Τζέλας Δελαφράγκα»

    Η νέα σειρά του Alpha «Η κατάρα της Τζέλας Δελαφράγκα» εντυπωσίασε στην πρεμιέρα της, συγκεντρώνοντας μέσο όρο 26,3% στο δυναμικό κοινό και 872.000 τηλεθεατές συνολικά. 

    ΑΝΤ1: Ποντάρει σε Grand Hotel και παντοδυναμία Αρναούτογλου

    Ο ΑΝΤ1 επιστρέφει δυναμικά στη βραδινή ζώνη με σταθερές επιλογές στο πρόγραμμά του. Σημαντικό χαρτί αποτελεί το “Grand Hotel”, που θα προβάλλεται από Δευτέρα έως Πέμπτη στις 21:00, εκτός από τις Πέμπτες που δίνει τη θέση του σε αγώνες του Uefa Europa League. Τις Δευτέρες και Τρίτες ακολουθεί η σειρά “Η Μάγισσα – Φλεγόμενη καρδιά”, ενώ τις Τετάρτες παίζει το “VIΠ – Καλά γεράματα”. 

    Τις Πέμπτες χωρίς ποδόσφαιρο, επιστρέφει το “Reunion” των Τανιμανίδη και Μαυρίδη, ενώ το “Ενώπιος – ενωπίω” κλείνει τη βραδιά. Η Παρασκευή ανήκει στον Γρηγόρη Αρναούτογλου και το “The Roadshow”, ενώ ο Αρναούτογλου θα βρίσκεται σχεδόν καθημερινά στις οθόνες μας με το “The 2Night Show” και το “Ποιος θέλει να γίνει εκατομμυριούχος;”.

    Τέλος, την Κυριακή, το νέο τηλεπαιχνίδι του Γιώργου Λιάγκα, “The people’s choice”, συμπληρώνει το βραδινό πρόγραμμα, δημιουργώντας ένα ισχυρό μπλοκ απέναντι στον ανταγωνισμό.

    Ποια είναι η Νεφέλη Μεγκ που απέκτησε ο ΣΚΑΪ;

    Η Νεφέλη Μεγκ, γνωστή από τα αιχμηρά σχόλια και την έντονη παρουσία της στα social media, έρχεται στον αέρα του ΣΚΑΪ 100,3. Γεννημένη το 1997 στην Έδεσσα, αποφοίτησε από τη Νομική Σχολή του ΑΠΘ, αλλά άφησε τη νομική καριέρα για να ακολουθήσει το πάθος της για την κωμωδία και τα social media.

    Μέσα από το YouTube και τα Instagram posts της, προσεγγίζει με χιούμορ και απλότητα καθημερινά νομικά θέματα. Με εμφανίσεις όπως η συνέντευξη με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και αιχμηρά σχόλια για τον Αλέξη Τσίπρα, η Νεφέλη Μεγκ αναλαμβάνει ρόλο σε απογευματινή εκπομπή του ΣΚΑΪ.

    Τελείωσαν εν αγνοία του τον Αδάμ Γιαννίκο από τη διεύθυνση του ρ/σ «Στο Κόκκινο»-Με απόφαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ

    Η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ έδωσε εντολή στον πρόεδρο του Δ.Σ. της «LEFT MEDIA Α.Ε.», Κωνσταντίνο Νικόλτσιο, να προχωρήσει σε σαρωτικές αλλαγές, ξεκινώντας από την απομάκρυνση του Διευθυντή του 105.5 Στο Κόκκινο, Αδάμ Γιαννίκου. Παράλληλα, αποφασίστηκε η αλλαγή όλου του Δ.Σ. της εταιρείας. Ως αίτια της απόφασης στάθηκαν για την Π.Γ. οι συνεχείς διενέξεις με τους εργαζόμενους και η αδυναμία συντονισμού και λειτουργίας του σταθμού, ισχυρίζονται δορυφόροι της LEFT Media. Άλλωστε, υπάρχουν πέντε προσφυγές – καταγγελίες σε βάρος του Αδαμ Γιαννίκου στην ΕΣΗΕΑ.

    Ο ίδιος, ωστόσο, δηλώνει άγνοια και πως από μέχρι πριν από λίγο δεν είχε την παραμικρή ενημέρωση, όπως επισημαίνει με ανάρτησή του στα social media.

    «Μαθαίνω από συναδέλφους ότι σάιτ γράφει πως με παύουν από το Κόκκινο. Όμως, δεν με έχει πάρει κανένας τηλέφωνο να μου το πει. Συντονιστείτε», πόσταρε στο facebook ο δημοσιογράφος.

    Η Π.Γ. του ΣΥΡΙΖΑ πάντως ζήτησε, στην ανακοίνωση που αναμένεται, να συμπεριληφθούν οι ευχαριστίες της για όσα  προσέφερε ο Αδαμ Γιαννίκος μέχρι σήμερα στο ραδιοσταθμό, κατά πηγές κοντά στην Κουμουνδούρου και τα ΜΜΕ του κόμματος. Θεωρητικά, τη Δευτέρα οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ του ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να λάβουν ποσό που θα εξαλείφει τις εκκρεμότητες του προηγούμενου διαστήματος (δεδουλευμένα ενάμιση μήνα και καταβολή παρακρατηθεισών συνδρομών σύμφωνα με την ΣΣΕ).

    Η νυχτερινή ζώνη του Kontra Channel ενισχύεται με νέα πρόσωπα

    Από τη Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου, ο Μάριος Αραβαντινός αποκτά νέο παρτενέρ στην εκπομπή «Kontra 24», τη δημοσιογράφο Λουκία Γκάτσου, γνωστή από τις εμφανίσεις της στην τηλεόραση της Βουλής. 

    Παράλληλα, το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του σταθμού, υπό την παρουσίαση του Πάνου Χαρίτου, εμπλουτίζεται με τις νέες ρεπόρτερ, Σοφία Μανδηλαρά και Αναστασία Βαϊτσοπούλου. 

    Η BC Partners κοντά σε μεγάλη επένδυση στη Euroleague

    Η BC Partners, υπό την ηγεσία του Νίκου Σταθόπουλου, βρίσκεται σε αποκλειστικές διαπραγματεύσεις για την αγορά μειοψηφικού πακέτου μετοχών της Euroleague. Η συμφωνία, που εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί τον επόμενο μήνα, ενισχύει τη θέση της BC Partners στον χώρο των αθλητικών επενδύσεων. Με την αξία της Euroleague να φτάνει περίπου το 1 δισ. ευρώ και την BC Partners να διαχειρίζεται περιουσιακά στοιχεία 50 δισ. δολαρίων, η εταιρεία συνεχίζει να επενδύει δυναμικά, επιβεβαιώνοντας το ενδιαφέρον της για τον ευρωπαϊκό αθλητισμό.

    Venice TV Award: Διεθνής Διάκριση για τη Μυθοπλασία του ALPHA: Η promo καμπάνια της σειράς «Το Προξενιό της Ιουλίας» τιμήθηκε στα Venice TV Award 2024, αναδεικνύοντας την υψηλή αισθητική των ελληνικών τηλεοπτικών παραγωγών.

    ΕΡΤ: Συνεργασία με την EBU για τα ΜΜΕ και την Τεχνητή Νοημοσύνη: Ο Υφυπουργός Παύλος Μαρινάκης συναντήθηκε με τον Γενικό Διευθυντή της EBU για να συζητήσουν για τη βελτίωση των ΜΜΕ στην Ευρώπη και την ενσωμάτωση της τεχνητής νοημοσύνης.

    Η Έλλη Κασόλη Παρουσιάζει τα Δελτία Ειδήσεων του ΣΚΑΪ: Η Έλλη Κασόλη είναι η νέα παρουσιάστρια των μεσημεριανών δελτίων ειδήσεων του ΣΚΑΪ, αντικαθιστώντας τον Γιάννη Παπαδόπουλο.

    Στο TAF Media τα Δικαιώματα του Κυπέλλου Ελλάδας για το Εξωτερικό: Η TAF Media απέκτησε τα τηλεοπτικά δικαιώματα του Κυπέλλου Ελλάδας για τις σεζόν 2024-2025 και 2025-2026, μετά από ανοιχτό διαγωνισμό.

    MEGA: Η Σειρά «Οι Αθώοι» Αναβάλλεται για την Επόμενη Σεζόν: Η πολυαναμενόμενη σειρά του MEGA, «Οι Αθώοι», μετατίθεται για το Σεπτέμβριο του 2025 λόγω στρατηγικών προγραμματιστικών αποφάσεων.

    Ο Γιάννης Μπέζος Επιστρέφει στην Τηλεόραση με Guest Ρόλο: Ο γνωστός ηθοποιός επιστρέφει με τη σειρά «VIΠ – Καλά Γεράματα» που κάνει πρεμιέρα στις 9 Οκτωβρίου στον ΑΝΤ1.

    Στις 11 Οκτωβρίου το 2ο Ετήσιο Συνέδριο της ΕΙΗΕΑ

    Την Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2024 θα λάβει χώρα στο Ίδρυμα Θεοχαράκη το 2ο Ετήσιο Συνέδριο της Ένωσης Ιδιοκτητών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΙΗΕΑ).  Με τίτλο “Εφημερίδες 2025”, το συνέδριο θα εξετάσει σειρά σημαντικών θεμάτων που αφορούν τον Τύπο, τόσο στο διεθνές στερέωμα όσο και στην ελληνική πραγματικότητα.

    Κεντρικοί ομιλητές θα είναι οι Bertrand Gie, Managing Director, News Division, Groupe Le Figaro, Ηλίας Κοντέας, Γενικός Διευθυντής, European Newspaper Publishers Association (ΕΝΡΑ), Filippo Davanzo, Head of Product, La Repubblica.  Το συνέδριο τελεί υπό την αιγίδα της Προεδρίας της Βουλής των Ελλήνων και του Υπουργείου Τύπου ενώ έχει και την θεσμική υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης Εκδοτών Εφημερίδων (European Newspaper Publishers Association – ENPA). Μέγας Υποστηρικτής είναι ο ΣΕΒ και Μέγας Χορηγός της εκδήλωσης είναι η ΔΕΗ.

    Με προβεβλημένους χορηγούς το 54ο Πανελλήνιο Δημοσιογραφικό Συνέδριο της Ένωσης Συντακτών Επαρχιακού Τύπου στην Αλεξανδρούπολη 11-13 Οκτωβρίου 2024

    Η Ένωση Συντακτών Επαρχιακού Τύπου θα πραγματοποιήσει το 54ο Πανελλήνιο Δημοσιογραφικό Συνέδριό της με τίτλο «Η Δυναμική της Δημοσιογραφίας στην Περιφέρεια»,  11 – 13 Οκτωβρίου 2024, στην αίθουσα συνεδρίων του Επιμελητηρίου Έβρου στην Αλεξανδρούπολη. Το συνέδριο πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Βουλής των Ελλήνων.

    Τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, του Υπουργείου Εσωτερικών (τομέας Μακεδονίας – Θράκης) και του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, ενώ συνδιοργανωτές είναι η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, ο Δήμος Αλεξανδρούπολης και το Επιμελητήριο Έβρου.

    Το συνέδριο έχει την ευγενική υποστήριξη της ΑΙΓΕΑΣ ΑΜΚΕ και χορηγοί είναι ο ΌΜΙΛΟΣ  ΚΟΠΕΛΟΥΖΟΥ, η ΔΕΗ, η HELLENiQ ENERGY, η ΔΕΠΑ, το Ξενοδοχείο Alexander Beach Hotel & Spa, η Ζυθοποιία Μακεδονίας Θράκης Α.Ε. (ΒEΡΓΙΝΑ), το Democritus Travel, το Εστιατόριο «Ai Giorgis», το Εστιατόριο «Μπερεκέτ», «Το Σπίτι του Γλυκού» Ζαχαροπλαστεία – Catering.

    Διαβάστε επίσης:

    Παραίτηση «βόμβα» δημοσιογράφου από το Mega Channel

    Ρούπερτ Μέρντοχ: Τρίτη προσφορά $8,1 δισ. για την Rightmove από τον μεγιστάνα των media

    Έχω Παιδιά: Backstage στη νέα κωμική σειρά του MEGA (pics)