• Media

    Οι «δίδυμες» Barking Well Media του Κοκλώνη, το «ναυάγιο» του Talk Radio, τα σενάρια για το OPEN, το φιλί της ζωής στην ελληνική Vogue και ο Πετρετζίκης στο Netflix

    • Σόνια Χαϊμαντά

    Οι «δίδυμες» Barking Well Media του Νίκου Κοκλώνη, με τη ζημιογόνα χρήση και τις μηδενικές πωλήσεις, αντίστοιχα

    Πληθωρικός ων, o Νίκος Κοκλώνης, γνωστός για τη ροπή του να κατέχει πολλές εταιρείες και τον εθισμό του στον επιχειρηματικό πλουραλισμό, διαθέτει για άγνωστους λόγους δύο Barking Well Media. Η μια είναι Α.Ε. και το 2022 εμφάνισε πωλήσεις της τάξεως των €11,5 εκατ. (έναντι €7,97 εκατ. το 2021, +44%), μικτά αποτελέσματα €1,784 εκατ. (+564%) και ζημίες μετά φόρων €7,22 έναντι ζημιών €6,654 εκατ. το 2021. Η έτερη Barking, συνονόματη, είναι Μονοπρόσωπη ΙΚΕ και το 2023 είχε μηδενικό κύκλο εργασιών και ζημίες 5.652 ευρώ, όσα περίπου και τα έξοδα διοίκησης.

    Πάντως, μετά την αποχώρηση του Νίκου Κοκλώνη και της Red Smile, θυγατρικής της Barking Well Media από το Open, ο παραγωγός φαίνεται να έχει βρει νέες «αγκαλιές» σε άλλα κανάλια.

    • Συγκεκριμένα, στο Mega αναλαμβάνει την παραγωγή για τη σεζόν 2024-2025 του «Πάμε Δανάη» με τη Δανάη Μπάρκα, του «Ακόμα Δεν Είδες Τίποτα» του Κώστα Τσουρού και του «Χαμογέλα και Πάλι» της Σίσσυς Χρηστίδου. Ακόμα μια εκπομπή η οποία τελεί προς συζήτηση.
    • Στον Alpha θα κάνει τη συμπαραγωγή της εκπομπής «Super Κατερίνα» με την Κατερίνα Καινούργιου, την παραγωγή του «Secret Song» με τη Ναταλία Γερμανού αλλά και ένα νέο σόου, με παρουσιαστή τον ίδιο Νίκο Κοκλώνη, που συνεχίζει την προσωπική του συνεργασία με το κανάλι.
    • Για το Star θα αναλάβει τις παραγωγές της νέας σειράς «Μαύροι Πίνακες», «IQ 160 – Season 2 & 3» ίσως και μια ταξιδιωτική εκπομπή. Άγνωστη είναι η συνεργασία του με τον ΑΝΤ1.

    Talk Radio: «Να (μην) με φωνάζεις με το όνομά μου»!

    Στην ταινία του Όλιβερ Στόουν «Talk Radio», δύο φίλοι και έμποροι μαριχουάνας μοιράζονται την ίδια γυναίκα, η οποία απάγεται από ένα καρτέλ ναρκωτικών που θέλει να τους εκβιάσει. Εκείνοι όμως είναι αποφασισμένοι να την πάρουν πίσω με κάθε τρόπο. Κάτι ανάλογο κάνει η διοίκηση του Talk Radio, ενημερωτικού ραδιοφώνου του μιντιακού βραχίονα του ομίλου Βαρδινογιάννη που μετά από δεκάδες ανθρωποώρες και χιλιάδες ευρώ που δαπανήθηκαν για το rebranding του σταθμού, εισηγούνται να πάρουν πίσω το βαφτιστικό του όνομα, Alpha 989. Όχι ακριβώς βαφτιστικό του, γιατί η συχνότητα έχει αλλάξει αρκετές φορές όνομα.

    • Εξέπεμψε στα μέσα του 1989 ως Seven X 98.7 και είχε καθαρά ψυχαγωγικό χαρακτήρα.
    • Το 1992 μετονομάστηκε σε Cool FM 98.7 με τον ίδιο χαρακτήρα.
    • Στα τέλη του 1999 με την αλλαγή της ιδιοκτησίας μετονομάζεται σε Alpha News 98.7 και έχει έναν αμιγώς ενημερωτικό χαρακτήρα.
    • Η κατανομή των συχνοτήτων το 2002, βάζει τον Alpha στους 98.9.
    • Τη Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2009 μετονομάζεται σε Θέμα 98.9, διατηρώντας τον ενημερωτικό χαρακτήρα του.
    • Τον Σεπτέμβριο του 2010, μετονομάζεται σε Ράδιο Εννέα 98.9. Την
    • Τρίτη 29 Μαΐου 2012 παίρνει πίσω το παλιό του όνομα (Alpha Radio 98.9).
    • Τον Οκτώβριο του 2023 άλλαξε ξανά όνομα και έγινε το Talk Radio 98.9 με την οικογένεια να δαπανά έκτοτε έναν πακτωλό χρημάτων στον Αμερικανό media strategist David G. Hall ο οποίος έπεισε τους ιθύνοντες να πεταχτούν στον «κάλαθο των αχρήστων» δημοσιογράφοι, παραγωγοί και στελέχη της διοίκησης, άλλαξε το μουσικό ύφος σε έντεχνο και ξένο προς το ακροαματικό κοινό, ενώ επικαλούμενος έρευνες αγοράς με άγνωστο δείγμα επέμεινε να τοποθετηθούν άνδρες στην πρωινή σοβαρή ενημερωτική ζώνη, αφήνοντας τις γυναίκες παραγωγούς και δημοσιογράφους για τις πιο χαλαρές και light μεσημεριανές και απογευματινές ζώνες. Τέτοιος σεξισμός! Στη συνέχεια, όσο το «χαρτί» της ακροαματικότητας δεν έβγαινε, ανακάτεψε την τράπουλα, όχι όμως τόσο καλά για να ανεβάσει την απήχηση του σταθμού που στη λίστα της MRB και της Global Link έρχεται τελευταίο και καταϊδρωμένο μετά ακόμη και από τη συνήθης χαμηλών πτήσεων ΕΡΑ και το κατατρεγμένο «Στο Κόκκινο» του ΣΥΡΙΖΑ.

    1) ΣΚΑΪ 100.3: 8,1%

    2) Real 97.8: 6,7%

    3) Παραπολιτικά 90.1: 3,1%

    4) Στο Κόκκινο 105.5: 2,2%

    5) Πρώτο Πρόγραμμα 105.8: 1,3%

    6) Talk Radio 98.9: 1,1%

    Οι καναλάρχες, τα «ασημικά» του Open, o «με το ζόρι καναλάρχης» εφοπλιστής και τα Oscar τηλεοπτικού ρόλου στην Παιανία

    Όσα λέγονται και γράφονται για το Open είναι τόσο αντιφατικά μεταξύ τους, σχεδόν προϊόντα μυθοπλασίας, που είναι βέβαιο ότι, αν τα διαβάζει, ο Ιβάν Σαββίδης θα υπομειδιά με τη φαντασία των Ελλήνων διαδρομιστών του μιντιακού οικοσυστήματος.

    Τη μια πωλείται το κανάλι αντί 32 εκατ. ευρώ σε επιχειρηματικό τρίδυμο, την άλλη το ποσόν εκτινάσσεται στα 52 εκατ. ευρώ, αν είναι να το αγοράσει ο νεόκοπος ιδιοκτήτης της ΑΕΚ εφοπλιστής Μάριος Ηλιόπουλος, το άλλο -βάσιμο κάποτε αλλά πλέον ματαιωθέν- σενάριο έκανε λόγο για εξαγορά του από τον Νίκο Κοκλώνη με την εταιρεία του οποίου πλέον η Ραδιοτηλεοπτική Beyond που διαχειρίζεται το κανάλι βρίσκεται σε διαιτητικό δικαστήριο.

    Σίγουρα οι καναλάρχες δεν βλέπουν με καλό μάτι την έφοδο ενός οποιουδήποτε αλεξιπτωτιστή παίκτη πλην κραταιού επιχειρηματία για να μοιραστεί μια διαφημιστική «πίτα» αλλά και το authority που κρατούν με νύχια και δόντια. Και σίγουρα το Μαξίμου πιέζεται να μην αφήσει χώρο για… αλλαγή παραδείγματος.

    Ένα ρεαλιστικό σενάριο είναι μετά την αποχώρηση του Κοκλώνη από το σκηνικό της διαμόρφωσης του ψυχαγωγικού προγράμματος, να αναλάβει η κοινή εταιρεία παραγωγής που έχουν συστήσει η alter ego media του Β.Μαρινάκη και ο ΑΝΤΕΝΝΑ group του ομίλου Κυριακού (Oscar Productions) μέρος του content.

    «Μουσικές καρέκλες» στην ΕΡΤ με τον Μαγγηριάδη στη θέση του Κουβαρά και τον Μούτσιο στη θέση του Μαγγηριάδη

    Ο Γιάννης Μούτσιος φαίνεται να έχει το προβάδισμα να αναλάβει την παρουσίαση του κεντρικού δελτίου ειδήσεων της ΕΡΤ τις ημέρες Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή.

    Το κεντρικό πρόσωπο των ειδήσεων της ΕΡΤ θα είναι ο Απόστολος Μαγγηριάδης, με εμπειρία από το Mega, την «Καθημερινή» και τον ΣΚΑΪ.

    Ο Γιώργος Κουβαράς θα συνεχίσει στην ΕΡΤ τη νέα σεζόν ως σχολιαστής στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων, ενώ θα έχει και τη δική του πολιτική εκπομπή, καθώς και ενδεχομένως μια ακόμη ξεχωριστή παραγωγή.

    Η Αφροδίτη Σημίτη ο καυγάς για την playlist και το συμβόλαιο με τον Pepper 96.6

    «Είναι ο Pepper ο πιο animal friendly σταθμός; Ναι, και νιώθω ευγνωμοσύνη για αυτό! Όποιον αγαπάει τα ζώα μην τον φοβάσαι, στην αντίθετη περίπτωση όμως φύγε μακριά!» έγραφε πριν από 41 εβδομάδες στον λογαριασμό της στο Instagram η γνωστή ραδιοφωνική παραγωγός του Pepper Αφροδίτη Σημίτη.

    Παραφράζοντας τα λόγια της, έκανε το ίδιο όταν αντελήφθη ότι ο σταθμός πλέον δεν υιοθετεί τον μουσικό πλουραλισμό, περιοριζόμενος σε μια αυστηρή playlist καθώς… αυτήν εμπιστεύεται για το νέο του μεταλλαγμένο DNA.

    Tο διαζύγιο δεν ήταν ακριβώς συναινετικό και οι απόψεις διίστανται, καθώς η μεν Σημίτη υποστηρίζει ότι έφυγε διαφωνώντας, η δε διοίκηση του Χρήστου Παπαδά που έχει ομολογουμένως απογειώσει τον σταθμό θεωρεί ότι η κατεύθυνση της παραγωγού προς το Λογιστήριο ήταν μονόδρομος.

    Πάντως, η παραγωγός, που έχει «ντύσει» με τη χαρακτηριστική της φωνή τα περισσότερα διαφημιστικά μηνύματα της τελευταίας 20ετίας, έχει ενεργό συμβόλαιο με τον mainstream Ρ/Σ μέχρι την Άνοιξη του 2025 πράγμα που σημαίνει ότι είτε θα το «σπάσει» για να οδεύσει ελεύθερη προς άλλες «ραδιοφωνικές πολιτείες», είτε θα πληρώνεται μέχρι να εκπνεύσει η συμβατική της θητεία.

    Η σκωτσέζα Έλις Κις και το «kiss of life» των Αλέξη Παπαχελά και Αλεξίας Κορωναίου στην ελληνική Vogue

    Οι «Καθημερινές Εκδόσεις» έκαναν την περασμένη Τετάρτη αυτό που έπρεπε να είχαν κάνει από το 2019, όταν προσγείωσαν στο Φάληρο τη Θάλεια Καραφυλλίδου: Να είχαν τοποθετήσει στη θέση της την Έλις Κις η οποία είναι πλέον και επίσημα η νέα διευθύντρια της Vogue Greece.

    Το είχαμε γράψει από τις 20 Απριλίου, το επιβεβαίωσε και επίσημα η εταιρεία του Θέμη Αλαφούζου, Νέες Καθημερινές Εκδόσεις. Πράγματι, μετά την περιπέτεια με την αποχώρηση της Θάλειας Καραφυλλίδου προκρίθηκε η δοκιμασμένη και σίγουρη λύση της σεμνής και ταπεινής, πλην ικανής, Έλις Κις για τη θέση της διευθύντριας του περιοδικού «Vogue».

    Η Έλις Κις χαίρει της εκτίμησης του διευθυντή της εταιρείας Αλέξη Παπαχελά που πήρε και την τελική απόφαση της αποπομπής της Θάλειας Καραφυλλίδου αλλά και της διευθύντριας marketing και διαχειρίστριας της εταιρείας Αλεξίας Κορωναίου.

    Γεννήθηκε στο Εδιμβούργο της Σκωτίας το 1968. Σπούδασε Ευρωπαϊκές Σπουδές και Ιταλικά στο Πανεπιστήμιο του Κεντ στην Αγγλία και πήρε μέρος στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα ανταλλαγής φοιτητών Erasmus φοιτώντας στο Πανεπιστήμιο της Μπολόνια στην Ιταλία. Εργάστηκε στην εφημερίδα International Herald Tribune στο Παρίσι (1992-1997) και στη συνέχεια εντάχθηκε στην ομάδα της Kathimerini English Edition, την καθημερινή αγγλόφωνη έκδοση της Καθημερινής, αρχικά ως συντάκτρια και αργότερα ως αρχισυντάκτρια του πολιτιστικού τμήματος (1998-2016).

    Έχει συνεργαστεί με το δορυφορικό κανάλι ERT SAT κάνοντας ρεπορτάζ για την τηλεοπτική εκπομπή Hellenic Weekly. Κείμενα της Έλις έχουν δημοσιευτεί σε ελληνικά και διεθνή έντυπα, μεταξύ των οποίων η πρώην International Herald Tribune (νυν International New York Times) και η καθημερινή εφημερίδα της βιομηχανίας της μόδας Women’s Wear Daily (WWD).

    Το ελληνικό “Vogue” έχει τα δικαιώματα από την Conde Nast και ανήκει στις ΝΕΕΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Α.Ε. με ιδιοκτήτη τον Θέμη Αλαφούζο, διευθυντή τον Αλέξη Παπαχελά, διευθυντή σύνταξης τον Γιώργο Τσίρο και διαχειρίστρια την Αλεξία Κορωναίου.

    Σε τριπλό ταμπλό στον ΑΝΤ1 ο Χατζηνικολάου

    Ο Νίκος Χατζηνικολάου επιστρέφει στη νέα σεζόν του ΑΝΤ1 με έναν τριπλό ρόλο που αναμένεται να ενισχύσει την ενημερωτική και δημοσιογραφική δύναμη του σταθμού. Πέρα από την καθιερωμένη παρουσίαση του κεντρικού δελτίου ειδήσεων, ο Χατζηνικολάου συνεχίζει να ηγείται της εκπομπής «Ενώπιος Ενωπίω», που για δεκαετίες φιλοξενεί προσωπικότητες από όλους τους χώρους της ζωής του τόπου.

    Επιπλέον, ο Νίκος Χατζηνικολάου επαναφέρει στον ΑΝΤ1 την επιτυχημένη ενημερωτική εκπομπή «Στον Ενικό». Σε αυτή τη νέα εκπομπή, θα φιλοξενεί τον παλμό των εξελίξεων, τους πρωταγωνιστές των γεγονότων και θα αναλύει όλα τα κρίσιμα ζητήματα από την πολιτική, την οικονομία και την κοινωνία.

    Με ποιoν θα είναι τηλεοπτικό ζευγάρι ο Δημήτρης Καμπουράκης;

    Ο Δημήτρης Καμπουράκης και ο Βαγγέλης Γιακουμής θα είναι το νέο δίδυμο που θα μας ενημερώνει τα Σαβ/κα μέσα από τη συχνότητα του Action 24.

    Νέο πρόγραμμα για τον ΑΝΤ1

    Την Τετάρτη 17 Ιουλίου, ο ΑΝΤ1 παρουσίασε το νέο πρόγραμμα για τη σεζόν 2024-2025.

    Η εκδήλωση ξεκίνησε με την ομιλία του Γιώργου Λεβέντη, Managing Director ΑΝΤ1 TV, MAK TV, ANTENNA STUDIOS – ANTENNA GROUP, που δήλωσε: «Όπως πάντα, ο Όμιλος ΑΝΤΕΝΝΑ πρωτοπορεί. Για τη σεζόν 2024-2025, εμπλουτίζουμε το πρόγραμμά μας με νέες παραγωγές και συνεχίζουμε με επιτυχημένες εκπομπές που αγαπήθηκαν και κέρδισαν το στοίχημα της τηλεθέασης».

    Ο Νίκος Χριστοφόρου, Chief Content Officer ANTENNA GROUP, πρόσθεσε: «Το πρόγραμμα που ετοιμάσαμε για την επόμενη σεζόν τα έχει όλα. Αξιόπιστη ενημέρωση, δυνατή ψυχαγωγία, μυθοπλασία υψηλών προδιαγραφών και κορυφαία αθλητικά γεγονότα».

    Ενημέρωση:

    Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων: Νίκος Χατζηνικολάου (Δευτέρα-Παρασκευή), Ρίτσα Μπιζόγλη (Σαββατοκύριακα).

    Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων: Μαρία Σαράφογλου, Γιώργος Κούρος, Νικόλας Βαφειάδης και Λευτέρης Πράσινος στη Νοηματική.

    Υγεία πάνω απ’ όλα: Φωτεινή Γεωργίου.

    Πρωινή Ενημέρωση & Ψυχαγωγία:

    Καλημέρα Ελλάδα: Γιώργος Παπαδάκης.

    Το Πρωινό: Γιώργος Λιάγκας.

    Ενώπιος Ενωπίω & Ενικός: Νίκος Χατζηνικολάου.

    12 περιφερειακά κανάλια στο εδώλιο του ΕΣΡ

    Την ερχόμενη Τρίτη, το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ) θα εξετάσει 12 περιφερειακούς τηλεοπτικούς σταθμούς από όλη την Ελλάδα, προκειμένου να αποφασίσει για την ανάκληση ή μη των αδειών τους για ψηφιακή εκπομπή. Οι σταθμοί καλούνται σε ακρόαση λόγω πιθανής διακοπής της λειτουργίας τους. Οι σταθμοί που θα εξεταστούν περιλαμβάνουν το TV12 από την Κάλυμνο, το TVS από τις Σέρρες, το Κανάλι 6 από την Ξάνθη, τη Δημοτική Αιγαίο Τηλεόραση από τη Σύρο, το Ζευς TV από τη Νάξο, το TRM από τα Γρεβενά, το My TV από το Ηράκλειο Κρήτης, το DR TV από το Άργος, το Max TV από το Ναύπλιο, το Ωμέγα TV από τη Ρόδο, το Super B από την Πάτρα και το Axion TV από την Κόρινθο.

    Η ΕΣΗΕΑ καλεί Κασσελάκη και ο Κασσελάκης κωφεύει

    Τι και αν το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ απέστειλε επιστολή στον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανο Κασσελάκη, σχετικά με τις αποφάσεις της Πολιτικής Γραμματείας για τη χρηματοδότηση των κομματικών ΜΜΕ και το σχέδιο βιωσιμότητάς τους…απάντηση δεν παίρνει και ο Κασσελάκης κωφεύει. Βέβαια η ΕΣΗΕΑ αποτιμά θετικά την καταβολή του μισθού του Ιουνίου στους εργαζόμενους των ΜΜΕ του ΣΥΡΙΖΑ, μετά από πολυήμερες κινητοποιήσεις και θεσμικές πιέσεις, αλλά επισημαίνει ότι υπάρχουν ακόμα πολλά αδιευκρίνιστα σημεία στις προθέσεις του κόμματος. Επαναλαμβάνει το αίτημά της για επείγουσα συνάντηση με τον ίδιο ή εκπροσώπους του, τονίζοντας ότι η μη ανταπόκριση αντιβαίνει στους όρους καλόπιστου διαλόγου και την πολιτική και ηθική στάση που αρμόζει σε ένα κόμμα που υπερασπίζεται τα εργασιακά δικαιώματα.

    Ο Όμιλος ΣΚΑΪ στην Αττική: Κορυφαίος σε Ακροαματικότητα με Ανοδική Πορεία

    Πρώτος με 904.000 ακροατές ο Όμιλος ΣΚΑΪ (ΣΚΑΪ, ΜΕΝΤΑ, bwinΣΠΟΡ FM, Happy) στο διάστημα 13/5/2024 – 7/7/2024 (849.000 ακροατές, την περίοδο 4/3/ 2024 – 28/4/2024), σύμφωνα με την έρευνα των MRB – Global Link για λογαριασμό της ΑΕΜΑΡ. Δεύτερη ήταν η Frontstage (Μελωδία, RED, HIT, En Lefko, Kids Radio) με 746.000 (794.000) ακροατές. Οι Αττικές Εκδόσεις (Λάμψη, Best, Athens DJ, Rock) συγκέντρωσαν 739.000 ακροατές (672.000), ο Όμιλος Πολίτη (Sfera, Music, Ελληνικός) 512.000 (541.000), η ΕΡΑ (Πρώτο, Δεύτερο, Τρίτο, Kosmos, Zeppelin) 452.000 (442.000), η Audiomax (Δίεση, Δρόμος, Talk) 408.000 (415.000), ο ΑΝΤΕΝΝΑ (Ρυθμός, Easy) 326.000 (343.000) και ο Όμιλος Κωστάκη (Kiss, Rebel) 237.000 ακροατές (233.000).

    Οι ακροαματικότητες των σταθμών του Ομίλου ΣΚΑΪ:

    • ΣΚΑΪ 100.3: 10,2% επί των ακροατών, 221.000 ακροατές
    • bwin ΣΠΟΡ FM 94.6: 9,7%, 211.000 ακροατές
    • ΜΕΝΤΑ 88: 9,7%, 209.000 ακροατές
    • PEPPER 96.6: 7%, 153.000 ακροατές
    • HAPPY 104: 5,1%, 110.000 ακροατές

    Με αυτά τα αποτελέσματα, ο Όμιλος ΣΚΑΪ αφήνει πίσω την ανταγωνιστική Frontstage της Δασκαλοπούλου.

    Το ΕΣΡ ξύπνησε και θυμήθηκε τους νεκρούς

    Ο Εθνικός Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ) αντιδρά μετά από διαμαρτυρία συγγενών πρόσφατα δολοφονηθέντος προσώπου, επαναφέροντας το θέμα της ανάγκης αντιμετώπισης του θανάτου με αξιοπρέπεια και σεβασμό της μνήμης του.

    Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, οι ενημερωτικοί τηλεοπτικοί και ραδιοφωνικοί σταθμοί, καθώς και οι πάροχοι υπηρεσιών μέσων επικοινωνίας της χώρας, οφείλουν να σέβονται την προσωπικότητα, την τιμή και την αξιοπρέπεια των προσώπων, ακόμη και μετά τον θάνατο. Η πρωταρχική υποχρέωση της πολιτείας είναι ο σεβασμός και η προστασία της αξίας του ανθρώπου, σύμφωνα με το άρθρο 2 παρ. 1 του Συντάγματος.

    Ο ΕΣΡ, εφαρμόζοντας τη νομοθεσία, έχει αναλάβει τον έλεγχο και την επιβολή διοικητικών κυρώσεων σε περιπτώσεις παραβάσεων, με στόχο τον σεβασμό της ανθρώπινης αξιοπρέπειας σε όλες τις δημοσιογραφικές εκπομπές.

    «Παρακαλούνται οι υπεύθυνοι μέσων ενημέρωσης να τηρούν τις νομοθετικές ρυθμίσεις προκειμένου να αποφεύγονται φαινόμενα που προσβάλλουν τη μνήμη των θανόντων και επιδεινώνουν τον πόνο των οικείων τους.»

    Εκτός δικαστικών αιθουσών οι δημοσιογράφοι

    Την έντονη ανησυχία του εκφράζει το ΔΣ της ΠΟΕΣΥ για την πρόσφατη νομοθέτηση που ενισχύει τους περιορισμούς στην δημοσιογραφική κάλυψη δικών, και μάλιστα, σε μια χρονική περίοδο κατά την οποία είναι σε εξέλιξη δικαστικές υποθέσεις με έντονο κοινωνικό και πολιτικό ενδιαφέρον όπως αυτές για την «Χρυσή Αυγή» σε δεύτερο βαθμό και την υπόθεση για την δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ.

    Η ΠΟΕΣΥ παραμένει προσηλωμένη στην υπεράσπιση της ελευθεροτυπίας και καλεί τον υπουργό Δικαιοσύνης, Γ. Φλωρίδη να αποσύρει τη διάταξη.

    Το κόστος του Mundial 2022 για τον ΑΝΤ1

    Στο ποσό των 10.600.000 ευρώ ανήλθε το κόστος απόκτησης των δικαιωμάτων του FIFA World Cup 2022 για τον ΑΝΤ1

    Αναβαθμίζεται ο Βασίλης Σκουρής

    Την θέση του διευθυντή προγράμματος στα Παραπολιτικά 90.1 αναλαμβάνει από τη νέα ραδιοφωνική σεζόν ο Βασίλης Σκουρής.

    Ο δημοσιογράφος, που τα τελευταία χρόνια κάνει καθημερινή πρωινή εκπομπή μαζί με τον Σωτήρη Ξενάκη στον ραδιοσταθμό, αναβαθμίζεται και γίνεται ουσιαστικά το «νούμερο 2» της διοικητικής πυραμίδας του, μετά τον Γιάννη Κουρτάκη. Θέση την οποία κατείχε ο Παναγιώτης Τζένος, μέχρι και το θάνατό του.

    Διευθυντής (ευρύτερων καθηκόντων) παραμένει ο πολυπράγμων Κυριάκος Μουρατίδης.

    Διερευνητικές κρούσεις για την επανέκδοση της «Ελευθεροτυπίας»

    Οι Σήφης Πολυμίλης και Αντώνης Καρακούσης συνεχίζουν τις διερευνητικές τους κρούσεις για την επανέκδοση της «Ελευθεροτυπίας». Στόχος είναι η επανέκδοση του κυριακάτικου φύλλου και της ιστοσελίδας www.enet.gr (που παραπέμπει στο ptoxeusi@enet.gr) έως τον Οκτώβριο, προκειμένου να προλάβουν τις εκλογές του ΠΑΣΟΚ, εφόσον αποκτηθούν τα εμπορικά σήματα από την Άλτερ Έγκο ΜΜΕ.

    Ελεύθερος Τύπος: O Πάνος Αμυράς έφυγε, ήρθε ο…

    Τη διεύθυνση του «Ελεύθερου Τύπου» αναλαμβάνει ο μέχρι τώρα διευθυντής σύνταξης της εφημερίδας Γιάννης Τσαπρούνης, μετά την αποχώρηση του Πάνου Αμυρά, ο οποίος πρόσφατα ανέλαβε χρέη Γενικού Διευθυντή Τύπου και Ενημέρωσης της κυβέρνησης. Τη θέση του διευθυντή σύνταξης του «Ε.Τ.» αναλαμβάνει ο Κώστας Κυριακόπουλος.

    Η Αντριάννα στο Φανάρι

    Την Αντριάνα Παρασκευοπούλου υποδέχθηκε ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος στο Φανάρι.

    Οι δυο τους συνομίλησαν για τον ρόλο του ΜΜΕ στον πολιτισμό και για το έργο που έχει παράγει ο Οικουμενικός Πατριάρχης

    «Πραγματική ευλογία να σε υποδέχεται ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος στο Φανάρι. Κρατάω σαν φυλακτό κάθε του κουβέντα. Ο ελληνισμός της Πόλης, η διαφύλαξη του πολιτισμού μας αλλά και ο ρόλος των ΜΜΕ, τα βασικά θέματα της συζήτησης με έναν σοφό άνθρωπο που σε συγκλονίζει και μέσα από την απλότητα του. Τιμή και χαρά, η δυνατότητα να ακολουθήσω τον Πατριάρχη που του έχει αποδοθεί ο τίτλος «πράσινος Πατριάρχης » για το έργο του για την προστασία του περιβάλλοντος στην Πρίγκηπο, όπου με αφορμή τη συμπλήρωση των εκατό χρόνων από την ίδρυση της Ιεράς Μητρόπολης Πριγκιπονήσσων έγινε η Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Παναγιώτατου στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου» έγραψε η Αντριάνα Παρασκευοπούλου στην ανάρτησή της από την επίσκεψή της στο Φανάρι.

    Νέες σειρές και εκπομπές στην ΕΡΤ για την επόμενη σεζόν

    Στην ΕΡΤ η επόμενη σεζόν φέρνει τρεις νέες σειρές, μεταξύ των οποίων η κωμική «Αρχελάου 5» και οι δραματικές «Το Δίχτυ» και «Η Μαρία που έγινε Κάλλας». Επίσης, οι «Ηλέκτρα» και «Παραλία» συνεχίζουν για δεύτερη σεζόν, ενώ οι εκπομπές «Στούντιο 4» και «Switch» εμπλουτίζουν το πρόγραμμα.

    Η θερινή ενημέρωση του Σκάι

    Με τις ενημερωτικές εκπομπές «Πρωινή Ενημέρωση», «Newsroom» και «Online» αρθρώνεται το πρόγραμμα του ΣΚΑΪ για τη θερινή περίοδο ξεκινώντας από τις 20/07. Η αρχή γίνεται με την «Πρωινή Ενημέρωση» το Σαββατοκύριακο 20-21/07 στις 05.30. Στην παρουσίαση ανά ημερομηνίες θα δούμε τους: Άκη Παυλόπουλο – Τίνα Μιχαηλίδου (20-21/07), Νίκο Ανδρίτσο – Έλλη Κασόλη (22-26/07), Αντώνη Κρητικό – Χρύσα Μπάτου (27-28/07), Νίκο Ανδρίτσο – Αθηνά Παπακώστα (29/07-02/08), Χρυσόστομο Τσούφη – Αρτέμιδα Μάντη (03-04/08), Νίκο Ανδρίτσο – Χρύσα Μπάτου (05-09/08), Χρυσόστομο Τσούφη – Μαρία Τσιλινίκου (10-11/08), Σταύρο Ιωαννίδη – Χρύσα Τσίχλη (12-16/08), Κωνσταντίνο Δαυλό – Ισαάκ Τριανταφυλλίδη (17-18/08), Ναντίν Χαρδαλιά – Μανώλη Κωστίδη (19-23/08), Κωνσταντίνο Δαυλό – Μαρία Τσιλινίκου (24-25/08).

    Από τη Δευτέρα 22/07 στις 09:45, στις οθόνες μας καθημερινά επιστρέφει και το «Newsroom». Στην παρουσίαση ανά ημερομηνίες θα δούμε τους: Πηνελόπη Γκάλιου – Νικολέττα Κρητικού (22-26/07), Έλενα Λάσκαρη – Κορίνα Γεωργίου (29/07-09/08), Ναντίν Χαρδαλιά – Αντώνη Κρητικό (12-16/08), Αντώνη Κρητικό – Μαρία Τσιλινίκου (19-23/08).

    Την ίδια ημερομηνία 22/07, στις 11:45 ξεκινά και το «Online». Στην παρουσίαση ανά ημερομηνίες θα δούμε τους: Αντώνη Αντζολέτο – Γιάννη Καντέλη (22-26/07), Πηνελόπη Γκάλιου – Τζένη Κρουσταλλακίδου (29/07-02/08).

    Το «Akis’ Food Tour» πάειNetflix !

    H πιο νόστιμη ταξιδιωτική εκπομπή, το «Akis’ Food Tour», το γαστρονομικό ταξίδι του Άκη Πετρετζίκη που παρακολουθήσαμε στον Alpha, πάει… Netflix. Και κάνει πρεμιέρα την Κυριακή 28/07.

    Μηνύσεις κατά ChatGPT για λογοκλοπή

    Δύο Έλληνες δημοσιογράφοι μηνύουν τις εταιρίες πίσω από το ChatGPT για υποτιθέμενη λογοκλοπή πνευματικής ιδιοκτησίας, κατηγορώντας την OpenAI και τη Microsoft ότι χρησιμοποίησαν τα έργα τους χωρίς άδεια για την εκπαίδευση των chatbots AI.

    Οι βετεράνοι δημοσιογράφοι Νίκος Γκατζογιάννης (Nicholas Gage), 84 ετών, και Νικόλας Μπασμπάνης (Nicholas Basbanes), 81 ετών, ανακάλυψαν ότι το ChatGPT θα μπορούσε να κλέψει και να επαναχρησιμοποιήσει το έργο για το οποίο κόπιασαν μια ζωή και αποφάσισαν να αναλάβουν δράση.

    Σε επέκταση της συνεργασίας της με το Mega TV προχώρησε η εταιρία Anixe.Net παρέχοντας τη νέα έκδοση του HbbTV Media Player στους χρήστες της Υβριδικής Πλατφόρμας του καναλιού. Αξίζει να σημειωθεί ότι η παροχή των συγκεκριμένων υπηρεσιών διατίθεται για πρώτη φορά από τηλεοπτικό κανάλι σε Πανευρωπαϊκό επίπεδο.

    Ο νέος HbbTV Media Player παρέχει πλέον μια από τις πιο πρωτοποριακές καινοτόμες υπηρεσίες με την παροχή «Στιγμιότυπων» (Thumbnails). Μέσα από τις νέες υπηρεσίες η πλοήγηση στα VoD (Video on Demand) γίνεται ακόμα πιο άνετη! Πλέον υπάρχει η δυνατότητα προβολής thumbnails ακριβής χρονικής αναπαράστασης, δίνοντας στους θεατές τη δυνατότητα να επισκέπτονται με άνεση τις αγαπημένες τους στιγμές!

    ΓΓΕΕ: Ακόμη 9 εκατομμύρια για κρατική διαφήμιση

    Συνεχίζονται οι εγκρίσεις κονδυλίων για κρατική διαφήμιση, καθώς το τελευταίο διάστημα του Μαΐου η Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας και Ενημέρωσης ενέκρινε ακόμη 6 προγράμματα επικοινωνιακής προβολής, συνολικού ύψους άνω των 9 εκατ. ευρώ. Tα σημαντικότερα είναι εκείνο της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης, που αγγίζει τα 3,7 εκατ. ευρώ (3.693.400 ευρώ), και αυτό που αφορά την καμπάνια ενημέρωσης για τους νέους κανόνες διαχείρισης των παραλιών, την εξασφάλιση της ελεύθερης πρόσβασης των πολιτών και την προστασία του περιβάλλοντος του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, για το έτος 2024, στο πλαίσιο του «Τομεακού Προγράμματος Ανάπτυξης του ΕΠΑ Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών 2021- 2025», το οποίο ανέρχεται σε 3,65 εκατ. ευρώ (3.650.560 ευρώ).

    Επίσης, εγκρίθηκαν τα προγράμματα επικοινωνιακής προβολής για το 2024 της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας (679.000 ευρώ), του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων (97.260 ευρώ), της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Προγράμματος «Ιόνια Νησιά» (158.000,00 ευρώ) και του Ιδρύματος Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης, που ανέρχεται στο συνολικό ποσό ύψους εξακοσίων σαράντα δύο χιλιάδων εξακοσίων σαράντα ενός ευρώ (642.641 ευρώ).

    Μνημόνιο Συνεργασίας Netflix – ΕΟΤ για την προβολή της Ελλάδας

    Το Netflix και ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού υπέγραψαν μνημόνιο συνεργασίας για την προβολή της Ελλάδας παγκοσμίως. Η συνεργασία περιλαμβάνει την παραγωγή ενός βίντεο από το Netflix για προωθητικούς σκοπούς από τον ΕΟΤ, ενώ επιτρέπει στον Οργανισμό να αξιοποιήσει υλικό του Netflix για νέες παραγωγές.

    Πότε αρχίζουν οι Ολυμπιακοί;

    Η αντίστροφη μέτρηση για να ξεκινήσουν οι Ολυμπιακοί Αγώνες στο Παρίσι 2024 έχει ήδη αρχίσει με το πρόγραμμα των αθλημάτων όπως θα μεταδοθούν να έχει δημοσιοποιηθεί.

    Η Ελλάδα θα εκπροσωπηθεί από 100 αθλητές και αθλήτριες, με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο και την Αντιγόνη Ντρισμπιώτη να είναι αυτοί που θα κρατούν την ελληνική σημαία και θα μπουν πρώτοι στο στάδιο στην τελετή έναρξης.

    Μέσα από τα κανάλια της, ΕΡΤ1, ΕΡΤ2 και ΕΡΤ3, με παράλληλη streaming μετάδοση μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας ERTFLIX, καθώς και από τα δύο ψηφιακά κανάλια, ERTSPORTS 1 και ERTSPORTS 2, επιχειρεί ένα γιγαντιαίο τηλεοπτικό εγχείρημα, μεταδίδοντας 900 ώρες απευθείας προγράμματος, που περιλαμβάνουν τις τελετές έναρξης και λήξης και φυσικά όλες τις μεγάλες αθλητικές αναμετρήσεις της κορυφαίας διοργάνωσης, ειδικές θεματικές εκπομπές, ρεπορτάζ, συνεντεύξεις και αφιερώματα.

    Η τελετή έναρξης θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 26 Ιουλίου στις 20:30 (ώρα Ελλάδος) και θα μεταδοθεί μέσω της ΕΡΤ3 και στη νοηματική γλώσσα. Η τελετή λήξης θα μεταδοθεί την Κυριακή 11 Αυγούστου στις 10 το βράδυ από την ΕΡΤ1 και παράλληλη μετάδοση στη νοηματική γλώσσα από την ΕΡΤ3.

    Η ΕΡΤ στο ίδιο μοτίβο με το Euro nights θα φιλοξενεί την εκπομπή Olympic Nights στο τέλος κάθε αγωνιστικής ημέρας.

    Ολυμπιακοί Αγώνες: Οι μέρες με ελληνικό ενδιαφέρον

    Ήδη από τις πρώτες μέρες των Αγώνων θα υπάρχει ενδιαφέρον για το TeamHellas, τους Έλληνες και τις Ελληνίδες αθλήτριες.

    Το Σάββατο 27 Ιουλίου η Εθνική Μπάσκετ αγωνίζεται κόντρα στον Καναδά και στις 30 Ιουλίου κόντρα στην Ισπανία.

    Τις ίδιες μέρες όμως ρίχνεται στη μάχη και η Εθνική Ομάδα Πόλο ενώ στις 27 έχουμε και τα προκριματικά στην ενόργανη ανδρών.

    Τα αγωνίσματα του στίβου, που συγκεντρώνει όλα τα βλέμματα, ξεκινούν την Πέμπτη 1η Αυγούστου.

    Παλαιστινιακή Παροικία Ελλάδος εναντίον ΕΡΤ και Ιωσήφ Βάγγερ

    Η Παλαιστινιακή Παροικία Ελλάδος έστειλε επιστολή διαμαρτυρίας στην ΕΡΤ, εκφράζοντας την έντονη δυσαρέσκειά της για δηλώσεις του παραγωγού του Kosmos 93.6, Ιωσήφ Βάγγερ. Στην επιστολή, την οποία υπογράφει ο πρόεδρος της κοινότητας, Μοχάμεντ Ελ Σαϊντ, αναφέρεται ότι οι δηλώσεις του παραγωγού ήταν «ψευδείς και προσβλητικές» κατά του παλαιστινιακού λαού. Ζητούν την παρέμβαση της διοίκησης της ΕΡΤ για την αποκατάσταση της αλήθειας και την περαιτέρω διερεύνηση των δηλώσεων του Βάγγερ.

    Η επιστολή τονίζει ότι είναι αδιανόητο, εν μέσω πολέμου με σχεδόν 40 χιλιάδες θύματα και ενώ εκκρεμούν κατηγορίες κατά του Ισραήλ για εγκλήματα πολέμου, ένας δημοσιογράφος να αποκαλεί «τρομοκράτες» έναν ολόκληρο λαό και να βεβηλώνει τη σημαία της Παλαιστίνης, την οποία αναγνωρίζουν 145 κράτη των Ηνωμένων Εθνών.

    Επιπλέον, η Παλαιστινιακή Παροικία στρέφεται κατά της ΕΡΤ, κατηγορώντας τη δημόσια ραδιοτηλεόραση ότι παρουσιάζει μονομερείς και προκατειλημμένες απόψεις για το Παλαιστινιακό ζήτημα, παραλείποντας να αναδείξει τις βιαιοπραγίες και τις παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων που υφίστανται οι Παλαιστίνιοι από το κράτος του Ισραήλ.

    Ο Ιωσήφ Βάγγερ είχε δηλώσει σχετικά με τη συναυλία των Thievery Corporation ότι παρουσίασαν τη σημαία της Παλαιστίνης, την οποία αποκάλεσε σύμβολο ενός κράτους που δεν υπάρχει, και συνέδεσε τη σημαία με την υποστήριξη τρομοκρατών στη Δυτική Όχθη και τη Γάζα. Εξέφρασε επίσης την ανησυχία του για τον αντισημιτισμό και την κατάσταση των Εβραίων στην Ελλάδα και τον Δυτικό κόσμο. Δήλωσε τέλος ότι δεν θα ξαναπαίξει τραγούδι των Thievery Corporation λόγω της υποστήριξής τους προς την Χαμάς.