• Media

    Φωτεινή Αραμπατζή: Η βουλευτής που ρωτά για κόκκινα δάνεια και το οικογενειακό κανάλι που δεν πληρώνει τους εργαζόμενους

    Μαρία και Φωτεινή Αραμπατζή


    Διαρρηγνύει τα ιμάτιά της η Φωτεινή Αραμπατζή, βουλευτής Σερρών της Νέας Δημοκρατία αναφορικά με τις διαρροές στα ΜΜΕ και τα social media ότι δήθεν έχει αφήσει η επιχείρηση της οικογένειάς της απλήρωτους τους εργαζόμενους στην επιχείρηση ΔΙΚΤΥΟ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ – ΣΕΡΡΑΪΚΑ ΜΑΖΙΚΑ ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ (Δίκτυο TV) από την οποία και αποχώρησε το 2012 όταν πρωτο-εκλέχτηκε στη Βουλή.

    Η πρώην Τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων της ΝΔ και πρώην Τομεάρχης Τουρισμού, δικηγόρoς και δημοσιογράφος στο παρελθόν και τηλεοπτική παραγωγός στο Πρακτορείο Ειδήσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στις Βρυξέλλες, ανταποκρίτρια παραγωγός στους σταθμούς Mega, ANT1, Star, Alpha, Alter και ΕΡΤ3, δημιούργησε το 1998 τον περιφερειακό ενημερωτικό τηλεοπτικό σταθμό ΔΙΚΤΥΟ Α.Ε. στις Σέρρες, τον οποίον και διηύθυνε μέχρι το 2012.

    Τώρα δηλώνει ότι «πληροφορήθηκε με έκπληξη ψευδές δημοσίευμα διαδικτυακού ιστότοπου με τίτλο «Απλήρωτοι στο κανάλι της Βουλευτού Σερρών Φωτεινής Αραμπατζή» συνοδευόμενο και από σχετική φωτογραφία της.» Μάλιστα στην επιστολή- ανακοίνωση αναφέρει: «Επειδή ο φορέας του διαδικτυακού σας ιστότοπου και ο συντάκτης του ως άνω ψευδούς δημοσιεύματος γνωρίζουν και είναι δημοσιευμένο και στο ΓΕΜΗ, ότι από τις 07/05/2012, οπότε και εξελέγην Βουλευτής Σερρών, ουδεμία μετοχική, ιδιοκτησιακή, διοικητική, διευθυντική σχέση έχω με το εν λόγω τηλεοπτικό κανάλι και ως τούτου η είδηση είναι ψευδής και συκοφαντική.

    Σας καλώ όπως προβείτε στην άμεση ανάκληση του εν λόγω ψευδούς δημοσιεύματος και βέβαια στην αποκατάσταση της αλήθειας άλλως επιφυλάσσομαι για κάθε νόμιμο δικαίωμά μου.»

    Στην ουσία διαψεύδει τα περί ιδιοκτησίας αλλά όχι για τα περί απλήρωτων εργαζόμενων.

    Βεβαίως και η κ. Αραμπατζή έχει δίκιο και είναι νόμιμη ως προς το ότι δεν μπορεί να προβεί σε ενέργειες η ίδια σε ό,τι αφορά το κανάλι που ίδρυσε, μια οικογενειακή επιχείρηση από την οποία αποχώρησε αναγκαστικά όταν έγινε βουλευτής.

    Ωστόσο, άλλο είναι το νόμιμο κι άλλο το ηθικό αφού την ίδια ώρα που η Φωτεινή Αραμπατζή υπογράφει ερώτηση για τα funds και τα κόκκινα δάνεια (η γνωστή «ανταρσία των 11»), το κανάλι που η ίδια ίδρυσε και η οικογένειά της διαχειρίζεται σήμερα, αφήνει απλήρωτους εργαζόμενους και εμφανίζει να έχει μεγάλες ζημίες.

    Με βάση τα τελευταία 0ικονομικά αποτελέσματα για τη χρήση του 2022, η εταιρεία παρουσίασε καθαρό κύκλο εργασιών 108.282,49 ευρώ και αποτελέσματα μετά από φόρους -77.533,11 ευρώ. Είχε δηλαδή σημαντικές ζημίες, που αυξάνονταν με το χρόνο καθώς το 2021 ήταν 46.970.26 ευρώ.

    Επίσης, για την ίδια χρήση εμφανίζει κεφάλαια και αποθεματικά -1.395.334,20 ευρώ, με τις βραχυχρόνιες υποχρεώσεις να ανέρχονται σε 2,1 εκατ. ευρώ.

    Εκείνη την οικονομική κατάσταση υπέγραφε η Μαρία Αραμπατζή ως επικεφαλής και ο Αθανάσιος Αραμπατζής ως σύμβουλος.

    Η αναφορά στα τσιτάτα της Αραμπατζή και η επίσχεση εργασίας

    Σε ανάρτηση που έκανε στο Facebook ο Θανάσης Βενέτης, ο οποίος εργάζεται εδώ και δεκαετίες στο «ΔΙΚΤΥΟ» ως εικονολήπτης, αναφέρεται:

    Απλήρωτοι στο κανάλι βουλευτού;

    «Ως επικεφαλής και με το μεράκι του ανθρώπου, που δουλεύει σαν να είναι κάθε μέρα η πρώτη του στη δουλειά, στοχεύσαμε, με την άξια ομάδα των συνεργατών μου, να κάνουμε το ΔΙΚΤΥΟ Τηλεόραση Πυλώνα Ενημέρωσης του Νομού Σερρών, επιδιώκοντας την προγραμματική του ποιότητα και πληρότητα με οδηγό την ανάδειξη του Αθλητισμού και του Πολιτισμού του τόπου μας και των εκπροσώπων του.

    Η σταθερή και αποδεδειγμένη εμπιστοσύνη των τηλεθεατών ήταν και παραμένει η μεγαλύτερη δικαίωση. Το ενδιαφέρον μου για τα κοινά αποτέλεσε έμπνευση και οδηγό για να πρωτοστατήσω στη διοργάνωση κοινωνικών πρωτοβουλιών και εκστρατειών με στόχο και αφετηρία τον άνθρωπο» γράφει η Φωτεινή Αραμπατζή στο βιογραφικό της. Όμως οι εργαζόμενοι στην πόλη των Σερρών, στο «ΔΙΚΤΥΟ» Τηλεόραση προχώρησαν σε επίσχεση εργασίας.

    Πράγματι η Βουλευτής Σερρών έχει αποχωρήσει ως όφειλε εκ του νόμου εδώ και 12 χρόνια από την εταιρεία μετά από δέκα χρόνια στη διεύθυνση του σταθμού παραδίδοντας τη σκυτάλη σε συγγενικά της πρόσωπα, προκειμένου η ίδια να αφιερωθεί αποκλειστικά στα κοινοβουλευτικά της καθήκοντα.

    Έτσι, νέος πρόεδρος του ΔΣ του τηλεοπτικού σταθμού ανέλαβε το 20212 ο εξάδελφός της, Αλέξανδρος, γνωστός στη Σερραϊκή κοινωνία και από την εκδοτική του δραστηριότητα, δεδομένου ότι είναι ιδιοκτήτης του μεγαλύτερου free press της πόλης. Ενώ τη θέση της αντιπροέδρου ανέλαβε η περισσότερο διάσημη αδελφή της, Μαρία Αραμπατζή.

    Όμως ήδη οι καταγγελίες εναντίον της Φωτεινής Αραμπατζή είχαν ξεκινήσει από τότε, καθώς εργαζόμενοι ανέφεραν ότι μέχρι να εκλεγεί βουλευτής και κατά τη διάρκεια της προεκλογικής της εκστρατείας υποχρέωνε τους εργαζόμενους να τρέχουν από χωριό σε χωριό για να μαζέψουν ψήφους τους ανάγκαζε να διπλώνουν και να σταυρώνουν ψηφοδέλτια για να καταφέρει να εκλεγεί βουλευτής. Σύμφωνα με καταγγελία (Σταύρος Παπαδόπουλος) λίγο μετά την εκλογή της το 2012 έγιναν περικοπές μισθών ενώ οι εργαζόμενοι ήταν απλήρωτοι επί δύο μήνες.

    Η αδελφή της Μαρία Αραμπατζή στο τιμόνι

    Δούλεψε χρόνια ως δημοσιογράφος και παρουσιάστρια στην Αθήνα, και έγινε ευρέως γνωστή μέσα από τα δελτία ειδήσεων αλλά κι από την εκπομπή «Όμορφος κόσμος το πρωί» στο Mega, ζούσε στις Σέρρες, εργαζόταν ως επικεφαλής στο Δίκτυο TV και είναι παντρεμένη με τον δικηγόρο Ανδρέα Μήτσαινα.

    Η Μαρία γεννήθηκε στις Σέρρες στις 10 Οκτωβρίου του 1976. Είναι κόρη του Αθανασίου Αραμπατζή, ο οποίος είναι επίσης δημοσιογράφος αλλά και ιδιοκτήτης του τηλεοπτικού σταθμού ΔΙΚΤΥΟ TV του νομού Σερρών.

    Τον Αύγουστο του 2012 η anchorwoman εγκατέλειψε την πρωτεύουσα κι επέστρεψε στις Σέρρες, όπου ανέλαβε αντιπρόεδρος Δ.Σ. στον σταθμό του πατέρα της, θέση που είχε η αδελφή της Φωτεινή Αραμπατζή για 10 χρόνια, αλλά εκλέχτηκε βουλευτής της ΝΔ και αποχώρησε.

    Η Μαρία Αραμπατζή είναι πλέον μέλος της ομάδας του One Channel παρουσιάζοντας ενημερωτική εκπομπή.

    Το ενδιαφέρον είναι ότι ψάχνοντας στο ΓΕΜΗ βρίσκει κανείς ότι ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΔΙΚΤΥΟΥ, Αλέξανδρος Αραμπατζής αποχώρησε από τη θέση αυτή το 2014 και τότε ανέλαβε η Μαρία Αραμπατζή. Εν μέσω θυέλλης με τους απλήρωτους εργαζόμενους, και συγκεκριμένα στις 10 Σεπτεμβρίου 2024 η πρόεδρος και CEO του σταθμού αποχωρεί καθώς στο ΓΕΜΗ φαίνεται να είναι πλέον ανενεργό μέλος.

    Την ίδια ημερομηνία φαίνεται να είναι ανενεργά και τα μέλη του δ.σ., οι Δουβρή Ευαγγελία και ο Αθανάσιος Αραμπατζής (ο πατέρας της βουλευτού).

    Δηλαδή, με βάση το ΓΕΜΗ εδώ και περίπου 3 εβδομάδες δεν υπάρχει κάποιο ενεργό μέλος στο δ.σ. της εταιρείας ΣΕΡΡΑΪΚΑ ΜΑΖΙΚΑ ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ – ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ – ΠΟΛΙΤIΣΜΟΥ Α.Ε.

    Διαβάστε επίσης:

    Motor Oil για Επιτροπή Ανταγωνισμού: Ο Ι.Β. είναι ο Γιάννης Βαρδινογιάννης – Πάμε στα δικαστήρια
    Το «Πράσινο Μίλι» του Ηλία Ξηρουχάκη
    Κώστας Νεμπής: Το πλάνο ανάπτυξης και οι στόχοι για τον ΟΤΕ του 2030
     



    ΣΧΟΛΙΑ