• η αριστερή μετάγγιση στον ΣΚΑΪ

    Media

    Ο σοβαρός Δημητρολόπουλος στο «Βήμα», ένα «αυτογκόλ» στην ΕΡΤ, το «ύποπτο» χόμπι του Κοκλώνη, η Κουτσαυτάκη επιστρέφει, τι θα γίνει με το Open, μια παραίτηση σοκ στον ΣΚΑΙ

    • Σόνια Χαϊμαντά

    Περιεχόμενα

    Περικλής Δημητρολόπουλος: Στο «τιμόνι» του «Βήματος» στις ράγες που έβαλε ο Γιώργος Μαντέλας

    Ο Περικλής Δημητρολόπουλος, όπως γράψαμε και το προηγούμενο Σάββατο, είναι ο νέος διευθυντής της εφημερίδας «Βήμα» και της ιστοσελίδας tovima.gr της εκδοτικής εταιρείας alter ego media του επιχειρηματία Βαγγέλη Μαρινάκη που τοποθετήθηκε στη θέση του Γιώργου Μαντέλα που παραμένει στο άλλο του, κανονικό πόστο που κατείχε παράλληλα (διευθυντής των εκδόσεων «Τα Νέα» και «Τα Νέα Σαββατοκύριακο») έχοντας μεταβατικό αλλά ουσιαστικό ρόλο στην τροχοδρόμηση της εφημερίδας στη νέα της πορεία τα δύο τελευταία χρόνια (από τον Νοέμβριο του 2022) οπότε και αποχώρησε ο Αντώνης Καρακούσης που παρέμεινε σύμβουλος και κεντρικός αρθρογράφος.

    Ο Περικλής Δημητρόπουλος θεωρείται ένας σοβαρός, ψύχραιμος και καταρτισμένος δημοσιογράφος με σπουδές Πολιτικών Επιστημών και Δημοσιογραφίας στην Ιταλία και συχνά έχει ρόλο σχολιαστή στο Mega.

    Νίκος Κοκλώνης: Το χόμπι της «συλλογής» εταιρειών

    Ένα απλό Goolge search για την ταυτότητα του Νίκου Κοκλώνη ως επιχειρηματία παραδίδει την εξής πληροφορία: Είναι ιδρυτής της εταιρείας τηλεοπτικών παραγωγών Barking Well Media και εκδότης του περιοδικού ΟΚ!, καθώς και ιδιοκτήτης των ιστοσελίδων Znews και OK mag ενώ παλαιότερα υπήρξε ιδρυτής και ιδιοκτήτης της εταιρείας AirFastTickets που χρεοκόπησε.

    Ωστόσο με μια βαθύτερη αναζήτηση στα metadata της πλατφόρμας μπορεί να ανακαλύψει κανείς τον πλούτο της συλλογής εταιρειών του – μόνο η Barkingwell Media εμφανίζεται δύο φορές στο ΓΕΜΗ…

    Τον περασμένο Απρίλιο ίδρυσε τη Red Smile, μετά τη δραματική εξέλιξη με το κλείσιμο των επιχειρηματικών του τραπεζικών λογαριασμών από τις αρμόδιες αρχές.

    Σύμφωνα με το πόρισμα 90 σελίδων της Αρχής Καταπολέμησης Μαύρου Χρήματος, που εστάλη τον Φεβρουάριο του 2023 στις τράπεζες και την Οικονομική Εισαγγελία, και αφορά δραστηριότητες του τηλεοπτικού παραγωγού και τηλεπαρουσιαστή, ο Νίκος Κοκλώνης διέθετε 13 εικονικές εταιρείες. Η πρόσφατη ρήξη στις σχέσεις του με το Open δεν τον εμποδίζει να σφυρηλατήσει περαιτέρω τις επαφές του με άλλα κανάλια και ήδη έχει δρομολογήσει σημαντικές συνεργασίες. Μάλιστα πρόσφατα ίδρυσε και νέα εταιρεία.

    Πού βρίσκεται η Εύη Κουτσαυτάκη; Οι pop up εμφανίσεις της και η επιστροφή στα «γνωστά»

    Σκέψεις για δημιουργία μιας υπερεταιρείας παραγωγής στην οποία θα συμπράττουν οι πόροι της εταιρείας Prima Visione του Διονύση Παναγιωτάκη και της Red Productions της alter ego media επεξεργάζονται οι δύο πλευρές στις οποίες υπάρχει μια «αερογέφυρα» επικοινωνίας και συνεργειών. Σε αυτό το σχήμα προαλείφεται για επικεφαλής η πρώην διευθύνουσα σύμβουλος του ομίλου ΣΚΑΙ, Εύη Κουσταυτάκη.

    Άλλωστε η μέχρι πρότινος έχουσα το γενικό πρόσταγμα στον όμιλο Αλαφούζου είχε αποτελέσει στο παρελθόν το πολύτιμο «δεξί χέρι» του Βαγγέλη Μαρινάκη στις εταιρείες που διατηρεί στον χώρο των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης (Alter Ego Media), αλλά και στην εξαγορά του ΔΟΛ από τον Έλληνα εφοπλιστή.

    Πράγματι, η Εύη Κουτσαυτάκη ήταν το πρόσωπο-«κλειδί» στη δημοπρασία για τις τηλεοπτικές άδειες τον Σεπτέμβριο του 2016, όπου η εταιρεία «Alter Ego», συμφερόντων Βαγγέλη Μαρινάκη, εξασφάλισε μια από τις τέσσερις άδειες (πριν το «άκυρο» από το Συμβούλιο της Επικρατείας που ακολούθησε).

    Κόλλησε το σενάριο πώλησης του Open -Αποχωρήσεις και αβεβαιότητα στο κανάλι και ο τελευταίος να κλείσει την πόρτα

    Δεν υπάρχει φως στο τούνελ της προοπτικής πώλησης του Open σε επενδυτικό οργανισμό ή επιχειρηματία.

    Μετά τη ματαίωση του σχεδίου εξαγοράς του από τον εφοπλιστή Μάριο Ηλιόπουλο, που αρνήθηκε να αναλάβει τα χρέη ύψους 7 εκατ. ευρώ, η μόνη εναλλακτική, η πώληση στον Β. Μαρινάκη δεν αποτελεί αποδεκτή λύση για την κυβέρνηση και φέρεται να φρενάρει τον Ιβάν Σαββίδη προς αυτήν την κατεύθυνση.

    Η αβεβαιότητα που επικρατεί στο κανάλι του Open έχει οδηγήσει σε μαζικές αποχωρήσεις δημοσιογράφων. Πιο πρόσφατο παράδειγμα είναι η δημοσιογράφος Έλενα Γαλάρη, η οποία αποχώρησε από το Open για να αναλάβει θέση στον ΣΚΑΪ, στον τομέα των Ειδήσεων και της Ενημέρωσης.

    Παράλληλα, φήμες κυκλοφορούν για παραίτηση του διευθυντή Ειδήσεων και Ενημέρωσης του καναλιού, Χρήστου Παναγιωτόπουλου, υπό το βάρος της οικονομικής δυσχέρειας.

    Ωστόσο, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο Παναγιωτόπουλος παραμένει στη θέση του και διατηρεί άριστες σχέσεις με την οικογένεια Σαββίδη, ενώ ο ενημερωτικός τομέας του Open ανανεώνεται συνεχώς με νέους δημοσιογράφους. Σύντομα αναμένεται να αποχωρήσουν δύο ηχηρά ονόματα του δημοσιογραφικού team.

    Παρά τις αποχωρήσεις, το Open κατάφερε να καλύψει τα κενά με νέες προσλήψεις, διατηρώντας το ενημερωτικό του προφίλ υψηλό. Ανάμεσα στα νέα ονόματα είναι οι Μαρία Σιαμπάνου, Γιάννης Μύττης, Ήρα Ορχάνη, Κατερίνα Καραχάλιου, Λευτέρης Αναγνώστου, Αλεξάνδρα Παναγή, Κωνσταντίνος Μακρής, Σάρα Τσέλα, Γεωργία Κριεμπάρδη, Χριστίνα Θανάση και Κλαούντιο Σούμπασι. Η σκηνοθέτιδα Χρύσα Λαγού αντικαταστάθηκε από τη Δέσποινα Περπινιά, που μετακινήθηκε από τον ΣΚΑΪ.

    Η Ευλαμπία Ρέβη, ο Λευτέρης Θεοδωρόπουλος και ο Βαγγέλης Δουράκης είναι ανάμεσα στους δημοσιογράφους που μετακινήθηκαν στον ΣΚΑΪ. Παράλληλα, η Σοφία Φασουλάκη, ο Γιάννης Ρήγος και η Μαργαρίτα Κούζα μετακινήθηκαν στο Mega, ενώ η Χριστίνα Ιορδανίδου αναμένεται να ακολουθήσει το ίδιο μονοπάτι.

    Η οικονομική κατάσταση στο Open είναι δύσκολη, με το κανάλι να βρίσκεται αντιμέτωπο με οφειλές και συνεργασίες που δοκιμάζονται. Ο σταθμός έχει λάβει ομολογιακό δάνειο για να καλύψει βραχυπρόθεσμες υποχρεώσεις. Η συνεργασία με την Barking Well Media του Νίκου Κοκλώνη, που αφορούσε την ψυχαγωγία του σταθμού, οδήγησε σε δικαστικές διαμάχες, με το μέλλον της συνεργασίας να παραμένει αβέβαιο.

    Kαι με την ιδιωτική TV και με την ΕΡΤ ο Βασίλης Μπακόπουλος

    Ο Βασίλης Μπακόπουλος, παρουσιαστής της ιστορικής εκπομπής «Αθλητική Κυριακή» στην ΕΡΤ, υπέβαλε αίτημα στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΡΤ, να κάνει μετάταξη στο ραδιόφωνο, στην ΕΡΑ Σπορ.
    Εκμεταλλευόμενος διάταξη της ΕΡΤ που επιτρέπει σε εργαζόμενους να δουλεύουν στο κρατικό ραδιόφωνο και σε ιδιωτική τηλεόραση, γιατί δεν είναι ανταγωνιστικά μέσα!
    Με την άδεια αποχώρησης από την τηλεόραση, αναμένεται να αναλάβει καθημερινή αθλητική εκπομπή στο Action 24.
    Το αίτημά του συζητείται στους διαδρόμους που κυκλοφορούν αθλητικοί συντάκτες, σχολιάζοντας με καυστικό τρόπο το γεγονός ότι αρνήθηκε σύμφωνα με πληροφορίες την τοποθέτηση συμπαρουσιαστή όπως του πρότεινε η διοίκηση της ΕΡΤ.
    Ο Μπακόπουλος διατηρούσε site με τον επικεφαλής του Action 24 και υπεύθυνο γραφείου Τύπου του Αστέρα Τρίπολης, ο οποίος και του πρότεινε να πάει στο ιδιωτικό κανάλι.
    Με λίγα λόγια η ΕΡΤ επιτρέπει στα στελέχη της να δουλεύουν στο κρατικό ραδιόφωνο και σε ιδιωτική τηλεόραση κι αυτό εκμεταλλεύεται ο Μπακόπουλος, που του έκαναν την τιμή να παρουσιάζει την πιο ιστορική αθλητική εκπομπή της ελληνικής τηλεόρασης, προτιμά όμως τη διπλοθεσία….
    Η Αθλητική Κυριακή είναι η μακροβιότερη αθλητική εκπομπή στην ελληνική τηλεόραση. Μεταδίδεται κάθε Κυριακή βράδυ. Η εκπομπή προβάλει την αγωνιστική κίνηση της Super League (Α΄ Εθνική), της Football League (Β’ Εθνική), της Α1 του μπάσκετ ανδρών, όλα τα αγωνίσματα της εβδομάδας που διανύεται καθώς και στιγμιότυπα από αγώνες ξένων πρωταθλημάτων.
    Η εκπομπή ξεκίνησε να προβάλλεται στις 27 Φεβρουαρίου του έτους 1972 και αντικατέστησε την εκπομπή «Ματιές στα σπορ» η οποία μεταδιδόταν μέχρι τότε. Ο πρώτος παρουσιαστής μέχρι το 1983 ήταν ο Γιάννης Διακογιάννης, έχοντας αρκετούς συμπαρουσιαστές στο πλευρό του όπως ο Βαγγέλης Φουντουκίδης, ο Γιάννης Μαμουζέλος, ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος, ο Νίκος Κατσαρός κ.ά.. Πολλοί αθλητικοί δημοσιογράφοι έχουν παρουσιάσει την εκπομπή.
    Σήμερα την παρουσιάζει ο Βασίλης Μπακόπουλος.
    Η ιστορική εκπομπή της ΕΡΤ, αλλά και της ελληνικής τηλεόρασης «Αθλητική Κυριακή» έκανε πρεμιέρα για τη φετινή σεζόν την Κυριακή 18 Αυγούστου 2024 στην ΕΡΤ1, και ώρα 22:45. Στην ομάδα συμμετέχει ο Παναγιώτης Βαρούχας που αναλύει τις επίμαχες φάσεις των αναμετρήσεων και ο Αντώνης Πανούτσος που σχολιάζει τις σημαντικότερες στιγμές των ποδοσφαιρικών αγώνων.

    Αλλαγή και στη θέση του διευθυντή των αθλητικών της ΕΡΤ

    Ο Δημήτρης Χατζηγεωργίου θεωρείται ότι δεν θα βρίσκεται πλέον στη θέση του διευθυντή αθλητικού τομέα της ΕΡΤ την οποία σύμφωνα με πληροφορίες θα πάρει ο Τάκης Κουλουμπής.

    Βέβαια ήδη έχει τοποθετηθεί σύμβουλος της διευθύνουσας συμβούλου της ΕΡΤ Κατερίνας Κασκανιώτη για τα αθλητικά θέματα, ο Βαγγέλης Ιωάννου.

    Στο Mega η Ιωάννα Μάνδρου, ποια θα πάει στη θέση της;

    H αποχώρηση της Ιωάννας Μάνδρου από την «Καθημερινή» και το ΣΚΑΪ δημιουργεί συζητήσεις, καθώς η δημοσιογράφος θεωρείται κορυφαία στο δικαστικό ρεπορτάζ και η απομάκρυνσή της συνδέεται με εσωτερικές αντιπαραθέσεις και απαξιωτική συμπεριφορά από υψηλόβαθμα στελέχη.

    Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οδεύει προς το Mega.

    Η δημοσιογράφος θα συνεργαστεί με τον τηλεοπτικό σταθμό καλύπτοντας τις ανάγκες του δικαστικού ρεπορτάζ και παράλληλα θα ενταχθεί στα έντυπα της Alter Ego.

    Θα έχει καθημερινή τηλεοπτική παρουσία στις εκπομπές και στα δελτία ειδήσεων του καναλιού, καθώς επίσης και στις εφημερίδες «Το Βήμα» και «Τα Νέα».

    Το πρόσωπο που πήρε τη θέση της τόσο στην τηλεόραση όσο και στο ραδιόφωνο προέρχεται από μεταγραφή και μάλιστα από το Open.

    Πρόκειται για την Έλενα Γαλάρη, η οποία τα τελευταία χρόνια κάλυπτε το συγκεκριμένο ρεπορτάζ για λογαριασμό του καναλιού της Παιανίας.

    Με Πατούλη και Λαζόπουλο οι πρεμιέρες

    Οι πρωινές τηλεοπτικές εκπομπές προετοιμάζονται για την πρεμιέρα τους στις 16 Σεπτεμβρίου, με τις σκαλέτες να επικεντρώνονται σε αποκλειστικά θέματα, ρεπορτάζ και σύντομες δηλώσεις από πρόσωπα της επικαιρότητας. Ωστόσο, η επιλογή των καλεσμένων παραμένει ένα σημαντικό στοιχείο.

    Για την πρώτη εκπομπή της, η Φαίη Σκορδά με το «Buongiorno» θα έχει ως καλεσμένο τον Λάκη Λαζόπουλο, ο οποίος θα δώσει την πρώτη του συνέντευξη μετά την ανακοίνωση της επιστροφής του στην τηλεόραση (Mega) με το «Αλ Τσαντίρι Νιουζ».

    Από την άλλη, ο Κωνσταντίνος Αργυρός θα εμφανιστεί στην εκπομπή «Πρωινό» του Γιώργου Λιάγκα, όπου θα μιλήσει για την προσωπική του ζωή και τα επαγγελματικά του σχέδια.

    Άλλοι καλεσμένοι που αναμένονται να κάνουν την εμφάνισή τους στις πρωινές εκπομπές περιλαμβάνουν τον Γιώργο Πατούλη, την Αθηνά Οικονομάκου και τη Δανάη Παππά.

    Η Famagusta, το Netflix και οι προφάσεις εν αμαρτίαις της γείτονος

    Η αντίδραση της Τουρκίας σχετικά με τη σειρά Famagusta φαίνεται υπερβολική και χωρίς ουσιαστική βάση.

    Η σειρά, που προβάλλεται ήδη στην Ελλάδα και την Κύπρο, αναμένεται να προστεθεί στην τοπική έκδοση του Netflix αυτών των δύο χωρών, κάτι που προκάλεσε έντονα σχόλια από Τούρκους αξιωματούχους.

    Ο αντιπρόεδρος του AKP, Ομέρ Τσελίκ, εξέφρασε ανησυχία ότι η σειρά διαστρεβλώνει τα γεγονότα της Κυπριακής Ειρηνευτικής Επιχείρησης του 1974, ενώ ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, Μπατουχάν Μουμτζού, θεώρησε απαράδεκτο το Netflix να προβάλλει τέτοιο περιεχόμενο.

    Ωστόσο, αυτές οι αντιδράσεις φαίνονται εκτός τόπου, καθώς η σειρά δεν πρόκειται να προβάλλεται σε διεθνές επίπεδο, αλλά μόνο στο Netflix Ελλάδας και Κύπρου, όπου το κοινό την έχει ήδη δει μέσω τοπικών καναλιών. Αυτό καταδεικνύει ότι η ένταση που δημιουργείται από την τουρκική πλευρά δεν έχει πραγματικό αντίκτυπο, καθώς δεν υπήρξε αντίστοιχη διαμαρτυρία όταν η σειρά προβλήθηκε αρχικά. Στην ουσία, αυτές οι κινήσεις φαίνεται πως αποσκοπούν στο να ικανοποιηθεί το εσωτερικό ακροατήριο στην Τουρκία.

    Δελτίο ειδήσεων θέλει ο Άδωνις Γεωργιάδης

    Ο Άδωνις Γεωργιάδης, υπουργός Υγείας, καταγγέλλει δημόσια το κανάλι MEGA, τον ιδιοκτήτη Βαγγέλη Μαρινάκη και τον διευθυντή ειδήσεων Σταμάτη Μαλέλη, επειδή δεν του δίνεται η δυνατότητα να εμφανιστεί στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων για να υπερασπιστεί το Εθνικό Σύστημα Υγείας (ΕΣΥ).

    Ο Γεωργιάδης παραπονέθηκε πως το MEGA καθημερινά προβάλλει την «κατάρρευση» του ΕΣΥ, χωρίς να του δίνει βήμα να παρουσιάσει τα δικά του επιχειρήματα.

    Παρά τις προτάσεις να εμφανιστεί σε άλλες εκπομπές, όπως αυτές των Ευαγγελάτου και της Γιάμαλη, ο Α. Γεωργιάδης επιμένει πως μόνο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων έχει την απαραίτητη επικοινωνιακή δύναμη για να αντιστρέψει τις κατηγορίες.

    Ο υπουργός τονίζει ότι η μη κλήση του στο δελτίο είναι σκόπιμη και στοχεύει στην πολιτική υπονόμευση της κυβέρνησης, με τον Μαλέλη και τον Μαρινάκη να υποκινήσουν το κοινό εναντίον του ΕΣΥ.

    Δηλώνει πως έχει το δικαίωμα να απαντήσει και προειδοποιεί ότι θα προσφύγει στο ΕΣΡ, ώστε να εξασφαλίσει την εμφάνισή του.

    Υπερασπίζεται το έργο του στο υπουργείο, υποστηρίζοντας ότι το ΕΣΥ καταγράφει ρεκόρ στις παρεμβάσεις του και ζητά από το κοινό να έχει εμπιστοσύνη στο σύστημα.

    Όταν ο υπουργός έγινε νονός εκπομπής άθελά του

    Νονός της εκπομπής των Χρήστου Κούτρα και Γιάννη Ντσούνου στον ΣΚΑΙ έγινε για λίγο άθελά του ο υπουργός Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος.

    Σε μια προσπάθεια να μοιραστεί στιγμιότυπο από την εμφάνισή του στους «Αταίριαστους» του ΣΚΑΙ, τους αποκάλεσε «Απαράδεκτους» αντί για το σωστό τίτλο της εκπομπής!

    Ο Χρήστος Κούτρας, με χιούμορ και αυτοσαρκασμό, ανέβασε το λάθος στο Instagram, γράφοντας: «Επιτέλους κάποιος που είπε την αλήθεια!».

    Φαίνεται πως ο Παναγιωτόπουλος είπε κατά λάθος ό,τι όλοι σκέφτονται – ή τουλάχιστον έτσι θα ήθελε να πιστεύει ο Κούτρας.

    Η ατάκα έγινε viral…

    Η Κουτσαυτάκη έφυγε, ο Χιώτης επιστρέφει

    Ο ΣΚΑΪ 100,3 ανακοίνωσε την επιστροφή του Βασίλη Χιώτη στη θέση του Γενικού Διευθυντή Ειδήσεων και Ενημέρωσης, περίπου ένα χρόνο μετά την παραίτησή του. Παράλληλα, ο Σπύρος Μάλλης, μέχρι πρότινος διευθυντής και παρουσιαστής του κεντρικού magazino του σταθμού, αναλαμβάνει τη θέση του Αναπληρωτή Διευθυντή Ειδήσεων και Ενημέρωσης. Η Τζένη Πουπουλίδου παραμένει στη θέση της ως Διευθύντρια Προγράμματος του σταθμού. Οι αλλαγές στη διεύθυνση έγιναν με πρωτοβουλία του Γιάννη Αλαφούζου, με στόχο την περαιτέρω ενίσχυση του ενημερωτικού προφίλ του σταθμού.

    Ποιος τολμά και απειλεί τον Νίκο Ευαγγελάτο;

    Απειλές δέχεται ο Νίκος Ευαγγελάτος και οι συνεργάτες του στην εκπομπή του στο Mega από τον δικηγόρο Χρήστο Νάστο, εκπρόσωπο της ιδιοκτήτριας του λούνα παρκ, σύμφωνα με όσα αποκάλυψε ο δημοσιογράφος στην εκπομπή της Τετάρτης 4 Σεπτεμβρίου.

    Οι απειλές είναι τόσο γραπτές όσο και τηλεφωνικές, με τον Νάστο να φέρεται να στέλνει μηνύματα σε δημοσιογράφους του Mega, προειδοποιώντας τους να “σωπάσουν”.

    Σε ένα από τα μηνύματα, ο δικηγόρος απειλεί: «Πες του να σταματήσει να μιλάει, γιατί θα τον στείλω στο αυτόφωρο αύριο» και «πες του να το βουλώσει».

    Ο Ευαγγελάτος αποκάλυψε πως η εκπομπή λαμβάνει απειλητικά μηνύματα από τη Δευτέρα και πως ο τόνος του Νάστου στις τηλεφωνικές επικοινωνίες ήταν επιθετικός. Ο δικηγόρος είχε προειδοποιήσει τον δημοσιογράφο και την ομάδα του πως θα προχωρήσει σε αγωγές και ασφαλιστικά μέτρα, εάν συνεχίσουν να καλύπτουν το θέμα.

    Παρά τις απειλές, ο Νίκος Ευαγγελάτος δήλωσε κατηγορηματικά πως κανείς στην εκπομπή δεν σκοπεύει να σωπάσει και πως θα συνεχίσουν να κάνουν τη δουλειά τους.

    Με το «Buongiorno» ήρθαν οι πρώτες αποχωρήσεις από το Mega

    Με το καλημέρα, ή μάλλον το… buongiorno όπως θα έλεγαν και οι Ιταλοί, τα πρώτα δράματα έκαναν την εμφάνισή τους στο νέο πρωινό του Mega, με τίτλο “Buongiorno”.

    Ακόμα δεν πρόλαβε να βγει στον αέρα η εκπομπή της Φαίης Σκορδά και ήδη οι συνεργάτες της άρχισαν να την κάνουν με ελαφρά πηδηματάκια.

    Ο βοηθός αρχισυντάκτη, Άρης Λιαπάτης, αποφάσισε να πει “αντίο” μετά από μία έντονη διαφωνία με την αρχισυντάκτρια Άννα Ορφανουδάκη. Τα στελέχη του σταθμού, που ήδη δυσκολεύτηκαν να βρουν ομάδα για την εκπομπή, τώρα ψάχνουν πανικόβλητα τον αντικαταστάτη του. Και όλα αυτά, λίγες μέρες πριν την πρεμιέρα στις 16 Σεπτεμβρίου.

    Πάντως, οι ψυχαγωγικές εκπομπές φαίνεται πως τελικά δεν αποφεύγουν την ενημέρωση, όπως ήλπιζε η Σκορδά, αλλά μάλλον ούτε στο νέο της κανάλι θα ξεφύγει από τις ειδήσεις!

    ANT1: Εκτός τηλεόρασης η Λίτσα Πατέρα

    Οριστικό τέλος φαίνεται να έχει η συνεργασία της Λίτσας Πατέρα με τον ΑΝΤ1, καθώς η γνωστή αστρολόγος δεν θα εμφανίζεται πλέον σε καμία από τις ψυχαγωγικές εκπομπές του σταθμού.

    Παρά τις συζητήσεις που ξεκίνησαν από τον Ιούνιο, η Πατέρα δεν θα συμμετάσχει στη νέα εκπομπή του Σαββατοκύριακου, όπως αρχικά είχε φημολογηθεί.

    Ωστόσο, συζητά με τον όμιλο ANT1 για τη συνέχιση της συνεργασίας της μέσω του site του καναλιού, όπου θα παρέχει γραπτές αστρολογικές προβλέψεις και πιθανόν τη δική της διαδικτυακή εκπομπή.

    Αναταράξεις στο Φάληρο: Παραίτηση Αλέκου Βασιλόπουλου

    Με επεισοδιακό τρόπο έληξε η θητεία του Αλέκου Βασιλόπουλου ως αρχισυντάκτη του μεσημεριανού δελτίου ειδήσεων στον ΣΚΑΪ, λίγες μέρες πριν την έναρξη της νέας τηλεοπτικής σεζόν.

    Το μεσημέρι της Δευτέρας, οι εντάσεις στο ενημερωτικό τμήμα κορυφώθηκαν όταν ο διευθυντής ειδήσεων Βασίλης Παπαδρόσος επέπληξε τον Βασιλόπουλο με αυστηρές παρατηρήσεις. Ως απάντηση, ο Βασιλόπουλος ανακοίνωσε την άμεση παραίτησή του, προκαλώντας σοκ στους συναδέλφους του και τη διοίκηση.

    Η αποχώρηση του Βασιλόπουλου προκάλεσε έντονες αντιδράσεις από τους υπόλοιπους δημοσιογράφους του σταθμού, οι οποίοι εξέφρασαν την υποστήριξή τους μέσω social media. Αυτές οι αντιδράσεις θεωρούνται ένδειξη της γενικότερης δυσαρέσκειας για την κατάσταση στο ενημερωτικό τμήμα, ενόψει της έναρξης της νέας σεζόν και των προκλήσεων που αντιμετωπίζει το κεντρικό δελτίο ειδήσεων με τη Σία Κοσιώνη.

    Ατζούν Ιλιτζαλί: Γαμπρός για τέταρτη φορά ο Τούρκος τηλεοπτικός παραγωγός – Παντρεύτηκε την 25χρονη σύντροφό του-ποιος ήταν στο γάμο του από την Ελλάδα;

    Ο Ατζούν Ιλιτζαλί ντύθηκε για τέταρτη φορά γαμπρός έχοντας αυτή την φορά στο πλάι του την καλλονή σύντροφό του Ayca Cagla Altunkaya.

    Η σχέση τους μετράει σχεδόν δύο χρόνια και μάλιστα τον Ιούλιο, που η Ayca έχει τα γενέθλιά της συνηθίζουν να τα γιορτάζουν στην Μύκονο.

    Η τελετή έγινε στο δημαρχείο με ελάχιστους καλεσμένους και στο πλάι του Τούρκου παραγωγού ήταν ο στενός συνεργάτης Εσάτ Γιοντούκ και η σύζυγός του ανέβασε σε στόρι την πρώτη φωτογραφία. Θα ακολουθήσει πάρτι με πολλούς καλεσμένους μεταξύ των οποίων ο φίλος του και παρουσιαστής Γιώργος Λιανός. Πάντως η διευθύντρια προγράμματος του ΣΚΑΪ Αλκηστις Μαραγκουδάκη ήταν εκεί με τους λίγους και εκλεκτούς.

    Ευλαμπία Ρέβη: ποιος είναι ο συμπαρουσιαστής της εκπομπής της στον ΣΚΑΙ

    Λίγες ημέρες πριν την έναρξη της νέας τηλεοπτικής σεζόν, η Ευλαμπία Ρέβη έκανε την έκπληξη με την αποχώρησή της από το OPEN και την ένταξή της στο δυναμικό του ΣΚΑΪ.

    Υπέγραψε συμβόλαιο διάρκειας ενός συν ενός χρόνου με το κανάλι του Φαλήρου.

    Η δημοσιογράφος θα παρουσιάσει μια νέα καθημερινή ταξιδιωτική εκπομπή, η οποία είναι προσωπική επιθυμία του προέδρου του σταθμού, Γιάννη Αλαφούζου.

    Στη νέα εκπομπή, η Ρέβη θα έχει στο πλευρό της τον Δημήτρη Γιαγτζόγλου, ο οποίος έρχεται από την ΕΡΤ.

    Η εκπομπή αναμένεται να έχει τη μορφή του παλιού αγαπημένου “Γυρίσματα”, με ζωντανές συνδέσεις από διάφορες περιοχές της Ελλάδας.

    Μαρία Νικόλτσιου στο Alpha

    Από το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2024 και κάθε Σάββατο και Κυριακή, η Μαρία Νικόλτσιου αναλαμβάνει το κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του Alpha στις 18:50.

    Ανανεωμένος Δημήτρης Ουγγαρέζος στο MEGA

    Το MEGA ανακοίνωσε την ανανέωση της συνεργασίας του με τον Δημήτρη Ουγγαρέζο για τη νέα σεζόν. Ο παρουσιαστής, γνωστός για το χιούμορ και την τηλεοπτική του εμπειρία, θα συνεχίσει να ψυχαγωγεί το κοινό.

    Εξελίξεις στο ραδιόφωνο: Ο τίτλος «Άσμα FM»

    Ο Γιάννης Κουρτάκης, ιδιοκτήτης των Παραπολιτικών 90.1, κατοχύρωσε τον τίτλο «Άσμα FM». Ο τίτλος παραπέμπει σε ελληνικό μουσικό ραδιόφωνο και αναμένεται να χρησιμοποιηθεί πιθανώς στο άμεσο μέλλον, προσφέροντας μια νέα πρόταση στον ραδιοφωνικό χάρτη.

    Νέο παιχνίδι στον ΣΚΑΪ: Tempting Fortune

    Το “Tempting Fortune” έρχεται στον ΣΚΑΪ με τον Γιάννη Τσιμιτσέλη παρουσιαστή. Το παιχνίδι δράσης και περιπέτειας ξεκινά από τη Μαύρη Θάλασσα, με τους διαγωνιζόμενους να αποδέχονται προκλήσεις και να ανακαλύπτουν νέες περιπέτειες.

    Γιώργος Σμυρνής και οι αλλαγές στο Alpha

    Ο Γιώργος Σμυρνής προαλείφεται για τη θέση του διευθυντή ενημέρωσης του Alpha, μετά την αποχώρηση της Αρτέμιδας Δήμου. Ο Σμυρνής αναμένεται να ενισχύσει τη διεύθυνση ειδήσεων του καναλιού με τη στήριξη της διοίκησης.

    Μαρίνα Σάττι και το “The Voice”

    Η Μαρίνα Σάττι αρνήθηκε τελικά τη συμμετοχή της στο “The Voice”.

    Παρά την πρόταση, η τραγουδίστρια δεν θα είναι μέλος της κριτικής επιτροπής, με τη θέση της να αναζητείται ακόμη, ενώ η Έλενα Παπαρίζου έχει συμφωνήσει να συμμετάσχει.

    Κατερίνα Καινούργιου: Επιστροφή και νέες προσθήκες

    Η Κατερίνα Καινούργιου επιστρέφει στη «Super Κατερίνα» τη Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου, με νέες προσθήκες στην ομάδα της, όπως η Κατερίνα Παπακωστοπούλου και η επιστροφή του Στέφανο Κωνσταντινίδη.

    Σταθερό πάνελ στο «Happy Day»

    Το «Happy Day» με τη Σταματίνα Τσιμτσιλή διατηρεί την ίδια σύνθεση για τη νέα σεζόν, με τον Δημήτρη Παπανώτα, την Τίνα Μεσσαροπούλου, τον Κώστα Φραγκολιά και τον Πέτρο Συρίγο στη μαγειρική.

    Αμετάβλητο το πάνελ του «Breakfast» στο STAR

    Η εκπομπή «Breakfast» του STAR παραμένει με την ίδια σύνθεση, με την Ελένη Χατζίδου και τον Ετεοκλή Παύλου να συνεχίζουν με τη Μαίρη Αργυριάδου, τη Λιλή Πυράκη και τον Κωνσταντίνο Ντάφλο.

    Δημήτρης Καμπουράκης επιστρέφει στο Action 24

    Ο Δημήτρης Καμπουράκης επιστρέφει στο τηλεοπτικό τοπίο με την πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ στο Action 24, μετά την αποχή του λόγω υγείας. Μαζί του ο Βαγγέλης Γιακουμής, προσφέροντας νέα ενέργεια στην πρωινή ζώνη.

    Πρόγραμμα prime time του ΣΚΑΪ

    Ο ΣΚΑΪ ανακοινώνει το νέο του πρόγραμμα για την prime time ζώνη: Το “Survivor” ξεκινά στις 21:00, το “Tempting Fortune” στις 23:00, και το “Voice” μετά το ριάλιτι, με τον Γιάννη Τσιμιτσέλη ως παρουσιαστή.

    Ποιοι θα πλαισιώνουν τον Γιώργο Παπαδάκη με το «Καλημέρα Ελλάδα» στον ΑΝΤ1

    Ο Γιώργος Παπαδάκης, η πιο διαχρονική καλημέρα της ελληνικής τηλεόρασης επιστρέφει για 34η συνεχόμενη χρονιά! Από την Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου στις 05:45, και καθημερινά, το «Καλημέρα Ελλάδα» έρχεται για να αναδείξει, αλλά και να αναλύσει όλα τα θέματα της πολιτικής, οικονομικής και κοινωνικής επικαιρότητας. Μαζί του θα βρίσκονται ο Γιώργος Γρηγοριάδης και η Αλεξάνδρα Χατζηγεωργίου. Στην ενότητα για την Οικονομία η Ηρώ Ράντου, ενώ όλες τις ειδήσεις από τη Β. Ελλάδα θα μεταφέρει ο Αλκίνοος Βλαχόπουλος.