Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Media

Αλαφούζος: Από «κύριος Θλιμμένος», χαλκέντερος καναλάρχης του ΣΚΑΙ και από την arrogant διοίκηση στην αναζήτηση manager-«νοικοκύρη»

Ιωάννης Αλαφούζος

Ιωάννης Αλαφούζος

Τις νέες και παλιές, βαθιές και ακόμη ανοικτές «πληγές» που άφησε επιχειρηματικά και ηθικά η Εύη Κουτσαυτάκη, μέχρι προχθές διευθύνουσα σύμβουλος του ΣΚΑΙ, επιχειρεί να κλείσει την «επόμενη ημέρα» της αποχώρησης της εξ απορρήτων του, ο πρόεδρος του καναλιού, Γιάννης Αλαφούζος. Όσοι γνωρίζουν καλά τον «πράσινο» πρόεδρο υποστηρίζουν ότι υιοθετεί σε απόλυτο βαθμό το γνωστό δόγμα του Γάλλου γιατρού και συγγραφέα,  «ψυχογράφου» των ασταθών, παρορμητικών και οξύθυμων μαζών, Γκυστάβ Λε Μπον, σύμφωνα με τον οποίο «λίγο ενδιαφέρουν οι απώλειες… η επιτυχία πηγαίνει με το μέρος εκείνου που γνωρίζει να τις αντιμετωπίζει με το μεγαλύτερο σθένος.»

Έτσι πέρα από τον πικρό απολογισμό και τη σκληρή αυτοκριτική του, ο ισχυρός άνδρας του ΣΚΑΙ περνά σε χρόνο DT στο… παρασύνθημα, μετρά στενούς φίλους και ορκισμένους εχθρούς, επιλέγει πιστούς συνεργάτες, ζυγίζει με ακρίβεια τις πολύτιμες συμβουλές τους, υπολογίζει το ανάστημά τους σε σχέση με ένα νέο αναίμακτο, αυτή τη φορά,  όραμα και προχωρά. Ο Γιάννης Αλαφούζος έχει ωριμάσει επιχειρηματικά, ίσως και να έχει σκληρύνει, να έχει «δέσει» ως ηγέτης, πιθανόν να μην έχει πλέον καμία σχέση με αυτό που ήταν στο παρελθόν, οπότε και αυτό-ονομαζόταν «Κύριος Θλιμμένος».

Πράγματι ο ιδιοκτήτης του ΣΚΑΪ, μετά την επιστροφή του στην Ελλάδα στις αρχές του 2000, άρχισε να αναμειγνύεται ενεργά στα εσωτερικά του σταθμού του, και όχι μόνο στο πρόγραμμα. Το 2002, μετά την αναμόρφωση του ραδιοφώνου και έχοντας ανοικτές παρτίδες με την κυβέρνηση του Κώστα Σημίτη, δημιούργησε την εκπομπή «Χαμαιτυπείο», αξιοποιώντας την παλαιότερη αναφορά του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη σε βάρος του σταθμού. Στη νυχτερινή ζώνη, με εναλλασσόμενους δημοσιογράφους, λέγονταν μεγάλες αλήθειες για την πολιτική ζωή του τόπου. Στην εκπομπή αυτή τακτική παρουσία είχε ο «Κύριος Θλιμμένος». Με το ψευδώνυμο αυτό ο Γιάννης Αλαφούζος είχε σχεδόν καθημερινή παρουσία στην εκπομπή, είτε τηλεφωνικά είτε διά ζώσης. Οι παρεμβάσεις αυτές προκαλούσαν αίσθηση και μετά από ένα διάστημα κόπηκαν «μαχαίρι».

Ωστόσο η θλίψη δεν ταιριάζει στον Mr ΣΚΑΙ. Έγινε δύναμη και η οργή μετατράπηκε σε ορμή… Έτσι επόμενο κρίσιμο milestone αποτελεί η έκτακτη Γενική Συνέλευση, που όρισε ήδη ο πρόεδρος του ΣΚΑΙ προφανώς εν βρασμώ ψυχής, την ημέρα του «εξοστρακισμού» της Εύης Κουτσαυτάκη – για τις 30 Ιουλίου, οπότε οι μέτοχοι της μητρικής εταιρείας του ομίλου ΣΚΑΪ,  της «Ειδήσεις Ντοτ Κομ Α.Ε.», θα συσκεφθούν με μοναδικό θέμα την εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου. Η μέχρι πρότινος σύνθεσή του είχε εκλεγεί μόλις πέρυσι τον Μάρτιο, με πρόεδρο τον Γιάννη Αλαφούζο, αντιπρόεδρο τον Γιάννη Σπανολιό και διευθύνουσα σύμβουλο την Εύη Κουτσαυτάκη. Που αποτελεί πλέον παρελθόν.

 

Ευη Κουτσαυτάκη. Διευθύνουσα Σύμβουλος ΣΚΑΙ

 

Ένα παρελθόν περιπετειώδες, ταραχώδες, φυσικά νωπό αλλά και θολό, αντιφατικό και ταυτόχρονα πολωμένο, για το οποίο είναι σχεδόν αδύνατο – έτσι απλά – ο πρόεδρος να κρατήσει τα θετικά και να τραβήξει μια μονοκοντυλιά για τα αρνητικά.

Για τον Γιάννη Αλαφούζο σημασία έχει τώρα ο ανθρώπινος παράγων. Αν και προσώρας θα ασχοληθεί ο ίδιος με το management, στη μεθεπόμενη ημέρα της διοίκησης θα αναζητηθεί το πρόσωπο εκείνο που θα εγγυηθεί να επαναφέρει τον όμιλο σε αναπτυξιακή τροχιά. Και φυσικά όλα τα περιουσιακά του στοιχεία (ΣΚΑΙ TV, SKAI Radio, skaitv.gr, skai.gr, bwin ΣΠΟΡ FM κ.α.). Στελέχη του περιβάλλοντος του προέδρου υποστηρίζουν ότι «η πόρτα είναι πάντα ανοικτή» για τον πάλαι διευθύνοντα σύμβουλο του καναλιού, Κώστα Κιμπουρόπουλο.

Η Σία Κοσιώνη που ευτυχώς δεν είναι τόσο ευκολόπιστη ούτε τόσο εύθικτη για να «καταπιεί αμάσητο» ότι δήθεν ο εργοδότης της θα την πετούσε στον κάλαθο των αχρήστων για κάτι ψιλά νούμερα τηλεθέασης που χάθηκαν στο τερέν της «αρένας» της τηλεθέασης. Ο Άρης Ποστοσάλτε που δέχθηκε να βγει στο γυαλί επειδή του το ζήτησε ο επιστήθιος φίλος, κάτι περισσότερο από καλό αφεντικό του τόσα χρόνια.

Η ενημέρωση θα μπει σε τροχιά ολικής επαναφοράς. Ναι ο Μάρκος Σεφερλής που κληροδότησε ο Γιάννης Αλαφούζος δεν έχει λόγο να αποχωρήσει από τον ΣΚΑΙ, είτε προχωρήσει το «Ορκιστείτε παρακαλώ», είτε όχι… όμως ο ΣΚΑΪ δε θα μπει στη μεγάλη περιπέτεια του ανταγωνισμού των ελληνικών σειρών, τη σεζόν 2024-2025. Δεν υπάρχει το περιθώριο της περαιτέρω φθοράς. Μετά την απογοητευτική πορεία της σειράς «Οι Πανθέοι», τα στελέχη του καναλιού προτείνουν στον πρόεδρο έναν συνδυασμό προγράμματος, ένα στέρεο μείγμα ποιοτικής και δυναμικής ενημέρωσης με αρκετές δόσεις ριάλιτι.

Πρωινή Ζώνη

Από τον Σεπτέμβριο, στην τηλεόραση την πρώτη καλημέρα θα συνεχίσουν να λένε ο Δημήτρης Οικονόμου και ο Άκης Παυλόπουλος με ενημερωτικό χαρακτήρα μέσα από το «Σήμερα». Στη συνέχεια, τη σκυτάλη θα παίρνουν οι «Αταίριαστοι» της TV.

Μεσημεριανή Ζώνη

Στη ζώνη 12.00-14.00, όπου φέτος βρίσκεται η Φαίη Σκορδά, θα υπάρξει ένα ακόμη ενημερωτικό μαγκαζίνο που θα δίνει πάσα στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων, και ενδεχομένως να το καλύψει ο Άρης Πορτοσάλτε. Το «My Style Rocks» θα μπει σε αγραναύπαυση, με τους ανθρώπους του ΣΚΑΪ να έχουν προσεγγίσει τη Βίκυ Καγιά για ένα ριάλιτι μόδας.

Απογευματινή Ζώνη

Στην οικογένεια του ΣΚΑΪ παραμένουν Χρήστος Φερεντίνος και Μάρκος Σεφερλής. Ο πρώτος, ετοιμάζεται να αναλάβει το «Still Standing», το οποίο συστήθηκε μέσα από τον ΑΝΤ1 με τεράστια επιτυχία.

Βραδινή Ζώνη

Φαίνεται πως θα δοθεί περισσότερος χώρος στο πρόγραμμα του σταθμού στον Τούρκο παραγωγό Ατζούν Ιλίτζαλι.

Η αρχή έγινε με το παιχνίδι «My Man Can» το οποίο παρουσιάζει ο Φάνης Λαμπρόπουλος. Είχε προβληθεί και παλαιότερα με οικοδεσπότη τον Γιώργο Λιανό και τώρα επιστρέφει στο πρόγραμμα του καναλιού του Φαλήρου.

Από την επόμενη σεζόν επιστρέφει το «The Voice». Στη μια από τις τέσσερις κόκκινες καρέκλες του talent show θα καθίσει ο Σάκης Ρουβάς, σε μια δεύτερη μάλλον επιστρέφει ο Κωστής Μαραβέγιας και πλέον αναζητούνται οι δύο ακόμη coaches. Παρουσιαστής των Live θα είναι ο Γιώργος Λιανός.

Το «My Style Rocks» ρίχνει αυλαία στο τέλος της φετινής σεζόν. Η Αcun Medya έχει προτείνει στον ΣΚΑΪ ένα νέο ριάλιτι μόδας που έχει στοιχεία τόσο από το «My Style Rocks» όσο και από το «Shopping Star» και στην πρωτότυπη εκδοχή του στον τηλεοπτικό σταθμό της Τουρκίας TV8 ιδιοκτησίας του Ατζούν Ιλίτζαλι έχει τον τίτλο «Doya Doya Moda». (Μόδα με την καρδιά σου). Ήδη έχει γίνει πρόταση στη Βίκυ Καγιά για την παρουσίαση του εν λόγω παιχνιδιού το οποίο προορίζεται για το δίωρο 15.00 – 17.00.

Στο «Tempting Fortune», ένα παιχνίδι δράσης και περιπέτειας με 12 παίκτες, οι οποίοι κατά τη διάρκεια ενός οδοιπορικού 18 ημερών έρχονται αντιμέτωποι με συναρπαστικές δοκιμασίες και «πειρασμούς», έχοντας ως μοναδικό τους στόχο την επιβίωση αλλά και τη διεκδίκηση ενός μεγάλου χρηματικού επάθλου.

Και το δεύτερο, το «Exathlon», ένα αγωνιστικό ριάλιτι το οποίο έχει προβληθεί με επιτυχία σε πολλές χώρες, όπως στη Βραζιλία, στη Ρουμανία, στο Μεξικό και έχει σαρώσει σε τηλεθέαση.

Σαββατοκύριακο

Στη ζώνη του Σαββατοκύριακου, η Φαίη Μαυραγάνη έρχεται να προσθέσει τη δική της πινελιά με μια νέα εκπομπή.

Ο ΣΚΑΪ προετοιμάζεται για μεγάλες αλλαγές:

Power of Love: Το ανανεωμένο ριάλιτι σχέσεων επιστρέφει με παρουσιάστρια την Κατερίνα Καραβάτου. Η εκπομπή θα προβάλλεται κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, προσφέροντας μια φρέσκια προσέγγιση στον έρωτα και τις σχέσεις​​.

The Break: Η εκπομπή της Βάσως Λασκαράκη μετακινείται στην απογευματινή ζώνη της Κυριακής, ελπίζοντας να προσελκύσει μεγαλύτερο κοινό​​.

Γειτονιές στο πιάτο & Happy Traveller: Οι εκπομπές αυτές αλλάζουν μέρες προβολής για να εξυπηρετήσουν καλύτερα το πρόγραμμα του καναλιού​​.

Dr. House: Η αγαπημένη σειρά επιστρέφει τα Σαββατοκύριακα, προσθέτοντας μια νοσταλγική νότα στο πρόγραμμα του ΣΚΑΪ​​.

Διαβάστε επίσης:

Σφοδρή επίθεση Χατζηδάκη σε Κασσελάκη για Attica Bank και ΔΕΗ: «Εχει άγνοια και θράσος…»
JP Morgan: Κέρδη ρεκόρ με 18 δισ. δολάρια για το β’ τρίμηνο του 2024
Betshop: Αναστέλλει τη λειτουργία της λόγω καταχρηστικής κατάσχεσης λογαριασμού εξυπηρέτησης πελατών