• LIFE&STYLE

    «Maria»: Δείτε το επίσημο τρέιλερ με την Αντζελίνα Τζολί στον ρόλο της Κάλλας – Πότε κάνει πρεμιέρα στην Ελλάδα

    • NewsRoom
    Η Αντζελίνα Τζολί στον ρόλο της Μαρίας Κάλλας

    Η Αντζελίνα Τζολί στον ρόλο της Μαρίας Κάλλας


    Αφού έγινε η παγκόσμια πρεμιέρα στο 81ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Βενετίας, το νέο συναισθηματικό τρέιλερ και η επίσημη αφίσα της πολυσυζητημένης ταινίας «Maria» με πρωταγωνίστρια την Αντζελίνα Τζολί (Angelina Jolie) δόθηκε στη δημοσιότητα από το Netflix.

    Η διάσημη ηθοποιός υποδύεται την μεγαλύτερη ντίβα της όπερας Μαρία Κάλλας, σε έναν από τους πιο απαιτητικούς ρόλους της καριέρας της και, σύμφωνα με πληροφορίες, τα σχόλια για την Τζολί είναι ιδιαίτερα θετικά.

    Τα εναλλασσόμενα πλάνα στο τρέιλερ του «Maria» δείχνουν την εντυπωσιακή μεταμόρφωση της Τζολί σε Κάλλας. Η ταινία εστιάζει στις τελευταίες ημέρες στο Παρίσι της θρυλικής ντίβας της όπερας τη δεκαετία του ΄70.

    Η Μαρία Σοφία Άννα Καικιλία Καλογεροπούλου, όπως ήταν το πλήρες όνομά της, πέθανε σε ηλικία 53 ετών από ανακοπή καρδιάς, στην πόλη του φωτός.

    Δείτε το επίσημο τρέιλερ της ταινίας 

    Η σκηνοθεσία της ταινίας ανήκει στον βραβευμένο Χιλιανό σκηνοθέτη Πάμπλο Λαραΐν (Pablo Larraín), ο οποίος ολοκληρώνει την άτυπη τριλογία του με πορτραίτα διάσημων γυναικών στη μεγάλη οθόνη μετά τις υποψήφιες Όσκαρ «Τζάκι» το 2016 με την Νάταλι Πόρτμαν (Natalie Portman) και «Σπένσερ» το 2021 με την Κρίστεν Στιούαρτ (Kristen Stewart). Το σενάριο υπογράφει ο Στίβεν Νάιτ, ενώ τα γυρίσματα πραγματοποιήθηκαν στην Ελλάδα, τη Βουδαπέστη, το Μιλάνο και φυσικά στο Παρίσι.

    Τα γυρίσματα της ταινίας πέρασαν από την Ελλάδα, τη Βουδαπέστη, το Μιλάνο και φυσικά την Πόλη του Φωτός.

     

    Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

     

    Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Netflix US (@netflix)

    Στο πλευρό της Τζολί βρίσκονται οι Πιερφραντσέσκο Φαβίνο (Pierfrancesco Favino), Άλμπα Ρορβάχερ (Alba Rohrwacher), Κόντι Σμιτ-ΜακΦί (Kodi Smit-McPhee) και Βαλέρια Γκολίνο (Valeria Golino).

    Η ταινία θα ανοίξει το 65ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης στις 31 Οκτωβρίου. Θα κάνει πρεμιέρα στις ελληνικές αίθουσες στις 5 Δεκεμβρίου από τις Cinobo και Faliro House ενώ στις 11 του ίδιου μήνα θα είναι διαθέσιμη στο Netflix.

    «Το ελληνικό φως είναι μοναδικό»

    Αξίζει να σημειωθεί ότι η Αντζελίνα Τζολί σε συνέντευξή της στο Λονδίνο, εξέφρασε την μεγάλη της αγάπη για την Ελλάδα, παρουσία του σκηνοθέτη Πάμπλο Λαραΐν.

    «Ήταν πολύ ξεχωριστό, ξεκινήσαμε από την Ελλάδα και θεωρώ πως ήταν κάτι συμβολικό που η ταινία ξεκίνησε από την Ελλάδα, για πολλούς προφανείς λόγους», σημείωσε η Τζολί.

    Από την πλευρά του ο Χιλιανός σκηνοθέτης εξύμνησε το ελληνικό φως, σημειώνοντας πως είναι μοναδικό στον κόσμο. «Το νερό, τα χρώματα, το φως, τα νησιά στο φόντο, αλλά κυρίως το φως.

    Ως κινηματογραφιστής πιστεύω ότι το φως έχει ιδιαίτερη σημασία και νομίζω ότι το φως στην Ελλάδα είναι μοναδικό, είναι το ελληνικό φως ένα κομμάτι της ατμόσφαιρας που δεν μπορείς να του κρυφτείς. Στις ταινίες μπορείς να κλέψεις πολλά πράγματα αλλά όχι το φως», τόνισε.

    Τα πρώτα γυρίσματα της ταινίας, που ακολουθεί την Ελληνίδα ντίβα την περίοδο που αποσύρεται στο Παρίσι μετά από μια λαμπερή και ταραχώδη ζωή, έγιναν στην Πελοπόννησο και συγκεκριμένα στην Ηλεία.

    Η ταινία, είναι μία από τις πλέον προβεβλημένες χολιγουντιανές παραγωγές, που γυρίστηκαν στην Ελλάδα, χάρη στο επενδυτικό κίνητρο Cash Rebate 40% του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου, Οπτικοακουστικών Μέσων και Δημιουργίας – Creative Greece.

    Το ΕΚΚΟΜΕΔ – CREATIVE GREECE ως ο κύριος φορέας άσκησης της κινηματογραφικής πολιτικής και οπτικοακουστικής πολιτικής της χώρας συνεχίζει σθεναρά τις προσπάθειες για την προσέλκυση ξένων παραγωγών στην Ελλάδα, που πλέον έχει τη δική της ξεχωριστή θέση στο παγκόσμιο κινηματογραφικό στερέωμα.

    Διαβάστε επίσης: 

    «Εμφύλιος» στον οίκο Vivienne Westwood – Πώς παραιτήθηκε η εγγονή της και γιατί ζητεί την απομάκρυνση του CEO

    Sand Castle House: Η εντυπωσιακή βίλα ενός δισεκατομμυριούχου στο Σαν Ντιέγκο που πωλείται έναντι 108 εκατομμυρίων δολαρίων

    Moncler: Πώς ο διάσημος οίκος οδηγήθηκε από τη χρεοκοπία στην απογείωση



    ΣΧΟΛΙΑ