• LIFE&STYLE

    Το καλύτερο κομμάτι του να είσαι ανεξάρτητος επαγγελματίας, είναι ότι δουλεύεις γυμνός


    Αυτή την περίοδο, 53 εκατομμύρια άνθρωποι του εργατικού δυναμικού στις ΗΠΑ είναι ανεξάρτητοι επαγγελματίες, αλλά υπάρχουν μειονεκτήματα στην εργασία από το σπίτι. Η έλλειψη κοινωνικής συναναστροφής, συμπεριλαμβανομένων των φοβερών μικρών συζητήσεων, μπορεί να σας αρρωστήσει σωματικά και ψυχικά. Ωστόσο, μπορείτε να εργαστείτε γυμνοί.

    Πάρτε τη δημοσιογραφία, για παράδειγμα. Μια πρόσφατη έρευνα, που πραγματοποιήθηκε από την εφημερίδα «Gazette» του Ηνωμένου Βασιλείου, δείχνει ότι οι ανεξάρτητοι επαγγελματίες είναι πιο ευτυχισμένοι με τη δουλειά τους από τους δημοσιογράφους του γραφείου. Ένας δημοσιογράφος, ο οποίος κερδίζει περίπου £ 40.000 ($ 58.000) από την ανεξάρτητη συνεργασία του με κρατικές εφημερίδες, είπε ότι του αρέσει γιατί: «Μπορώ να δουλεύω γυμνός, αξύριστος, και όταν μου αρέσει». Ένας άλλος πρόσθεσε: «Αρχίζω όποτε θέλω, πάω βόλτα τον σκύλο όταν αποσυντονίζομαι, ο καφές είναι τέλειος και συχνά τσιμπάω στο ενδιάμεσο».

    Περισσότερο από το 94 % δήλωσαν ότι απολαμβάνουν τη δουλειά τους, υποδεικνύοντας την ευελιξία, που υπάρχει στην εργασία από το σπίτι. Συγκριτικά, το 87,6 % των στελεχών γραφείου ήταν ευχαριστημένοι με τη δουλειά τους.

    Αν και πολλοί ήταν ευχαριστημένοι με τη δουλειά τους, η συντριπτική πλειοψηφία εξακολουθεί να εκφράζει σοβαρές ανησυχίες σε ότι αφορά τις αμοιβές. Τα δύο τρίτα των ανθρώπων, που κερδίζουν μεταξύ του μηδενός και £ 15.000 το χρόνο στην έρευνα ήταν ανεξάρτητοι επαγγελματίες. Ένας ανεξάρτητος επαγγελματίας, που κερδίζει £ 15-20.000, δήλωσε: «Το ανεξάρτητο επάγγελμα δεν ήταν ποτέ πιο επισφαλές. Οι αμοιβές βρίσκονται στον πάτο και δεν είναι ασυνήθιστο να αντιμετωπιζόμαστε με απόλυτη περιφρόνηση από την επιτροπή των συντακτών – ή να μας αγνοούν εντελώς».

    Η πίεση των ανεξάρτητων επαγγελματιών είναι αισθητή μεταξύ του προσωπικού των δημοσιογράφων, επίσης. Ένας αυξανόμενος αριθμός των δημοσιογράφων, που εργάζονται στην αίθουσα σύνταξης παλεύει με την αυξανόμενη πίεση της παραγωγικότητας.



    ΣΧΟΛΙΑ