ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Τα μεγάλα σχέδια της Intralot, το παρασκήνιο για τη ΔΕΠΑ, οι νέες business του Λου Κολλάκη, έτοιμος ο Φέσσας, οι αλλαγές του Νεμπή, τα νέα πλοία του Προκοπίου, το κάλεσμα της Μήτση, οι περιπέτειες της πλατινομαλλούσας σε Βουλιαγμένη – Λεγρενά και ο ΧΧ
Μία πεντανόστιμη συνταγή που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι
Μία πεντανόστιμη συνταγή μας δείχνει σήμερα ο Άκης Πετρετζίκης, που ετοιμάζει ρολάκια με κιμά. Ένα πιάτο χορταστικό, με γεμάτη γεύση.
Δοκιμάστε το!
Υλικά
400 γρ. έτοιμη ζύμη πίτσας
300 γρ. κιμά χοιρινό, μαγειρεμένο, που έχει περισσέψει
100 γρ. σπιτική κέτσαπ, προαιρετικά αν ο κιμάς δεν έχει σάλτσα
150 γρ. τσένταρ, τριμμένο
θυμάρι, για το σερβίρισμα
μπούκοβο, για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
Απλώνουμε μια λαδόκολλα σε ένα τετράγωνο ταψί 20 εκ. και το αφήνουμε στην άκρη μέχρι να το χρειαστούμε.
Ανοίγουμε την έτοιμη ζύμη για πίτσα στον πάγκο εργασίας έχοντας τη μία μεγάλη πλευρά της ζύμης μπροστά μας.
Απλώνουμε τον μαγειρεμένο κιμά στην επιφάνεια της ζύμης αφήνοντας κενό 2 εκ. από την απέναντι μεγάλη πλευρά της ζύμης. Αν ο κιμάς που έχει περισσέψει δεν έχει σάλτσα, απλώνουμε πρώτα την κέτσαπ και από πάνω τον κιμά.
Πασπαλίζουμε με το τσένταρ και αρχίζουμε να ρολάρουμε από την κοντινή μεγάλη πλευρά προς την απέναντι μεγάλη πλευρά σχηματίζοντας ένα μεγάλο ρολό.
Κόβουμε το ρολό σε 6 φέτες και τις τοποθετούμε στο ταψί, τη μία δίπλα στην άλλη.
Δείτε τη συνέχεια της συνταγής εδώ.
Πηγή: akispetretzikis.com
Διαβάστε ακόμη:
Θρέψη και νοστιμιά: Σολομός με φανταστική σάλτσα τυριού
Η τέλεια ελληνική συνταγή του χειμώνα: Σπιτική φασολάδα
Η συνταγή για να γλείφετε τα δάχτυλά σας: Κριθαρότο με λαχανικά και μους φέτας
Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Ευρώπη-Φυσικό αέριο: Αύξηση τιμών με το ρολόι να χτυπάει για τη λήξη της συμφωνίας Ουκρανίας – Ρωσίας
- Μπέρμποκ προς Τουρκία: Μην επιδιώξετε πόλεμο με τους Κούρδους στη Συρία
- ΟΛΠ Α.Ε.: Δύο νέες βραβεύσεις για την Εταιρεία True Leader και ESG Leading Company της χρονιάς
- Stoiximan και Stoiximan GBL δίπλα στα παιδιά του Ιδρύματος Γεωργίου και Αικατερίνης Χατζηκώνστα