Για τους Βρετανούς θεωρείται το παραδοσιακό τους έδεσμα και φυσικά δεν θα μπορούσε να απουσιάζει από τους εορτασμούς του πλατινένιου ιωβηλαίου της Βασίλισσας Ελισάβετ.

Η πουτίγκα «Lemon Swiss Roll & Amaretti» με κρέμα λεμόνι, ζελέ, πλούσια σαντιγί και θρυμματισμένα μπισκότα αμαρέτι της κειμενογράφου Τζέμα Μέλβιν (Jemma Melvin), είναι η νικήτρια του «Platinum Jubilee Pudding», ανάμεσα σε 5.000 επιδόρπια που πήραν μέρος στο πρωτότυπο διαγωνισμό του παλατιού.

Ανακηρύχθηκε η επίσημη πουτίγκα του πλατινένιου ιωβηλαίου της Βασίλισσας.

Η Μέλβιν, η οποία κατάγεται από το Σάουθπορτ της βορειοδυτικής Αγγλίας, δήλωσε ότι «αυτό το συγκεκριμένο γλυκό είναι φόρος τιμής σε τρεις γυναίκες: στη γιαγιά μου, στη νταντά μου και στη Βασίλισσα.

Η γιαγιά μου με έμαθε να ψήνω, μου έμαθε τα πάντα από την αρχή.Το χαρακτηριστικό πιάτο της νταντάς μου ήταν πάντα ένα Τράιφλ – συνηθίζαμε να την αποκαλούμε ‘Βασίλισσα των Τράιφλς’.

Και η Βασίλισσα έφαγε επιδόρπιο λεμονιού στο γάμο της».

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Fortnum & Mason (@fortnums)

Η νικήτρια ανακοινώθηκε από τη δούκισσα της Κορνουάλης, Καμίλα, σε τηλεοπτική εκπομπή και λίγο αργότερα οι διοργανωτές δημοσίευσαν τη συνταγή στο διαδίκτυο.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Clarence House (@clarencehouse)

Διαβάστε επίσης:

Η Βασίλισσα Ελισάβετ όπως δεν την έχουμε ξαναδεί – Νέο ντοκιμαντέρ του BBC

Βασιλικά σοκολατένια cupcakes: Η συνταγή για τα γενέθλια της βασίλισσας Ελισάβετ