• Architecture & Design

    Η BMW παρουσιάζει το πρώτο της high fashion αυτοκίνητο, εμπνευσμένο από τη Naomi Campbell

    BMW


    Το «XM Mystique Allure» έκανε το ντεμπούτο του στο φετινό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών.

    Πρώτα ήρθε ο εκκεντρικός Gianluca Vacchi – που άρχισε να οργώνει την άσφαλτο του Μαιάμι με μια μαύρη βελούδινη Rolls Royce Phantom, λίγο πριν χαρίσει στη σύντροφό του ένα Range Rover, επίσης ντυμένο σε βαθύ μαύρο βελούδο.

    Γιατί επιθυμούσε το εκάστοτε όχημά στο οποίο επέβαινε όχι μόνο να ξεχωρίζει από απόσταση, αλλά και να ταιριάζει απόλυτα με τα Italia Independent μαύρα βελούδινα γυαλιά ηλίου του.

    Τότε ήταν η πρώτη φορά που στον τύπο τέθηκε θέμα αισθητικής και ορίων σε ό,τι αφορά τα τετράτροχα και τις sur mesure παραγγελίες. Κάτι που ως τότε είχαμε συνηθίσει να αναδύεται μόνο στην ευρύτερη περιοχή των Εμιράτων.

    Όταν όμως μπαίνει στο παιχνίδι και μια στιβαρή Γερμανίδα, τότε μπορεί κανείς να είναι βέβαιος πως τα πράγματα αρχίζουν να σοβαρεύουν.

    Η BMW παρουσίασε το XM Mystique Allure, ένα κατά παραγγελία όχημα εμπνευσμένο από το supermodel Naomi Campbell και, κυρίως, το πρώτο του είδους της αυτοκινητοβιομηχανίας – το οποίο και εξαιρετικά εύστοχα αποκαλύφθηκε στο φετινό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών.

    BMW

    Σύμφωνα με τον Stefan Ponikva, Αντιπρόεδρο της BMW Brand Experiences, «Η παρουσίαση του BMW XM Mystique Allure στο Φεστιβάλ Καννών 2024 σηματοδοτεί το συνεχές όραμα της BMW στη σύγχρονη πολυτέλεια. Εμπνευσμένη από το θρυλικό supermodel Naomi Campbell, αυτή είναι η πρώτη BMW που έχει σχεδιαστεί με υλικά high fashion».

    BMW

    Το εξωτερικό του οχήματος είναι βαμμένο σε ένα βαθύ Ultramarine, το αγαπημένο χρώμα της Naomi, με λαμπερό ματ φινίρισμα. Η σχεδίαση ενσωματώνει υλικά από κατασκευαστές υφασμάτων πολυτελείας, με πλούσιο βελούδο και αστραφτερές παγιέτες Frozen Metallic που περνούν από το έντονο βιολετί στο βαθύ ultramarine, με στόχο να θολώσουν τις γραμμές μεταξύ του εσωτερικού και του εξωτερικού του αυτοκινήτου.

    BMW

    Επιπλέον, το XM Mystique Allure προσφέρει στο εσωτερικό μια αποκλειστική ακουστική εμπειρία που δημιουργήθηκε από τον διάσημο συνθέτη ταινιών του Χόλιγουντ, Hans Zimmer. Από το 2021, άλλωστε, ο Zimmer συνεργάζεται με την BMW για να δημιουργήσει μοναδικούς ήχους οδήγησης για τα ηλεκτροκίνητα μοντέλα της, με το Mystique Allure να αντιπροσωπεύει την τελευταία του έμπνευση. Και έτσι, το ηχητικό τοπίο του οχήματος συμπληρώνει την πρωτοποριακή σχεδίασή του και προκαλεί τις συμβατικές φιλοσοφίες περί σύγχρονης πολυτέλειας.

    BMW

    Η Naomi Campbell εξέφρασε το δέος της στα αποκαλυπτήρια, δηλώνοντας: «Είμαι σαφέστατα μάρτυρας του σχεδιαστικού οράματος της BMW για το XM Mystique Allure και ήταν μια πραγματικά απίστευτη εμπειρία. Αισθάνομαι μεγάλη τιμή που πυροδότησα την έμπνευση για το πρώτο τους αυτοκίνητο high fashion, το οποίο και είναι ένα μοναδικό αριστούργημα από κάθε άποψη, ένα κομμάτι σύγχρονης τέχνης».

    BMW

    BMW

    BMW

    BMW

    Διαβάστε επίσης:

    Μεγάλη λάμψη για την έναρξη του φετινού Διεθνούς Κινηματογραφικού Φεστιβάλ των Καννών

    BMW Χ2: Την οδηγούμε επί ελληνικού εδάφους!

    Παγκόσμια πρώτη: Κάθετη προσγείωση και υδρογόνο



    ΣΧΟΛΙΑ