• media Sonia gif

    Media

    Ο χαμός με Ιβάν και Κοκλώνη, η ηχηρή αποχώρηση στον ΑΝΤ1, η Καραβάτου πάει Τουρκία και οι νέες αλλαγές στην ΕΡΤ

    • Σόνια Χαϊμαντά

    Περιεχόμενα

    Η αποχώρηση του διευθυντή ειδήσεων από τον ΑΝΤ1, το head parade στο κανάλι και η αναζήτηση προσώπου με καλή «χημεία» με τον Χατζηνικολάου

    Χωρίς τον Άγγελο Πετρόπουλο στο «τιμόνι» θα ξεκινήσει μετά τις 20/6 το «τρένο» των ειδήσεων στον ΑΝΤ1 για την επόμενη σεζόν. Ο Α. Πετρόπουλος, που κλήθηκε μεταβατικά να καλύψει το κενό που άφησε αποχωρώντας πέρυσι από το κανάλι ο Κωστής Τσιακανίκας, για να οδεύσει στον ΣΚΑΪ, έχει υπάρξει συνεργάτης στο παρελθόν του δικτύου ΝΒC (στην εκπομπή «60 minutes»), των NYT, του Vice, του ΣΚΑΙ και του Mega, και αποχωρεί από το Μαρούσι με κάποια ανικανοποίητα αιτήματα. Τώρα αναζητείται αντικαταστάτης με καλή «χημεία» φυσικά με τον Νίκο Χατζηνικολάου, κεντρικό παρουσιαστή του δελτίου ειδήσεων. Μέχρι στιγμής έχουν περάσει από τα γραφεία του καναλιού ορισμένοι δημοσιογράφοι όπως ο Νίκος Στραβελάκης (πριν ανανεώσει το συμβόλαιό του με το Open) και ο Δημήτρης Μιχαλέλης (Real Group, Epsilon TV, Open TV κα) ωστόσο δεν έχει βρεθεί ακόμη το στέλεχος που θα συνεργαστεί με τον Ν. Χατζηνικολάου την επόμενη σεζόν. Το βέβαιο είναι ότι το πρόσωπο αυτό θα έρθει στο κανάλι από την αγορά.

    Casus belli το οικονομικό για τη συνέχιση συνεργασίας του Ιβάν Σαββίδη με τον Νίκο Κοκλώνη – Στα πρόθυρα ρήξης

    Αρρυθμίες στις σχέσεις της Ραδιοτηλεοπτικής Α.Ε. που διαχειρίζεται το Open TV με τις εταιρείες του Νίκου Κοκλώνη, BarkingWell Media και Red Smile με τον τηλεοπτικό παραγωγό να έχει αναλάβει τη διαμόρφωση και αξιοποίηση του ψυχαγωγικού προγράμματος. Το πρόβλημα εστιάζει στο γεγονός ότι σημειώνονται σοβαρές καθυστερήσεις καταβολής μισθών τόσο στη Red Smile για εργαζόμενους για το πρόγραμμα του Open όσο και σε μισθωτούς της Barking Well Media. H κατάσταση είναι έκρυθμη και προς το παρόν η εικόνα αναδύει ένα γκρίζο τοπίο και μια σεζόν χωρίς ριάλιτι και σώου καθώς τα budget επιστράφηκαν ως μη αποδεκτά από την υψηλή διοίκηση του καναλιού. Η δυσαρέσκεια της πλευράς Σαββίδη και των ανθρώπων του εντοπίζεται κυρίως στη μη αναμενόμενη τηλεθέαση και στα αντίστοιχα διαφημιστικά έσοδα αλλά και σε ζητήματα αισθητικής μετά και την προβολή του «Tv Queen» που ολοκληρώθηκε εσπευσμένα. Εφόσον η συνεργασία συνεχιστεί τα σίγουρα προγράμματα για την Barking Well για την επόμενη σεζόν είναι η «Super Κατερίνα», το «Χαμογέλα και Πάλι», η σειρά «IQ 160» αλλά και το «Secret Song».

    Αγοράζει περιφερειακό κανάλι ο Δ. Μελισσανίδης

    Στην αγορά περιφερειακού καναλιού προχωρά ο Δημήτρης Μελισσανίδης. Ο επιχειρηματίας έχει ήδη κάνει συζητήσεις με τους ιδιοκτήτες του Smile TV και του Rise TV και όλα δείχνουν ότι θα καταλήξει τελικά στο High Channel της Ραδιοτηλεοπτικής Αττικής με ιδιοκτήτες μεταξύ άλλων τους Κώστα Χούντα (25%) και Βασίλη Καράμπελα (25%). Η διαδικασία βρίσκεται στο due diligence για την εξαγορά του καναλιού αντί 3,7 εκατ. ευρώ μέσω του δικηγορικού γραφείου Σαγιάς και Συνεργάτες.

    Το κανάλι λειτουργεί από το 1989 ενώ ο κύκλος εργασιών της χρήσης του 2022 ανήλθε σε 318.110,56€ και τα αποτελέσματα προ φόρων σε 100.578,58€. Η εταιρία πραγματοποίησε ζημιά χρήσης -100.578,58€, και η φορολογική της υποχρέωση ανήλθε σε 0,00€. Το τακτικό αποθεματικό της κλειόμενης χρήσης 2022 διαμορφώθηκε σε 0,00€ και το αποτέλεσμα εις νέο της χρήσης σε -100.578,58€.

    Νίκος Κοκλώνης, το «Κρουαζιέρα θα σε πάω» και το J2US

    Μια μεγάλη αλλαγή θα δούμε στον φετινό μεγάλο τελικό του J2US μιας και για πρώτη φορά το φινάλε θα παιχτεί σε κρουαζιερόπλοιο γνωστού επιχειρηματία στις Σπέτσες. Το μουσικό σόου του Νίκου Κοκλώνη στον ALPHA θα ρίξει αυλαία αρχές Ιουλίου.

    Ο Δημήτρης Παπαδημητρίου έφυγε η Έλενα Πετροπούλου έρχεται… στο Δ.Σ. της ΕΡΤ

    Η οικονομολόγος Έλενα Πατεροπούλου συμπληρώνει το επταμελές Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΡΤ και τοποθετείται στη θέση αυτή μετά τη λήξη της θητείας του συνθέτη Δημήτρη Παπαδημητρίου. Η Ε. Πατεροπούλου έχει πτυχίο στην Οργάνωση και Διοίκηση Επιχειρήσεων, από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει, επίσης, μεταπτυχιακούς τίτλους στο Leadership και στο Digital Marketing. Είναι διευθύνουσα σύμβουλος της Inforex A.E. τα τελευταία 20 έτη και πρόσφατα ανέλαβε τη διεύθυνση πωλήσεων στο εξωτερικό της εταιρείας Forinvest. Είναι, τέλος, ιδρυτικό μέλος του Οργανισμού Τεχνητής Νοημοσύνης.

    Τα Antenna Studios στο NATPE Budapest. Tι θα κάνει o Νίκος Χριστοφόρου, chief content officer του ΑΝΤΕΝΝΑ, ο Γιώργος Λεβέντης, CEO ANT1 TV, MAK TV, Antenna Studios αλλά και ο Λευτέρης Χαρίτος και η Φρόσω Ράλλη.

    Τα Antenna Studios στην Ελλάδα, ο βραχίονας περιεχομένου και διανομής του Ομίλου ΑΝΤΕΝΝΑ, θα πραγματοποιήσουν ειδική εκδήλωση προβολών στη NATPE Budapest (24-27 Ιουνίου 2024). Πρόκειται για την πιο εδραιωμένη αγορά περιεχομένου της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης φιλοξενώντας περισσότερους από 375 κορυφαίους αγοραστές και είναι η πιο αξιόπιστη και αποτελεσματική αγορά πωλήσεων και συμπαραγωγής της περιοχής

    Ο Γιώργος Λεβέντης, διευθύνων σύμβουλος των ANT1 TV, MAK TV, Antenna Studios, θα παρουσιάσει το line-up της εταιρείας και η Victoria Elmacioglu θα είναι η συντονίστρια των Q&A sessions μετά την προβολή.

    Ο σκηνοθέτης της Μάγισσας, Λευτέρης Χαρίτος, ο Νίκος Χριστοφόρου, Chief content Officer του Antenna Group, η παραγωγός της σειράς «Ψυχοκόρες» Ειρήνη Σουγανίδου και η creative director Φρόσω Ράλλη θα ανέβουν στη σκηνή για να συζητήσουν πώς αυτές οι σειρές σημείωσαν επιτυχία τόσο στο streaming όσο και στην τηλεθέαση.

    Κινητικότητα στον όμιλο Χάρη Πολίτη, δυσαρέσκεια στο Pride.gr

    Κινητικότητα στον όμιλο του Χάρη Πολίτη, το τελευταίο διάστημα, στους τομείς των media όπου ήδη δραστηριοποιήται. Στο ραδιόφωνο, το Politis Group, εκτός από τους 5 Ρ/Σ, κατοχύρωσε στον Οργανισμό Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας το όνομα του Nitro Radio, μαζί με ένα μέρος από το λογότυπο του ραδιοσταθμού που χρησιμοποιούνταν πριν την περίοδο της αυτοδιαχείρισης από τους εργαζομένους του όταν άνηκε στην ΙΜΑΚΟ του Πέτρου Κωστόπουλου: Επιπλέον, στο διαδίκτυο το Politis Group προχώρησε τον Απρίλιο στην εξαγορά του 80% του Rosa.gr, με τους μέχρι πρότινος μοναδικούς μετόχους του, Δημήτρη Ραπίδη και Χρήστο Παπαϊωάννου, να διατηρούν από ένα 10% έκαστος, ενώ ετοιμάζεται να βγάλει στον «αέρα» και ένα ακόμη ενημερωτικό portal, το news365.gr. Οι νέες κινήσεις ενδεχομένως να αποτελούν την αιτία για την αποδυνάμωση του Pride.gr μετά και την απόλυση 5 δημοσιογράφων που κάνουν λόγο για υπερεργασία, κλίμα τρομοκρατίας κλπ και προσφεύγουν στην ΕΣΗΕΑ,

    Κατερίνα Κασκανιώτη: Βραβείο εν αναμονή της ανανέωσης της θητείας της στη θέση της CEO

    Βραβείο στα 3rd Greek Top Women Awards  για τα επιτεύγματα γυναικών στο επιχειρείν και τον πολιτισμό παρέλαβε την προηγούμενη εβδομάδα η Κατερίνα Κασκανιώτη, Διευθύνουσα Σύμβουλος της ΕΡΤ Α.Ε. με φόντο τον διαγωνισμό για τη θέση του CEO στο Ραδιομέγαρο.

    Η προκήρυξη για τη θέση του CEO δημοσιεύτηκε και αναμένεται και εκείνη για τη θέση του/της Προέδρου.  Οι υποψήφιοι για τις δύο θέσεις, έχουν να ανταποκριθούν σε μία σειρά από κριτήρια και προϋποθέσεις.  Η προθεσμία λήγει στις 25 Ιουνίου και οι αιτήσεις πρέπει να υποβληθούν στον ΑΣΕΠ.  H προσωρινή θητεία της Κατερίνας Κασκανιώτη, που κατέχει ως σήμερα τη θέση της διευθύνουσας συμβούλου λήγει σήμερα Σάββατο 16/6 και πληροφορίες αναφέρουν πως θα υπάρξει τροπολογία για την παράτασή της ως και ένα χρόνο.

    Η θητεία του  Πρόεδρου Κωνσταντίνος Ζούλας, λήγει στις 16/9/2024 και για τη θέση αυτή θα προκηρυχθεί διαγωνισμό,. Στις 16 Σεπτεμβρίου 2024  λήγει η θητεία του Ν. Ελματζιόγλου και της Ιωάννας Στεφανάκη, ενώ η θέση του Δημήτρη Παπαδημητρίου καλύφθηκε από την Έλενα Πετροπούλου. Στο ΔΣ συμμετέχουν με θητεία ως τις 21 Ιουνίου 2027, οι εκλεγμένοι εκπρόσωποι των εργαζομένων Ιωάννης Δάρρας και Μανόλης Παπανικήτας.

    Στο 2 σε 1 (info+tainment) κολλάει η συνεργασία Μαρίας Αναστασοπούλου και Μπέττυς Μαγγίρα με τον ΑΝΤ1 – Ποιο ανδρικό δίδυμο προαλείφεται

    Στην άρνηση της Μαρίας Αναστασοπούλου να βάλει entertainment στο …κρασί της και στην ανυποχώρητη στάση της Μπέττυς Μαγγίρα να συνδυάσει το info στο ψυχαγωγικό προφίλ της «κολλάει» η συνέχιση της συζήτησης του ΑΝΤ1 με τις δύο παρουσιάστριες για το πρόγραμμα του Σαββατοκύριακου και την πρωϊνή εκπομπή.

    Το κανάλι επιθυμεί η εκπομπή της Αναστασοπούλου να έχει και ψυχαγωγικά στοιχεία πόσο μάλλον αν πρόκειται για πρωινή εκπομπή-μαμούθ τα  Σαββατοκυριακάτικα στη θέση της Φαίης Μαυραγάνη καθώς το «Στούντιο με θέα» ολοκληρώνεται και η δημοσιογράφος μετακινείται στον ΣΚΑΪ, στη θέση του Γιώργου Αυτιά. Κάτι αντίστοιχα ζητάει από τη Μπέττυ Μαγγίρα για αλλαγή των πρώτων υλών της εκπομπής της με περισσότερες δόσεις ενημέρωσης.

    Το κανάλι επιθυμεί να έχει ένα μασίφ τετράωρο πρόγραμμα (09.00- 13.00). Μια εκπομπή που θα συνδυάζει ενημέρωση με αποφορτιστικές δόσεις ψυχαγωγίας ή σοφτ» ενημέρωση.

    Η νέα πρόταση για τα πρωινά του Σαββατοκύριακου στον ΑΝΤ1 τη σεζόν 2024-2025 περιλαμβάνει το δίδυμο Δημήτρη Ουγγαρέζο – Θανάση Πάτρα.

    Από τη μέτρηση τηλεθέασης προγραμμάτων της Nielsen στην αποτύπωση της απήχησης των διαφημιστικών διαλειμμάτων της Max Greece

    Μια νέα τεχνολογία για τη μέτρηση της προσοχής του κοινού στις καμπάνιες πρόκειται να παρουσιάσει το επόμενο διάστημα η Max Greece. Πρόκειται για το Max Attention Optimizer, το οποίο αξιοποιεί τη facial attention technology, η οποία, σύμφωνα με την εταιρεία, έχει τη δυνατότητα να μετρά την προσοχή που προσελκύουν οι διαφημίσεις μιας καμπάνιας που «τρέχει» σε διαφορετικές συσκευές, και συγκεκριμένα σε TV, mobiles και desktops.

    Mega: Οι «Τρεις Χάριτες» επιστρέφουν για πρώτη φορά

    Η αγαπημένη και… ιστορική σειρά, «Οι Τρεις Χάριτες», επιστρέφει για πρώτη φορά μετά την πρώτη της προβολή, στην τηλεόραση μέσα από την συχνότητα του Mega, σε μορφή remaster, κατόπιν επεξεργασία και βελτίωσης ήχου και εικόνας.

    ΣΚΑΪ –Γιατί ετοιμάζει βαλίτσες για Τουρκία η Κατερίνα Καραβάτου

    Μπορεί το όνομα της Κατερίνας Καραβάτου να μην έχει ανακοινωθεί επίσημα για την παρουσίαση του “Power of Love” στο ΣΚΑΪ, ωστόσο ήδη η παρουσιάστρια ετοιμάζει βαλίτσες για Τουρκία όπου θα ξεκινήσουν τα γυρίσματα του ριάλιτι σχέσεων σε περίπου 15 μέρες.

    Προφανώς ο ΣΚΑΪ περιμένει να ολοκληρωθεί το “My style rocks” που παρουσιάζει για να ανακοινώσει το επόμενο επαγγελματικό της βήμα στο κανάλι του Ν. Φαλήρου. Την  Κατερίνα Καραβάτου θα συνοδεύουν έξι άντρες και ισάριθμες γυναίκες, με την τελική επιλογή των συμμετεχόντων να ολοκληρώνεται μέχρι τα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας.

    Έρχεται νέα δικαστική σειρά τύπου Οικογενειακές Ιστορίες για το Μακεδονία TV

    Μια νέα σειρά ετοιμάζει ο ΑΝΤ1 για την επόμενη τηλεοπτική σεζόν, η οποία θα είναι βασισμένη σε ξένο format και θα συμμετέχουν τόσο ηθοποιοί όσο και πραγματικοί δικηγόροι σε δικαστικές αίθουσες. Ο ΑΝΤ1 προορίζει την νέα αυτή δικαστική σειρά για την απογευματινή ζώνη και θα προβάλλεται 2-3 φορές την εβδομάδα αλλά στο Μακεδονία TV. Τα γυρίσματα δεν έχουν ξεκινήσει ακόμα μιας και η σειρά βρίσκεται στη διαδικασία κάστινγκ.

    Παραγωγές στην Ελλάδα από τον Γιάννη Αντετοκούμπο

    Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο θα είναι ένας εκ των παραγωγών στην εταιρεία κινηματογραφικών παραγωγών Studio Galazio, η οποία θα γυρίζει παραγωγές στην Ελλάδα, έχοντας ως επικεφαλής τον Ελληνοαμερικανό Κρίστοφερ Αντρέ Μαρκς.

    Η ζωή του Πύρρου Δήμα σειρά στην TV

    Η ζωή του Πύρρου Δήμα θα μεταφερθεί στην τηλεόραση, περιγράφοντας την καταπίεση που δεχόταν ο ίδιος και οι οικογένειες των Ελλήνων στην Αλβανία επί Χότζα, την είσοδό του στην Ελλάδα, την ενασχόλησή του με το άθλημα της άρσης βαρών και την κατάκτηση τριών ολυμπιακών μεταλλίων. Την παραγωγή της σειράς θα κάνει η JK Productions του Γιάννη Καραγιάννη.

    Συμπαραγωγός στην «Cabul» η Cosmote TV

    Νέα, μεγάλη ευρωπαϊκή συμπαραγωγή με τη συμμετοχή της Cosmote TV. Πρόκειται για τη σειρά «Cabul» (6 επεισόδια), η οποία θα βγει στον αέρα σε συμπαραγωγή των Cosmote TV, France Televisions, New8, RAI, Cineteve, Blonde Productions, 2425 Films, European Alliance κ.ά. Πρωταγωνιστούν οι Eric Dane, Jeanne Goursaud, Olivier Rabourdin, Valentina Cervi, Shervin Alenabi κ.ά.

    Πρόστιμο 30.000 ευρώ στο Star

    Συνολικό πρόστιμο ύψους 30.000 ευρώ επέβαλε το ΕΣΡ στη Νέα Τηλεόραση ΑΕ (Star). Η κύρωση επιβλήθηκε διότι στο δελτίο ειδήσεων της 9ης Μαΐου 2023, σε είδηση που αφορούσε τον θανάσιμο τραυματισμό δύο ηλικιωμένων στη Μονεμβασιά από οδηγό αυτοκινήτου, που αποδόθηκε σε εκ προθέσεως ενέργεια του 52χρονου οδηγού, προβλήθηκε το πρόσωπο του προσαχθέντος, ο οποίος φορούσε ιατρική μάσκα.

    Γιατί χαίρεται ο Χιώτης;

    Μέχρι και τα μουστάκια του Βασίλη Χιώτη γελούσαν την περασμένη Πέμπτη όταν ανακοίνωνε από ραδιοφώνου ΣΚΑΙ ότι δικαιώθηκε από το Εφετείο Αθηνών μετά την προσφυγή του (μαζί και των Άρη Πορτοσάλτε και Νότη Παπαδόπουλου) κρίνοντας άκυρες τις ποινές διαγραφής που είχε επιβάλλει το Πειθαρχικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ στους τρεις τους επειδή εργάστηκαν σε ημέρα απεργίας τον Ιούνιο του 2021.

    Ο Σάκης Τανιμανίδης και ο Γιώργος Μαυρίδης – που επιστρέφουν και σε ποια στέγη

    Ο Σάκης Τανιμανίδης και ο Γιώργος Μαυρίδης επιβεβαιώνουν και επίσημα αυτό που γνωρίζαμε όλοι για περισσότερο από έναν χρόνο τώρα, την κοινή τηλεοπτική τους επιστροφή μέσα από το World Party. Οι δύο επί χρόνια φίλοι και συνεργάτες, ετοιμάζουν το World Party της νέας εποχής και το γνωστοποίησαν μέσα από ένα βίντεο στους λογαριασμούς τους στο instagram. «Η ζωή είναι μια όμορφη περιπέτεια…» έγραψε ο Σάκης Τανιμανίδης στη λεζάντα του βίντεο με την επιστροφή του World Party.vΤο Instagram βίντεο αναδημοσίευσε και ο επίσημος λογαριασμός του ΑΝΤ1, που σημαίνει πως θα είναι και η τηλεοπτική στέγη της εκπομπής.

    Επίθεση σε εκπομπές και δημοσιογράφους από την Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων… για την υπόθεση του 37χρονου που σκότωσε την 11χρονη ανιψιά του

    Έντονη ήταν η παρέμβαση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων (ΕΔΕ) με αφορμή της αντιδράσεις των ΜΜΕ για την υπόθεση της δολοφονίας της 11χρονης ανήλικης από τον 37χρονο θείο της στην Ηλεία, που αφέθηκε ελεύθερος με αναστολή παρά το γεγονός ότι είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 9 ετών για βιασμό 14χρονης… Αφού σε ανακοίνωσή της ζητάει από την Πολιτεία και το ΕΣΡ «Να λάβει άμεσα δραστικά και αποτελεσματικά μέτρα για να σταματήσει ένα φαινόμενο που έχει μετατρέψει την τηλεόραση σε αρένα και τη Δικαιοσύνη σε θέαμα». Ενώ σε άλλο σημείο κάνει λόγο για «συστηματική προσπάθεια υποκατάστασης της Δικαιοσύνης από αυτόκλητους τηλε-δικαστές και τηλε-εισαγγελείς, υποβαθμίζοντας, τόσο την ποιότητα της ενημέρωσης όσο και την αξία του συστήματος απονομής Δικαιοσύνης».

    «Ζητούμε από την Πολιτεία και το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης να λάβει άμεσα δραστικά και αποτελεσματικά μέτρα για να σταματήσει ένα φαινόμενο που έχει μετατρέψει την τηλεόραση σε αρένα και τη Δικαιοσύνη σε θέαμα» αναφέρει σε επιστολή του στο ΕΣΡ.

    Διαβάστε επίσης

    ACTION 24: Ορφέας Αυγουστίδης και Νεφέλη Φασουλή έρχονται στο «Γκαράζ»

    ΟΠΑΠ Game Time: Τι βλέπει ο Δημήτρης Παπαδόπουλος για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα

    MasterChef: Αυτός είναι ο μεγάλος νικητής των 100.0000 ευρώ