• LIFE&STYLE

    Γιώργος Εμπειρίκος: Παντρεύτηκε στη Νέα Υόρκη ο εγγονός του μεγιστάνα της ναυτιλίας

    • NewsRoom
    Γιώργος Εμπειρίκος και Jaclyn Vernet

    Γιώργος Εμπειρίκος και Jaclyn Vernet


    Σε μια παραμυθένια τελετή στη Νέα Υόρκη παντρεύτηκε ο Γιώργος Εμπειρίκος της γνωστής εφοπλιστικής οικογένειας, τη σύντροφό του, Jaclyn Vernet.

    Το λαμπερό ζευγάρι ενώθηκε με τα ιερά δεσμά του γάμου το περασμένο Σάββατο στο διάσημο πάρκο της Νέας Υόρκης, το Central Park ενώπιον εκλεκτών καλεσμένων από όλον τον κόσμο. Εφοπλιστές, επιχειρηματίες, γιατροί, επιστήμονες, καλλιτέχνες έδωσαν το «παρών» για να τιμήσουν τον εγγονό του γνωστού μεγιστάνα και την αγαπημένη του.

    Η νύφη ασχολείται επαγγελματικά με τη διακόσμηση και γι’ αυτό ο γάμος της δεν θα μπορούσε παρά να έχει τη σφραγίδα της.

    Η τελετή έλαβε χώρα στον ζωολογικό κήπο, που βρίσκεται στη νοτιοανατολική γωνία του φημισμένου πάρκου Central Park. Εκεί στήθηκε ένα μοναδικό σκηνικό με εντυπωσιακά λουλούδια και ακριβά σερβίτσια, που απέπνεαν χλιδή, χωρίς, όμως πολλές υπερβολές.

    Πρόκειται για τον δεύτερο γάμο τους, καθώς κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού παντρεύτηκαν σε στενό οικογενειακό κύκλο με θρησκευτική τελετή στην Άνδρο.

    Για εκείνους, όμως, ήταν σημαντικό να γιορτάσουν και να επισημοποιήσουν ξανά τη σχέση τους στη Νέα Υόρκη, εκεί όπου γνωρίστηκαν και ερωτεύτηκαν παράφορα.

    Το γαμήλιο δείπνο και η δεξίωση έγιναν στον τελευταίο όροφο του ξενοδοχείου «Dream Midtown», ενώ οι εορτασμοί συνεχίστηκαν με ένα ξέφρενο πάρτι σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στο Central Park.

    Ο Γιώργος Εμπειρίκος, ο οποίος είναι ψυχοθεραπευτής με δική του κλινική στην καρδιά του Μανχάταν και η Jaclyn Vernet γνωρίστηκαν μέσω κοινής παρέας και ο έρωτας ήταν κεραυνοβόλος. Εκείνη μοίραζε τον χρόνο της ανάμεσα σε Νέα Υόρκη και Μαϊάμι, ενώ εκείνος ζούσε μόνιμα στη Νέα Υόρκη.

    Σχεδόν κάθε Σαββατοκύριακο ο ένας πετούσε στην πόλη του άλλου, ενώ μερικούς μήνες αργότερα η Jaclyn πήρε την απόφαση να εγκατασταθεί μόνιμα στη Νέα Υόρκη και να μετακομίσει στο σπίτι του αγαπημένου της, στο West Village.

    Η πρόταση γάμου δεν άργησε να έρθει, καθώς έγινε ένα χρόνο μετά, στην επέτειο της γνωριμίας τους.

    Ο Γιώργος Εμπειρίκος τα σχεδίασε όλα προσεκτικά. Το ραντεβού ξεκίνησε με ένα δείπνο στο ελληνικό εστιατόριο, όπου είχαν βγει για πρώτη φορά οι δυο τους. Κατά την έξοδό τους από το εστιατόριο, στο στενό τους περίμενε ένας φωτογράφος, ο οποίος απαθανάτισε τη στιγμή που ο Εμπειρίκος γονάτισε για να ζητήσει την αγαπημένη του σε γάμο.

    Στη συνέχεια, πήγαν σε ένα μπαρ, όπου είχαν συγκεντρωθεί 40 συγγενείς και στενοί φίλοι τους για να γιορτάσουν με σαμπάνια.

    Η βραδιά ολοκληρώθηκε με την Jaclyn να λαμβάνει ένα μήνυμα ότι έγινε δεκτή στη σχολή που ήθελε για να κάνει το μεταπτυχιακό της.

    Οικογένεια με ιστορία

    Περισσότερο από δύο αιώνες οι Εμπειρίκοι ασχολούνται με τη ναυτιλία. Γενάρχης της οικογένειας θεωρείται ο Λεονάρδος Μπειρίκος ή Μπιρίκος, γιος του Αντωνίου Χίου.

    Οι απόγονοι αυτού διακρίθηκαν αρχικά στην τοπική κοινωνία της Ανδρου, διατελώντας δημογέροντες, ενώ στη συνέχεια κατέλαβαν σημαντικές πολιτικές θέσεις, συμμετέχοντας στην ελληνική πολιτική ζωή.

    Παράλληλα ανέπτυξαν σημαντική δραστηριότητα σχετιζόμενη με τη ναυτιλία και το εμπόριο, πολλά μέλη της διατηρούν ακόμη σημαντικές ναυτιλιακές επιχειρήσεις στο εξωτερικό και στην Ελλάδα.

    Γνωστότερος ίσως εκπρόσωπος της οικογένειας είναι ο ποιητής Ανδρέας Εμπειρίκος. Σε ευαγή ιδρύματα της Ανδρου και της Αθήνας έχει πραγματοποιηθεί πλήθος δωρεών από τα μέλη της οικογένειας, ενώ τόσο στη ναυτιλία όσο και στην τέχνη διακρίθηκε ο ευεργέτης Γιώργος Α. Εμπειρίκος, που παντρεύτηκε σε πρώτο γάμο την Ντόντα Γουλανδρή και σε δεύτερο τη Δάφνη Σ. Κωστοπούλου.

    Την παράδοση τόσο στη ναυτιλία όσο και στη συλλογή έργων τέχνης συνεχίζουν τόσο οι γιοι του Πέτρος και Αριστείδης Εμπειρίκος όσο και τα εγγόνια του.

    Οι φωτογραφίες από την πρόταση γάμου:

    Διαβάστε επίσης:

    Φίλιππος Τσαγκρίδης: Ο «ζεν πρεμιέ» εγγονός του Περικλή Παναγόπουλου διαχειρίζεται οκτώ πλοία και μία παραδοσιακή ταβέρνα στο Κουκάκι!

    Στα… άδυτα του Grand Hotel (pics)

    Netflix: Αγοράζει το πιο διάσημο κανάλι του YouTube



    ΣΧΟΛΙΑ