• LIFE&STYLE

    Γιατί το πράσινο τσάι μειώνει αισθητά τον αριθμό των θανατηφόρων ασθενειών

    • NewsRoom


    Το ότι το πράσινο τσάι είναι καλό για την υγεία μας δεν αποτελεί είδηση. Αξιοσημείωτο όμως παραμένει το γεγονός ότι οι επιστήμονες ακόμη εξετάζουν τα διάφορα ευεργετικά οφέλη του για τον οργανισμό μας. Αυτή την φορά οι επιστήμονες ερεύνησαν την σύνδεση που ενδέχεται να έχει το πράσινο τσάι με την αύξηση της μακροζωίας.
    Ιαπωνική έρευνα “έφερε” στο φως νέα στοιχεία που δικαιολογούν την υποτιθέμενη σύνδεση αυτή. Πιο συγκεκριμένα και έπειτα από την εξέταση των στοιχείων που έγιναν σε περισσότερους από 40.000 συμμετέχοντες ηλικίας από 40 έως 79 χρόνων και για ολόκληρα 11 χρόνια, ανακάλυψαν ότι όντως το πράσινο τσάι βοηθάει στην μείωση του κίνδυνου θανάτου ειδικά από ασθένειες που σχετίζονται με την καρδιά, εγκεφαλικά επεισόδια και άλλα αναπνευστικά προβλήματα. Τα δείγματα της έρευνας έδειξαν ακόμη πως, τα άτομα που κατανάλωναν λιγότερο από μια κούπα πράσινου τσαγιού την ημέρα είχαν περισσότερες πιθανότητες εμφάνισης των παραπάνω ασθενειών από εκείνους που κατανάλωναν  πέντε ή και παραπάνω κούπες τσαγιού ημερησίως. Οι ευεργετικές αυτές ιδιότητες του τσαγιού φαίνεται να οφείλονται στις πολυφαινόλες που υπάρχουν στο πράσινο τσάι, ουσίες που έχουν υποστηριχθεί ότι βοηθούν στην μείωση του σωματικού λίπους όπως και στην ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης.
    Έτσι μπορεί να εξηγηθούν και τα μεγάλα ποσοστά μακροζωίας που υπάρχουν στην Ιαπωνία καθώς είναι ένα από τα κράτη που δείχνει να έχει μεγάλη προτίμηση στην κατανάλωση του “θαυματουργού” πράσινου τσαγιού.



    ΣΧΟΛΙΑ