Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
LIFE&STYLE

Γιατί οι φοιτητές που πριν 50 χρόνια “κόβονταν”, πλέον παίρνουν άριστα

Σύμφωνα με νέα έρευνα, η οποία πραγματοποιήθηκε από το Loughborough University, φοιτητές που σήμερα παίρνουν Β βαθμολογία σε πολύ δύσκολες ασκήσεις μαθηματικών, 50 χρόνια πριν θα έπαιρναν Ε. Αυτό συμβαίνει λόγω του ότι τα θέματα έχουν αλλάξει δραματικά από το 1960, αφού οι εξετάσεις έχουν γίνει ευκολότερες.

Η έκθεση , που ονομάζεται Πενήντα χρόνια της Α – επίπεδο μαθηματικών : Έχετε αλλάξει πρότυπα; βασίστηκε σε μελέτες από κάποιες απαντήσεις εξετάσεων από 66 έγγραφα που λαμβάνονται από το 1964 , το 1968 , το 1996 και το 2012 , που πραγματοποιήθηκε στα Εθνικά Αρχεία. Στη μελέτη συμμετείχαν έγγραφα με βαθμό Α, Β και Ε και  τα είδαν μαθηματικοί εμπειρογνώμονες, οι οποίοι αποφάσισαν για την  καλύτερη μαθηματικό.

Όλα τα έγγραφα τυποποιήθηκαν και ανώνυμα, έτσι ώστε οι εμπειρογνώμονες να μην ήταν  σε θέση να δουν από ποιο έτος προέρχονται. Οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι ένας βαθμό Β σε μια μαθηματικά απάντηση από τα 2010s ήταν ισοδύναμη με ένα E στη δεκαετία του 1960, αλλά δεν διαφέρει από τη δεκαετία του 1990. Ο  Alan Smithers, καθηγητής της εκπαίδευσης στο Πανεπιστήμιο του Buckingham, είπε: « Το Α-επίπεδο στα  μαθηματικά είναι πολύ πιο εύκολο τώρα από ότι ήταν πριν από πενήντα χρόνια.

«Έπρεπε να προσαρμοστούν σε ο,τι μπορούν να κάνουν οι υποψήφιοι. Πολύ λίγοι πήραν μέρος στις εξετάσεις το 1960 και ήταν σχεδόν όλοι οι μαθητές του σχολείου γραμματικής. «Ένα  ευρύτερο φάσμα  παίρνει μέρος στις εξετάσεις και τις εξετάσεις έχουν  απλοποιηθεί έτσι ώστε να υπάρχει ένα αποδεκτό ποσοστό επιτυχίας.»

Ωστόσο, πρόσθεσε: «Η διδασκαλία των μαθηματικών στα δημοτικά σχολεία έχει βελτιωθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια και η κυβέρνηση δυσκόλεψε τις εξετάσεις και πάλι, δεδομένου ότι αναμένει οι εν λόγω μαθητές να είναι σε θέση να πηγαίνουν  καλύτερα όταν λαμβάνουν A-επίπεδα». Σύμφωνα με  διεθνείς μαθηματικές εξετάσεις για  15-ετών  από τον Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης, οι έφηβοι του Ηνωμένου Βασιλείου υστερούν από συμμαθητές τους  σε άλλες χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Κίνας και της Σιγκαπούρης, η οποία είναι  κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.

Ένας εκπρόσωπος του Υπουργείο Παιδείας  είπε: «Έχουμε εισαγάγει ένα νέο, πιο αυστηρό πρόγραμμα σπουδών των μαθηματικών σε GCSE και ένα χρυσό πρότυπο Α-επίπεδο. «Οι αλλαγές που έχουμε κάνει θα βοηθήσει στην αντιμετώπιση της ποιότητας του πληθωρισμού του παρελθόντος».