ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Το προσφυγικό ήταν το διαβατήριο για τα φετινά Βραβεία Πούλιτζερ και ανάμεσα στους βραβευθέντες είναι και τρεις Έλληνες φωτογράφοι. Οι Γιάννης Μπεχράκης, Αλκης Κωνσταντινίδης και Αλέξανδρος Αβραμίδης, που ανήκουν στην ομάδα Thompson Reuters αποτύπωσαν την προσφυγική κρίση μέσα από τον φακό τους και τιμήθηκαν με το βραβείο της κατηγορίας «Breaking News» το οποίο το πρακτορείο Reuters μοιράστηκε με την εφημερίδα «New York Times».
Σε αποκλειστική δήλωση, που έκανε ο Γιάννης Μπεχράκης στο mononews.gr και στην Εύα Κακλειδάκη, για το Βραβείο Πούλιτζερ, είπε “Το βραβείο αυτό είναι μία επαγγελματική αναγνώριση. Ωστόσο, το πραγματικό βραβείο για εμένα φέτος, αλλά και για κάποιους συναδέλφους μου είναι όταν οι άνθρωποι αυτοί μας έβλεπαν σαν σωσίβια. Κυριολεκτικά. Εμείς του δώσαμε την βοήθεια, προκειμένου να ακουστεί η φωνή τους και να γίνει γνωστή η ιστορία τους. Θα μπορούσα να πω ότι το βραβείο είναι τελείως επαγγελματικό και δεν έχει καμία ένωση με την ψυχή”.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Καμπουρίδου στο mononews: Ευρωπαϊκή αυτονομία στις συναλλαγές απέναντι σε Visa και MasterCard
- Η ΕΡΤ ξαναβρίσκει τον εαυτό της – Οι κινήσεις του Γιάννη Παπαδόπουλου κι ένα ταξίδι στο Κάιρο
- Πέντε Χρόνια Προσφοράς από την Πόπη Καλαϊτζή, Μια έκθεση από μαθητές του Κολλεγίου, Η Χρυσή Βαρδινογιάννη στο Σύνταγμα
- Beosound Balance «Natura»: Η τέχνη του ήχου, σκαλισμένη στην πέτρα
