Η πιο ελαφριά συνταγή για ζυμαρικά με σάλτσα αλά κρεμ χωρίς κρέμα γάλακτος αλλά με γιαούρτι από τον Άκη Πετρετζίκη!

Θα είναι έτοιμα σε μόλις 10 λεπτά!

Καλή απόλαυση!

Συστατικά

  • 400 γρ. σπαγγέτι, high protein
  • 100 γρ. μπρόκολο
  • 400 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
  • χυμό λεμονιού, από 1 λεμόνι
  • 25 γρ. γαλοπούλα καπνιστή
  • 1 ματσάκι άνηθο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο

Για το σερβίρισμα

  • ελαιόλαδο
  • πιπέρι
  • άνηθο, ψιλοκομμένο

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Τοποθετούμε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό σε δυνατή φωτιά να βράσει.
  • Κόβουμε το μπρόκολο σε μικρά μπουκετάκια, το ρίχνουμε στην κατσαρόλα μαζί με τα ζυμαρικά, και βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το γιαούρτι και 1 κουτάλα νερό από την κατσαρόλα που βράζει, και ανακατεύουμε για να πάρουμε μια ρευστή σάλτσα.
  • Προσθέτουμε το ξύσμα και τον χυμό λεμονιού, και ανακατεύουμε.
  • Κόβουμε σε ένα ξύλο κοπής τη γαλοπούλα σε μικρά κομμάτια και τη μεταφέρουμε στο μπολ με το γιαούρτι.
  • Προσθέτουμε τον άνηθο, το αλάτι, το πιπέρι και το ελαιόλαδο, και ανακατεύουμε.
  • Σουρώνουμε τα ζυμαρικά με το μπρόκολο, τα μεταφέρουμε στο μπολ με τη σάλτσα, και ανακατεύουμε.
  • Σερβίρουμε με ελαιόλαδο, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ψιλοκομμένο άνηθο.

Δείτε βίντεο με τη συνταγή

Διαβάστε επίσης:

Τηγανιά κοτόπουλο από τον Άκη Πετρετζίκη

Γεμιστό giant cookie από τον Άκη Πετρετζίκη