ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πού θα πάει η Intrakat, o δυνατός τζίρος της ΓΕΚ, τι συμβαίνει με τον Φέσσα, το τετ α τετ Μεγάλου – Πετραλιά, η κρίσιμη ημέρα για Σκλαβενίτη, τι συμβαίνει στο Ελληνικό, τα δίδυμα του Λούτον και η καλή -πλατινομαλλούσα- συνεργάτης του υπουργού
Η πιο ελαφριά συνταγή για ζυμαρικά με σάλτσα αλά κρεμ χωρίς κρέμα γάλακτος αλλά με γιαούρτι από τον Άκη Πετρετζίκη!
Θα είναι έτοιμα σε μόλις 10 λεπτά!
Καλή απόλαυση!
Συστατικά
- 400 γρ. σπαγγέτι, high protein
- 100 γρ. μπρόκολο
- 400 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
- ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
- χυμό λεμονιού, από 1 λεμόνι
- 25 γρ. γαλοπούλα καπνιστή
- 1 ματσάκι άνηθο
- αλάτι
- πιπέρι
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
Για το σερβίρισμα
- ελαιόλαδο
- πιπέρι
- άνηθο, ψιλοκομμένο
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Τοποθετούμε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό σε δυνατή φωτιά να βράσει.
- Κόβουμε το μπρόκολο σε μικρά μπουκετάκια, το ρίχνουμε στην κατσαρόλα μαζί με τα ζυμαρικά, και βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
- Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το γιαούρτι και 1 κουτάλα νερό από την κατσαρόλα που βράζει, και ανακατεύουμε για να πάρουμε μια ρευστή σάλτσα.
- Προσθέτουμε το ξύσμα και τον χυμό λεμονιού, και ανακατεύουμε.
- Κόβουμε σε ένα ξύλο κοπής τη γαλοπούλα σε μικρά κομμάτια και τη μεταφέρουμε στο μπολ με το γιαούρτι.
- Προσθέτουμε τον άνηθο, το αλάτι, το πιπέρι και το ελαιόλαδο, και ανακατεύουμε.
- Σουρώνουμε τα ζυμαρικά με το μπρόκολο, τα μεταφέρουμε στο μπολ με τη σάλτσα, και ανακατεύουμε.
- Σερβίρουμε με ελαιόλαδο, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ψιλοκομμένο άνηθο.
Δείτε βίντεο με τη συνταγή
Διαβάστε επίσης:
Τηγανιά κοτόπουλο από τον Άκη Πετρετζίκη