Αυτή η συνταγή θα γίνει σίγουρα η αγαπημένη σας επιλογή.

Μία συνταγή που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι προτείνει ο Γιώργος Τσούλης, που ετοιμάζει ζαμπονοτυρόπιτα σουφλέ. Ένα εύκολο σνακ για όλες τις ώρες με απίστευτη νοστιμιά

Δοκιμάστε το!

#tsoulotip: Προσέχουμε να μην βάλουμε πολύ λάδι όταν πασπαλίζουμε γιατί θα μας τα βγάλει κατά το ψήσιμο. Αν δούμε ότι παίρνει γρήγορα χρώμα, το καλύπτουμε με ένα αλουμινόχαρτο.

Υλικά

8 φύλλα κρούστας

500 ml γάλα

350 γρ. ζαμπόν κομμένο σε κυβάκια

250 γρ. τυρί τριμμένο gouda

50 γρ. θρυμματισμένη φέτα

4 μέτρια αυγά

2 κ.σ. ψιλοκομμένο θυμάρι

Αλάτι

Πιπέρι

Ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 180°C στον αέρα.

Αδειάζουμε σε ένα μπολ τα αυγά, το γάλα, το αλάτι, το πιπέρι και με ένα σύρμα χειρός ανακατεύουμε καλά ώστε να σπάσουν τα αυγά και αφήνουμε στην άκρη.

Ρίχνουμε σε ένα άλλο μπολ τα τυριά, το ζαμπόν, το θυμάρι, το αλάτι, το πιπέρι και με ένα κουτάλι ανακατεύουμε πολύ καλά και αφήνουμε στην άκρη.

Παίρνουμε ένα ορθογώνιο ταψί διαμέτρου 33Χ25, το λαδώνουμε και απλώνουμε ένα φύλλο. Πασπαλίζουμε με λίγο λάδι ακόμα, απλώνουμε σταυρωτά άλλο ένα φύλλο και κάνουμε την ίδια διαδικασία και για τα άλλα 4 φύλλα.

Αδειάζουμε μέσα το μείγμα με τα τυριά και τα καλύπτουμε με άλλα 2 φύλλα λαδώνοντας τα και αυτά. Αν προεξέχουν τα φύλλα, τα τυλίγουμε και αυτά πρώτα μέσα.

Χαράζουμε την πίτα και περιχύνουμε το μείγμα με τα αυγά. Αφήνουμε στην άκρη για 5 λεπτά και στη συνέχεια ψήνουμε για 1 ώρα και 10 λεπτά.

Αφήνουμε λίγο να κρυώσει και σερβίρουμε.

Πηγή: giorgostsoulis.com

Διαβάστε ακόμη:

Μπακαλιάρος ψητός με λαχανικά: Ένα ελαφρύ πιάτο για το καλοκαίρι

Το φαγητό που πρέπει να δοκιμάσετε: Μελιτζάνες γεμιστές με κρέμα και απάκι χοιρινό

Η συνταγή για το πιο σπιτικό καλοκαιρινό φαγητό: Παπουτσάκια από τον Άκη Πετρετζίκη

Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση