Vegan κέικ σοκολάτας από τον Άκη Πετρετζίκη, έτοιμο σε 20 λεπτά!

Κάθε χρόνο, 1η Νοεμβρίου γιορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα Αυστηράς Χορτοφαγίας (World Vegan Day) και δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από ένα πεντανόστιμο vegan κέικ σοκολάτας.

1

Τα τελευταία χρόνια ο βιγκανισμός βρίσκεται σε άνθιση, με ολοένα και περισσότερο κόσμο να ασπάζεται τη vegan φιλοσοφία και στάση ζωής.

Μία εύκολη συνταγή για ένα σοκολατένιο γλυκό, έτοιμο σε 20 λεπτά!

Συστατικά

  • 370 γρ. νερό
  • 130 γρ. ηλιέλαιο
  • ξύσμα πορτοκαλιού, από 1 πορτοκάλι
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 50 γρ. κακάο
  • 350 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 1 κ.σ. ξίδι
  • 450 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 κ.γ. σόδα μαγειρική
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 200 γρ. κουβερτούρα

Για τη σύνθεση

  • 200 γρ. κουβερτούρα

Για το σερβίρισμα

  • τρούφα σοκολάτας

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
  • Σε ένα μπολ βάζουμε το νερό, το ηλιέλαιο, το ξύσμα από το πορτοκάλι και ανακατεύουμε με ένα σύρμα.
  • Προσθέτουμε το εκχύλισμα βανίλιας, το κακάο, τη ζάχαρη, το ξίδι και ανακατεύουμε καλά.
  • Σε άλλο μπολ βάζουμε το αλεύρι, τη σόδα, την κουβερτούρα ψιλοκομμένη, αλάτι και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
  • Βάζουμε τα στερεά υλικά στο μπολ με τα υγρά και ανακατεύουμε με μια κουτάλα.
  • Λαδώνουμε και πασπαλίζουμε με κακάο μια φόρμα 28 εκ. με τρύπα στη μέση και βάζουμε το μείγμα.
  • Ψήνουμε για 40 λεπτά. Αφαιρούμε και αφήνουμε να κρυώσει.

Για τη σύνθεση

  • Σπάμε την κουβερτούρα σε κομμάτια και τα βάζουμε σε μπολ. Καλύπτουμε με μεμβράνη και βάζουμε στον φούρνο μικροκυμάτων για 1- 1 ½ λεπτό στα 800 Watt.
  • Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι να λιώσει τελείως.
  • Απλώνουμε πάνω από το κέικ, πασπαλίζουμε με τρούφα σοκολάτας και σερβίρουμε.

Δείτε βίντεο

Διαβάστε επίσης:

Καρυδόπιτα με σοκολάτα και πορτοκάλι από τον Άκη Πετρετζίκη

Σπαγγέτι με μπρόκολο και κοτόπουλο αλά κρεμ από τον Άκη Πετρετζίκη