ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πού θα πάει η Intrakat, o δυνατός τζίρος της ΓΕΚ, τι συμβαίνει με τον Φέσσα, το τετ α τετ Μεγάλου – Πετραλιά, η κρίσιμη ημέρα για Σκλαβενίτη, τι συμβαίνει στο Ελληνικό, τα δίδυμα του Λούτον και η καλή -πλατινομαλλούσα- συνεργάτης του υπουργού
Συνταγή για πεντανόστιμη βασιλόπιτα κέικ από τον Άκη Πετρετζίκη.
Η καλύτερη βασιλόπιτα που θα κλέψει την παράσταση την παραμονή Πρωτοχρονιάς!
Βάλτε το φλουρί και Καλή Χρονιά 🎄🌟♥
Συστατικά
- 300 γρ. βούτυρο Lurpak, σε θερμοκρασία δωματίου
- 250 γρ. άχνη ζάχαρη
- 1 κ.σ. κρυσταλλική ζάχαρη
- 7 γρ. μαχλέπι
- 2 γρ. μαστίχα
- 1/2 κ.γ. τριμμένο μοσχοκάρυδο
- 2 κ.σ. αλεύρι γ.ο.χ.
- ξύσμα πορτοκαλιού, από 1-2 πορτοκάλια
- 1 βανιλίνη
- 4 αυγά, θερμοκρασία δωματίου
- 75 γρ. γάλα πλήρες
- 400 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- αλάτι
- 1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
- άχνη ζάχαρη, για το σερβίρισμα
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C στον αέρα.
- Ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο, την άχνη και χτυπάμε με το σύρμα πολύ καλά μέχρι να αφρατέψει το βούτυρο, 2-3 λεπτά.
- Στη συνέχεια, σταματάμε το χτύπημα, καθαρίζουμε τα πλαϊνά τοιχώματα με μία σπάτουλα ή με μαρίζ, συνεχίζουμε το χτύπημα για άλλα 5 λεπτά και αφήνουμε στην άκρη.
- Σε ένα μικρό μπλέντερ-μούλτι ρίχνουμε τη ζάχαρη, το μαχλέπι, τη μαστίχα, το μοσχοκάρυδο, 2 κ.σ. από το αλεύρι μας και χτυπάμε πολύ καλά. (Αν χρησιμοποιήσουμε βανιλίνες, και όχι εκχύλισμα, τις προσθέτουμε στο μούλτι)
- Όταν το μείγμα μας γίνει σκόνη το προσθέτουμε στον κάδο του μίξερ.
- Ρίχνουμε το ξύσμα πορτοκαλιών, το εκχύλισμα βανίλιας και χτυπάμε στον κάδο σε χαμηλή ταχύτητα.
- Ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά. Με το που απορροφηθεί το ένα ρίχνουμε το επόμενο.
- Βγάζουμε τον κάδο από το μίξερ και ρίχνουμε στον κάδο και το γάλα ανακατεύοντας ελάχιστα με μία μαρίζ.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα 400 γρ. αλεύρι με το αλάτι και το μπέικιν και τα προσθέτουμε στον κάδο ενώ ανακατεύουμε ελαφρά με μία μαρίζ.
- Βουτυροαλευρώνουμε πολύ καλά μία στρογγυλή φόρμα κέικ με αποσπώμενη βάση, διαμέτρου 25 εκ.
- Ρίχνουμε εκεί το μείγμα για τη βασιλόπιτά μας και απλώνουμε καλά με μία σπάτουλα.
- Ψήνουμε στον φούρνο για 45 λεπτά, στην υψηλή σχάρα.
- Πριν το ψήσιμο δεν ξεχνάμε να βάλουμε το φλουρί!
- Μόλις είναι έτοιμη, πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και σερβίρουμε!
Δείτε βίντεο με τη συνταγή
Διαβάστε επίσης:
Εύκολο παγωτό μελομακάρονο από τον Άκη Πετρετζίκη
Παραδοσιακοί κουραμπιέδες από τον Άκη Πετρετζίκη
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- ΟΛΠ: Με σημαντικές δράσεις προσφοράς κορυφώνεται το ετήσιο μεγάλο πρόγραμμα κοινωνικής υπευθυνότητας
- Νέα Οδός – Κεντρική Οδός: Motorway Company of the Year για 2η συνεχή χρονιά στα Mobility Awards 2024
- Porsche turbo: 50 χρόνια εξέλιξης!
- Βασίλης Πατέρας: Η αγάπη του για τη θάλασσα προσφορά για τις ανάγκες του Πολεμικού Ναυτικού