Από τα αγαπημένα οικογενειακά πιάτα της Κυριακής το χοιρινό στον φούρνο με πατάτες…
Η συνταγή που σας προτείνουμε σήμερα είναι του αγαπημένου Άκη Πετρετζίκη.
Για το χοιρινό στον φούρνο θα χρειαστούμε:
- 2 1/2 κιλά χοιρινό, μπούτι, χωρίς κόκαλο
- 1 κιλό πατάτες baby, βρασμένες
- 2 λεμόνια
- 10 κλ. θυμάρι, φρέσκο
- 20 γρ. ελαιόλαδο
Για τη μαρινάδα
- 50 γρ. μουστάρδα, καυτερή
- 50 γρ. μέλι
- 50 γρ. ελαιόλαδο
- 1 κ.γ. κύμινο
- ξύσμα λεμονιού, από 2 λεμόνια
- πιπέρι
- 3 κύβους λαχανικών
Για το γλάσο
- 120 γρ. μέλι
- 50 γρ. ζάχαρη μαύρη μαλακή