Φαγητό κόλαση που θα λατρέψετε

Ο σεφ Γιώργος Τσούλης προτείνει μία συνταγή για λαχταριστές μελιτζάνες γεμιστές με κρέμα μελιτζάνας και απάκι χοιρινό. Ένα κυρίως πιάτο άκρως ελληνικό, με μαγική γεύση.

Δοκιμάστε το!

#tsoulotip: Σε περίπτωση που οι μελιτζάνες είναι πικρές, αφού τις κόψουμε στη μέση κατά μήκος, τους ρίχνουμε αρκετό αλάτι από πάνω και τις αφήνουμε για περίπου μια ώρα. Στη συνέχεια, απλά τις ξεπλένουμε και συνεχίζουμε τη διαδικασία της συνταγής. Τέλος, αντί για απάκι μπορούμε να βάλουμε ό,τι αλλαντικό θέλουμε.

Υλικά

500 ml γάλα,

400 γρ. απάκι, ψιλοκομμένο, σωταρισμένο

300 γρ. γραβιέρα, τριμμένη

50 γρ. βούτυρο

50 γρ. αλεύρι

5 μελιτζάνες, φρέσκιες

1 κ.σ. πελτέ

Αλάτι

Πιπέρι

Ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 200°C στον αέρα.

Για τις μελιτζάνες:

Ξεπλένουμε τις μελιτζάνες και τις κόβουμε με ένα μαχαίρι κατά μήκος στη μέση. Χαράσσουμε τη σάρκα τους σταυρωτά με ένα μαχαίρι, ώστε να δημιουργήσουμε «διαμαντάκια».

Πασπαλίζουμε με ελαιόλαδο την κάθε μελιτζάνα κι αλατοπιπερώνουμε.

Τοποθετούμε τις μελιτζάνες πάνω σε ένα ταψί φούρνου και τις ψήνουμε για 30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Ψήνουμε τις μελιτζάνες με την πλευρά που έχουμε κόψει τα διαμαντάκια, προς τα πάνω.

Μόλις ψηθούν, τις αποσύρουμε από το φούρνο και τις αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν, με ένα κουτάλι βγάζουμε την σάρκα τους από μέσα για να μπορέσουμε να τις γεμίσουμε και το βάζουμε σε ένα μπολάκι.

Τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε το βούτυρο και αφού λιώσει, προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός για 1 λεπτό ρίχνοντας σιγά-σιγά το γάλα και ανακατεύοντας συνεχώς, ώστε να μην κάνει σβόλους η μπεσαμέλ.

Δείτε τη συνέχεια της συνταγής εδώ.

Πηγή: giorgostsoulis.com

Διαβάστε ακόμη:

Η συνταγή για το πιο σπιτικό καλοκαιρινό φαγητό: Παπουτσάκια από τον Άκη Πετρετζίκη

Το σνακ που θα σας ξετρελάνει: Μπάρες βρώμης με σοκολατένια κουφετάκια

Πανεύκολη συνταγή για παγωτό ξυλάκι με λευκή σοκολάτα

Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση