Κλασική και ελληνική συνταγή για ζουμερή τηγανιά κοτόπουλου με πιπεριές και σάλτσα λεμονιού με μουστάρδα!

Η Τσικνοπέμπτη πλησιάζει και ο Άκης Πετρετζίκης μας δίνει την πιο νόστιμη επιλογή για τους λάτρεις του κοτόπουλου!

1

Η πιο εύκολη και γρήγορη τηγανιά με μπουκίτσες κοτόπουλο που λιώνουν στο στόμα.

Συστατικά

  • 5 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης
  • 1 πράσινη πιπεριά, κέρατο
  • 600 γρ. φιλέτο μπούτι κοτόπουλου
  • 1 κ.σ. νοστιμιά
  • χυμό λεμονιού, από 1 λεμόνι
  • 1 κ.γ. ρίγανη, ξερή
  • 2 κ.σ. μουστάρδα
  • 1 κ.σ. κοφτή μέλι

Για το σερβίρισμα

  • πίτες για σουβλάκι
  • πατάτες τηγανητές

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Τοποθετούμε ένα τηγάνι με 2 κ.σ. ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά.
  • Κόβουμε τις πιπεριές στη μέση κατά μήκος, αφαιρούμε τα σποράκια τους, τις κόβουμε σε ακανόνιστα κομμάτια, και τις ρίχνουμε στο τηγάνι να σοταριστούν για 3-4 λεπτά.
  • Αφαιρούμε τις πιπεριές από το τηγάνι και τις μεταφέρουμε σε ένα πιάτο.
  • Κόβουμε σε λεπτές λωρίδες το κοτόπουλο και το μεταφέρουμε στο καυτό τηγάνι με 3 κ.σ. ελαιόλαδο.
  • Προσθέτουμε τη νοστιμιά, ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα, και σοτάρουμε μέχρι να πάρει το κοτόπουλο ωραίο χρώμα από όλες τις πλευρές.
  • Προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού, τη ρίγανη, τη μουστάρδα και το μέλι, και σοτάρουμε για 1-2 λεπτά.
  • Μόλις εξατμιστεί η περισσότερη υγρασία και κάνει κρούστα το κοτόπουλο, ρίχνουμε τις πιπεριές, και ανακατεύουμε για ακόμα 2 λεπτά.
  • Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά και σερβίρουμε με πίτες και πατάτες τηγανητές.

Δείτε βίντεο με τη συνταγή:

Διαβάστε επίσης:

Σοκολατένια cupcakes με κομμάτια σοκολάτας από τον Άκη Πετρετζίκη

Γεμιστό giant cookie από τον Άκη Πετρετζίκη