ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Κλασική και ελληνική συνταγή για ζουμερή τηγανιά κοτόπουλου με πιπεριές και σάλτσα λεμονιού με μουστάρδα!
Η Τσικνοπέμπτη πλησιάζει και ο Άκης Πετρετζίκης μας δίνει την πιο νόστιμη επιλογή για τους λάτρεις του κοτόπουλου!
Η πιο εύκολη και γρήγορη τηγανιά με μπουκίτσες κοτόπουλο που λιώνουν στο στόμα.
Συστατικά
- 5 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 πιπεριά Φλωρίνης
- 1 πράσινη πιπεριά, κέρατο
- 600 γρ. φιλέτο μπούτι κοτόπουλου
- 1 κ.σ. νοστιμιά
- χυμό λεμονιού, από 1 λεμόνι
- 1 κ.γ. ρίγανη, ξερή
- 2 κ.σ. μουστάρδα
- 1 κ.σ. κοφτή μέλι
Για το σερβίρισμα
- πίτες για σουβλάκι
- πατάτες τηγανητές
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Τοποθετούμε ένα τηγάνι με 2 κ.σ. ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά.
- Κόβουμε τις πιπεριές στη μέση κατά μήκος, αφαιρούμε τα σποράκια τους, τις κόβουμε σε ακανόνιστα κομμάτια, και τις ρίχνουμε στο τηγάνι να σοταριστούν για 3-4 λεπτά.
- Αφαιρούμε τις πιπεριές από το τηγάνι και τις μεταφέρουμε σε ένα πιάτο.
- Κόβουμε σε λεπτές λωρίδες το κοτόπουλο και το μεταφέρουμε στο καυτό τηγάνι με 3 κ.σ. ελαιόλαδο.
- Προσθέτουμε τη νοστιμιά, ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα, και σοτάρουμε μέχρι να πάρει το κοτόπουλο ωραίο χρώμα από όλες τις πλευρές.
- Προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού, τη ρίγανη, τη μουστάρδα και το μέλι, και σοτάρουμε για 1-2 λεπτά.
- Μόλις εξατμιστεί η περισσότερη υγρασία και κάνει κρούστα το κοτόπουλο, ρίχνουμε τις πιπεριές, και ανακατεύουμε για ακόμα 2 λεπτά.
- Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά και σερβίρουμε με πίτες και πατάτες τηγανητές.
Δείτε βίντεο με τη συνταγή:
Διαβάστε επίσης:
Σοκολατένια cupcakes με κομμάτια σοκολάτας από τον Άκη Πετρετζίκη
Γεμιστό giant cookie από τον Άκη Πετρετζίκη
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Σειρήνες ήχησαν στο Ισραήλ, εκρήξεις ακούγονται στην Ιερουσαλήμ
- Γάζα: Σε ισχύ η εκεχειρία από αύριο στις 08:30 το πρωί, λέει το Κατάρ
- Κορυδαλλός: Άγνωστοι πέταξαν πέτρες σε λεωφορείο
- Παπαθανάσης: Στις 45.000 οι αιτήσεις για το «Σπίτι μου ΙΙ» – Στα τέλη Ιανουαρίου νέο πρόγραμμα για την ενεργειακή αναβάθμιση