ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ένα οικονομικό και νόστιμο ψαράκι που φέρνει το ιώδιο της θάλασσας στο τραπέζι μας. Ιδανικό να σερβιριστεί με μια ωραία σαλάτα για κυρίως γεύμα ή να γίνει ένας ωραίος μεζές για το ούζο σας.
Υλικά
Για το πανάρισμα
500 γρ γαύρος
180 γρ σκληρό αλεύρι
180 γρ καλαμποκάλευρο
90 γρ σιμιγδάλι
1 κ.σ. εστραγκόν, ξερό
1 κ.σ. σκόνη μουστάρδας
1 κ.γ. καπνιστή πάπρικα, ξερό
Αλάτι
Πιπέρι
Για το σερβίρισμα
Στημένο λεμόνι
Προετοιμασία και εκτέλεση
- Για το πανάρισμα: Ρίχνουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και τα ανακατεύουμε πολύ καλά.
- Τοποθετούμε ένα βαθύ τηγάνι σε δυνατή φωτιά και προσθέτουμε ηλιέλαιο.
- Ρίχνουμε το γαύρο στο μείγμα που έχουμε φτιάξει για το πανάρισμα και μόλις κάψει το λάδι, ρίχνουμε τον παναρισμένο γαύρο μέσα και τηγανίζουμε μέχρι να πάρει ένα ωραίο, χρυσαφί χρώμα.
- Γενικά, κατά τη διάρκεια του τηγανίσματος αποφεύγουμε να κουνάμε το τηγάνι. Έτσι το ψάρι αναπτύσσει μια ωραία κρούστα και δε διαλύεται.
- Μόλις είναι έτοιμος ο γαύρος τον μεταφέρουμε σε ένα πιάτο στο οποίο έχουμε στρώσει απορροφητικό χαρτί.
- Σερβίρουμε με ταραμοσαλάτα.
Πηγή: Γιώργος Τσούλης
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Υπογράφηκε η συμφωνία για την πώληση της «ΑΚΤΩΡ Παραχωρήσεις» στον όμιλο Aktor
- Νέα σύγκρουση Γεωργιάδη – Κωνσταντοπούλου: «Οι φούστες έχουν μεγαλύτερη αξιοπρέπεια κάποιες φορές από τα παντελόνια» – «Να το βρείτε στα πρακτικά»
- ΣΥΡΙΖΑ: Η καταδίκη του Παύλου Πολάκη δημιουργεί έντονο προβληματισμό
- Noval: Απέκτησε οικόπεδο 241,67 τ.μ. στο Μαρούσι
