ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Κλασική, δροσερή και καλοκαιρινή, αυτή η σαλάτα με ζυμαρικά θυμίζει κάτι από διακοπές. Με ελιές, γλυκά ντοματίνια, φρέσκα αγγουράκια και φέτα, είναι ένα πλήρες γεύμα από μόνη της.
Υλικά
Αλάτι
½ κιλό φαρφάλες
¼ φλ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
2 κ.σ. κόκκινο ξύδι
½ κ.γλ. ρίγανη
½ κ.γλ. σκόρδο σε σκόνη
1 μεγάλο αγγούρι σε κομματάκια
1 φλ. ντοματίνια cherry κομμένα στη μέση
1/3 φλ. ψιλοκομμένες ελιές Καλαμάτας, χωρίς κουκούτσι
½ κρεμμύδι ψιλοκομμένο
Φρεσκοκομμένο πιπέρι
1 φλ. φέτα ψιλοκομμένη
Εκτέλεση
Βράζουμε τις φαρφάλες σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία Προσοχή, τις θέλουμε αλ ντέντε. Σουρώνουμε και τις μεταφέρουμε σε μεγάλο μπολ.
Σε ένα μικρό μπολ, ανακατεύουμε το ελαιόλαδο, το ξύδι, τη ρίγανη και το σκόρδο.
Στο μπολ με τα μακαρόνια, προσθέτουμε τις ελιές, τα ντοματίνια, το κρεμμύδι και το αγγούρι. Περιχύνουμε το ντρέσινγκ με το ελαιόλαδο και το ξίδι, ανακατεύουμε καλά.
Βάζουμε όσο αλάτι και πιπέρι θέλουμε. Συνεχίζουμε με τη φέτα και ανακατεύουμε καλά.
Διαβάστε επίσης:
Γρήγορη και καλοκαιρινή συνταγή για πένες primavera
Μπαρμπούνια τηγανητά, για να μυρίσει θάλασσα το πιάτο σας
H συνταγή για ελαφριά απόλαυση: Λαζάνια με μανιτάρια και φέτα
Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Λος Άντζελες: Η δήμαρχος απέπεμψε την αρχηγό της Πυροσβεστικής μετά τις φονικές πυρκαγιές
- Νέος Κανονισμός Χρηματιστηρίου: Πώς αντιδρά η αγορά και οι προβληματισμοί για την αποτελεσματικότητά του
- Χρηματιστήριο: Η διαβολοβδομάδα και η «επικίνδυνη» Παρασκευή, 28 Φεβρουαρίου
- Χένρι Χόλτερμαν (Reggeborgh) : Ο «Μίδας» των επενδύσεων με τις υπεραξίες των 400 εκατ. ευρώ από την Ελλάκτωρ
