ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Τα κεφτεδάκια με ταραμά είναι από τις πιο νόστιμες λιχουδιές της παραδοσιακής ελληνικής κουζίνας και ένα από τα εδέσματα που πρωταγωνιστούν στο τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας, συνοδεύοντας ιδανικά τον μεγάλο πρωταγωνιστή της ημέρας: τα θαλασσινά.
Η παρακάτω συνταγή ανήκει στην Αργυρώ Μπαρμπαρίγου:
Υλικά Συνταγής
- 100 γραμ. ταραμάς άσπρος
- 8 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 2 κ.σ άνηθος ψιλοκομμένος
- 1 κ.σ δυόσμος ψιλοκομμένος
- 3 φέτες μπαγιάτικο ψωμί μουσκεμένο σε νερό
- πιπέρι
- αλεύρι για το τηγάνισμα
- ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Εκτέλεση
Ξεκινάμε τους ταραμοκεφτέδες, βάζοντας λίγο λάδι στο τηγάνι για να σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια. Μόλις πάρουν χρώμα προσθέτουμε τον άνηθο, το δυόσμο, το αλάτι και το πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.
Προσθέτουμε το μείγμα στο ψωμί και ρίχνουμε μέσα και τον ταραμά (αφού τον ξεπλύνουμε πρώτα με νερό). Ζυμώνουμε τα υλικά, πλάθουμε τους κεφτέδες και τους αλευρώνουμε.
Βάζουμε το λάδι να κάψει σε ένα τηγάνι και ρίχνουμε μέσα τους κεφτέδες. Μόλις ψηθούν καλά και από τις δύο πλευρές, τους βγάζουμε σε μια πιατέλα στρωμένη με απορροφητικό χαρτί και τους σερβίρουμε ζεστούς.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Πώς να φτιάξετε την πιο γευστική (και νηστίσιμη!) σαλάτα με φασόλια και σως
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η φάβα του Άκη Πετρετζίκη για το τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας (video)