Ο Άκης Πετρετζίκης μας προτείνει μία εύκολη συνταγή για στριφτή κασερόπιτα.

Φτιάξτε την καλύτερη κασερόπιτα με τραγανό χωριάτικο φύλλο, κασέρι και κεφαλοτύρι!

1

Το ιδανικό ορεκτικό για κάθε τραπέζι που θα λατρέψει όλη η οικογένεια αλλά και οι καλεσμένοι σας.

Συστατικά

Για τη γέμιση

  • 600 γρ. κασέρι, τριμμένο
  • 100 γρ. κεφαλοτύρι, τριμμένο
  • 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
  • 200 γρ. γάλα πλήρες
  • 1 αυγό, μεσαίο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 κ.σ. θυμάρι
  • 50 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου

Για τη σύνθεση

  • 8-9 φύλλα χωριάτικα
  • 200 γρ. βούτυρο, λιωμένο
  • 50 γρ. σουσάμι
  • 1 κ.σ. νερό

Μέθοδος Εκτέλεσης

Για τη γέμιση

  • Σε ένα μπολ βάζουμε το κασέρι, το κεφαλοτύρι, το μοσχοκάρυδο και ανακατεύουμε.
  • Σε άλλο μπολ βάζουμε το γάλα, το αυγό, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε καλά μέχρι να διαλυθεί το αυγό.
  • Μεταφέρουμε το μείγμα του γάλατος στο μπολ με τα τυριά και προσθέτουμε το θυμάρι και το βούτυρο. Ανακατεύουμε καλά με ένα πιρούνι και αφήνουμε στην άκρη.

Για τη σύνθεση

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
  • Απλώνουμε τα φύλλα στον πάγκο εργασίας μας. Ραντίζουμε ένα φύλλο με βούτυρο και βάζουμε 2-3 κ.σ. από τη γέμιση κατά μήκος της μεγάλης πλευράς. Τυλίγουμε σε ρολό και μεταφέρουμε στην εξωτερική πλευρά από ένα βουτυρωμένο στρογγυλό ταψί με διάμετρο 34 εκ.
  • Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία για τα υπόλοιπα φύλλα μέχρι να καλυφθεί όλο το ταψί. Ενδιάμεσα από τα φύλλα βάζουμε βούτυρο για να μην κολλήσουν τα ρολά μεταξύ τους.
  • Απλώνουμε από πάνω το βούτυρο που έχει περισσέψει, πασπαλίζουμε με το σουσάμι, ραντίζουμε με το νερό και ψήνουμε για 35-40 λεπτά.
  • Αφήνουμε 10-15 λεπτά να κρυώσει και σερβίρουμε.

Δείτε βίντεο με τη συνταγή

Διαβάστε επίσης:

Κολοκυθοκεφτέδες από τον Άκη Πετρετζίκη

Κέικ με σοκολάτα και πορτοκάλι από τον Άκη Πετρετζίκη