Σπαγγέτι aglio e olio (άλιο όλιο) με σκόρδο και καυτερή πιπεριά από τον Άκη Πετρετζίκη.

Η πιο μυρωδάτη μακαρονάδα με ελαιόλαδο και σκόρδο που έχετε δοκιμάσει!

Μία μυρωδάτη και ιδιαίτερη μακαρονάδα για τους λάτρεις των ζυμαρικών!

Συστατικά

  • 500 γρ. σπαγγέτι, Νο 6
  • 80 ml ελαιόλαδο, έξτρα παρθένο
  • 6 σκ. σκόρδο, κομμένες σε πολύ λεπτά φετάκια
  • 5 κλ. θυμάρι, μόνο τα φύλλα του ψιλοκομμένα
  • 1 πρέζα μπούκοβο
  • μαϊντανό, φρέσκο
  • 100 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη + έξτρα για το σερβίρισμα

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Βάζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό που βράζει και βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή μείον ένα λεπτό.
  • Παράλληλα, όση ώρα βράζουν τα μακαρόνια μας φτιάχνουμε τη σάλτσα μας.
  • Σε ένα μεγάλο τηγάνι σε χαμηλή φωτιά ρίχνουμε μέσα το ελαιόλαδο και το σκόρδο μας.
  • Η φωτιά πρέπει να είναι χαμηλή για να μην καεί το ελαιόλαδο και για να μπορέσει το σκόρδο να βγάλει τα αρώματά του.
  • Προσθέτουμε μέσα στο τηγάνι, το μπούκοβο (1-4 πρέζες ανάλογα την αρεσκεία μας), το φρέσκο θυμάρι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύουμε.
  • Μόλις δούμε ότι το σκόρδο αρχίζει να ξανθαίνει τότε η σάλτσα μας είναι έτοιμη.
  • Παίρνουμε 2 κουτάλες της σούπας από το νερό που βράζουν τα μακαρόνια και το ρίχνουμε στο τηγάνι.
  • Σουρώνουμε τα μακαρόνια, τα προσθέτουμε στο τηγάνι και ανακατεύουμε.
  • Αφαιρούμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τον μαϊντανό, τον βασιλικό, την παρμεζάνα και αφήνουμε 5 λεπτά τα μακαρόνια μέχρι να απορροφήσουν τη σάλτσα.
  • Ελέγχουμε αν χρειάζεται αλατοπίπερο και σερβίρουμε με έξτρα παρμεζάνα και φύλλα βασιλικού.

Δείτε βίντεο με τη συνταγή

Διαβάστε επίσης:

Ριζότο με γαρίδες από τον Άκη Πετρετζίκη

Το γαλακτομπούρεκο του Άκη

Κις λορέν με σπανάκι και μανιτάρια από τον Άκη Πετρετζίκη