Είναι η απόλυτη συνταγή για βελουτέ σούπα με γλυκοπατάτες.

Ο καιρός έχει κρυώσει και είναι η κατάλληλη εποχή για ζεστές σούπες!

Ο Άκης Πετρετζίκης προτείνει πεντανόστιμη σούπα γλυκοπατάτας. Προσθέστε λίγο τυρί κρέμα και στο σερβίρισμα, και θα την απογειώσετε!

Συστατικά

  • 1 κιλό γλυκοπατάτες, ξεφλουδισμένες
  • 1 πράσο
  • 1 κρεμμύδι
  • 3-4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 1 κύβο λαχανικών, προαιρετικά
  • 1,5 λίτρο νερό
  • 1 κ.σ. θυμάρι, φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
  • χυμό λεμονιού, από ½ λεμόνι
  • 200 γρ. τυρί κρέμα
  • αλάτι
  • πιπέρι

Για το σερβίρισμα

  • τυρί κρέμα
  • ελαιόλαδο
  • θυμάρι, φρέσκο
  • πιπέρι , φρεσκοτριμμένο
  • ψωμί

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και ρίχνουμε το ελαιόλαδο.
  • Χοντροκόβουμε το πράσο το ρίχνουμε στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα.
  • Χοντροκόβουμε το κρεμμύδι και το προσθέτουμε στην κατσαρόλα.
  • Ανακατεύουμε και χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια.
  • Ξεφλουδίζουμε τις γλυκοπατάτες, τις κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια και τις ρίχνουμε στην κατσαρόλα.
  • Πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι.
  • Λιώνουμε το σκόρδο με το πλαϊνό μέρος ενός μαχαιριού και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα.
  • Προσθέτουμε τον κύβο λαχανικών και το νερό, και ανακατεύουμε.
  • Κλείνουμε την κατσαρόλα με το καπάκι, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 40 λεπτά.
  • Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το θυμάρι, το ξύσμα και τον χυμό λεμονιού, και το τυρί κρέμα.
  • Πολτοποιούμε τη σούπα με το ραβδομπλέντερ. (Αν είναι αρκετά πηχτή η σούπα προσθέτουμε λίγο ακόμα βραστό νερό. Αν είναι αραιή μπορούμε να τη βράσουμε λίγο ακόμα.)
  • Σερβίρουμε με τυρί κρέμα, ελαιόλαδο, πιπέρι, θυμάρι και φέτα ψωμιού.

Δείτε βίντεο με τη συνταγή

Διαβάστε επίσης:

Σπιτικά τυροπιτάκια κουρού από τον Άκη Πετρετζίκη

Σοκολατένιο banana bread από τον Άκη Πετρετζίκη

Cupcakes τριπλής σοκολάτας από τον Άκη Πετρετζίκη