Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
City Stories

Συνταγή για νόστιμη και υγιεινή light caesar salad

Η πιο εύκολη, νόστιμη και υγιεινή light caesar salad που έχετε δοκιμάσει ποτέ! Η τέλεια σαλάτα για το γεύμα σας! Φτιάξτε και απολαύστε στο σπίτι την αγαπημένη σας σαλάτα με κοτόπουλο εύκολα και γρήγορα!

 

Συστατικά

Για τη μαρινάδα και το dressing

  • 10 φιλέτα αντζούγιας (30 γρ.)
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • ξύσμα από 1 λεμόνι
  • χυμό από 1 λεμόνι
  • πιπέρι
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. μουστάρδα dijon
  • 150 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
  • 60 γρ. τριμμένη παρμεζάνα

Για τη σαλάτα

  • 2 φιλέτα στήθος κοτόπουλο
  • 2 iceberg
  • 100 γρ. καλαμπόκι κονσέρβα
  • 2 κ.σ. φρέσκο θυμάρι
  • 1 κ.σ. φρέσκο δυόσμο
  • 1 κ.σ. φρέσκια ρίγανη

Για το σερβίρισμα

  • 1 κ.σ. φρέσκο θυμάρι
  • 1 κ.σ. φρέσκια ρίγανη
  • 200 γρ. κρίθινα παξιμάδια

Μέθοδος Εκτέλεσης

Για τη μαρινάδα και το dressing

  • Βάζουμε στο μούλτι τις αντζούγιες, το σκόρδο, το ξύσμα και τον χυμό του λεμονιού, πιπέρι, 3 κ.σ. ελαιόλαδο και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  • Προσθέτουμε τη μουστάρδα και χτυπάμε μέχρι να ενσωματωθεί με τα υπόλοιπα υλικά.
  • Βάζουμε 2 κ.σ. από το μείγμα σε ένα μπολ ώστε να το χρησιμοποιήσουμε για να μαρινάρουμε το κοτόπουλο.
  • Στο υπόλοιπο μείγμα, στο μούλτι, προσθέτουμε το γιαούρτι, την παρμεζάνα και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  • Αν είναι πηχτό μπορούμε να το αραιώσουμε με λίγο νερό.

Για το κοτόπουλο

  • Βάζουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά για να κάψει χωρίς λάδι.
  • Απλώνουμε στον πάγκο εργασίας μας μία διάφανη μεμβράνη, βάζουμε τα φιλέτα κοτόπουλο και τα κόβουμε στη μέση, εγκάρσια, ώστε να έχουμε από το κάθε ένα δύο λεπτότερα φιλέτα.
  • Τα σκεπάζουμε με μία διάφανη μεμβράνη και τα χτυπάμε με ένα κατσαρολάκι ώστε να έχουν ομοιόμορφο πάχος περίπου 1-2 εκ..
  • Απλώνουμε τη μαρινάδα σε όλη την επιφάνεια των φιλέτων και τα βάζουμε στο καυτό τηγάνι. Ψήνουμε για 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά ώστε να πάρουν χρώμα και να ψηθούν.
  • Αφαιρούμε από το τηγάνι και αφήνουμε στην άκρη.

Δείτε την υπόλοιπη συνταγή εδώ 

ΠΗΓΗ: akis petretzikis 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Η πιο σπέσιαλ συνταγή για μακαρονόπιτα – Ό,τι πρέπει για το Σαββατοκύριακο

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μια πρωτότυπη συνταγή με κοτόπουλο και τραχανά για το Σαββατοκύριακο!