Η πιο εύκολη, νόστιμη και υγιεινή light caesar salad που έχετε δοκιμάσει ποτέ! Η τέλεια σαλάτα για το γεύμα σας! Φτιάξτε και απολαύστε στο σπίτι την αγαπημένη σας σαλάτα με κοτόπουλο εύκολα και γρήγορα!
Συστατικά
Για τη μαρινάδα και το dressing
- 10 φιλέτα αντζούγιας (30 γρ.)
- 1 σκελίδα σκόρδο
- ξύσμα από 1 λεμόνι
- χυμό από 1 λεμόνι
- πιπέρι
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. μουστάρδα dijon
- 150 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
- 60 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
Για τη σαλάτα
- 2 φιλέτα στήθος κοτόπουλο
- 2 iceberg
- 100 γρ. καλαμπόκι κονσέρβα
- 2 κ.σ. φρέσκο θυμάρι
- 1 κ.σ. φρέσκο δυόσμο
- 1 κ.σ. φρέσκια ρίγανη
Για το σερβίρισμα
- 1 κ.σ. φρέσκο θυμάρι
- 1 κ.σ. φρέσκια ρίγανη
- 200 γρ. κρίθινα παξιμάδια
Μέθοδος Εκτέλεσης
Για τη μαρινάδα και το dressing
- Βάζουμε στο μούλτι τις αντζούγιες, το σκόρδο, το ξύσμα και τον χυμό του λεμονιού, πιπέρι, 3 κ.σ. ελαιόλαδο και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
- Προσθέτουμε τη μουστάρδα και χτυπάμε μέχρι να ενσωματωθεί με τα υπόλοιπα υλικά.
- Βάζουμε 2 κ.σ. από το μείγμα σε ένα μπολ ώστε να το χρησιμοποιήσουμε για να μαρινάρουμε το κοτόπουλο.
- Στο υπόλοιπο μείγμα, στο μούλτι, προσθέτουμε το γιαούρτι, την παρμεζάνα και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Αν είναι πηχτό μπορούμε να το αραιώσουμε με λίγο νερό.
Για το κοτόπουλο
- Βάζουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά για να κάψει χωρίς λάδι.
- Απλώνουμε στον πάγκο εργασίας μας μία διάφανη μεμβράνη, βάζουμε τα φιλέτα κοτόπουλο και τα κόβουμε στη μέση, εγκάρσια, ώστε να έχουμε από το κάθε ένα δύο λεπτότερα φιλέτα.
- Τα σκεπάζουμε με μία διάφανη μεμβράνη και τα χτυπάμε με ένα κατσαρολάκι ώστε να έχουν ομοιόμορφο πάχος περίπου 1-2 εκ..
- Απλώνουμε τη μαρινάδα σε όλη την επιφάνεια των φιλέτων και τα βάζουμε στο καυτό τηγάνι. Ψήνουμε για 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά ώστε να πάρουν χρώμα και να ψηθούν.
- Αφαιρούμε από το τηγάνι και αφήνουμε στην άκρη.
Δείτε την υπόλοιπη συνταγή εδώ
ΠΗΓΗ: akis petretzikis