ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Μοσχαρίσιες μπριζόλες με κίτρινο ρύζι από τον Άκη Πετρετζίκη. Φτιάξτε ζουμερές μπριζόλες με σάλτσα σόγιας και σπυρωτό κίτρινο ρύζι με πιπεριές!
Υλικά
Για τις μπριζόλες
2 μπριζόλες μοσχαρίσιες, χωρίς κόκαλο
2 κ.σ. σάλτσα σόγιας
1 κ.σ. ζάχαρη κρυσταλλική
πιπέρι
2 κ.σ. ελαιόλαδο
Για το ρύζι
2 κ.σ. ελαιόλαδο
600 γρ. κίτρινο ρύζι με πιπεριές Μπάρμπα Στάθης
250 γρ. νερό, βραστό
πιπέρι
αλάτι
Για το σερβίρισμα
θυμάρι
ελαιόλαδο
Μέθοδος Εκτέλεσης
Για τις μπριζόλες
- Σε ένα μπολ βάζουμε τις μπριζόλες, τη σάλτσα σόγιας, τη ζάχαρη, πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.
- Αφήνουμε στην άκρη 30 λεπτά να μαριναριστούν. Μπορούμε να τις αφήσουμε στο ψυγείο, σκεπασμένες με μεμβράνη για ένα βράδυ.
- Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και βάζουμε το ελαιόλαδο.
- Βάζουμε στο τηγάνι τις μπριζόλες και ψήνουμε 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά.
- Αφαιρούμε και αφήνουμε στην άκρη να ξεκουραστούν.
Για το ρύζι
- Τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και βάζουμε το ελαιόλαδο.
- Βάζουμε το κίτρινο ρύζι με τις πιπεριές και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά.
- Προσθέτουμε το βραστό νερό, πιπέρι, αλάτι και βράζουμε για 5-7 λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να απορροφηθεί όλη η υγρασία.
Για το σερβίρισμα
- Κόβουμε σε λεπτές φέτες τις μπριζόλες και σερβίρουμε με το ρύζι, το θυμάρι και το ελαιόλαδο.
Διαβάστε την υπόλοιπη συνταγή εδώ
ΠΗΓΗ: akis petretzikis
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Μεσανατολικό: Το Ισραήλ και η Χαμάς αλληλοκατηγορούνται για την καθυστέρηση σε μια συμφωνία εκεχειρίας
- Φινλανδία: Το Ελσίνκι ερευνά μια διακοπή σε μια υποθαλάσσια γραμμή ενέργειας προς την Εσθονία
- Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: Η συνεργασία, η κοινή προσπάθεια και η ευλογία του Θεού δίνουν λύση στα προβλήματα
- Καζακστάν: Σώθηκαν όσοι κάθονταν στην ουρά του αεροσκάφους – Σύγκρουση με πουλιά προκάλεσε την πτώση