Μοσχαρίσιες μπριζόλες με κίτρινο ρύζι από τον Άκη Πετρετζίκη. Φτιάξτε ζουμερές μπριζόλες με σάλτσα σόγιας και σπυρωτό κίτρινο ρύζι με πιπεριές!

Υλικά

Για τις μπριζόλες

2 μπριζόλες μοσχαρίσιες, χωρίς κόκαλο
2 κ.σ. σάλτσα σόγιας
1 κ.σ. ζάχαρη κρυσταλλική
πιπέρι
2 κ.σ. ελαιόλαδο

Για το ρύζι

2 κ.σ. ελαιόλαδο
600 γρ. κίτρινο ρύζι με πιπεριές Μπάρμπα Στάθης
250 γρ. νερό, βραστό
πιπέρι
αλάτι

Για το σερβίρισμα

θυμάρι
ελαιόλαδο

Μέθοδος Εκτέλεσης

Για τις μπριζόλες

  • Σε ένα μπολ βάζουμε τις μπριζόλες, τη σάλτσα σόγιας, τη ζάχαρη, πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.
  • Αφήνουμε στην άκρη 30 λεπτά να μαριναριστούν. Μπορούμε να τις αφήσουμε στο ψυγείο, σκεπασμένες με μεμβράνη για ένα βράδυ.
  • Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και βάζουμε το ελαιόλαδο.
  • Βάζουμε στο τηγάνι τις μπριζόλες και ψήνουμε 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά.
  • Αφαιρούμε και αφήνουμε στην άκρη να ξεκουραστούν.

Για το ρύζι

  • Τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και βάζουμε το ελαιόλαδο.
  • Βάζουμε το κίτρινο ρύζι με τις πιπεριές και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά.
  • Προσθέτουμε το βραστό νερό, πιπέρι, αλάτι και βράζουμε για 5-7 λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να απορροφηθεί όλη η υγρασία.

Για το σερβίρισμα

  • Κόβουμε σε λεπτές φέτες τις μπριζόλες και σερβίρουμε με το ρύζι, το θυμάρι και το ελαιόλαδο.

Διαβάστε την υπόλοιπη συνταγή εδώ

ΠΗΓΗ: akis petretzikis