Noodles και λαχανικά σε γλυκόξινη σάλτσα. Απολαύστε φανταστική γεύση και αρώματα με μαλακά noodles, τραγανά λαχανικά και νόστιμη γλυκόξινη σάλτσα. Εύκολα και γρήγορα, έχετε στο πιάτο σας καταπληκτικά noodles, που θα σας ταξιδέψουν στην Ασία!
Συστατικά
- 200 γρ. μανιτάρια champignon
- ½ πιπεριά κόκκινη
- ½ πιπεριά πράσινη
- ½ κολοκύθι
- 1 κρεμμύδι
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 σκ. σκόρδο
- 250 γρ. noodles
- 70 γρ. γλυκόξινη σάλτσα
- 100 γρ. σάλτσα σόγιας
- 20 γρ. σουσάμι
- ¼ ματσάκι κόλιανδρο
- ¼ ματσάκι δυόσμο
- 2 φρέσκα κρεμμύδια
Για το σερβίρισμα
- κόλιανδρο
- δυόσμο
- φρέσκα κρεμμύδια
- ½ κ.γ. σησαμέλαιο
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Τοποθετούμε ένα γουόκ σε δυνατή φωτιά.
- Κόβουμε τα μανιτάρια, τις πιπεριές, το κρεμμύδι και το σκόρδο σε λεπτές φέτες και το κολοκύθι σε μισοφέγγαρα.
- Βάζουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο στο καυτό γουόκ και βάζουμε το 1/3 από τα λαχανικά. Σοτάρουμε για 2-3 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα. Αφαιρούμε σε μπολ και αφήνουμε στην άκρη.
- Τοποθετούμε ξανά το γουόκ στη φωτιά, βάζουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο και ακολουθούμε την ίδια διαδικασία για τις άλλες δύο δόσεις από τα λαχανικά.
- Βάζουμε όλα τα λαχανικά ξανά στο τηγάνι και χαμηλώνουμε τη φωτιά.
- Προσθέτουμε τη γλυκόξινη σάλτσα, το σάλτσα σόγιας και ανακατεύουμε.
- Βάζουμε τα noodles σε ένα μπολ και γεμίζουμε με βραστό νερό μέχρι να καλυφθούν. Αφήνουμε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
Δείτε την υπόλοιπη συνταγή εδώ.
ΠΗΓΗ: akis petretzikis