Εντυπωσιάστε τους καλεσμένους σας φτιάχνοντας semifreddo τιραμισού!

Πεντανόστιμο γλυκό με σοκολάτα, καφέ και μπισκότα από τον Άκη Πετρετζίκη!

1

Συστατικά

  • 120 γρ. καφέ, espresso ρόφημα
  • 240 γρ. καστανή ζάχαρη
  • 400 γρ. κρέμα γάλακτος 35%, παγωμένη
  • 500 γρ. μασκαρπόνε
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 300 γρ. μπισκότα τριπλής σοκολάτας
  • Για το σερβίρισμα
  • κακάο

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε τον καφέ και τη ζάχαρη και μεταφέρουμε σε μέτρια φωτιά.
  • Αφήνουμε να πάρει μια βράση, να λιώσει η ζάχαρη και να έχουμε ένα σιρόπι.
  • Αφαιρούμε και αφήνουμε να κρυώσει.
  • Στον κάδο του μίξερ βάζουμε την κρέμα γάλακτος, το μασκαρπόνε, το σιρόπι του καφέ και το αλάτι, και χτυπάμε με το σύρμα σε δυνατή ταχύτητα για 1 λεπτό να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  • Απλώνουμε διάφανη μεμβράνη σε μια φόρμα για κέικ διαστάσεων 10×30 εκ. και απλώνουμε το 1/3 από το μείγμα της κρέμας.
  • Κάνουμε μια στρώση με τα μισά μπισκότα σοκολάτας σπασμένα με τα χέρια μας.
  • Καλύπτουμε με άλλο 1/3 από την κρέμα και κάνουμε άλλη μια στρώση από τα υπόλοιπα μπισκότα. Μπορούμε να κρατήσουμε 2-3 μπισκότα για το σερβίρισμα.
  • Καλύπτουμε με την υπόλοιπη κρέμα και σκεπάζουμε με διάφανη μεμβράνη και πιέζουμε με τα χέρια μας για να πάρει το γλυκό το σχήμα της φόρμας και να καλυφθούν τα κενά.
  • Βάζουμε στην κατάψυξη για 4-5 ώρες.
  • Ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε με τα υπόλοιπα μπισκότα σπασμένα και κακάο.

Δείτε βίντεο με τη συνταγή για το semifreddo τιραμισού: 

Διαβλαστε επίσης:

Σοκολατένιο banana bread από τον Άκη Πετρετζίκη

Cupcakes τριπλής σοκολάτας από τον Άκη Πετρετζίκη

Μπισκότα βρώμης με μπανάνα και κομματάκια σοκολάτας από τον Άκη Πετρετζίκη