Το μυστικό για να βγουν τα scrambled eggs αφράτα είναι το συνεχές ανακάτεμα μέσα στην κατσαρόλα.

ΥΛΙΚΑ

8 Μέτρια αυγά

1 κ.γ. Μουστάρδα σκόνη

100 ml. Γάλα πλήρες

4 κ.σ. Ελαιόλαδο

40 γρ. Βούτυρο, παγωμένο

Αλάτι

Πιπέρι

Για το σερβίρισμα:

Σχοινόπρασο, ψιλοκομμένο

Ρόκα

Σολομό καπνιστό

Ψωμί ψημένο

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε τα αυγά, το γάλα, τη σκόνη μουστάρδας, το αλάτι και το πιπέρι.

2. Χτυπάμε τα υλικά με το σύρμα χειρός για 1 λεπτό περίπου μέχρι να αφράτεψουν.

3. Βάζουμε ένα κατσαρολάκι πάνω σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά και ρίχνουμε μέσα το ελαιόλαδο.

4. Αδειάζουμε το μείγμα των αυγών και ανακατεύουμε συνεχώς με μία πλαστική σπάτουλα. Μόλις το μείγμα αρχίζει και βγάζει ατμούς αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, συνεχίζουμε το ανακάτεμα για λίγα δευτερόλεπτα και επιστρέφουμε την κατσαρόλα στην φωτιά.

5. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία μέχρι να αρχίσει το μείγμα να σφίγγει χωρίς να χάσει πολλή υγρασία.

6. Μόλις είναι έτοιμα τα αυγά αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, ρίχνουμε το βούτυρο και το σχοινόπρασο, ανακατεύουμε και αφήνουμε το μείγμα να ξεκουραστεί για ένα λεπτό.

7. Σερβίρουμε πάνω ψημένο ψωμί μαζί με λίγο σολομό και ρόκα.

πηγή: www.giorgostsoulis.com