Η διάσημη μακαρονάδα Alfredo σε μια εύκολη και γρήγορη εκδοχή με ριγκατόνι και κοτόπουλο από τον Άκη Πετρετζίκη.

Η σάλτσα Alfredo φαίνεται να δημιουργήθηκε από τον Alfredo di Lelio ο οποίος προσπαθούσε να πείσει τη λεχώνα γυναίκα του να φάει και έφτιαξε αυτήν τη μακαρονάδα.

1

Σε αυτή την εκδοχή φτιάξτε εύκολα και γρήγορα ζυμαρικά Αlfredo με ριγκατόνι, κοτόπουλο, κρέμα γάλακτος και παμεζάνα.

Συστατικά

  • 500 γρ. ριγκατόνι
  • 500 γρ. φιλέτο στήθος κοτόπουλου
  • 50 γρ. βούτυρο
  • 1 κ.γ. θυμάρι, φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 200 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
  • 100 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
  • 1 κ.σ. σχοινόπρασο, ψιλοκομμένο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Για το σερβίρισμα

  • παρμεζάνα, τριμμένη
  • πιπέρι , φρεσκοτριμμένο

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Τοποθετούμε παράλληλα ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά.
  • Ρίχνουμε νερό στην κατσαρόλα και αφήνουμε να πάρει μια βράση.
  • Ρίχνουμε αλάτι και τα ριγκατόνι και βράζουμε 2 λεπτά λιγότερο από τις οδηγίες της συσκευασίας.
  • Φοράμε γάντια, κόβουμε σε ένα ξύλο κοπής το κοτόπουλο σε μπουκίτσες και το μεταφέρουμε στο τηγάνι.
  • Ρίχνουμε το αλάτι, το πιπέρι και το βούτυρο, και σοτάρουμε για 6-7 λεπτά ανακατεύοντας με μια ξύλινη κουτάλα.
  • Προσθέτουμε το θυμάρι, ψιλοκόβουμε το σκόρδο -ή το λιώνουμε με έναν πολτοποιητή- το ρίχνουμε και αυτό, και ανακατεύουμε.
  • Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και προσθέτουμε λίγο νερό από τα ζυμαρικά που βράζουν με μια βαθιά κουτάλα για να την αραιώσουμε.
  • Προσθέτουμε την παρμεζάνα και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
  • Σουρώνουμε τα ριγκατόνι και τα ρίχνουμε πίσω στην κατσαρόλα χωρίς να την αποσύρουμε από τη φωτιά.
  • Προσθέτουμε το μείγμα της κρέμας γάλακτος και το κοτόπουλο, ανακατεύουμε και αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά.
  • Μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά μέχρι να δέσουν τα υλικά, αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνουμε για ακόμα 1-2 λεπτά στην άκρη.
  • Προσθέτουμε το σχοινόπρασο και ανακατεύουμε.
  • Πασπαλίζουμε με τριμμένη παρμεζάνα και πιπέρι, και σερβίρουμε.

Δείτε βίντεο με τη συνταγή

Διαβάστε επίσης:

Πατατόσουπα με κάστανα από τον Άκη Πετρετζίκη

Μηλόπιτα από τον Άκη Πετρετζίκη

Εύκολη χορτόπιτα με φέτα από τον Άκη Πετρετζίκη