Αν είστε λάτρεις των burgers, γνωρίζετε καλά πως η «μαγεία» ξεκινά από το ψωμάκι.

Παρακάτω λοιπόν, θα δείτε τη συνταγή για τα τέλεια αφράτα ψωμάκια που θα οδηγήσουν το χάμπουργκερ στο επόμενο επίπεδο. Χωρίς συντηρητικά αλλά εξίσου γευστικά με εκείνα που πωλούνται στο εμπόριο, θα λατρέψετε τόσο εσείς, όσο και τα παιδιά σας.

Υλικά

2 κ.σ. ξηρή μαγιά

¾ κούπα ζεστό νερό

3 κ.σ. ζάχαρη

3 κ.σ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

2 μεγάλα αυγά

500 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 κ.γλ. αλάτι

2 κ.σ. γάλα

1 κ.σ. σουσάμι

Εκτέλεση

1. Αναμειγνύετε το νερό, τη ζάχαρη και τη μαγιά σε ένα μικρό μπολ και ανακατέψτε για περίπου 5 λεπτά.

2. Σε ένα μεσαίο μπολ, χτυπήστε με μίξερ χειρός το παραπάνω μίγμα μαζί με το ένα αυγό, 250 γρ. αλεύρι και το αλάτι, σε μεσαία ταχύτητα για περίπου 2 λεπτά.

3. Προσθέστε σιγά – σιγά το υπόλοιπο αλεύρι και ανακατέψτε μέχρι η ζύμη να γίνει μία μικρή μπάλα. Θα πρέπει να είναι ελαστική και ελαφρώς κολλώδης.

4. Ψεκάστε με λίγο λάδι ένα μεγάλο μπολ και αφήστε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 45 λεπτά έως μία ώρα, σκεπασμένη με μία καθαρή πετσέτα, σε ζεστό σημείο. Όταν περάσει ο χρόνος, θα πρέπει να έχει διπλάσιο, περίπου, μέγεθος.

5. Ζυμώστε ελαφρά και χωρίστε τη ζύμη σε 8 ίσα κομμάτια, τα οποία θα πλάσετε σε μικρές μπάλες.

6. Σε ένα ταψί απλώνετε λαδόκολλα, τοποθετείτε τις μπάλες και τις πιέζετε ελαφρώς. Καλύπτετε για μία ακόμη φορά με πετσέτα, και τις αφήνετε για 45 λεπτά σε ζεστό σημείο.

7. Προθερμάνετε το φούρνο στους 190 βαθμούς.

8. Σε ένα μπολάκι ανακατέψτε το δεύτερο αυγό με το γάλα. Έπειτα, με ένα πινέλο απλώνετε πάνω σε κάθε ζυμαράκι και ρίχνετε λίγο σουσάμι.

9. Ψήνετε για 15 – 18 λεπτά, μέχρι να πάρουν χρυσαφένια όψη.

 

Διαβάστε επίσης:

Μία συνταγή για να γλείφετε τα δάχτυλά σας: Κοραλάκι με μανιτάρια αλά κρεμ στο φούρνο

Απερίγραπτη λιχουδιά: Γεμιστό ψωμί με λουκάνικα και αβγό

H υγιεινή εναλλακτική: Πίτσα με βάση από κουνουπίδι

Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση