ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πού θα πάει η Intrakat, o δυνατός τζίρος της ΓΕΚ, τι συμβαίνει με τον Φέσσα, το τετ α τετ Μεγάλου – Πετραλιά, η κρίσιμη ημέρα για Σκλαβενίτη, τι συμβαίνει στο Ελληνικό, τα δίδυμα του Λούτον και η καλή -πλατινομαλλούσα- συνεργάτης του υπουργού
Αν ψάχνετε ένα πανεύκολο ζυμάρι με μόνο 2 υλικά για να φτιάξετε σπιτική πίτσα, ο Άκης Πετρετζίκης έχει την καλύτερη συνταγή!
Πίτσα με κοτόπουλο και τυρί κρέμα, για ένα γρήγορο σνακ για τους φίλους!
Ιδανική επιλογή για το βράδυ της Παρασκευής!
Συστατικά
Για το ζυμάρι
- 250 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
- 250 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 30 γρ. σιμιγδάλι, για το άνοιγμα
Για το κοτόπουλο
- 500 γρ. στήθος κοτόπουλου
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
- 75 γρ. νερό
- χυμό λεμονιού, από 1 λεμόνι
- 1 κ.σ. κοφτή μέλι
- 1 κ.σ. μουστάρδα
Για τη γέμιση
- 250 γρ. τυρί κρέμα
- 200 γρ. mix τυριών, τριμμένο
- 100 γρ. μανιτάρια champignon
Μέθοδος Εκτέλεσης
Για το ζυμάρι
- Ρίχνουμε σε ένα μπολ το γιαούρτι και το αλεύρι, και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι μέχρι να δέσει η ζύμη.
- Μόλις δέσει η ζύμη, αρχίζουμε να ζυμώνουμε με τα χέρια μας φορώντας γάντια, μέχρι να πάρουμε ένα σφιχτό ζυμάρι.
- Τυλίγουμε το ζυμάρι με διάφανη μεμβράνη και το αφήνουμε στην άκρη να ξεκουραστεί σε θερμοκρασία δωματίου για 20 λεπτά.
Για το κοτόπουλο
- Τοποθετούμε τη χύτρα ταχύτητας σε μέτρια φωτιά να κάψει.
- Πασπαλίζουμε το κοτόπουλο με το ελαιόλαδο, το αλάτι και το πιπέρι, το μεταφέρουμε στη χύτρα, και το σοτάρουμε για 3-4 λεπτά μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα από όλες τις πλευρές.
- Ρίχνουμε το νερό, τον χυμό λεμονιού, το μέλι και τη μουστάρδα, κλείνουμε τη χύτρα με το καπάκι της, γυρνάμε τη βαλβίδα στην κατάλληλη ένδειξη, και μόλις ανάψει η πράσινη ένδειξη σιγοβράζουμε για περίπου 15 λεπτά.
- Κλείνουμε τη φωτιά, αποσυμπιέζουμε τη χύτρα, και ανοίγουμε το καπάκι.
- Ξεψαχνίζουμε το κοτόπουλο με ένα πιρούνι και το ανακατεύουμε με το ζουμί του για να το απορροφήσει.
- Μεταφέρουμε το κοτόπουλο σε ένα μπολ και το αφήνουμε στην άκρη.
Για τη γέμιση
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220°C στον αέρα.
- Τοποθετούμε ένα ταψί μέσα στον φούρνο να κάψει, μέχρι να ανοίξουμε το ζυμάρι.
- Τοποθετούμε το ζυμάρι στον πάγκο εργασίας και το κόβουμε στη μέση.
- Πασπαλίζουμε τον πάγκο εργασίας με λίγο σιμιγδάλι, για να μην κολλήσει το ζυμάρι στο άνοιγμα.
- Ανοίγουμε το ζυμάρι με έναν πλάστη σε στρογγυλό σχήμα διαμέτρου 30 εκ. και -αν κολλάει σε κάποια σημεία- προσθέτουμε κι άλλο σιμιγδάλι.
- Πασπαλίζουμε ένα ξύλο κοπής με σιμιγδάλι –που να έχει παρόμοιο μέγεθος με το ζυμάρι που ανοίξαμε- και μεταφέρουμε το ζυμάρι.
- Απλώνουμε το μισό τυρί κρέμα, μοιράζουμε το μισό κοτόπουλο, και πασπαλίζουμε με το μισό τριμμένο τυρί mix.
- Κόβουμε τα μανιτάρια σε λεπτές φέτες και τοποθετούμε τις μισές πάνω από την πίτσα.
- Ανοίγουμε τον φούρνο, μεταφέρουμε την πίτσα στο ταψί, και ψήνουμε για 10-12 λεπτά.
- Αφαιρούμε το ταψί από τον φούρνο και μεταφέρουμε την πίτσα σε ένα ξύλο κοπής.
- Κόβουμε την πίτσα σε κομμάτια και σερβίρουμε.
- Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία και για τη δεύτερη πίτσα.
Δείτε βίντεο με τη συνταγή:
Διαβάστε επίσης:
Nuggets από ψαρονέφρι από τον Άκη Πετρετζίκη
Ομελέτα σουφλέ από τον Άκη Πετρετζίκη