Αν ψάχνετε ένα πανεύκολο ζυμάρι με μόνο 2 υλικά για να φτιάξετε σπιτική πίτσα, ο Άκης Πετρετζίκης έχει την καλύτερη συνταγή!

Πίτσα με κοτόπουλο και τυρί κρέμα, για ένα γρήγορο σνακ για τους φίλους!

Ιδανική επιλογή για το βράδυ της Παρασκευής!

Συστατικά

Για το ζυμάρι

  • 250 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 250 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 30 γρ. σιμιγδάλι, για το άνοιγμα

Για το κοτόπουλο

  • 500 γρ. στήθος κοτόπουλου
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 75 γρ. νερό
  • χυμό λεμονιού, από 1 λεμόνι
  • 1 κ.σ. κοφτή μέλι
  • 1 κ.σ. μουστάρδα

Για τη γέμιση

  • 250 γρ. τυρί κρέμα
  • 200 γρ. mix τυριών, τριμμένο
  • 100 γρ. μανιτάρια champignon

Μέθοδος Εκτέλεσης

Για το ζυμάρι

  • Ρίχνουμε σε ένα μπολ το γιαούρτι και το αλεύρι, και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι μέχρι να δέσει η ζύμη.
  • Μόλις δέσει η ζύμη, αρχίζουμε να ζυμώνουμε με τα χέρια μας φορώντας γάντια, μέχρι να πάρουμε ένα σφιχτό ζυμάρι.
  • Τυλίγουμε το ζυμάρι με διάφανη μεμβράνη και το αφήνουμε στην άκρη να ξεκουραστεί σε θερμοκρασία δωματίου για 20 λεπτά.

Για το κοτόπουλο

  • Τοποθετούμε τη χύτρα ταχύτητας σε μέτρια φωτιά να κάψει.
  • Πασπαλίζουμε το κοτόπουλο με το ελαιόλαδο, το αλάτι και το πιπέρι, το μεταφέρουμε στη χύτρα, και το σοτάρουμε για 3-4 λεπτά μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα από όλες τις πλευρές.
  • Ρίχνουμε το νερό, τον χυμό λεμονιού, το μέλι και τη μουστάρδα, κλείνουμε τη χύτρα με το καπάκι της, γυρνάμε τη βαλβίδα στην κατάλληλη ένδειξη, και μόλις ανάψει η πράσινη ένδειξη σιγοβράζουμε για περίπου 15 λεπτά.
  • Κλείνουμε τη φωτιά, αποσυμπιέζουμε τη χύτρα, και ανοίγουμε το καπάκι.
  • Ξεψαχνίζουμε το κοτόπουλο με ένα πιρούνι και το ανακατεύουμε με το ζουμί του για να το απορροφήσει.
  • Μεταφέρουμε το κοτόπουλο σε ένα μπολ και το αφήνουμε στην άκρη.

Για τη γέμιση

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220°C στον αέρα.
  • Τοποθετούμε ένα ταψί μέσα στον φούρνο να κάψει, μέχρι να ανοίξουμε το ζυμάρι.
  • Τοποθετούμε το ζυμάρι στον πάγκο εργασίας και το κόβουμε στη μέση.
  • Πασπαλίζουμε τον πάγκο εργασίας με λίγο σιμιγδάλι, για να μην κολλήσει το ζυμάρι στο άνοιγμα.
  • Ανοίγουμε το ζυμάρι με έναν πλάστη σε στρογγυλό σχήμα διαμέτρου 30 εκ. και -αν κολλάει σε κάποια σημεία- προσθέτουμε κι άλλο σιμιγδάλι.
  • Πασπαλίζουμε ένα ξύλο κοπής με σιμιγδάλι –που να έχει παρόμοιο μέγεθος με το ζυμάρι που ανοίξαμε- και μεταφέρουμε το ζυμάρι.
  • Απλώνουμε το μισό τυρί κρέμα, μοιράζουμε το μισό κοτόπουλο, και πασπαλίζουμε με το μισό τριμμένο τυρί mix.
  • Κόβουμε τα μανιτάρια σε λεπτές φέτες και τοποθετούμε τις μισές πάνω από την πίτσα.
  • Ανοίγουμε τον φούρνο, μεταφέρουμε την πίτσα στο ταψί, και ψήνουμε για 10-12 λεπτά.
  • Αφαιρούμε το ταψί από τον φούρνο και μεταφέρουμε την πίτσα σε ένα ξύλο κοπής.
  • Κόβουμε την πίτσα σε κομμάτια και σερβίρουμε.
  • Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία και για τη δεύτερη πίτσα.

Δείτε βίντεο με τη συνταγή: 

Διαβάστε επίσης:

Nuggets από ψαρονέφρι από τον Άκη Πετρετζίκη

Ομελέτα σουφλέ από τον Άκη Πετρετζίκη