Εύκολη και γρήγορη συνταγή για πένες με κιμά γαλοπούλας από τον Άκη Πετρετζίκη.

Μία πεντανόστιμη μακαρονάδα με κιμά γαλοπούλας, αφράτη μπεσαμέλ για ένα τέλειο κυρίως γεύμα!

1

Ένα φαγητό που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι!

Συστατικά

  • 1 κρεμμύδι
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. θυμάρι
  • 500 γρ. κιμά γαλοπούλας
  • 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 400 γρ. ντομάτα κονκασέ
  • 50 γρ. νερό
  • 1 πρέζα ζάχαρη κρυσταλλική
  • 1 κ.γ. κύμινο
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 1 κύβο κότας
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 500 γρ. πένες

Για τη μπεσαμέλ

  • 50 γρ. βούτυρο
  • 50 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 500 γρ. γάλα
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 πρέζα μοσχοκάρυδο

Για το σερβίρισμα

  • 1 κ.σ. μαϊντανό
  • πιπέρι
  • 1 κ.σ. θυμάρι
  • 50 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Τοποθετούμε μία κατσαρόλα στη φωτιά.
  • Κόβουμε το κρεμμύδι σε χοντρά κομμάτια και ψιλοκόβουμε το σκόρδο.
  • Βάζουμε 3 κ.σ. ελαιόλαδο στην κατσαρόλα και βάζουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το θυμάρι, τον κιμά και σοτάρουμε μέχρι να πάρει χρώμα ο κιμάς.
  • Προσθέτουμε τον πελτέ και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί ο πελτές.
  • Βάζουμε την ντομάτα κονκασέ, το νερό, τη ζάχαρη, το κύμινο, τα φύλλα δάφνης, τον κύβο, αλάτι και πιπέρι. Χαμηλώνουμε σε χαμηλή φωτιά και σιγοβράζουμε για 10 λεπτά.
  • Τοποθετούμε μια κατσαρόλα με νερό σε δυνατή φωτιά. Μόλις βράσει το νερό προσθέτουμε αλάτι και βάζουμε τις πένες.
  • Βράζουμε 10-12 λεπτά.

Για τη μπεσαμέλ

  • Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι στη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο.
  • Μόλις λιώσει, προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  • Προσθέτουμε το γάλα σε 5 δόσεις ανακατεύοντας συνέχεια με ένα σύρμα χειρός. Μόλις απορροφηθεί η μία δόση προσθέτουμε την επόμενη.
  • Βάζουμε αλάτι, πιπέρι, το μοσχοκάρυδο και ανακατεύουμε μέχρι να δέσει η μπεσαμέλ.

Για τη σύνθεση

  • Σουρώνουμε τις πένες, προσθέτουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο, ανακατεύουμε και τις βάζουμε σε μία πιατέλα.
  • Από πάνω απλώνουμε τον κιμά και περιχύνουμε με τη μπεσαμέλ.
  • Πασπαλίζουμε με μαϊντανό ψιλοκομμένο, πιπέρι, θυμάρι, τριμμένο τυρί.

Δείτε βίντεο με τη συνταγή

Διαβάστε επίσης:

Κέικ με φιστικοβούτυρο και καραμέλες από τον Άκη Πετρετζίκη

Κρέπες σουφλέ από τον Άκη Πετρετζίκη